Motta: „A Stuttgart a kezdetektől jobb volt”

motta_thiago_sky_sport_bl-meccs_utan.jpgA Juventus elszevedte első vereségét Thiago Motta vezetése alatt, miután a Stuttgart csatára, az olasz ellenfeleket jól ismerő El Bilal Touré az utolsó percekben gólt szerzett a meccs utolsó részét Danilo kiállításával emberhátrányban játszó házigazdák ellen.

„A Stuttgart mindenképpen megérdemelte a győzelmet, az első perctől kezdve jobbak voltak nálunk. Ezt a vereséget a lehető leggyorsabban meg kell emésztenünk, talán egy éjszaka és egy nap, aztán talpra kell állnunk, hogy felkészüljünk az Inter ellen.” - értékelt Thiago Motta a Sky Sport Italia számára.

„Képtelenek voltunk átvenni tőlük a játék irányítását. Az első félidőben a jobb középhátvéddel játszották ki a letámadást a presszinget, és ha nem kontrollálod a játékot, akkor küszködni fogsz. A Stuttgart egy kemény csapat, és megérdemelten nyertek.”

Fabio Capello azt mondta Thiago Mottának, hogy az olasz csapatok túl lassan játszanak, ezért könnyen problémába ütköznek a nemzetközi kupasorozatokban.

„Nem hiszem, hogy ez a probléma. Ma biztosan szenvedtünk a tempójukkal, és az idő nagy részében náluk volt a kezdeményezés. Nehezen tudtuk ráerőltetni a stílusunkat a játékra. Sok mindent lehet elemezni az olasz és a nemzetközi futballban, vannak csapatok, amelyek meg akarják tartani a labdát, magasan helyeznek nyomás alá, és ez nagyon kevés időt ad a pihenésre. Ez az a szint. Ma szenvedtünk, de a következő mérkőzésekre biztosan tudjuk emelni a szintünket.”

A lehetőségek hiányát jól mutatta, hogy Dušan Vlahović helyére a 68. percben a 18 éves Vasilije Adžić lépett.

„A keret építése közösen történt a klubbal. Egyetértek azzal, hogy támadásban többet kell tennünk, hogy felvegyük a versenyt egy olyan csapattal, mint a Stuttgart, de ahhoz, hogy jól játsszunk, sokkal jobban kell védekeznünk, mint ma este. Hagytuk, hogy a Stuttgart irányítsa a játékot, és amikor visszaszereztük a labdát, nehezen tudtunk építkezni, és nem voltunk olyan állapotban, hogy jól teljesítsünk.

Egy csapatnak jól kell védekeznie ahhoz, hogy visszaszerezze a labdát, és aztán jól használja azt. Szenvedtünk labda nélkül, míg támadásban legfeljebb néhány kontrát sikerült összehoznunk. Vállalom a felelősséget ezért, javulnunk kell a következő meccsekre, és ez az Inter ellen kezdődik. Megpróbálunk javítani azon, amin tudunk, és folytatjuk a munkát.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3918714172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2024.10.23. 07:21:51

Bírom hogy legalább őszinte. Respect. Ugyanakkor szomorú is mert ez egy Bundesliga 10edik helyezett volt.

És akkor itt el lehet kezdeni feltárni hogy mi lehet a gond, amit az előző posztnál már ìrtam. Nem, nem az h xy-t le kéne igazolni. A Juve nem attól lesz Juve.

Pilsnerurquell 2024.10.23. 07:26:36

*Nem! az a baj hogy kikapott a csapat, ezt már mérkőzések óta lehet látni hogy valami nem működik.

Attilio79 2024.10.23. 07:40:53

Igen, az nem működik, hogy kulcsemberek hiányoznak, Bremer, Koop, Gonzalez és kidőlt Luiz is a meccs előtt stb. Csak ez a 4 játékos csupán papiron kb. 180 millió Euro, amit levett az élet a pályáról!

Ne károgjatok már, úgy, hogy jelenleg a BL-ben nem lehet valós cél sem, egy csatárral, ráadásul most a bajnokságban is fontos meccs jönne.

Nem lehet elvárni, hogy 18 éves tapasztalatlan gyerekek fogják végigvinni a csapatot mindenki ellen!

Óriási bajban vagyunk meccsről-meccsre!

ggbuffon 2024.10.23. 07:42:29

Minden vagyok én pár hete itt csak rendes ember nem, csak mert kimerem mondani h valami nagyon nem klappol tobb mint 100m euro eltapsolasa utan.

A nyitomeccse valamint az elso 2 BL meccs(utobbi bravur Lipcseben) volt vallalhato iden.

A vedelmunk rendben van, de az tavaly is rendben volt. Es igy kb ennyi a fejlodes.

Az ujak kozul Thurammal, Luizzal es Koopmeinersel se tud mit kezdeni, pedig onmagaban ez nem egy gyenge sor Locatellivel, Fagiolival, Mckennievel kiegeszitve a variacios palettat.

Yildiz jol mozgott evelejen tamadokpkent kicsit szabad szerepkorben, azota a szelen latvanyosan sulytalan es sztem amugyis jot tenne neki a pad, mert 1 gol utan meg a DP osszehasonlitas utan kicsit korai sztarkultuszba rakni. (Akkoris ha ugyes labdaval)

Motta meg tovabbra is (ilyen xg elemzesek meg olyan taktikai elemzesek) inkabb tunik egy Bologna edzonek. Eltelt 2,5 honap, a tamadasepitessel es helyzetkialakitassal gondok vannak ev eleje ota, megsem latszik semmi elorelepes vagy taktikai valtoztatas ennek megoldasara.
Nyilvan korszerubb edzo abban a vonatkozasban mint Allegri, h nem a sajat 16osunkon bekkelunk, bar en tovabbra is tartom es latszik is, h Allegri felmerte mit tud a keret.

Tovabbra is azt mondom, h uj csapat epitesehez ugy kellett volna Conte, mint egy falat kenyer. Napolyban meg koszonik szepen.

alexGicamo 2024.10.23. 08:14:41

Tessék : vállalja a felelősséget ! Ennyi !
Nagyon sajnálom a vereséget, de tény, hogy az ellenfél ezúttal jobb volt !
Perin zseniálisan védett . Imádom !
Lesz ez még jobb is, fiúk !
FINO ALLA FINE !!!

Juvegaspy 2024.10.23. 08:39:52

Nézem a tegnap meg a mai hozzaszolasokat, tenyleg senkinek nem jut eszebe hogy csiko csapatunk lenézte a g..ibe az ellenfelet???
Inter ellen mas hozzáállás lesz ebben biztos vagyok!

delpi0823 2024.10.23. 08:43:42

Azert erdekes hogy ez a Stuttgart milyen intenzitassal tudott footbalozni,pedig finoman szolva sincs jobb keretuk mint a mienk.Capelloval teljes mertekben egyet tudok most erteni,teljesen mas sebesseggel jatszanak a blben mint az olasz bajnoksagban,ezert pislogunk neha mint hal a szatyorban.........Finoman szolva se varom a vasarnapi inter elleni meccset,minden esetre nagyot kene javulni a csapatnak hogy legalabb 1pontra jok legyunk.

Andras74 2024.10.23. 08:49:51

@Attilio79: ennyi sérültünk és eltiltottunk minden évben volt, az elmúlt szezonokat nézve. Edzőtől függetlenül. Nem az edző a gond a Juvénál, Conte óta.

venember83 2024.10.23. 09:04:29

@delpi0823: a Juve sokszor szenved, amikor ilyen telített a program, ezt láttuk az elmúlt években is októberben/novemberben, amikor heti két meccset kellett játszani. Ebből a szempontból nem látok semmi újdonságot. Plusz ne feledjük, hogy nagyon sok a sérült, ezen kívül ott az eltiltott DiGre, a nem megfelelő poszton játszatott török srác, szóval nem könnyű a helyzet. Csak reménykedhetünk, hogy sikerül valamit összehozni a következő hetekben, de nem lesz könnyű.

szabo2323 2024.10.23. 09:06:15

Én is azt gondolom, hogy a sok sérülés jelenleg, rá nyomja a bélyeget a csapatra. Hibázott Motta is szerintem a kezdővel. Ahogy előttem írták kb 150 millió hiányzott a pályáról. Savona, Kabal meg nem ez a szint Danilo sem véletlenül nem volt eddig kezdő.

Shaky79 2024.10.23. 09:13:42

Felelősséget vállal, nem fogja a keretre a fiatalokra a sok sérültre! Szimpatikus hozzáállás!

ggbuffon 2024.10.23. 09:18:13

@szabo2323: meddig akarjatok meg mentegetni Mottat?

Ha a palyan voltak a hianyolt jatekosok, akkor is ugyanez a kilatastalan sz*r a produktum meccsrol meccsre.

Egyetlen kivetel van, ha egy egyeni villanasbol sikerul az elejen feltorni az ellenfelet.

De Motta tavaly is tele volt ilyen meccsekkel a Bolognaban, csak a nagy ajuldozasban ez nem tunt fel senkinek.

Uj Gvardiola, hogynepersze...

Volt egy god modeban uzemelo Calafiorija meg egy elete szezonjat futo Zirkzeeje, aztan kihasznaltak a topcsapatok bohockodasat. Kb ennyi Motta sztorija. Kb ugyanolyan vakfolt ez az edzovalasztas Giuntoli reszerol, mint a Doglesz Luizra benézett 60millas arcedula.

venember83 2024.10.23. 09:30:28

@ggbuffon: de jó, hogy nem kell annyit gépeljek. :)

"Motta viszont úgy képzeli el azt, hogy ne kapjunk gólt, hogy lehetőleg ne is adjuk oda a labdát az ellenfélnek, hanem birtokoljuk mi és irányítsunk minden mást is. Ha ez nem előrelépés ilyen rövid idő alatt, akkor nem tudom mi az! Hát nem ezt akartuk? Nem sokkal jobb azt nézni, hogy az ellenfelet a saját kapujához szegezzük? Hogy a Roma, a Napoli, a Lazio mindössze azzal a céllal érkezik, hogy elkerülje Torinóban a vereséget? Tényleg olyan megdöbbentő az, hogy a gólhelyzetek kidolgozása 1,5 hónap után még nem úgy megy, mint egy olyan csapatnál, amelyik már évek óta ezt játssza?! Van már stabil, kialakult, sztenderd kezdőnk? Mert szerintem nincs... Nemhogy arról beszélhessünk, hogy ez a kezdő már mennyit játszott együtt...

Szerintem minimum a fél év menjen le, illetve nézzük meg hol végzünk a szezon végén, hogy bármit is mondhassunk erről..."

ggbuffon 2024.10.23. 09:38:06

@venember83: hazai pályán az ilyen produktum védhetetlen. Pláne egy Stuttgart ellen. És nem az a tényállás h elbaszkuráljuk a helyzeteket az ellenfél meg talál egy gólt, mert olyan van. Gyakorlatilag momentum nélkül kapunk ki.

De ugyanez ment a Lazio ellen is, meg számos korábbi meccsen is.

Motta láthatóan taktikailag a saját hülyeségének a foglya. Kicsit Pirlo utánaérzés. Kis túlzással a játékosok se értik h mit kellene csinálni támadásépítés címszó alatt.

venember83 2024.10.23. 09:42:48

@ggbuffon: én azért reménykedek, hogy tavaszra összeáll valami. Kezeljük helyén a dolgokat, ahogy tavaly elhamarkodott volt Pephez hasonlítani Mottát, úgy most (még) új Pirlónak is kár leminősíteni.

SuperTrezi 2024.10.23. 09:58:08

@Juvegaspy: Tény, hogy mintha fejben nem lett volna felkészülve legtöbbjük erre a meccsre - legalábbis nem egy ilyen határozott, csípő-rúgó, nagy iramot diktáló, kombinatív ellenfélre. Egyszerűen mindenről lekéstünk, leszereltek, elnyomtak, lerántottak, legyorsultak minket. Kínszenvedés volt az egész mérkőzés. A Kígyók ellen lehet - és kell - javítani. Lehet, hogy kikapunk a francba, de akkor ne ilyen játékot mutatva szopjunk, mert ez pacipénisz volt.

Gaben Smith 2024.10.23. 10:26:41

@ggbuffon: sztem 3 evig kell vedenunk ahogy a Grande Mistert. 2,5 honap telt el mire akarjatok a spanyol viaszt feltalalni?

alexGicamo 2024.10.23. 10:35:35

@venember83: Egyetértek !
A türelem a lényeg !

Attilio79 2024.10.23. 10:37:28

@Andras74: Lóizét! Az, hogy kidőlt DS, Ramsey vagy kuntakinte jancsika az elmúlt időszakban nem hátráltatta a csapatot annyira, mint most a tömeges kiesés!

Koopról itt is olvashattuk, hogy kulcsemberként tekint Motta, neki alternatívája sincsen jelenleg.

Nonszensz, hogy már itt Adzic is ki lett kialtva, hogy jobb, mint Vlahovic, úgy, hogy semmit nem tett le az asztalra.
Yildiz baromi nagy tehetség, de azért nem várható el, hogy a csapatot cipelje a hátán! (Ezt Koopnak, Vlahonak, aki alternatíva nélkül kénytelen a pályán lenni, Luiznak, Gonzaleznek, Bremernek kelle(ene) kiviteleznie)
Ha ők nincsenek a tapasztalatlan, ám tehetségesnek mondott fiatalok jönnek a pályára.
Tőlük mit lehet/kell elvárni?
Fél csapat kihullott 8 bajnoki alatt, mit akartok?

ggbuffon 2024.10.23. 10:56:35

@Attilio79: Koopmeiners amikor a palyan volt is felejtheto volt egyelore, igy ra hivatkozni mint oriasi hianyzo, hat nem tudom.

Sztem nem a hianyzok a legfobb problema, hanem h lathatoan 2,5 honapja uazzal a problemaval kuzd a csapat. Mottanak meg lathatoan fogalma sincs h ez h lesz megoldva vagy mit kellene valtoztatni.

MdewC 2024.10.23. 10:57:48

Hahó!
Az megvan, hogy a Gatti-Bremer páros kiesett a meccsre? Utóbbi a teljes szezonra?
Akikkel beton volt a védelem?

Ezt észre vette bárki?

A pótolhatatlan és 0 gólos védelmünk szétesett, támadásban eddig se voltunk jók.

Lehet itt okoskodni, de nincs miről beszélni.

Januárig elmehet a szezon is ez miatt.

epaska 2024.10.23. 10:58:16

Az volt az érzésem meccs közben, hogy a Cityvel játszunk.
Nem szeretnék a meccs elemzésébe fogni, mert sokan leírták már előttem a hibákat.
Motta még hatalmas bukta is lehet. Hétvégén egy sinter elleni csúnya vereség a földbe tiporhatja a játékosaink morálját.

ggbuffon 2024.10.23. 11:00:04

@Attilio79: tavaly Allegrinek Kosticokkal meg Iling Juniorokkal meg Yildizekkel kellett vna megoldani a tamadoszekciot egy mostaninal joval veknyabb es mondjuk ki szarabb kozeppalyaval a hatuk mogott.

Ennel azert en joval tobbet varnek mar 2,5 honap utan is. Mert oke, nem tori a hatunkat a kapu. Remek. Cserebe nem is nyerunk, vagy jo nagy mákokkal. De rengeteg pont ment el mar a szezon elso feleben hulladek ellenfelek ellen is, mindez teljesen kilatastalan jatekkal.

babo0410 2024.10.23. 11:04:03

@ggbuffon: Cinte BL-ben ennyit nem mutatott eddig, mint mi most. És Conte csapatépítéshez? Conte is szereti az öregebb játékosokat...

RealDogg69 2024.10.23. 11:05:41

Óriási szerencse hogy nem 0-5 lett és akkor egészen másképpen kommentálná mindenki a látottakat!
A kéz miatt elvett gól vicc volt és megköszönhetjük a bírónak, a 11es pedig könnyen lehetett volna gól is, nem beszélve a sok Perin bravúrról. Nagyon visszafogottan is ez 0-3 reálisan a Bundesliga középmezőnytől. Miért nem nálunk játszik ez a Toure miért ezzel a szerencsétlen szerbbel kell kínlódnunk?!
Ilyen energikus kreatív vállalkozó csatár kellene nem egy olyan aki 5 labdából 4et nem tud atvenni ha atveszi nem tudja megtartani stb.
Az erő, energia, akarat, futás, dinamika hiányzik, teljesen más sebességi fokozatban játszott az ellenfél! Ezt az edzőnek is látnia kell és neki kell megoldani mindenféle sérüléstől és taktikától függetlenül hogy orrvérzésig hajtsanak! Az erőnlét és az akarat elsődleges a mai fociban, nélküle teljesen mindegy hogy milyen taktikát álmodik az edző!

ggbuffon 2024.10.23. 11:10:05

@babo0410: ennek a Juvenak nem a BL a fő terep ebben a fazisban.

Conte tud fanatizalni, identitast adni ami most nagyon hianyzik. Emellett egy fix betonbiztos rendszert tud kialakitani ami a korlatok elereseig gyakorlatilag garantalja a sikereket, egyszoval stabilizal. Allegri joforman erre epitette a korabbi sikereit mindezt ugy h hozza is adott azokhoz az alapokhoz amit Conte lerakott. Epitkezni Allegri nem tud, a Milanos korszakaban sem tudott, van ilyen, igy helyes volt az elkuldese.

Mottarol egyelore nem tudjuk melyik tipus. De h nem o fogja visszaadni a Juve identitast abban egeszen biztos vagyok.

venember83 2024.10.23. 11:11:50

@ggbuffon: "Ennel azert en joval tobbet varnek mar 2,5 honap utan is. Mert oke, nem tori a hatunkat a kapu. Remek. Cserebe nem is nyerunk, vagy jo nagy mákokkal. De rengeteg pont ment el mar a szezon elso feleben hulladek ellenfelek ellen is, mindez teljesen kilatastalan jatekkal."

Megnéztem, tavaly volt 1 vereség, 2 döntetlen s 5 győzelem 8 forduló alatt. 17 pont.
Ellenfelek: Udinese, Bologna, Empoli, Lazio, Sassuolo, Lecce, Atalanta, Torino.
Idén 4 győzelem, 4 döntetlen ugyancsak 8 forduló alatt. 16 pont.
Ellenfelek: Como, Verona, Roma, Empoli, Napoli, Genoa, Cagliari, Lazio.

Új edző, új keret, ennek ellenére egyetlen ponttal sikerült kevesebbet összehozni, mint tavaly összeszokott csapattal és szemkaparó játékkal. A játék továbbra is legtöbbször szemkaparó, de talán több a potenciál most hála az új keretnek és edzőnek.

A BL-meccseket inkább nem nézem meg, mert más volt a formátum, s nem is akarom emlékeztetni magam a tavalyi, minden szempontból elfogadhatatlan csoportkörre.

ggbuffon 2024.10.23. 11:12:07

@babo0410: egyebkent jol mutat a Football Managerben mikor csak fiatal jatekosokkal epitesz bika klubbot, de a valosagban jol tudjuk h ez nem igy mukodik.

Nem mondanam h egy Pirlo v egy Barzagli szerepeltetese oriasi hatrannyal jart vna anno ugyebar...

Attilio79 2024.10.23. 11:33:20

@ggbuffon: Vakok között a félszemű az úr!
Várj többet nyugodtan, csak közben megint ferdíted a valóságot!
2,5 hónap mikortól számítva, hogy Motta megérkezett? Hol volt az utolsó láncszeme akkor még a jelenlegi keretnek? Elmondom: timbuktu kettőn!
Semmi más nem kellett volna csak idő és sérülésmentes 3/4 év, ez jelenleg nincs és nem is lesz, sajnálatos, mert jelen pillanatban kb. az életünkért küzdhetünk és nem a bajnokságért.

Allegrivel nem foglalkozom, lezárt fejezet hála Istennek!

Előre szólok a károgó krizálóknak, a következő meccsek sem lesznek fenékig tejfelek, sőt, úgyhogy lehet fenni a fából gyártott kardocskákat!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1875) bajnokság (3465) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (959) elemzés (40) előzetes (878) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10177) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4253) mercato (4261) nyilatkozat (7600) Olasz Kupa (331) összefoglaló (425) pletyka (4275) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása