Conte: „Játékosként könnyebb egy klubnál maradni, edzőként lehetetlen”

conte_antonio_napoli_sajtotajekoztato.JPGAntonio Conte szombaton visszatér az Allianz Stadium gyepére, a pénteki sajtótájékoztatóját pedig megemlékezéssel kezdte, mivel szerdán elhunyt Totò Schillaci.

„Először is szeretnék egy kis gondolat erejéig megemlékezni Totò Schillacira, aki elhunyt mindössze 59 éves korában. Olyan labdarúgó és ember volt, aki emblematikus értékkel bírt, főleg számunkra, déli srácoknak. Egy olyan ember, aki eljutott a csúcsra, és nagyszerű példa volt mindannyiunk számára. Őszintén szomorú vagyok. Gondoljunk most a családra, akik egy kivételes embert veszítettek el.

Ahogy a Cagliari elleni meccs előtt mondtam, mivel az átigazolási időszak ilyen későn ér véget, mindenkinél felmerül egy beilleszkedési időszak. Néhány napja érkezett néhány új játékos, és három meccset kell játszanod azokkal is, akik végül távoznak.

Mindannyian keményen dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt. Szeretnénk megtalálni ezt az egyensúlyt, de közben elengedhetetlen, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és eredményeket érjünk el, mert ez többet ér az év végén.”

Antonio Conte a továbbiakban arról beszélt, miért nem lehet elégedett egyik csapat sem a tavalyi szezon eredményeivel.

„Minden mérkőzés egy teszt. Bizonyos szempontból Cagliariban is az volt, nehéz környezet, nehéz pálya. Néha taktikai szinten is próbatételekkel kell szembenézned. A legnagyobb komolysággal kell szembenéznünk, függetlenül attól, hogy kivel állunk szemben.

Reméljük, hogy a kihívás elvezet valahova, de ma még túl korai lenne ezt megmondani. Különböző szinteken kezdünk. Tavaly 18 pont volt a különbség a két csapat között, de bizonyosan mindkét csapatot fűti a bosszúvágy.

Nem hiszem, hogy egy olyan csapat, mint a Juve elégedett lehet a harmadik hellyel és azzal, hogy ilyen messze van az Intertől, és mi sem lehetünk elégedettek azzal, hogy 20 ponttal mögöttük, a Milan mögött és 40 ponttal az Inter mögött végezzünk.

A múltam egyértelmű. Játékosként 13 évet töltöttem a Juvénál, több évig voltam csapatkapitány, gyakorlatilag mindent megnyertem. Három évig volt lehetőségem edzősködni, egy kilenc bajnoki címet eredményező sorozatot indítottam el. Része vagyok a Juve történelmének azért, amit tettem, és amit adtam a klubnak.

Játékosként könnyebb egy klubnál maradni egész pályafutásod alatt, gondolok itt Bruscolottira a Napolival, Maldinire, Baresira, Antonionira, Tottira stb., de edzőként lehetetlen elkötelezned magad a karriered tekintetében. Három évig edzősködtem a Juvénál, a karrierem különböző helyekre vitt.

Ma rendkívüli öröm számomra, hogy egy olyan csapatot edzhetek, mint a Napoli, déli srácként számomra ez büszkeséget és elégedettséget jelent. Rengeteg érzéssel fogok visszatérni a Juventus stadionjába, ahova legutóbb a koronavírusos időszak alatt tértem vissza.

Új igazolások? Minél több idő telik el, annál jobban beleillenek az elképzeléseinkbe. David Neresszel a szünetben dolgoztunk. Pozitív volt, hogy tíz napot dolgozhattam Billy Gilmourral és Scott McTominay-vel. Megértették az elképzeléseinket, amely mögött az a futball áll, amit játszani akarunk. Fizikai, metabolikus és erőnléti szempontból is alkalmazkodniuk kell ahhoz a munkához, amit mi végzünk. Örülök, mert mindketten fogékonyak és sokat tudnak nyújtani nekünk.

Thiago Motta? Egyike volt a játékosaimnak az Európa-bajnokságon, ez mosolyt csal az arcomra, másrészt viszont azt mutatja, hogy öregszem. Ő komoly szakember, aki nagyon jól teljesített Bolognában, a legjobbakat kívánom neki. Egy legendás edző, Massimiliano Allegri örökébe lép, aki több oldalt is írt a Juventus történelemkönyvébe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418495190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2024.09.19. 18:46:56

Azt hittem elkezd beszologatni, de meglepően nosztalgikus nyilatkozat lett, amiből felsejlik a tisztelet és a köszönet is (meg ha nem mondta ki) a Juve felé. Lehet csak én látom így...

Lehet őt utalni, de tudja mi a győzelem receptje és ezt többször is bizonyította már. Éppen ezért és a fanatizalo képessége miatt soha nem lebecsulendo az általa irányított csapat. Én idén egy erős Napolit várok és ha győzni akarunk ellenük akkor vért fogunk fosni!

Viszont bízok abban h a sracaink megjobban akarják majd a győzelmet és mi kerülünk ki a csatából győztesként!!

Rikoo 2024.09.19. 19:03:49

Kis kiegészítés amikor Mottaról beszél:

Conte on Motta:
"He was a player I called up for the European Championship, this makes me laugh and also makes me think that I'm getting old (laughs, ed.). He's a serious guy who did very well in Bologna, I wish him the best."

"He takes up the legacy of a legendary coach like Max Allegri, who wrote pages of history at Juventus."

venember83 2024.09.19. 19:32:19

@Rikoo: köszi, beleírom. Ez kimaradt.

Rocky80 2024.09.19. 19:41:17

@Rikoo: @venember83: kérem a nyilatkozat kiegészítését az idézett résszel.

XD

Rocky80 2024.09.19. 20:10:47

@venember83: köszönöm, korrekt, hiteles tájékoztatás.

venember83 2024.09.19. 20:39:15

@JeetTrader: engem is meglepett ennek a tuloknak a korrektsége. Délre kellett szerződnie ehhez? Vagy csak egyszerűen tényleg megöregedett, és némi bölcsesség szivárgott be a betonkemény koponyáján keresztül az agytekervényeihez? Nem tudom.

Ui. Elnézést, kicsit ambivalens érzéseim vannak Contével kapcsolatban (is).

JeetTrader 2024.09.19. 22:52:22

@venember83: nem vagy vele egyedül. Conte mindigis a grinta megtestesulese volt számomra. Nagyon fájt mikor pont az Interhez ment és bajnok lett velük is...most meg a Napolihoz....francnak nem tudott menni a Bolognahoz :) Olyan mint amikor az aktuális kedvenc csajod osszeszuri a levet két haveroddal is :DDD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1861) bajnokság (3437) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (954) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1685) játékosokról (10123) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2482) meccsek (4214) mercato (4248) nyilatkozat (7555) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása