Sancho és Koopmeiners a Juventusra vár

sancho_jadon_bvb_mezben_unnepel.jpgAlfredo Pedullà értesülései szerint Daniele Ruganiért az Al Shabab jelentkezett be egy 3 éves, 6 millió eurós bért garantáló szerződéssel, s a védőjátékos egyelőre gondolkodik. Az Ajax nem tett további lépéseket annak ellenére, hogy a holland klub edzője, Francesco Farioli szeretné megszerezni a védőt. Kisebb meglepetés, hogy az Atalanta is érdeklődött a védő iránt, Gian Piero Gasperini szívesen tudná őt keretében. Jean-Clair Todibót beajánlották a Juventusnak, s a klub tíz napja gondolkodási időt kért, jelenleg pedig kiértékeli a játékos helyzetét. A futballistát 20 millió euróra értékelik, ami bónuszokkal elérheti a 25 millió eurót. Az újságíró szerint a Juventus továbbra is igencsak érdeklődik Teun Koopmeiners iránt, miközben Jadon Sancho is a Juventus ajánlatára vár, és fontos ajánlatot utasított el nemrégiben. Az Öreg Hölgynek egy vagy két szélsőt kell igazolnia idén nyáron Matías Soulé maradásától függően. A bianconero klub szeretne aktívabb szerepet vállalni a kimenő játékosok piacán, mielőtt újabb játékosok érkeznének.

A Corriere dello Sport beszámolója szerint az Aston Villa részéről volt kapcsolatfelvétel Federico Chiesa felé, és komoly pénzügyi csomagot ajánlott a játékosnak, és a futballista a BL-ben játszhatna az angol klubbal. A klubok között a kapcsolat igencsak jó, ám Gianluca Di Marzio szerint Federico Chiesa nem sürgeti a dolgokat, az alapozást a Juventusnál végezné, hogy nyugodtan kiértékelhesse a helyzetét. A Sky újságírója számolt be arról is, hogy a Leicester érdeklődik Matías Soulé iránt, és 25 millió eurót fizetne az argentin támadóért, miközben a Juventus 40 millió eurós árat határozott meg.

Giovanni Albanese úgy értesült, hogy a Roma mutatja a legnagyobb érdeklődést az idén nyáron várhatóan/remélhetőleg távozó Arthur Melo iránt, s Jean-Clair Todibo jelenleg az egyik legkomolyabb opció a Juventus számára a védősor megerősítésére. Gleison Bremer ügyében a Juventus a közös jövővel számol, a védő a projekt részét képezi, s Thiago Motta számít a brazil futballistára. Alexis Saelemaekers kapcsán az újságíró arról írt, hogy a védő kapcsán nem tud a Juventus érdeklődéséről, miközben Kenan Yıldız lehetséges cseréjének a 31 éves Stephan El Shaarawyt említi meg a La Gazzetta dello Sport munkatársa.

Ugyancsak Giovanni Albanese számolt be a mai várható eseményekről, hiszen ma reggel 7.30-kor Torinóba érkezik Khéphren Thuram, majd azonnal a Juventus komplexumába látogat az orvosi vizsgálatok megejtése érdekében, s ezt követően délután ötéves szerződést fog aláírni a klubbal.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2818443133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.07.09. 05:43:34

Lassan Guntolinak foglalkoznia kell a porcelánbolt közepén tébláboló elefántokkal, Chiesa és Arthur helyzete igencsak komoly figyelmet/intézkedéseket igényel, Szczęsny jövője kérdéses. plusz ott vannak még a fölösleges, ám legalább viszonylag olcsó kerettagok, amilyen De Sciglio.

Juventina7 2024.07.09. 08:11:31

@venember83:
McKenniet se hagyd ki.
Chiesáról azt olvastam, hogy 20-a körül megházasodik, aztán szeretne csatlakozni az edzőtáborba a csapathoz és nyugodtan átgondolni a jövőjét, illetve megérteni, hogy valóban nem szerepel Motta terveiben. Sőt, na erre varrjatok gombot: Di Marzio szerint soha nem is kapott a Juvétól szerződéshosszabbítási ajánlatot. Dybala2 sztori?

venember83 2024.07.09. 08:13:56

@Juventina7: igaz, a héjában sült forró krumpliról sem szabad megfeledkezni.

MarcoT 2024.07.09. 08:38:51

Mindenki nyugodjon le. Guintioli rendbe tesz itt mindent (mindenkit). Azután már Mottán a sor, hogy CSAPATOT gyúrjon a keretből.

SuperTrezi 2024.07.09. 09:53:02

"Federico Chiesa nem sürgeti a dolgokat, az alapozást a Juventusnál végezné, hogy nyugodtan kiértékelhesse a helyzetét"

Persze-persze. Szerintem meg mihamarabb tűnj el innét, mert pénz kell belőled minél előbb, ha már ilyen pacipéniszjóskává váltál.

Leram7 2024.07.09. 10:43:15

Hát nem tudom, miért akarunk ennyire középső védőt, nálam más lenne a prioritás.

Sancho helyett nálam Greenwood inkább.

Chiesa helyzete egy durvább és kínosabb.

Arthur egy évek óta tartó rémálom, mikor lesz már vége?

El Shaarawy meg remélem nem igaz.

venember83 2024.07.09. 10:45:59

@Leram7: "El Shaarawy meg remélem nem igaz."

Őt Lanzafame követelte a mercatóba.

Del Pybala 2024.07.09. 11:06:50

@SuperTrezi: Nem igazan ertem mi a bajod Chiesaval...a vezetoseg nem ajanlott neki semmilyen szerzodest. O is utalt lesz mint Dybala aki ugyancsak nem kapott szerzodesi ajanlatot :D

SuperTrezi 2024.07.09. 11:19:16

@Del Pybala: Ez a legutóbbi hír, hogy nem ajánlottak neki szerződést. Az elmúlt hónapok arról szóltak, hogy kevesli a zsetont, amit ajánlanak neki, pedig a Klub próbálna vele megegyezni. Hogy ki mit hisz el, az ő dolga. Én úgy látom logikusnak, hogy már régóta próbáltunk vele szerződést hosszabbítani az anyagi lehetőségeink szerint, de nem sikerült. Utálni nem fogom (ő volt az egyik kedvencem, láthatod az avataromból), Dybalát se utálom. De ha nincs rá szükség, és ezt megmondták neki kerek perec, akkor szeretném, ha mihamarabb elhúzna innét, hogy tudjunk a helyére igazolni értelmes embert, míg még tudunk. A Klub érdeke fontosabb, mint az övé.

Del Pybala 2024.07.09. 11:26:38

@SuperTrezi: "Az elmúlt hónapok arról szóltak, hogy kevesli a zsetont" ezt csak a szurkolok gondoltal...semmifele ingo nem volt errol

@Pjanista: "kéréséhez képest alacsony ajánlatot nem szerettek volna neki tenni" az csak kifogas volt...egyszeruen nem akartak vele hosszabbitani ugyanugy mint most Chiesaval

Del Pybala 2024.07.09. 11:35:49

@SuperTrezi: "My thought is to stay in this great club; I want to bring Juve back to where it deserves." ezt a olasz kupa gyozelem utan nyilatkozta...

SuperTrezi 2024.07.09. 11:48:43

@Del Pybala: Nyilatkozni bármit lehet. A tény az, hogy eleddig nem írt alá új szerződést, és a pályán nem teljesített úgy, hogy a Klub mindenáron ragaszkodjon hozzá.

MdewC 2024.07.09. 11:53:59

@Del Pybala: miért is akarnánk hosszabbítani vele, hiszen még Dybala teljesítményét se közelítette meg? Szerintem logikus, hogy el szeretnék küldeni. Az más kérdés, hogy lehet letol egy olyat, mint Dybala, hogy "csak azért is" marad még egy évet... Mester munka lenne, ha a Arthurral együtt el tudnánk adni még a nyáron.

Del Pybala 2024.07.09. 12:04:14

@MdewC: Egyikojuk sem potolhatatlan...nem is azzal van a bajom h nem maradnak, hanem h pletykakra alapozva utalunk jatekosokat. Foleg azutan hogy a leghitelesebb forras azt allitotta h nem kapott semmilyen ajanlatot. Mig Dybala eseteben az elnok mondta h nem kapott semmilyen ajanlatot.

MdewC 2024.07.09. 12:16:06

@Del Pybala: megértelek, valóban jobb lenne, ha tények alapján lenne "beskatulyázva" valaki.
Engem pont ezért se befolyásol, hogy kapott-e hosszabbítási ajánlatot, vagy nem, visszautasította-e azt vagy sem, mert egy objektív tényező, a teljesítménye alapján nem tartanám meg az olaszt és nem is kedvelem. (Inkább sajnálom a sérülése miatt, mert azóta már nem hozza azt a szintet és nem is tudott fejlődni. Nagy kár érte. Ennek ellenére lehetne csapatjátékos, sokszor önző, rengeteget reklamál, persze lehet rosszul ítélem meg, de nem látom benne azt a potenciált, amit miatt meg kellene tartani.)

Del Pybala 2024.07.09. 12:20:15

@MdewC: Ugyanigy latom en is...baromira haszontalan a csapatjatekban sokszor...hasonlokepp aggodom Vlaho miatt mert o teljesen analfabeta technikailag.

MdewC 2024.07.09. 12:24:25

@Del Pybala: ebben is van igazság. Idén sok fog múlni azon, Vlahot mennyire tudja majd "kiszolgálni" a csapat, nyilván ebben tudunk fejlődni az új edzővel és játékosokkal, de az, amikor beáll egy "7 milliós" Milik, néha leesik az állam, hogy mennyivel labdabiztosabb, sokkal jobban passzol, lát a pályán a pali. (magyarul mennyivel technikásabb) Hozzáteszem én Milieket nem adnám el, ha már felmerült.

Del Pybala 2024.07.09. 12:33:10

@MdewC: Milik kapott osszesen 1000 percet tavaly es amellett hogy latvanyosan tobbet tudott hozzatenni a csapatjatekhoz meg lott 8 golt is.

Galbandi 2024.07.09. 13:12:49

@Leram7: "Sancho helyett nálam Greenwood inkább."

Ezzel teljes mértékben egyetértek. Ahova csak betette a lábát Sancho, ott rövidesen jöttek vele a problémák. A teljesség igénye nélkül:
- Anno Guardiola nevetséges pénzért adta el a Dortmundnak, mert úgy látta, hogy a játékos nem akar megküzdeni a helyéért a csapatban, ez pedig az általa preferált játékosokra nem jellemző. Ezt a döntését Pep soha nem bánta meg, ezt többször is elmondta.
- Dortmundban Favre-t akasztotta ki többször a késéseivel, illetve megesett, hogy az edző kihagyta a meccskeretből, mert olyan pocsék edzésmunkát végzett, hogy fizikálisan nem látta őt alkalmasnak a játékra, emiatt több vitájuk is volt.
- Az angol válogatottnál Southgate elmondta, hogy Sancho azért kapott kevés játéklehetőséget a 2021-es EB-n, mert az edzésmunkája nem tette őt alkalmassá arra, hogy betegye a csapatba.
- A Unitednél ten Hag szintén azért szállt bele, mert annyira gyengének találta Sancho edzésmunkáját különösen a labda nélküli játékban a presszingjét, hogy emiatt ki kellett hagynia az Arsenal elleni keretből. Sancho cserébe hazugnak nevezte az edzőjét és azt állította, hogy a holland őt kiáltotta ki bűnbaknak a United összes problémájáért.

Összességében véve, Sancho egy rendkívül tehetséges játékos olyan mentalitással, mint "why always me" Balotellié volt. Chiesát eladni és ezt a srácot megszerezni helyette a tökönlövés kategória, Chiesa még két mankóval is hasznosabb tagja lehet a Juventusnak, mint Sancho.

Greenwood pályán és edzésen nyújtott teljesítményére ellenben soha nem volt panasz sehol, neki a büntetőügye törte ketté a karrierjét, de a Getafénál is megmutatta, hogy igazi 'game changer'. Lekaparnám a falat, ha végül egy Lazio vagy egy Marseille szerezné meg a gyereket bagóért.

Juventina7 2024.07.09. 13:16:56

Miliket én is megtartanám, szerintem nagyon is megszolgálta a bizalmat, az egy emlékezetes hibája ellenére egyáltalán nem lehet rá panasz. Nekem külön szimpi, hogy mindig alázattal, tisztelettel végezte a munkáját. Szóval egyáltalán nem értem, hogy miért keresünk külön backupot Dusannak, ezt a szerepet Milik már hozza. Sőt, olykor túl is szárnyalta Vlahot. Ha egy kicsit enged a béréből (mert gondolom, hogy főleg azzal van a baj), házon belül ki is pipálható ez az igazolás.

Chiesa: Az EB-s szereplés, meg ez a huzavona sem tesz jót nekünk, mert a Roma ki fog farolni (ha eddig még nem tette meg), nem fog rá várni, és megint mi maradunk a ...ban, hogy nem is hosszabbítunk vele, de a mercato utolsó napjaiban adjuk el akinek tudjuk, amire egyre inkább kevesebb esélyünk lesz, ha mellé Chiesának még plusz igényei vannak (a BL szereplés főleg). Olvasgattam kommenteket, a Roma szurkolók egy jó része azért szintén nem örül ennek a variálásnak, nem akarják, hogy Fede csak vészforgatókönyvként, vagy x-edik alternatívaként kezelje a Romába igazolást.
Azért elég nárcisztikus alkat, kíváncsi lennék mennyire tudna beállni a sorba Mottánál, aki ugye kijelentette, hogy nála kemény munka van, az fog szerepet kapni, aki megdolgozik érte.

Leram7 2024.07.09. 13:35:36

@Galbandi: Greenwood egy igazi ösztönös tehetség, nagyon hiszek benne, hogy nálunk visszatérne. Tény, hogy elkövetett egy nagy hibát.

Sancho nálam nagyon utolsó a listán.

Greenwood esetében teljesen érthetetlen, hogy lazio, fener, marseille féle csapatokról beszélnek.

sleepy8 2024.07.09. 14:09:14

@Leram7: Nem lehet hogy csapatok nagy részének még legalább ilyen szinten vannak elvei?

Btw Jadon is ösztönös tehetség, és az hogy elment a MUba szetk*rni a karrierjét, picit kisebb hiba mint elverni az asszonyt. (Szerintem)

bulldeo 2024.07.09. 14:36:20

@Leram7: @sleepy8: született interes mind a kettő.

Shyr Kahn 2024.07.09. 15:13:11

Sancho remelem csak utolso alternativa. Ideje lenne olaszokban is gondolkodni. El-Shaarawy legalabb ennek a kitetelnek megfelel, ber ha mar olasz, akkor jobban futnek masok utan.

Del Pybala 2024.07.09. 15:19:26

@Shyr Kahn: nincsen egyetlen olasz szelso vagy csatar se aki Juve szintu lenne

Shyr Kahn 2024.07.09. 15:38:47

@Del Pybala: En pl Retegui-t szivesen latnam, ha mar csatar (nem El-Shaarawy-t).

Bar Chiesa halovany a serulese ota, de ha Greenwood, Sancho es kozte kellene dontenem, akkor a maradasa mellett szavaznek. Es ha mar tenyleg el akarjuk kuldeni, tegyunk egy probat Orsolinivel inkabb, aki dolgozott Motta-val es bar az utso felve gyengusz volt, jatekosminosegben nem lenne rossz alternativa.

A Greenwood, Sancho fele szalakat el kellene felejteni.

Del Pybala 2024.07.09. 15:50:00

@Shyr Kahn: Retegui es Orsolini...latod ez itt a problema

gomorra21 2024.07.09. 16:06:33

@Shyr Kahn: Sanchót szerintem Giuntoli tolja, de valami azt súgja, hogy Motta meg fog minket védeni tőle. Én idővel elfogadtam, hogy Chiesa nem kell neki, és hogy miért nem kell, de akkor Sancho egész egyszerűen nem illik a képbe, rá nem adhat zöld jelzést Motta.
Ez az olasz mag szuper lenne, ha máshogy nem, legalább a második sorban, Retegui pont így merült föl, Milik helyett.
Orsolini viszont felejtős, ha már Calával leszopatott minket a Bologna, Orsóval is le fog.

Rikoo 2024.07.09. 16:42:12

@gomorra21: Mottanak is ő az első számú opció az eddigi hírek szerint.
Az elmúlt órákban Gnabry helyzetéről is információkat kért Giuntoli.

peti78 2024.07.09. 17:28:38

Milyen formációban tud egyszerre a pályán lenni yildiz vlaho sancho
Fagioli luiz koopmeiners?
433?

Rikoo 2024.07.09. 18:14:57

@Pjanista: Olyan hírek is voltak, hogy nagyon megromlott Dybala és a vezetőség között a kapcsolat, mert ő volt az egyik játékos a COVID idején, aki mindenképpen ragaszkodni akart a fizetéséhez, miközben többen is belementek, hogy 4 hónapot elengedjenek a bérükből. Persze, hogy ebből mi igaz, azt csak a résztvevők tudják...
@SuperTrezi: Igazából Motta nem tervez vele egyáltalán, így azért meglepődnék, ha bárki a klubtól felajánlott volna neki egy hivatalos ajánlatot. Tárgyalások lehettek, de hivatalos hosszabbítási ajánlatban már nem vagyok biztos.
@Galbandi: 21 millió euróért értékesítette a 17 éves Jadon Sanchot a Manchester City. Ez nevetségesen alacsony ár?

Juventina7 2024.07.09. 19:13:51

A hírek szerint max 45-öt vagyunk hajlandóak fizetni Koopért. Sanszos, hogy az Atalanta nem elégszik meg ezzel, de a Juve kitart a max összeg mellett, szóval remélhetőleg Giuntoli-Motta azért felkészül B(C) tervvel is.

Rikoo 2024.07.09. 19:17:32

@Juventina7: Értékesíteni akarják Nicolussi Cavigliát és Barbierit, mert akkor 50+ millió eurót + kónuszokat tudna ajánlani Giuntoli, amivel megközelítené a 60-at.
Tavaly Giuntoli tett egy 47 millió eurós ajánlatot a Napolival, de azt is elutasította az Atalanta.

Shyr Kahn 2024.07.09. 19:30:48

@Del Pybala: Ennel nagyobb problemak is vannak... peldaul az, hogy az europai fociban megszunt a klasszikus 10-es, mig most a sajto dicseri James Rodriguez jatekat, aki klasszikus 10-eskent jatszva vegigverte eddig a Copa America mezonyet. Miert nincs mar ez a pozicio, ha meg mindig ilyen hatekony tud lenni? Ez itt egy sokkal sulyosabb problema, mert ma europaban szintelen-szagtalan a foci a homogen jatekosok miatt. Nincs kimagaslo jatekmester. Ezert nincs eselyunk egy uj Del Piero-ra, nemcsak azert mert az olasz fiatal generacio lustabb es tehetsegtelenebb.

@gomorra21:
Sajnos Orsolini-val kapcsolatban adom, amit irsz. A Bologna-bol nem igen fogunk tudni jatekost igazolni.

venember83 2024.07.09. 22:08:23

Olvasom itt már sokadjára, hogy Sanchót akarja a Juve, a játékos is szívesen igazolna Torinóba, DE!!!! a Unitednek bele kell egyeznie a kölcsönbe, miközben a Juventus azt szeretné, ha a játékos bérének egy részét is állná az angol klub, mivel a sokmilliós (talán nettó 8 millió eurós) bért a Juve túlzónak tartja, vagyis igazából nem engedheti meg magának. Na most akkor így mégis milyen távlati tervvel vághat bele a kölcsönbe a klub, s milyen reményekkel vághat bele a játékos? Mint Lukaku, aki évről évre más címernek fogad hűséget, mert a bérét senki nem akarja állni, s kivásárolni sincs pénze senkinek, a Chelsea meg nem engedheti meg magának a soktízmilliós bukást adott, hogy végleg elengedje Lukaku kezét? Furcsa ez az egész számomra. Nem látom, mi értelme van ilyen játékost szerződtetni, akinek a bérét sem tudja/akarja elviselni a Juve.

Galbandi 2024.07.09. 23:59:15

@Rikoo: Ugye a tőkeerős angol klubok azért nem szokták 17 éves korában 21 millióért eladni a potenciálisan válogatott matériát, mert vastagon benne van a pakliban, hogy néhány éven belül ennek az árnak a négy-ötszörösét érik. Erre példa Bellingham, Sancho, Foden, Declan Rice vagy éppen Bukayo Saka.

Sanchot egyértelműen nem anyagi okokból adták el, a City nem volt rászorulva arra a 21 millióra, annak a tízszeresét elverik adott esetben egy nyáron. Rajta már akkor látszott, hogy nagyon komoly jövő előtt áll, ha magára tud erőltetni valami profi mentalitást.

Sancho elégedetlen volt a kapott játékidővel és nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani. Kapott egy olyan ajánlatot, ami a City akadémistái közül messze a legjobban fizetett játékossá tette volna heti 30 ezer fonttal (17 évesen!), megelőzve pl. Fodent vagy Brahim Diazt. Ezt Sancho előbb elfogadta, majd vagy saját megfontolásból, vagy a menedzsere sugallatára mégis visszautasította. Guardiola beszélt vele, kérte, hogy gondolja át, küzdjön meg a helyéért, de Sancho hajthatatlan volt. Ekkor döntött úgy Guardiola, hogy nem viszi el magával Amerikába az edzőtáborba, amire Sancho válaszul közölte, hogy el akar igazolni, kész helyzet elé állítva a klubját.

Ezért kellett eladni akkor, nem pedig azért mert a 21 millió visszautasíthatatlan ajánlat volt. Mivel a Citynél se hülyék dolgoznak, nyilván ők is tudták, hogy a srácban sokkal nagyobb potenciál van, szerintem nem lepte meg őket, amikor négy évvel később meglátták rajta a 85 milliós árcímkét. Ezt az értéket náluk is elérhette volna, ahogy pl. Foden jelenlegi piaci értéke 150 millió és náluk lett az, aki. A körülmények kényszerítették őket arra, hogy idő előtt, áron alul szabaduljanak meg tőle, ezért mondom azt, hogy a 21 millió nevetségesen alacsony ár volt érte.

Rikoo 2024.07.10. 02:32:29

@Galbandi: Köszi, én ezt a sztorit nem ismertem ennyire részletesen. Mindenesetre van bennem egy kíváncsiság is, hogy mire lenne képes a Serie A-ban, mert volt 3 világklasszis szinten játszott idénye a Bundesligában.

Pavel1988 2024.07.10. 11:07:42

Egy Unitedes podcastban hallottam, hogy kész a megállapodás a Sancho üzletet tekintve. Kölcsönbe jön, bizonyos feltételek mellett kötelezővé válik az átigazolás.
Közben Chiesat csak a Napoli és a Roma hívja, ezekbe a csapatokba nem akar menni a Bl hiánya miatt. Giuntoli ultimátumot adott: vagy aláírja a szerződését csökkentett bér mellett vagy mehet.

venember83 2024.07.10. 11:41:56

@Pavel1988: ki volt a unitedes vendég, aki ennyire tájékozott volt a tárgyalások tekintetében?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1854) bajnokság (3426) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (950) elemzés (40) előzetes (870) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1682) játékosokról (10104) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2479) meccsek (4201) mercato (4244) nyilatkozat (7537) Olasz Kupa (331) összefoglaló (420) pletyka (4265) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (295) video (210) Címkefelhő
süti beállítások módosítása