Branchini: „Nem tudjuk, mit tervez a Juve, de bármi elképzelhető”

branchini_giovanni_allegrivel_beszelget.jpgMassimiliano Allegri ügynök, Giovanni Branchini a Radio Deejay műsorában beszélt a mester jövőjéről, miután a Napoli elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón a mester egyértelműen kijelentette, hogy még semmilyen egyeztetés nem történt szerződése kapcsán.

A Juventus történelmének talán legsikeresebb edzőjét további egy évig köti szerződése az Öreg Hölgyhöz, ám szerződtetésére még Andrea Agnelli bólintott rá, s azóta a klubnál és a játékoskeretben komoly változások történtek.

„Hogy Massimiliano Allegri fogja vezetni a Juventust jövőre vagy sem? Szerintem igen. Valaki a távozását szorgalmazná? Ez bármikor előfordulhat, majd meglátjuk, milyen elképzelései vannak a vezetőségnek.

A mester érvényes szerződéssel rendelkezik, és bizonyította, hogy érzelmi szálak kötik a klubhoz. Egy mestert általában akkor meneszt egy klub, amikor a vezetőség elégedetlen. Kíváncsi vagyok, mivel lehetne elégedetlen a vezetőség, de véleményem szerint ezzel a tulajdonosi háttérrel bármi elképzelhető.”

A mester a legutóbbi sajtótájékoztatón a szezon egyik legfontosabb célkitűzésének az eléréséről is beszélt, amelyhez szerinte a csapatnak el kell érnie a 70 pontot, ami legalább további négy győzelmet és egy döntetlent feltételez a hátralevő tizenkét fordulóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2218344457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2024.03.03. 11:43:08

"Egy mestert általában akkor meneszt egy klub, amikor a vezetőség elégedetlen. Kíváncsi vagyok, mivel lehetne elégedetlen a vezetőség,"

Önelégült barom...

venember83 2024.03.03. 12:29:08

Olvastam a nyilatkozatot angolul és olaszul, s nem értem, mi a cél ezzel a mondattal: "Kíváncsi vagyok, mivel lehetne elégedetlen a vezetőség, de véleményem szerint ezzel a tulajdonosi háttérrel bármi elképzelhető."

Mintha elégedetlenséget, felhaborodottságot sugallna, de nem látom, mi ok lenne erre. Vagy csak nyitva hagyja az ajtót a hosszabbítás tekintetében? Ha utóbbi, elég bárdolatlanul, durván fogalmaz. Főleg annak tudatában, hogy az ügyfele, a mester milyen kiválóan, kifinomultan tud kommunikálni, amikor éppen Adani nem hozza ki a sodrából.

Rikoo 2024.03.03. 12:51:07

@venember83: Hosszabbításra értette. A sajtó és a szurkolók elégedetlenek, a vezetőség pedig nem.

Hozzátenném, hogy az AllegriOut megint minden közösségi oldalon trend lett. Csakúgy, mint a SarriOut és a PirloOut az elmúlt években.
Túl magasra tette a klub a lécet az elmúlt évtizedben és most mindenki dühös és csalódott a mélyrepülést látva.
Nincs egy darab világklasszis játékosunk se és az edző pedig nem tud mit kezdeni a kerettel.

A játékosainkat és az edzőt folyamatosan fütyüli a saját közönségünk az Allianz stadionban. Az ultrák szidják a játékosokat és a többi szurkolót a stadionban.
A játékosoknak le kell tiltaniuk a kommentelés lehetőségét több posztnál is.
Nem normális, ami történik.

venember83 2024.03.03. 13:00:23

@Rikoo: "Hosszabbításra értette"

Szokásos dolgot tudom írni válaszként: legyen igazad. De ilyen bunkó módon fogalmazni, ahogy Branchini tette…

Ethan Hunt 2024.03.03. 13:38:06

@venember83: "Mintha elégedetlenséget, felhaborodottságot sugallna, de nem látom, mi ok lenne erre."

Szerintem cinikusan arra utal, hogy a múltban 5 bajnoki cím megnyerése után is elküldték Allegrit, hiába volt sikeres meg eredményes. És bár - szerinte - "a fejlődés megkérdőjelezhetetlen" most is, nem csodálkozna, ha ez ezúttal sem lenne elég, mert a Juventus vezetőségétől is ez is kitelik...

@Rikoo: Ezért kell olyan edzőt hozni, akinek működő és eredményeket produkáló játékrendszere van, mert abban nem vagyunk rászorulva világklasszisok egyéni megmozdulásaira. És ugyan lehet, hogy nincsenek hagyományos értelemben vett világklasszisok a keretünkben, viszont az elvitathatatlan, hogy nem egy poszton a képességei szerint a liga legjobb vagy top 2-3-ba tartozó játékosunk van, akik egy rendszerben képesek lennének csapatszinten a saját hozzáadott teljesítményükkel remek eredményeket produkálni...

És ezt látja mindenki, aki Allegrivel elégedetlen, hogy még a lehetséges potenciál sincs kihozva a játékosokból, ami bennük van.

venember83 2024.03.03. 14:16:58

Sajnálom, de továbbra is ezen a nyilatkozaton kattog az agyam. Nem értem ezt az utalást a tulajdonosi háttérre. Ha egy De Laurentiis vagy Boehly vagy Malcolm Glazer kategóriájú ember lenne a háttérben, akkor még talán megérteném. De az Agnelli család harmadik éve hagyja őt dolgozni az adott pénzügyi és egyéb megkerülhetetlen korlátok mellett, és bár a Juve mottójával teljesen ellentétes a közelmúlt a mesterrel, továbbra is mellette foglalnak állást a médiában, lásd a számtalan cikket Elkann elkötelezettségéről vagy Giuntoli nyilatkozatait a mester kapcsán. Őszintén mondom, hogy nem csak Olaszországban, de az öreg kontinensen sem sok ilyen tulajdonosi háttér létezik top szinten, legyen szó stabilitásról és türelemről, mint a Juventusnál.

Rikoo 2024.03.03. 14:37:56

@venember83: A kérdésre válaszolt, hogy jövő szezonban is Allegri lesz-e a Juventus edzője. Erre mondta, hogy ezzel a vezetőséggel semmi sem lehetetlen.
Mondom, a sajtó és a szurkolók részéről érkezik a folyamatos támadás, néha már egészen gusztustalan szinten.
Ismerjük Olaszországot...néhány hónapja a Juventus stadionból kitiltottak valakit, mert fejbevágott egy nőt egy székkel...

Rikoo 2024.03.03. 14:53:23

@Ethan Hunt: Több megoldás is lehet, erre sem lehet biztosat mondani, hogy ez vagy az kell.
Lehet idejön valaki egy elképzeléssel a játékról, de nem jönnek az eredmények ősszel és máris ott találja magát, mint Pirlo, hogy a gyerekeit fenyegetik halálosan.
Rohadtul toxikus közösség jelenleg a Juventus szurkolói közössége. És nem mi, hanem az olaszok és balkáni illetve afrikai szurkolók.
Sarrit is láthattuk mennyire fogadta el a torinói elit...

Én többször is mondtam akkoriban, hogy Allegrit Pochettinoval kellett volna pótolni, mert hasonló játékszemlélettel rendelkeznek és piemonti múltja is van. Nem lehet 180 fokos fordulatot venni azonnal, mert nem lesz jó vége rövidtávon. Persze ez az én szubjektív véleményem.

Zidane talán egy olyan személy, aki jó megoldás lehetne jelenleg. Nagyon erős karakter, de igazából minden edző egy lutri a Juventusnak.
Bárki nyerhet és bárki bukhat. Én évek óta nem érzem a koncepciót a keret kialakításánál és a játékosok között sem a kémiát.
Locatelli-Rabiot, Chiesa-Vlahovic...tűz és víz.

Ethan Hunt 2024.03.03. 16:00:23

@Rikoo: "Lehet idejön valaki egy elképzeléssel a játékról, de nem jönnek az eredmények ősszel és máris ott találja magát, mint Pirlo, hogy a gyerekeit fenyegetik halálosan. "

De miért viszonyítási pont neked Pirlo?! Miért állítod be úgy, mintha ő valaha is alkalmas lett volna az akkori körülményei szerint a Juventus felnőtt csapatának vezetésére?! Sose volt! Ilyen kreténséget senki sem csinált soha egy olyan szintű klubnál, mint a Juventus, hogy valaki még egy percet sem edzősködött, erre megkapja egy top klubnak a padját, aztán csodálkoznak, hogy nem jönnek az eredmények...

Teljesen mindegy, hogy milyen képességű játékos volt, a padon nem erre van szüksége, hanem embereket kell tudnia vezetni, meg stratégiákat kidolgozni. Aztán amikor jön a meccs és előáll egy problémás szituáció, akkor arra valós időben megfelelően reagálni. Írhatott ő szép dolgokat a dolgozatában, de az a csapat nem létezik, se az ellenfél, csak a fejében. A valóságban a 2-3.meccsen már biztosan reagál az ellenfél és arra neki is reagálnia kell tudni. Ezt a tapasztalatot nem lehet csak edzőként megszerezni, de a Juventus nem egy felkészítő iskola, az állandó eredménykényszerrel... Aztán a szezon végén ott találjuk magunkat 9 bajnoki cím után, hogy csak azért nem leszünk 5.helyezettek, mert a Verona kisegít minket az utolsó fordulóban, mindezt úgy, hogy Cristiano Ronaldo meg Paulo Dybala meg hasonlók vannak a keretünkben...

A Bajnokok Ligájában nem tudunk mit kezdeni egy 70 percen át emberhátrányban játszó Portóval...

És ami totál abszurd és felfoghatatlan nekem, hogy még van, aki ezt a kóklert sírja vissza, meg mereng azon, hogy mi lett volna, ha adunk neki esélyt (sic!), mert megnyert 2 bohóckupát, miközben az igazán fontos versenysorozatokban totál lebőgtünk vele... Mire, könyörgöm?! Hanyadikok lennénk most vele most akkor: 15-ikek, mint most a valójában feljutásért kellene, hogy harcoló Sampdoria?

"Rohadtul toxikus közösség jelenleg a Juventus szurkolói közössége. És nem mi, hanem az olaszok és balkáni illetve afrikai szurkolók.
Sarrit is láthattuk mennyire fogadta el a torinói elit..."

A Sarri-ellenességet sokkal jobban fűtötte a média meg a különböző Juvés oldalak/csoportok a szurkolókban, mint az a valós eredményekből következett volna és nyilván nem segített a vezetőség adott felének aknamunkája meg nyílt ellenérzése sem...

"Én többször is mondtam akkoriban, hogy Allegrit Pochettinoval kellett volna pótolni, mert hasonló játékszemlélettel rendelkeznek és piemonti múltja is van."

A hírek nem éppen arra utaltak, hogy ő olcsóbb megoldás lett volna, mint Allegri. Ugyanez igaz Zidane-ra...

Wizzurah 2024.03.03. 17:01:24

A sok OUT margójára.

SarriOUT a 19/20-as idényben egy véleményem szerint igencsak gyengébb kerettel azért behúzta a bajnokságot, olasz kupában döntőt játszott, a bl csopotját megnyerte 5-1-el (hallegri 1-5-el hozta le a csoportot) az atletico, leverkusen, lokomotiv moska előtt ás a legjobb 16 között esett ki a Lyontól.

PirloOUT, mint első szezonos edző véleményem szerint szintúgy gyengébb kerettel tolta le a 20/21-es szezont, mint a jelenlegi sztáredző. A bajnokságban a negyedik, BL-t érő helyen zárt a klub, ami akkor csalódás lehetett, annak ellenére, hogy egy legendát, első szezonos edzőt nevezett ki a klub. Összehasonlításképp, a jelenlegi sztárgázsis sztáredzőnél már a top 4 az elvárás csak eleve. Azt is megjegyezném, hogy nagyon szoros volt a tabella vége. Valamint Pirlo megnyerte az olasz kupát és a szuperkupát is, ami a mai napig is az utolsó kupagyőzelme a csapatnak.
Bl csoportját itt is megnyerte a Juventus Pirlo irányításával a Barcelona, Dinamo Kiev és a Ferencváros előtt, a Porto ellen estünk ki a 16 között.

Természetesen most is edzőváltás történt és a régi idők sikeredzője, AllegriOUT lett az edző. Sztárgázsi, új projekt. Hosszú idő után megint nagyon sok fiatal, lendületes tehetsége van a csapatnak, ami sajnos kevésbé passzol a calma, taktika nélküli stílussal, de biztos, hogy valami épül, sokak szerint projekt. Első évében bajnokság 4. hely extrém kevés rúgott góllal, olasz kupa 16 között bye bye, superkupa elveszített döntő, bl csoport megnyerve egy Chelsea, zenit, malmö ellenfelekkel szemben, 16 között bye bye a Villareal ellen. Kiemelném, hogy az előző két edző is a 16 között esett ki, de azonos gólaránnyal, hosszabbításban, stb. Itt ugye a Villareal Torinóban gurított egy laza hármast.
A 22/23-as szezonban ugye lehet takarózni a pontlevonással hisz a mester a sztárgázsival szintúgy elérte a BL helyet a pályán, de ezt szerintem hallhattuk tőle úgy 83435342374283235 alkalommal.
BL-ben csoport kiesés Benfica, PSG, Maccabi Haifa ellen, a szerencsének köszönhetően mehetett a csapat az uefa kupába, ahol az elődöntőben a Sevilla túl erősnek bizonyult.
Érdekesség, hogy a Lyon és a Sevilla is, akik kiejtették a Juventust jelenelg kb. a kiesés ellen menekülnek hazájuk bajnokságában. Olasz kupa elődöntő, szuperkupa már nem is volt.

A mostani szezon történelmi sikereit jelenleg is írja a mester, de már csak heti egyszer, hisz nemzetközi kupaszereplés nincs, de úgy fest, ha nehezen is, de a célkitűzés, ami mára már csak a top 4, meglesz.

Ezek tudatában mindenki döntse el maga, hogy ki volt jó edző, kinek kellett volna több időt adni, vagy nem, kellene e edzőváltás, vagy sem....

Bundesz 2024.03.03. 20:09:11

@Wizzurah: Ez nem kérdés! Allegrire nem lehet építeni tovább! Lehet itt újjal mutogatni, de a jövő Juventusza nem Allegrivel éledhet ujra! Még egy év vele, és porrá égeti a jövőt!! Aki ehhez asszisztálni fog, az vissza akarja vetni a klubbot évekre! Mennie kell, nincs mese!

Rikoo 2024.03.03. 21:52:13

@Ethan Hunt: Viszonyítási pont, mert 1 évig a Juventus edzője volt. Dehogy állítom én be.:D
Soha a büdös életben nem volt ő alkalmas arra, hogy egy nagy klub edzője legyen. Karagümrükkel és Sampdorival is full bukó, nem csoda, hogy borzalmas szezonunk volt. Sokat elárul a sorozat is, hogy pl. Bonuccinak mekkora beleszólása lehetett a dolgokba...

Dehogy sírom én vissza, azt megteszi az utánad lévő kommentelő. Láthatod, hogy szerinte a mostani keret erősebb, mint ami volt Sarrinál vagy Pirlonál.

Ha képes volt bruttó 50 millió eurót fizetni a klub Ronaldonak évente, akkor Allegri után sem az edzőn kellett volna spórolni.

Igazából csak az lenne a lényeg pl. Sarri esetéből is kiindulva, hogy nagyon át kell gondolni ki legyen majd a következő edző, mert a Juventus is egy speciális környezet. Már ősszel el lehet bukni.
Sarri is gyakorlatilag akkor hendikeppel indult, hogy esélye alig volt.
Könnyebben fogadják el az emberek Zidane Zidane-t, aki edzőként is 3 BL-t nyert, mint egy nápolyi Maurizio Sarrit.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása