Cannavaro: „Az a jó edző, aki a legjobbat hozza ki a játékosaiból”

cannavaro_fabio_interjut_ad.jpgFabio Cannavaro a Serie A várható éllovasairól beszélt a La Gazzetta dello Sport számára adott interjúban, s az Udinesétől a szezon végén elküldött mester arról beszélt, hogyan fejlesztheti keretét a jövő évi scudetto legfőbb esélyese, az Inter.

„A feladat nem egyszerű. Talán Denzel Dumfries helyettesíthető. A siker receptje azonban nem ebben áll: minden poszton két kezdőjátékosnak kell lennie, mivel nagyon hosszú lesz a szezon.

Az Inter első számú ellenfele? A Napoli, ha meg tudja tartani Victor Osimhent és Khvicha Kvaratskheliát. Osi képes két érintésből három gólt szerezni, kiszámíthatatlan a játékos, és a gólszerzéshez Romelu Lukakuhoz képest kevesebb lehetőségre van szüksége. Antonio Conte mindig a legjobb helyzetbe hozza a játékosokat, és Gabriele Oriali hozzáadott értéket fog jelenteni.

Motta és a Juventus? A kezdet ígéretes az új edzővel és új ötletekkel, de amikor azt olvasom, hogy értékesíteni akarják Federico Chiesát, az egyik legjobb olasz támadót, a miértre keresem a választ. A Juventus bizonyosan nem pazarolhat el sok időt, mielőtt visszatérne a győztes útra. 

Jean-Clair Todibót nem ismerem. Riccardo Calafiori balhátvéd, aki középhátvédként használva kiváló kvalitásokat tud csillogtatni a támadásépítésben. Most bizonyítania kell. A Napoli viszont leszerződtette a legjobb védőt, Alessandro Buongiornót.

A futballban senki nem talál fel semmit. Az a jó edző, aki a legjobbat hozza ki a játékosaiból, minden egyéb egyszerű reklám. Thiago Motta kiválóan teljesített abban, hogy a legjobbat hozta ki egy nem top szintű keret játékosaiból. Most egy kis nyugalomra van szüksége a Juvenutsnál, és a játékosait össze kell hangolja az új alapelvekkel. Az ellenfél térfelén való labdatartással és az előrevont hátvédsorral.

Paulo Fonseca és a Milan? A Milan új nemzetközi modellt alkalmaz, amit nemigen láthattunk még a világ ezen részén. Jó játékosokat szerződtetnek, növelik az értéküket, és így pénzügyileg fenntarthatóvá válik a klub. Az amerikai tulajdonosok gyakran tesznek így. Paulo Fonseca komoly iskolából érkezik, és szép rendszert alkalmaz, de nem végződött szépen a kalandja a Románál. Kíváncsi vagyok főleg amiatt, mert Stefano Pioli után fontos hagyaték maradt. Hogy hiba volt-e az elengedése? Nem tudom.

A futballban nincs egy adott szabály. A legjobbak is képesek szenvedni, például Mou, Allegri, Sarri… Nagyobb a versenyhelyzet, és ha valaki azt gondolja, hogy kivesz egy év szabadságot, aztán ugyanazokkal az ötletekkel tér vissza, akkor neki annyi. Az embernek mindig képeznie kell magát, de nincs igazán logikája az eseményeknek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9418447915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.07.16. 21:49:56

Annyira vicces, amikor kb. semmirekellő edzők mondanak véleményt pl. egy Fonsecáról, aki mégis csak lehúzott két évet a Románál, ugyanennyit a francia bajnokságban a Lille-nél. Cannavaro tán soha nem bírt két évet sehol. Nemhogy a Serie A egyik jelentős csapatánál.

Ui. Tévedtem, az Evergrande csapatánál lehozott a padon bő 120 meccset. Én kérek elnézést, amiért így alábecsültem őt és a munkásságát.

Rocky80 2024.07.16. 22:22:39

A legjobbak és köztük volt Allegri?!? Meg kellett dörzsöljem a szemem.

XD

Shyr Kahn 2024.07.16. 22:23:36

Sztem nem rosszak a meglatasi, kulonosen ezt adom: "Az a jó edző, aki a legjobbat hozza ki a játékosaiból, minden egyéb egyszerű reklám."

Es a legjobb nem feltetlenul azt jelenti, hogy mindent megnyer a jatekosokkal, hanem azt, hogy folyamatosan kepes maxra jaratni oket.

niccolo 2024.07.16. 22:55:43

@venember83: Teljesen egyet értek a róla alkotott véleményeddel! Sokan Juventino-nak tartják,nekem egy sima pármai játékos.

bulldeo 2024.07.16. 23:14:08

@niccolo: azért nem sima pármai játékos, hanem egy nagyon jó pármai játékos.

Juvino 2024.07.17. 01:25:09

"Ha valaki azt gondolja, hogy kivesz egy év szabadságot, aztán ugyanazokkal az ötletekkel tér vissza, akkor neki annyi." Na, pont ez tortent a mesterrel is, csak ő ket evet vett ki...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3414) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (945) elemzés (40) előzetes (868) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1673) játékosokról (10079) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2466) meccsek (4192) mercato (4237) nyilatkozat (7522) Olasz Kupa (331) összefoglaló (418) pletyka (4258) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (293) video (208) Címkefelhő
süti beállítások módosítása