Teljesen megújulhat a középpálya

rabiot_adrien_csk-szalaggal.jpgA Corriere dello Sport a herceg utolsó könnycseppjéről ír Adrien Rabiot kapcsán, aki vészesen közeledik szerződésének lejártához. A lap megemlíti, hogy a futballista a Créteil, a Pau és a PSG csapatától is ingyen távozott, s feltehetően a Juventus esetében is erre fog sor kerülni. A lap által közölt pletykák szerint a középpályás a Premier League-be vágyik, s Cristiano Giuntoli a francia játékos helyett szerződteti Khéphren Thuramot.  Adrien Rabiot kapcsán az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham közötti versenyről lehet olvasni, s már csak 48 óra választja el a Juventusszal kötött második szerződésének a lejártától.

A Corriere dello Sport írt Douglas Luiz helyzetéről is, akit az Egyesült Államokban a Juventus egyik egészségügyi munkatársa kísért el az orvosira, s a vizsgálatok eredményeire a kilencórás időeltolódás miatt csak ma derülhet fény, ezt követően pedig várhatóan közös közleményben fog beszámolni a számos játékost érintő csereügyletről az Aston Villa és a Juventus.

A La Gazzetta dello Sport egy másik, egyelőre távolabbi célpontról ír, Teun Koopmeiners vonatkozásában a lap a minőséget, a rendkívüli taktikai rugalmasságot és a gólképességet említi meg, és természetesen a holland középpályás lehetne a cseresznye a bianconero csapat és Cristiano Giuntoli tortáján. A milánói cikk szerint a sportigazgató Khéphren Thuram szerződésének véglegesítése után nehéz egyeztetésbe fog kezdeni az Atalanta képviselőivel, és a Juventus nincs könnyű helyzetben, mert a bergamói klub 60 millió euróra értékeli a futballistát, míg a Juventus 40 millió eurós árat határozott meg, s nem kíván ennél többet fizetni a játékosért.

Ami Khéphren Thuramot illeti, több megbízható forrás szerint a Juventus hamar le akarja zárni az ügyletet, Gianluca Di Marzio szerint jövő hétre várható véglegesítés, a Juventus tervei szerint, és a játékos bónuszokkal és átigazolási díjjal együtt 20 millió euróért kerülhet Torinóba. Giovanni Albanese szerint a Juventus mindenképpen siet az ügylet lezárásával, hogy más játékosokra koncentrálhasson, Romeo Agresti szerint pedig a Juventus fokozta a nyomást a Nice képviselőire, és a következő napokban szeretné nyélbe ütni az átigazolást.

Az érkező középpályások kapcsán természetesen felmerül a kérdés, hogy mi lesz a Juventus akutális középpályásaival. Gianluca Di Marzio szerint a Venezia már megkezdte az egyeztetéseket a Juventusszal Hans Nicolussi Caviglia kapcsán, a Tuttomercatoweb pedig arról írt, hogy a fiatal játékos idén nyáron távozhat, és a Como szívesen szerződtetné. A Juventus megközelítőleg 10 millió eurót kér a futballistáért, akinek szerződése még két évig érvényes. Giovanni Albanese szerint a Juventus szívesen megválna Fabio Miretti szolgálataitól is, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik, az elmúlt napokban pedig felmerült Weston McKennie szinte biztos nyári távozása, illetve Manuel Locatelli iránt is érdeklődést mutat a Brightont elhagyó Roberto De Zerbi, és szívesen látná egykori tanítványát a Marseille keretében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5718436821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Del Pybala 2024.06.28. 09:11:37

Ha sikerulne megszabadulni Locatellitol es Rabiottol...az a legjobb mercato lenne az utobbi 20 evben.

DrinkTeam 2024.06.28. 09:43:01

Már mindenkiről szó esett, csak a legnagyobb ballasztról, De Sciglio-ról nem. Ő az, akiért az sem lenne kár, ha fizetni kellene, csak menjen, egészen elképesztő, hogy egy Juventus szintű keretben egy ilyen játékos van közel 1 évtizede, az meg hogy az utolsó meccsek egyikén kezdő volt, az Allegri-ről mindent elmondott, ha addig esetleg nem lett volna világos, hogy milyen edző is vált belőle az idők folyamán.

Ennyit a negítívumokról, a többi óriási pozitívum:
1. Végre van koncepció az igazolásokban, van elképzelés, nem ad hoc igazolások vannak tervben, jövőbe mutató transzferek sejlenek fel, fiatal, nagy potenciállal rendelkező spílerek vannak a célkeresztben
2. Nem az utolsó pillanatra hagynak mindent, hanem próbálkoznak mindent minél hamarabb lezárni, ami nyilván jó a keret számára, marad idő összeszokni
3. Azok a nevek vannak megemlítve a távozók között, akik gyengén teljesítettek, fékek vagy egyéb okok miatt nem illenek a csapatba

Ha augusztus végéig mind a három pont tevékenységei jól végződnek, egy hosszú évekre ütős csapat is összejöhet, reményeim szerint egy olyané, aminek a meccseit ha nézi a szurkoló, látja, hogy mit is akar játszani a csapat, és nem egy későn kelt szarvasgomba vadász brigád kóválygását kell végigszenvedni 90 percen keresztül.

venember83 2024.06.28. 09:58:08

@DrinkTeam: elvileg némi kártérítést folyósít neki a Juve, s felbontja a szerződését. De pl. Arthurról sincs hír sajnos, és McKennie kapcsán is csak a Fener puhatolózásáról írnak. Van kit eladni, gondolom, ezért is akarja CG hamar lezárni K. Thuram ügyét, mert van még bőven tennivaló.

Leram7 2024.06.28. 09:58:14

@DrinkTeam: De Sciglio szerintem nem akkora gond, ha marad. Egyrészt nem hatalmas a fizetése, másrészt a védelem bármely pontjára be lehet tenni, ha egészséges. Harmadik meg, hogy kinek kéne?

Itt a fő gond Arthurral van, őt kéne elzavarni valahogyan.

@Del Pybala: Rabiot munkabírása és fizikai ereje hiányozni fog, ő egy nagy játékos. Locatelli még 1 esélyt kapni fog új edzőnél, ennyit érdemel.

Cavigliat én nem adnám el, szerintem benne sok van, van kéne visszavásárlás rá.

DrinkTeam 2024.06.28. 10:12:47

@Leram7:

jó, hogy írod, igen, Arthur a másik nagy ballaszt, mégpedig akkora, hogy őt már el is felejtettem, hogy a mi játékosunk.

De Sciglio-val kapcsolatban nagyon jó kérdés, amit írsz, hogy kinek kéne! Nekünk akkor minek kell?
Bármennyit is keres, a nem vagy gyenge játékért az óriási pénz, az ablakon kidobva. Inkább jöjjön valaki nagyobb pénzért, de legyen hasznunkra.
Az meg, hogy bevethető több poszton, hát igen, csak Serie B szint mindegyiken, egy BL-ben jó szereplésre vágyó csapattal össze nem egyeztethető.

Del Pybala 2024.06.28. 10:29:41

@Leram7: Thuram tokeletes lenne Rabiot helyere...sokkal dinamikusabb jatekos mint a kozepszer francia. Locanal pedig sokkal jobb meg Fagioli is. Nem hiaba maradt ki az olasz keretbol.

venember83 2024.06.28. 10:46:20

@Del Pybala: érdekes lesz látni Nicolò Fagiolit Douglas Luiz és Khéphren Thuram mellett, miközben valamiért mindháromról az erőltetett regista szerep ugrik be, s el nem tudom képzelni, hogyan találja meg majd Motta mindhármuk helyét.

gomorra21 2024.06.28. 10:55:02

Remélem Giuntoli nem csak játékminőség alapján rakja össze a keretet, de arra is figyel, hogy a játékosokból közösség alakuljon ki. Amikor túl sok olaszt akarunk eladni, és a legkülönbözőbb nációkkal feltölteni a keretet, akkor az gyanús. A Locatelli, Miretti, Caviglia hármasból legalább egyet meg kéne tartani. Koncepció szintjén fura lenne, hogy a korábbi olaszosítást egy az egyben lehúznánk a vécén.

gomorra21 2024.06.28. 10:56:18

@venember83: igen, ez a három eléggé hasonló profilú játékosnak tűnik.

Del Pybala 2024.06.28. 11:07:07

@venember83: Motta felallasa komplikaltabb. Douglas Luiz a tokeletes regista. Thuram tud vkp-t jatszani de sem o sem Fagioli nem registak. Thuram tudna szabadabban jatszani a bal oldal fele mig Fagioli a jobb oldal fele. Szerintem Thuram tokeletes Motta letamado taktikajahoz.

DrinkTeam 2024.06.28. 11:15:41

@gomorra21: ezt én ki is hagytam a fentiből, jó lenne nem csak megtartani, de növelni az olasz/idegenlégiós arányt az olaszok javára

Gaben Smith 2024.06.28. 12:34:40

@venember83:
Nekem a Stones-Rodri-KDB-Grealish-Foden-Haaland kombinacio ugrik be ( ket hatos egy nyolcas ,bal-jobb szel, erocsatar )
Thuram-Luis-Kenan-Chiesa-Soule-Vlaho.
Vagy Koopmajer ha jon lehet 8-as es Kenan megy szelre.

Del Pybala 2024.06.28. 12:49:41

www.youtube.com/watch?v=jLdhDE73HUU ez a video egesz jo, hogy megertsd Motta felallasat

Leram7 2024.06.28. 13:27:00

@DrinkTeam: Nem kell De Sciglio, de neki nem nagy a fizetése és 1 éve van hátra és mivel több poszton bevethető és nincsen jobb és bal hátvédünk, cserének nem gond, ha marad. Én örülnék neki, ha távozna, de neki már esélytelen 1 jó szerződés, így valószínű maradni fog.

Arthur már más kérdés, neki nagy a fizetése és nem kell senkinek sajnos. Őt kellett volna a Luiz transferbe betuszkolni, de gondolom nem kellett. Pedig Arthurnál csak a pl és az arabok maradtak, más nem fogja megfizetni.

@Del Pybala: Motta remélem a kerethez és a játékosokhoz fog taktikát csinálni.

Rabiot jelenleg sokkal jobb és komplettebb játékos, mint Thuram. Thuram előtt fényes jövő van, de lehet be sem fog férni eleinte a kezdőbe.
Koop, Luiz, Fagioli, Locatelii, Thuram, Caviglia 6-os azért nagyon erős, még rotálással is verseny lehet a helyekért. Persze innen még 3 játékos itt sincs, egy pedig lehet menni fog.

venember83 2024.06.28. 13:30:19

@Leram7: mondanám, hogy szerencsére Arthur szerződése jövőre lejár, de sajnos nem. 2026 nyaráig érvényes.

Del Pybala 2024.06.28. 13:53:41

@Leram7: minden edzonek meg van az alap taktikaja es azt finomitja a jatekosokhoz, de ha valaki alkalmatlan teljesen az menni fog

Lanzafame 2024.06.28. 14:13:39

Ha megoldható, ne üldözzük el Locatellit.

Attól, hogy az Allegri által ráerőltetett szerep nem illett neki, egy szuper játékos, akinek segít, ha kap mankókat és játékrendszerben működhet. Egyelőre annyit láttunk, hogy ezek nélkül szenved - ahogy mindenki más is szenvedett a csapatban.

Juventina7 2024.06.28. 14:22:45

@Lanzafame: Egyetértek, pláne úgy, hogy még Motta nem is tesztelte az àltala elképzelt felállásban a játékosokat, biztos, hogy elhamarkodott lenne őt is most nyáron elküldeni. Allegri után egyértelműen kellene még legalább egy tiszta szezont látni Locatelliből, hogy ténylegesen megítélhessük a képességeit.

Del Pybala 2024.06.28. 14:32:15

@Lanzafame: aahh..addig kell eladni amig valami aprot latunk erte

JeetTrader 2024.06.28. 14:37:38

@Del Pybala: ezt én is láttam már, sztem rohadt jó kis összefoglaló sztem is.
Ha ezt sikerül itt honosítani az fenomenális lenne. Én most elég bizakodó vagyok!

JeetTrader 2024.06.28. 14:40:09

@Lanzafame: sztem sem kéne Locát eladni ha egy mód van rá. Beáldozta sokszor magát és hálátlan szerepkörben játszott és igyekezett piszkos munkát elvégezni a többiek helyett és így ő vitte el a balhét.

Sztem sokkal több van benne. Motta sztem adhat neki olyan szerepkört amiben sokkal jobban működhet. Ellenben ha most sem tud változni akkor sajna neki is lefőtt a kv.

Rikoo 2024.06.28. 21:21:50

Khéphren Thuram szerződése 2029-ig szól majd. Nagyon közel az üzlet befejezése. 20 millió euró lehet a végső összeg bónuszokkal együtt, már csak az utolsó részletek vannak hátra.
(Schira, Agresti, Pedullá)

Leram7 2024.06.28. 22:37:21

@Rikoo: Játékost nem adunk bele?

Rocky80 2024.06.28. 22:57:39

@Rikoo: király, végre valami előrelépés!

Fényezitek itt Locát, nyilván szimpatikus gyerek nem tagadom, de ha pusztán a tényt nézzük hogy a középpályánk alapembere ideális korban, erre az EB keretbe se fér be, hanem hamarabb hívják be a most reaktivált Fagiolit... Nos, ebben az esetben én eltekintenék attól hogy mennyire szimpatikus. Ki kell mondani hogy nem Juventus szint, max cserepad kategória.

Ezt a "kategóriát" meg úgy gondolom hogy nyugodtan adhatjuk-vehetjük, ha már erősíteni szeretnénk. :-)

Del Pybala 2024.06.28. 23:09:11

@Rocky80: Meg Cristante, Folorunsho es Pellegrini is elobb kerult be mint o...

gomorra21 2024.06.28. 23:48:07

@Rocky80: @Del Pybala: erre a válogatott dologra én nem hivatkoznék. Az Azzurri három meccsét látva Spalletti eléggé vakon van. Nem igaz, hogy még ebbe az EB keretbe sem fért be Locatelli, mert nem egy objektív mérce döntött erről, hanem az a Spalletti, aki pl. Barellát nem a megszokott helyén játszatja, csak azért hogy helye legyen annak a Frattesinek, akit Inzaghi csak Barella cseréjének használ. És a fura döntéseit lehetne még sorolni. Ok, nem szeretitek Locatellit, érthető. De Spallettire hivatkozni azért megmosolyogtató;)

Del Pybala 2024.06.29. 00:14:16

@gomorra21: ez csak egy bonusz...barki lathatja a juve meccseken mennyire egy rakas szar Loca

Attilio79 2024.06.29. 00:45:38

Locatellinek jár(na) még egy esély, mert ő lapátolta a ganyét Rabiot és McK helyett, olykor Kosztic helyett is. Annyira sztem nem rossz játékos, de Allegri rendszerében vízhordó volt javarészt és szerintem cserének legrosszabb esetben is kiváló, ráadásul a játékperceket illetően sem DS.

Rocky80 2024.06.29. 01:31:21

@gomorra21: oké, akkor hivatkozok arra, hogy még egy ilyen bujkáló registat életemben nem láttam és nem is felejtem el amíg élek...

@Attilio79: alkalmas ő egyébként vízhordó szerepen kívül másra? Kreatív játékos? Vagy támadó középpályás? Szerintem nem szabad többet bele látni, ami.

Bunci88 2024.06.29. 01:40:58

@Attilio79: Locatellit jobb lesz, a következő évben, nem szabad eladni. Régebben pár Juve újonnan érkező játékosa dicsérte, milyen teknikás. 6 középpályás kell, nem fogják eladni. Leram7 sanszos hatost írt középpályára,Caviglia mondjuk menni fog..

Attilio79 2024.06.29. 06:55:27

@Rocky80: Én azt gondolom, hogy a brutális átalakítások mellett, kellenek azok a pontok, akik maradnak/maradhatnak. Locatellinek a Sassuoloban volt jó éve és de Zerbi tudta használni, ezért bíznék abban, hogy lehet nálunk is, legfeljebb csereként jó, de a meccspercei miatt is stabilan lehet számítani rá. Kellenek olyan vízhordók is, akik be tudnak lépni egy Como ellen is akár.
Ráadásul lehetett olvasni, hogy de Zerbi is igényt tartana rá, lehet, hogy nála is elmentek otthonról? :)

Rocky80 2024.06.29. 09:50:27

@Attilio79: oké, maradjon, mit bánom én; csak az szúrta a szemem hogy vki felhozta és öten mondták hogy jaj, jaj, jaj... Ne már!

De Zerbi meg hiába volt király Angliában, nagycsapatnak valahogy mégse kellett. Lehet mindenkinek elmentek otthonról? ;-) De ez megint más téma, mit érdekel engem, engem a mi jövőnk foglalkoztat. :-)

NewJuve1986 2024.06.29. 12:54:53

Az Allegri "fociban" senkit sem szabad megítélni, az egy másik sportág! Én nem adnám el Locatelli-t amíg nem láttam játszani Motta-nál!! Nagyon nem mindegy a játék rendszer, hogy az edző mit vár el egy játékostól, és hogy a helyén tudja e kezelni! Nagyon nem mindegy, az emiatt kialakult játék kedv sem! Lehet, hogy így is sz.r lesz, de én senkit nem fogok elítélni az alapján, hogy a focinak csúfolt tavalyi felfogásunkban mit alkotott!

Attilio79 2024.06.29. 15:20:49

@Rocky80: A mi jövőnk, ha érkezik Calafiori, Luiz és Koop, akkor egészen kezd helyrebillenni, ne aggódj (égyébként meg úgysem tudjuk befolyásolni). ;)

Shyr Kahn 2024.06.29. 19:40:37

Calafiori nelkul ez az olasz valogatott vedelem egyenlo a nullaval.

Juventina7 2024.06.29. 19:53:17

@Shyr Kahn: Ez így van, de a támadószekció is ahhoz konvergál. Spalletti is meg fogja kapni a maga kritikáját ezért az EB-ért. Nekem innentől már teljesen mindegy milyen meccseredmények lesznek…

Shyr Kahn 2024.06.29. 19:53:25

Kiabrandito mekkora nulla taktikaval allt ki Spalletti... hatalmas csalodas.

Ami a kp-t illeti, nekem kicsit sok a nagytakaritasbol. Rabiot, Nicolussi, McKennie mehet (bar utobbi sztem nem volt rossz), de Loca-t sztem mar tulzas eladni. Bar ha ez kell Koop szerzodtetesehez, akkor legyen.

Chiesa az elozo negy ev soran sokat valtozott rossz iranyba. Talan tenyleg erdemes megvalni tole. Az EB-n nulla a kobon, amit mutat. A serulese ota feleannyira sem veszelyes, mint elotte :( Emlekszem az elozo EB-n O volt az egyik, ha nem a legveszelyesebb tamado jatekos az egesz tornan. Ma meg... totalisan veszelytelen. Szomoru ez :(

Thuram szerzodtetese mindenkeppen csillagos otos. Douglas Luiz-t nem ismerem igazan (talan kellene neznem a braxil merkozeseket a Copa-n), de mindenki el van ajulva tole, szoval biztosan jo biznisz. Fagioli-ban nagy a potencial (bar az EB-n sulytalan, csakugy mint Jorginho)

Shyr Kahn 2024.06.29. 19:58:29

@Juventina7: Spalletti total impotens taktikat valasztott. Az osszes merkozesen eroltettek az egyerintos gyors passzos elore jatekot, aminek a tobbsegeben elveszitettuk a labdat. Labdatartasunk, passzpontossagunk zero volt. A bemozgasok is. Hatul a vedelem toketlen. Scamacca-t kezdetni egy ongol volt. Egyaltalan nem tudtuk kihasznalni a fizikai folenyet.

A tuz pedig... volt egyaltalan bennuk ezen a merkozesen? Ezt az olasz csapatot a magyar csapat is megszorongatta volna. Svajc bar nem rossz csapat, de nem is ilyen jo.

Innentol a spanyoloknak szurkolok (ha masert nem, hat Morata-ert). Ok legalabb szep, labdabirtoklasra es technikara epulo szep, dominans focit jatszanak. A tobbi csapat vagy nem igazan tetszett eddig, vagy szimplan sosem ereztem kozelinek oket.

Zsupi44 2024.06.29. 20:04:07

Talán a történelem leggyengébb olasz válogatottja volt ez.
Spalletti remélem még ma este lemond, és jöhet DeZerbi.
Chiesa meg mehet isten hírével egy nulla, és Fagioli sem értem mit vártok tőle, egy töltelék ember. Ennyit Locatelli is tudott volna, hamár szarrá lett szidve az elmúlt időszakban.
Méltatlan volt de gyakorlatilag az összes meccs amit a taljánok játszottak...

Shyr Kahn 2024.06.29. 20:09:18

Egyebkent Bonucci es Chiellini fele vedelem lenne az alap a valogatottnal, de Calafiori-n kivul nem igazan volt szilard pontja a vedelemnek. E nelkul az olasz csapat csak vergodhet.

Sajnalom, hogy Spaletti egy igazan kimagaslo Napoli-s ideny utan ekkora csalodast okozott. Kell egy uj generacio. Akarki akarmit mond is, en Rugani-t betettem volna a keretbe. Meglepoen jol helyezkedik a tobbiekhez kepest. Remelem, hogy jovore tobb szerepet kap es szerepelnek majd egyutt Calafiorival (Bremer ide, vagy oda).

gomorra21 2024.06.29. 20:17:18

@Zsupi44: a játékosok minőségét nézve Conte válogatottja volt a történelem leggyengébb olasz válogatottja. Csak Conte tudta, hogy mit akar velük játszatni, a droidok meg tették a dolgukat.

(De Zerbi? Ezt nem láttam jönni.)

MarcoT 2024.06.29. 20:22:31

Szerintem Géza ezzel az eb-vel ki is írta magát a csapatból nyugodtan el lehet adni nem kár érte. Pedig most nem volt allegriball megjátszhatott a szélén ahol szeret nénk mégis láttuk hogy mennyit ér

Del Pybala 2024.06.29. 20:27:19

@gomorra21: ez a valogatott sokkal szarabb mint Conte csapata volt

Rikoo 2024.06.29. 20:29:58

@Zsupi44: De Zerbi aláírt a napokban az Olympique Marseillehez.
@Shyr Kahn: Nem csak a taktika, hanem egy egész társaság egy katasztrófa. Ahol már EB előtt is az jelent komoly problémát, hogy a játékszoba csak bizonyos időkben lesz nyitva a srácoknak, ott már a torna előtt eldőlt a dolog...
Pont ez is játszódott rajtuk, lélektelen brigád. Egyébként Ruganit is elkezdték írni, hogy ő az egyik akivel Motta nem számolna, mert nem illik bele az elképzeléseibe.
@gomorra21: Teljesen más karakterek alkották azt a csapatot. Igazi férfiakkal volt tele, még ha a képességeik nem is voltak világklasszisok.

gomorra21 2024.06.29. 20:30:30

@MarcoT: szerintem ez nem igaz, Chiesa még mindig felfelé lógott ki. Ha a svájciak valakire külön figyeltek, az ő volt.
Én úgy érzékeltem, hogy svájciak a csapatvédekezéssel okosan megoldották, hogy Chiesa ne tudjon 1v1-es szituációkat kialakítani.

Zsupi44 2024.06.29. 20:32:26

Akkor egy DeZerbi szerű fiatal támadni akaró valaki. Italiano pl.
A Fio-r is egy gyenge kerettel játszik karakteres focit.
Spalletti egyáltalán már a keret kihirdetésénél mit akart...?

Ethan Hunt 2024.06.29. 20:36:17

@Del Pybala: Egyetértek! A támadórészleg, amivel kimentünk az minden idők leggyengébbje volt...

Eljött Allegri ideje a válogatottnál! A mostani keretnél nincs már mit/kit elrontani, most csak a minimálisan elvárható eredmények kell hozni!

Rikoo 2024.06.29. 20:39:04

@Zsupi44: Italiano pedig Motta helyét veszi át a Bolognanál.

gomorra21 2024.06.29. 20:42:44

@Rikoo: Kérdés, hogy pl. Graziano Pellé azért volt-e nagyobb "férfi", mint Scamacca, mert alapból ilyen a karaktere, vagy a Conte varázslat hozta-e ki belőle. Parolo és Cristante közül Spalletti alatt is Parolo lenne a keményebb tökű játékos? Dehogy. Cristante pont olyan semmilyen droid játékos, hogy Conte alatt végig robotolja a meccset. Giaccherini, De Sciglio, Éder. Lóf@szjóskák.

Rikoo 2024.06.29. 20:48:14

@gomorra21: Teljesen más generáció. Ezek még nem egész nap a telefonjaikat és a konzolokat nyomkodták, hanem edzettek.
Sokat elmond az is, hogy CR leb@szta Chiesát, hogy ne telefonnal együtt legyen a konditeremben, hanem az edzésre koncentráljon.

De ne is őket hozd fel, hanem a vezéregyéniségeket. Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Rossi, Pirlo, Marchisio.
Hol vannak most ilyen vezérek a válogatottban?:D

Zsupi44 2024.06.29. 20:52:28

@Rikoo:
Felőlem lehet külföldi is...
Pl Zidane vagy valaki más mint amit itt Spalletti előadott...

Rikoo 2024.06.29. 20:52:45

Mondjuk most nézem, hogy Marchisio pont sérült volt. Pirlo meg a 12-es EB-n játszott. De akkor is, ott volt helyettük a mostani edzőnk, Thiago Motta középen.
Összességében más emberi karakterek voltak, mint akik most a válogatottban vannak.

Zsupi44 2024.06.29. 20:54:00

@gomorra21:

G.Pellének legalább voltak jó megoldásai. Scamaccától egy sem jut eszembe. Igazából 4 meccsen ez a csapat háromszor vállalhatatlan volt....

Del Pybala 2024.06.29. 20:56:20

Tudjatok mi a rohadt hihetetlen? Toni ota nincs egy meg akar kozepesnel jobb csatara olaszorszagnak...2008 ban volt Tony/Del Piero es azota csak kozepszerek a csatarsorban...

gomorra21 2024.06.29. 20:57:35

@Rikoo: hát, ilyen vezéregyéniségek nincsenek. Bár De Rossi, Pirlo, Marchisio középpályája Conténak sem volt.
Annak a válogatottnak viszont úgy volt minőségi előre játéka, hogy egyénileg sutábbak voltak a játékosok. Érdemes lesz megnézni, hogy Di Lorenzo mit fog játszani Contéval, valószínűleg egy másik játékos lesz.

Rikoo 2024.06.29. 20:59:02

@Del Pybala: Amúgy ez tényleg nagyon durva...
www.transfermarkt.com/francesco-camarda/profil/spieler/1058368
Ő a jövő reménysége. Talán most először lesz végre világklasszis olasz csatár, kár hogy Milan játékosként...

gomorra21 2024.06.29. 21:02:49

@Zsupi44: félreértesz, hát abban a csapatban mindenki 120%-on játszott, így Pellének is voltak hihetetlenül jó megoldásai.
Scamaccának voltak jó megoldásai - az Atalantában. Itt most nézni nem bírtam azt a semmit, amit művelt.
Csak hogy tiszta legyen: ahogy az egész olasz sajtó én is nagyon kritizáltam Contét, amikor kihirdette a keretét, aztán megkövettem magam, mert egy nagyon jó csapat rakott össze.

Ethan Hunt 2024.06.29. 21:20:19

@Rikoo: Elég komoly statjai vannak! De abban az U17-es csapatban nem ő az egyedüli Milanos, aki jó. Mattia Liberali is olyan, akiről majd még lehet, hogy hallunk. Mondjuk ez az U17-es olasz válogatott idén EB-t nyert. Sajnos az egyetlen kezdő, aki Juvés, az az egyik középhátvéd, Francesco Verde...

west30 2024.06.29. 23:18:34

@Shyr Kahn: Szerintem rettentoen fel van ertekelve az a napolyi kivalo 3/4 szezon,mind a szakertok,media es a szurkolok szemeben.Nagyon csaloka idoszak volt.

Juventina7 2024.06.30. 07:37:10

Bevallom én Spallettit sosem tartottam kiemelkedő edzőnek (a nápolyi bajnoki cím ellenére sem), és nemcsak az EB szereplés miatt mondom. Nem volt egy erős garnitúra a mostani (bár pár játékos (nem)jelenléte is megkérdőjelezhető), de el is lett cseszve rendesen a taktika, jàtékfelfogás. Olvasva az olasz oldalakat, Gravina leváltását is elég sokan indítványoznák. Remélem lesz egy érdemi megújulás az olasz válogatottnál, jobb sorsra hivatott az azzurri.

Juve szempontból nem bánnám, ha Di Lorenzo Nápolyban maradna, inkább egy másik alternatíva felé nyomuljon Giuntoli.

venember83 2024.06.30. 09:03:49

@Juventina7: a Juve dominanciájának a végével (Sarri) és visszaesésével (Pioli, Spalletti, Inzaghi) sikerült másoknak, egykori inkább a scudettóról lemaradó edzőknek bajnoki sikereket regisztrálni a Serie A-ban. Jót tenne az olasz bajnokságnak, ha a Juve megerősödésén túl maradna pár scudetto-esélyes csapat, de ez inkább csak álom.

Juventina7 2024.06.30. 09:41:00

@venember83: Objektíven nézve valóban nem lenne rossz, ha lennének potenciális versenytársak (bár azért idén is szépen összeszaladt a mezőny a végére, nem beszélve a sok európai kupahelyezésről), de Juve szurkolóként most már nagyon szeretném, ha visszatérne valamiféle Juve aranykor, domináljunk újra és tartsanak tőlünk az ellenfelek (no és persze az izé ne legyen bajnok/BL győztes :D). Nekünk mindig hátrányból kell indulni (kijutott a büntetésekből bőven), nem fog érdekelni, ha a többi csapat elhasal…mi nyerjünk végre, bárcsak ott tartanánk már. :)))

NewJuve1986 2024.06.30. 09:44:04

Spalletti nálam olyan, mint Ranieri! Ranieri-nek volt egy jó szezonja a Leicester-el, Spalletti-nek, meg a Napolival, amikor összejött neki minden! Pont olyan játékosai voltak, akikkel abban a pillanatban jól össze tudott dolgozni, megvoltak minden poszton ahhoz, amit az edző tud játszatni, és lett belőle egy nagy szezon, és még ha marad Nápolyban ugyanaz a keret, még lehetett volna több is, de nem egy olyan edző aki bárhol, bárkikkel jó, és miatta jó az aktuális csapata! Allegri is ilyen volt! Volt egy olyan mag, ami az ő felfogásához illett, ezért voltak eredmények, és a felfogásának ELLENÉRE, néha még jó foci is! De a mai fociban, már nem klasszis edző, és nem válik arannyá amihez nyúl, csak volt egy szerencsés kerete, ami pont hozzá illett!

Juventina7 2024.06.30. 11:17:17

Most látom milyen kis kreatív nyomokat helyezett el a Juve Douglas Luiz bejelentéséhez.
(Douglas) Costa + Danilo (Luiz) posztokkal vezeti fel a klub az új igazolást. Na hajrá, aztán jöjjön végre Thuram és Calafiori is. Illetve elvileg egy hét múlva hétfőn végre a Mistert is láthatjuk a klub székházában. Nagyon izgi, várom már! :)

Ethan Hunt 2024.06.30. 11:43:56

@Juventina7: "Illetve elvileg egy hét múlva hétfőn végre a Mistert is láthatjuk a klub székházában. Nagyon izgi, várom már! :)"

Én nem bánnám, ha már holnaptól kezdve ismerkedne a Juve komplexumaival meg a személyzettel így az első héten, elvégre holnaptól már a klub alkalmazásában áll, nem igaz? Aztán 8-ától kezdve belecsaphat máris a lecsóba azokkal, akik jelen vannak...

Juventina7 2024.06.30. 11:49:46

@Ethan Hunt: Nem kizárt, hogy már jövő héten megjelenik, de legkésőbb 8-án már biztosan, a hivatalos bemutatásáról nem olvastam, hogy mikor lesz. Volt ideje kipihenni magát a családjával, remélem a torinói kecót is már elintézték neki. A válogatott tagjai is hamarabb mehetnek feltöltődni, Chiesa ügye is most már terítéken lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3398) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (933) elemzés (40) előzetes (863) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1655) játékosokról (9972) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2447) meccsek (4177) mercato (4173) nyilatkozat (7472) Olasz Kupa (331) összefoglaló (415) pletyka (4209) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (177) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (291) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása