Motta megoldást keres a Juve gólaszályára

yildiz_kenan_pacsi_hattal_levo_vlahonak.jpgA Juventus akadozó támadógépezete sokak figyelmét felkeltette, a Corriere dello Sport a minap arról írt, hogy Thiago Motta rendszere nem hozza ki a legjobbat egy olyan csatárból, mint Dušan Vlahović. A szerb a büntetőterületen belül érzi magát elemében, ahol kihasználhatja méretét, testi erejét és csatárösztönét, eddig azonban nem sikerült mindezt megvalósítania. A hétvégén a Napoli ellen mindössze hatszor ért a labdához, és négy passzkísérletéből kettő sikertelen volt, majd a második félidőben már Timothy Weah kapott lehetőséget a helyén.

A szerb csatár egy hónapja nem szerzett gólt, amire még nem volt példa olaszországi tartózkodása alatt. Gianluca Di Marzio cikke szerint Dušan Vlahović pályafutása egyetlen szezonjában sem volt három mérkőzésnél hosszabb gólszünete az összes kiírást figyelembe véve. A 2022/2023-as szezonban, amikor a Fiorentinától a Juventushoz igazolt, a szerb február 7-től április 30-ig nem szerzett gólt a bajnokságban, abban a szezonban viszont meghatározó volt a Nantes és a Freiburg elleni Európa Liga-mérkőzéseken.

A tavalyi szezonban volt egy rossz időszak szeptember 16 és november 11 között, azonban akkor a csatár sérülés miatt kihagyott két bajnoki mérkőzést. Ebben a szezonban Dušan Vlahović augusztus 26. óta gól nélkül áll, a szerb csatár négy mérkőzésen nem talált be a Bajnokok Ligájában és az olasz bajnokságban.

Az előző szezonban a Bologna élén Thiago Motta legfontosabb embere elöl Joshua Zirkzee volt, ő betöltötte részben úgy a kilences, mint a tízes poszt funkcióit, így sokan 9,5-ös játékosnak nevezték őt, mivel nem kifejezetten lesipuskás csatár, de nem is vérbeli támadó középpályás, hanem valahol a kettő között van.

A Juventus jelenleg nem rendelkezik ilyen középcsatárral, de jól jönne egy olyan játékos, aki képes jobban összekapcsolni a középpályát a szélsőkke, miközben képes előre menni, hogy a büntetőterületen belül befejezze a lehetőségeket.

Ezért esett a választás Timothy Weahra a Napoli elleni meccsen, mivel ő rendelkezik legalább néhány olyan tulajdonsággal, amelyeknek köszönhetően kissé visszavont középcsatár szerepkörben is jól teljesíthet. Az átigazolási ablak bezárult, így kívülről nincs lehetőség megfelelő megoldást keresni, következésképpen Thiago Mottának vagy egy más típusú játékost kell kipróbálnia a középcsatár posztján, vagy kitart Vlahovic mellett, és reméli, hogy a csapat többi tagja képes lesz több lehetőséget teremteni neki a büntetőterületen belül és annak környékén.

A Tuttosport tegnap arról írt, hogy a Juventus a Serie A első csapata a sikeres passzok tekintetében, de a gólpasszok és a kapura lövések tekintetében utolsó előtti jelenleg.

A védekezés működik, hiszen a Juve a bajnokságban még nem kapott gólt idén, a bianconero csapat számára egyértelműen vannak nehézségei a támadójátékkal, ezért a Tuttosport szerint Thiago Motta azt fontolgatja, hogy a török tehetséget, Kenan Yıldızt használja hamis kilencesként Dušan Vlahović helyett.

Azt még nem tudni, hogy Thiago Motta már a következő, szombati, Genoa elleni Serie A-mérkőzésen végrehajtja-e ezt a taktikai változtatást, de az egyértelmű, hogy a bianconero mester azon dolgozik, hogy megoldja a Juventus elöl jelentkező problémáit.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518498258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2024.09.24. 05:52:45

Yildiz egyebkent jo otlet. Sztem kozepen eleg jol tolta az elso merkozesen es ha mar Alex nyomaba akar eredni, akkor egy 10-esnek eppen ott a helye. Talan kicsit elorebb, mint egy klasszikus tizesnek, de mondjuk Tevez es Alex sem volt egy klasszikus tizes.

venember83 2024.09.24. 05:56:51

@Shyr Kahn: mindenképpen életképesebb opció, mint Weah. De ezzel Vlaho padra kerül. Kicsit olyan pozícióba, mint amiben Lukaku volt a Chelsea-nél, ami elég szomorú nyári helyzetet vetít előre a szerb kapcsán: Motta rendszerébe nem működik, padról meg nehéz lesz eladni szemmel látható összegért utolsó éves szerződéssel.

Shyr Kahn 2024.09.24. 06:02:26

@venember83: En azert nem temetnem meg teljesen. A nyiltabban jatszo csapatok ellen golokat, golpasszokat jegyzett. A betomorulo csapatok ellen nincs helye, egyebkent van, es talan meg nem teljesen elveszett az ebbe az iranyba torteno fejlodese sem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3444) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (957) elemzés (40) előzetes (873) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10128) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4221) mercato (4248) nyilatkozat (7559) Olasz Kupa (331) összefoglaló (422) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása