Allegri: „A Cagliari ellen mindig nehéz meccseink voltak”

allegri_massimiliano_komoly_a_sky_sport_mikrofonjanal.jpgA Juventus a Cagliari ellen az első félidőben már kétgólos hátrányba került, ám a mérkőzés végére sikerült pontot menteni, a 2-2-vel azonban korántsem lehetett elégedett Massimiliano Allegri, aki a Sky Sport Italia számára értékelt a meccs után.

„Egyszerű, hét kontratámadást engedélyeztünk az ellenfélnek, és folyamatosan ezeket a tiki-taka passzokkal próbálkoztunk egyméterre lévő társnak, sikertelenül.

Az ilyen agresszív csapatok ellen, amilyen a Cagliari, harcosnak kell lenni. Nem értettük meg a helyzetet, különösen mivel a labda is lassan gurult a pályán, hosszabb labdákkal kellett volna próbálkozni.

Hét ellentámadást engedélyeztünk, számos technikai hibát vétettünk, és a szezon ezen szakaszában egy csapat veszíteni fog, ha nem veszi fel a versenyt az ellenféllel intenzitás tekintetében. Ezért volt annyi görcs a Cagliari játékosainál, ők mindent beleadtak a meccsen. Ezekben a helyzetekben vagy felvesszük velük a versenyt gyorsaság tekintetében, vagy technikai precizitással oldjuk meg a dolgot, nekünk viszont egyik sem sikerült.

Visszajöttünk a meccsbe, de az ilyen helyzetek gondolkodóba kell, hogy ejtsenek minket. Ha nem futunk olyan keményen, mint az ellenfél, ritkán fogunk párharcokat nyerni csupán technikai minőségünknek köszönhetően, főleg a meccs elején.

Jó dolog, hogy bizonyítottuk eltökéltségünket, de nem ajándékozhatjuk oda az első félidőt folyamatosan. A második büntetőt bedobás után kaptuk, az első pedig egy ellentámadásból született, amelyet egy rossz passz tett lehetővé. 

Meg kell értenünk a kezdeti hozzáállás fontosságát, ami az érettség jele. Mindig nehéz jól játszani Cagliariban, mivel a pálya elég lassú, és a labdát nehéz gyorsan járatni. Itt mindig harc volt a csapataim számára, és mi nem értettük meg a helyzetet.

Ha a csapat más szintet akar elérni, és valami magasztosabb cél kell, akkor meg kell érteni az ilyen típusú meccsek lényegét. Ez egy folyamat ezen fiatal keret számára, meg kell tanulniuk összepiszkolni a kezüket, és ennek megfelelően kezelni a párharcokat. Amíg a Cagliari magas tempót diktált, nekünk ennek megfelelően kell teljesíteni, és legalább kiegyensúlyozottan tartani a meccset, hogy amikor elfárad az ellenfél, a technikánknak köszönhetően különbség jelenhessen meg a pályán. Ez nem történt meg. 

Alcaraz cseréje és a támadók beküldése? Az első félidei teljesítmény alapján mindenkit le kellett volna cserélnem, magamat is. Hihetetlen technikai hibákat láttam. Kár, hogy nem tudtunk három pontot szerezni, de tudtam, hogy türelmesnek kell lennünk, és fokozatosan kell haladnunk. Remélem, hogy a srácok tanulnak ebből a meccsből.

A keddi kupameccs? Döntőbe kell jutnunk, ennyi. Egy jó csapat lesz az ellenfél a Lazio személyében, és ha úgy futballozunk, mint itt az első félidőben, és nem nyerjük meg a párharcokat, akkor bajban leszünk. Megpróbálunk másképp teljesíteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818385655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2024.04.20. 08:34:31

Jé ! Egyszer az életben magát is hibáztatja !

Gaben Smith 2024.04.20. 08:40:57

Nem nezem a meccseinket kb valahol a Salernitana kupa meccsek utantol.
Orulok , hogy nem latom ezeket az olvasva is fajdalmas torteneseket.
Jelen helyzeteben ez a klubb onmaga kinos parodiaja. Minden hagyomanyt,tradiciot lehuztak mar a WC-n Andra Agnelli ota ,de a szezon kozbeni edzo meneszteshez nem lehet nyulni.
Moralis,szakmai es penzugyi a valsag , egyaltalan nem vagyok benne biztos ,hogy ez jovore javulni fog. Nem csak Allegrit erzem ludasnak hanem hianyos a tudas szervezetileg is a nemzetkozi foci pedig olyan mintha szembe jonne velunk es le se szarnank miert tart mindenki az ellenkezo iranyban.
Oszinten mondva ami sok az sok, ez meg mar rengeteg!

BigChris 2024.04.20. 09:22:15

A fiúk 3 éve nem értenek meg bizonyos meccsszituációkat...3 éve bazdmeg!!!!!
Ez a kopasz fasz úgy nyilatkozik, mintha 2 hónapja vette volna át a csapatot Pintér Attilától.
Csütörtökön néztem az EL-ben a Pool-t. Ők is kipukkadtak a szezon végére, de ők 3 fronton küzdenek..minket a bajnokság alsó házi csapatai is kikészítenek...ha ezt a klub nem látja, akkor ez az egész pénzmosoda, nem több.
Mondják sokba kerül a Allegri menesztése...a világ 4. legnagyobb autóipari konszernje áll mögötte. Nem akarásnak nyögés a vége.

SuperTrezi 2024.04.20. 10:00:21

Lehet, hogy nem keményen kéne futni, hanem gyorsan...? :D

'98 tavasza óta szurkolok a csapatnak. Azóta eltelt több mint negyed évszázad, és egy rohadt BL-győzelmet nem sikerült azóta látnom magunktól - még akkor se jött össze, mikor kiváló csapatunk volt. Most múltam 41 éves. Jó esély van rá, hogy anélkül döglök meg, hogy látnám a csapatkapitányunkat felemelni a trófeát, pedig az elmúlt 2 és fél évtizedben már minden valamirevaló csapat elhódította többször is. Idén lehet, a PSG is csatlakozik... Mi meg sehol. Elkeserítő. És jelenlegi állapotunkból nem is tudom, hány év kéne, hogy nagyon komoly BL-esélyes csapatunk legyen. Pedig 2027-ben v. 2028-ban itt lesz a döntő Budapesten, ha nem tévedek. Jó lenne ott a Juventust győzni látni. De nem fogom. És nem feltétlenül miattam. Elsősorban nem miattam (ha el nem csap addig a tízes busz.)

SuperTrezi 2024.04.20. 10:03:10

@BigChris: Jah, ezzel takaróznak sokan régóta. Közben Elkann benyúl a farzsebébe, és a kezébe akad a bankkártyáján egymilliárd euró. Szóval elég rossz duma erre a 10 millára fogni bármit.

west30 2024.04.20. 10:06:56

El nem tudom kepzelni,hogy lehet meg o az edzo.Neki nincs egy szemernyi onkritikaja,a klub vezetese pedig nem letezik.Volt par nehez idoszk a klub eleteben,de ilyen melyen meg sosem volt.

delpi0823 2024.04.20. 11:09:17

Az a baj nekunk minden meccs nehez Mister,nem csak a Cagliari ellen.Minden egyes Juve meccsel 90percet veszel el az eletunkbol ezzel a borzaszto szarral,amit soha nem kapunk vissza,de en csak azert is megnezem.Az a borzalom hogy heti egy meccsel is a csapat borzaszto rossz fizikai allapotban van,ez kinek a hibaja?Azert ez twnyleg kritikan aluli teljesitmeny amit muveltek,heti 1meccsel.

Juvino 2024.04.20. 12:35:02

A mi jatekosaink annyit tanultak az elmult 3 evben,h a football professzorai lettek, raadasul meg nem is zavarta oket senki kozben, mert csondben is kellett mindenkinek maradnia. Es nem tudjuk,h igazibol mit is tanultak, de ennyi energiaval focizni is megtanithattak volna oket. De komolyan, vicc ez az egesz, m minimum harom eve rossz fele fordultunk az akkori keresztezodesnel es ellenkezo iranyban haladunk(ahogy Gaben Smith is mondta), ekozben a vilag elitje koroket ver rank. Tenyleg nincs senki ennel a klubnal aki latna ezt?? Es nem az a baj,h egy csapat leereszt vmi miatt, m ez benne van a fociban es mindenkivel elofordul, hanem egy ilyen klubnal,mint a Juve, ez mindenkinek jo igy ahogy van. Nalam ez a dobbenet kategoria:(

OneT 2024.04.20. 13:47:49

"technikai minőségünknek"

Victory7 2024.04.20. 15:59:17

@alexGicamo: Ezen nekem is kikerekedett a szemem :D Nem gondoltam ,hogy egyszer ez a pillanat is eljön ,bár azért hozzátette,hogy "lassú a pálya"(???) meg ,hogy a "Cagliari játékosai mindent beleadtak" (!!!!) szvl nem maradtunk Maxi hülyeség nélkül ezúttal sem....

alexGicamo 2024.04.20. 16:12:15

@SuperTrezi: Szívemből szóltál ! Hasonló életkorban vagyunk . Én még reménykedem, hogy lesz ez még így se !

alexGicamo 2024.04.20. 16:14:27

@OneT: Nem értem , miről beszél, de szerintem, ő sem ?!

alexGicamo 2024.04.20. 16:15:19

@Victory7: Egészen elképesztő ez az egész és mélységesen elkeserítő !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása