Zoff: „Motta munkája már egyértelműen látható a Juvén”

thiago_motta_magyaraz.jpgDino Zoff a Tuttosport munkatársának adott interjút a Juventus idei évéről és természetesen kiemelt szerepet kapott az interjúban a kapushelyzet, hiszen Torinóban ezen a poszton is változást hozott a nyár.

„Thiago Motta kapcsán az érzés, bár még mindig csak részleges, határozottan pozitív. Természetesen a legutóbbi, Roma elleni mérkőzésen hiányzott egy kis brillírozás ahhoz, hogy jó eredmény szülessen. Engem mindenekelőtt a bianconeri által kifejezett egyszerűség nyűgözött le.

Nem az eredményekről vagy arról az egyszerűségről van szó, amivel az első két győzelem jött, már csak azért sem, mert a Juve még a Como ellen sem volt teljesen domináns otthon. Hagyta, hogy az ellenfél szellősebb legyen, kivárta a megfelelő pillanatot, majd letámadta a területeket. Azonban mindig bizonyította, hogy ura a helyzeteknek, a védekező fázisban nem kockáztat semmit, majd a megfelelő pillanatban lecsap. Ez a koncepció mindennél jobban kapcsolódik ahhoz a természetességhez, szinte a lazasághoz, amellyel az a két kerek történet született.

Thiago Motta keze nyoma már egészen nyilvánvalóan látható a játék kialakítása szempontjából. De a Juventus még nem tűnt 100%-osnak ebből a szempontból: a következő hetekben növekedést várok a játék szintjén.

A scudetto kapcsán szerint az Inter a favorit, a keretben ők rendelkeznek a legjobb eszközökkel. Úgy gondolom azonban, hogy a küzdelembe több csapat is beleszólhat, köztük a Milan és a Napoli: az ő szezonjuk is balul kezdődött, de még bőven van idejük arra, hogy stabilan az élre álljanak. És természetesen ide várom a Juvét is. A bianconero csapat minden évben a scudetto-jelöltek egyike, kötelezően, annál is inkább, amilyen erősítések történtek nyáron.

Cristiano Giuntoli parádés volt, fontos nevek érkeztek, és nőttek az elvárások. Most az új arcokat a pályán nyújtott teljesítmény alapján kell majd megítélni: eddig túl keveset láttuk őket ahhoz, hogy bármiféle jelzőt meghatározhassunk. És ez bizonyos értelemben Motta munkájának kedvez: a legérdekesebb ötletek eddig azoktól jöttek, akik már tavaly is a keretben voltak, ami azt bizonyítja, mennyire jó munkát végzett a nyáron.

Kenan Yıldız és a többiek megmutatták, hogy fontos perspektívát jelentenek a jövő tekintetében, ez a legfontosabb. Ma a Juve ifjúsági akadémiájáról kikerülő játékosok szilárd opciót jelentenek: nagy dicséret illeti a klubot az elmúlt években az utánpótlásképzésben és a tehetségkutatásban végzett munkáért.

Michele Di Gregorio nagyon jó benyomást tett rám Monzában. A technikai alapok megvannak, a háttér is megvan. Hiányzik belőle az európai tapasztalat? Nem aggaszt, a kapus ebben az értelemben egy külön szerepkör: a Serie B-ben és a Serie A-ban is kemény próbálkozásokkal találod szembe magad. Ha jó vagy a kapusok között, akkor minden kategóriában jó vagy.

Wojciech Szczęsny távozásán nagyon meglepődtem. Tavaly rendkívül megbízhatónak bizonyult, nem gondoltam, hogy a klub hajlandó lesz lemondani róla és továbblépni a kapuban. Míg az ezt követő személyi döntések kevésbé leptek meg. Furcsa harmincnégy évesen visszavonulni? Nem, nem feltétlenül. Tek még mindig képes volt a legmagasabb szinten versenyezni, legalábbis én így gondolom, de elkerülhetetlen, hogy más szempontok is felmerüljenek, ez attól függ, hogy az ember mit érez belül, a családi dolgoktól.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2218490231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1859) bajnokság (3435) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (953) elemzés (40) előzetes (872) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1684) játékosokról (10118) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2481) meccsek (4210) mercato (4248) nyilatkozat (7550) Olasz Kupa (331) összefoglaló (421) pletyka (4267) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (296) video (211) Címkefelhő
süti beállítások módosítása