Tacchinardi: „Hiányzik a vezér a középpályáról”

Tacchinardi Alessio_kapitány.jpgAlessio Tacchinardi a La Gazzetta dello Sport számára nyilatkozott nemrégiben, s nem tagadta, hogy bizony tévedett a Juventus vonatkozásában.

„Az Empoli elleni meccs előtt meggyőződésem volt, hogy a Juve megtette az utolsó lépést, és érett csapatról beszélhetünk. Ehelyett a csapat megmutatta komoly korlátait személyiség és mentalitás tekintetében, Dušan Vlahović és Adrien Rabiot kivételével a többiek nem bizonyították, hogy győztes játékosok tartásával rendelkeznének.

A középpálya nem volt képes támogatni sem a támadórészleget, ezt jól mutatja, hogy kevés származott a középpályáról, de a védőket sem, hiszen a csapat sok gólt kapott. Véleményem szerint a Juventus középpályája jó szintet képvisel, de a kiváló teljesítményhez valami másra van szükség. Cristiano Giuntoli a legjobb olasz sportigazgató, ő tudja talán a legjobban, hogy milyen fontos egy vezető jelenléte a középpályán: egy olyan hajtóerő, mint amilyen Davids volt az én időmben, mindenkinek emel a szintjén.

Carlos Alcaraz szerintem nagyon jó játékos, van személyisége, ugyanakkor fiatal és csak most érkezett, túl korai lenne végső kiértékelésekkel szolgálni. Fabio Mirettitől is mindenki a berobbanást várta, már az új Claudio Marchisiót látták benne, ehelyett azonban a fejlődése lelassult. A fiatal játékosokat óvatosan kell megítélni.

Én is szívesebben látnék egy támadóbb felfogású Juventust, de ez nem jelenti azt, hogy ez valós lehetőség a csapat számára: csak azok ismerik az egyes sportolók valós állapotát, akik napról napra pályára lépnek, és ők tudják a legjobb döntéseket hozni. Weston McKennie és Adrien Rabiot hiánya a Napoli ellen? Szerintem a középpálya rendkívüli nehézségekkel fogja szemben találni magát. Egy allegris csapatot várok, a mester nagyon jó abban, hogy a megfelelő pillanatban hozza a megfelelő innovációt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518342433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.02.29. 11:58:38

"Egy allegris csapatot várok, a mester nagyon jó abban, hogy a megfelelő pillanatban hozza a megfelelő innovációt."

Inkább úgy fogalmaznék, hogy ha nagyon nagy kényszerhelyzetbe kerül, és nem nagyon maradt más választása, akkor képes innovatív ötletekre.

JeetTrader 2024.02.29. 12:03:35

Jól látja....sajnos ez a helyzet. Több fiataltól vártunk volna nagy fejlődési ívet de sajna ez nem nagyon így történik.

A fejbeli problémák is valósak, de ezt ezzel nem tudom mit lehetne tenni. Ez emberi személyiség kérdése...

Az idei szezon egy reality check it lett. A kiegyensúlyozott teljesítmények nagyon hiányoznak. Nagyon várom, hogy milyen lépéseket tesz majd a vezetés hogy előremozdítson minket.

venember83 2024.02.29. 13:00:43

Fabrizio Romano: Paul Pogbát négyéves eltiltással sújtották doppingvétség miatt

Marci04 2024.02.29. 13:14:05

@venember83: Pont most néztem Fabrizio Romano Instagram oldalát. Hihetetlen milyen lejtmenetben tud valakinek a karrierje így tönkremenni

Attilio79 2024.02.29. 13:26:08

Majd érkezik Koopmeiners 70 milláért. :)
Egyre mulatságosabbak a pletykák.

A középpályáról és a védelem két oldaláról is hiányoznak emberek, a léhűtőket kellene lapátra helyezni és végre egy szezont úgy kezdeni, hogy mindenki bevethető állapotban van (függetlenül a képességeitől).

venember83 2024.02.29. 13:28:40

@Marci04: a térdét már szétb@szta, ez már csak a jogi alibi a visszavonulásra.

MarcoT 2024.02.29. 14:18:01

Mennyi lovét sikerül megtakarítani Polbón?

MdewC 2024.02.29. 14:40:47

@venember83: jhuj.

Akkor lehet hivatalosan is szerződést bontani ugye?

alexGicamo 2024.02.29. 15:00:18

@Attilio79: Álom, álom ... Amúgy egyetértek ! :-)

venember83 2024.02.29. 15:04:24

@MarcoT: Albanese szerint 33 millió eurót. De szerintem ez a szerződésének teljes időtartamára vetített érték, elvileg 2026-ig érvényes a szerződése.

Attilio79 2024.02.29. 15:25:09

@alexGicamo: Igen, sajnos ez számos okból is nehezen kivitelezhető. :/

kozagaha 2024.02.29. 16:06:46

@Attilio79: ennyi penzert talalunk nyaron jobb opciot, szemely szerint Kroosnak nagyon örülnék
Főleg ha valami olyat tenne mint anno Pirlo

kozagaha 2024.02.29. 16:07:25

@kozagaha: persze nyilvan nem ennyi penzert, a felreertes vegett

Ethan Hunt 2024.02.29. 19:21:10

@gomorra21: "Inkább úgy fogalmaznék, hogy ha nagyon nagy kényszerhelyzetbe kerül, és nem nagyon maradt más választása, akkor képes innovatív ötletekre."

Te látsz még ilyeneket? Vagy arra gondolsz, hogy amikor már ég a ház, formációt váltunk és beküld még plusz támadót?

@JeetTrader: "Nagyon várom, hogy milyen lépéseket tesz majd a vezetés hogy előremozdítson minket. "

Személy szerint én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudunk majd erősíteni, amikor most lenne az az év, amikor az utolsó megszorítást kéne megejtenünk, hogy végre nagyjából helyreálljon a pénzügyi egyensúly...

@venember83: "Albanese szerint 33 millió eurót. De szerintem ez a szerződésének teljes időtartamára vetített érték, elvileg 2026-ig érvényes a szerződése."

Szerintem is csak az lehet.

@kozagaha: "szemely szerint Kroosnak nagyon örülnék"

Szerintem is nagyszerű lenne, de úgy tudom, ő marad a Realnál újabb 2 évre, csak a média lebegteti a semmit, mint Mbappé esetében, holott évek óta tudhatja mindenki, hogy a Real Madridba igazol...

gomorra21 2024.02.29. 19:34:32

@Ethan Hunt: nem, inkább arra, amikor a München elleni visszavágóig lesérült a fél keret, és Max felküldött egy olyan csapatot, olyan merész felállásban, ami elképesztő nagyot ment. Amikor az Atma elleni visszavágón Emre Can meg Spinazzola meghülyítettek mindenkit, és csak pislogtunk, hogy mi történik. Vagy a Madrid elleni visszavágón három gólos hátrányban olyan felfogással kezdtük a meccset, mint egy valódi nagycsapat.
Örülnék, ha a mindenkori edzőnknek nem kellene kényszerhelyzet az ilyen bravúros húzásokhoz, de azért ezek nagyszerű emlékek.

Ethan Hunt 2024.02.29. 20:04:43

@gomorra21: Azok valóban nagy húzások voltak, de ilyenek már nincsenek a tarsolyában jelenleg. Meg aztán jobban belegondolva, adja magát a kérdés, hogy kinek a hibájából kerültünk olyan helyzetbe, hogy a visszavágókon már csodát kelljen tenni? Hogy aztán kiderüljön, akár nyerhetőek is lehettek volna azok az összecsapások, ha az odavágón is már nem beszarva-behúgyozva, az ellenfél hibáit várva játszottunk volna az edzőnk szándéka alapján, hanem bátran az első perctől kezdve, ahogy a visszavágókon tettük...

gomorra21 2024.02.29. 20:10:51

@Ethan Hunt: lényegében erre utalt az első kommentem. De kicsit az az érzésem mintha te annak örülnél, ha egyáltalán nem lennénk méltányosak Allegrivel: rajzoljuk meg karikatúra szerűen a gonosz, buta, mihaszna edzőnek.
Én ezt túlzásnak tartom.

Shyr Kahn 2024.02.29. 20:31:19

En Jorginho-nak orulnek, ha mar kell egy vezer. Az Arsenal nem az igazi szamara, az a filozofia nem jatszik. Allegri meg tudjuk, hogy imadja az erett regista jatekosokat, veluk sok mindent el tud erni. Ha mar Pogba ugysem jatszhat (sajnalom egyebkent, mert pont olyan vezerre lett volna szuksegunk, mint amilyen O volt fenykoraban, de sajna tonkretette a palyafutasat), akkor pont beferne a helyere Jorginho, aki nem lenne oltso mulatsag. Olasz, 32 eves es talan van meg benne 2 jo ev, amig a fiatalok (Fagioli) feljon arra a szintre, ami mar ertekelheto a regista pozicioban. Loca egyebkent egyre jobb ott, de nem tud vezer lenni, es nem tud olyan kreativ lenni, mint ami egy regista-tol elvarhato lenne, ezt ala kell irni.

Ethan Hunt 2024.02.29. 20:36:19

@gomorra21: Én azt szeretném látni, hogy mi most az ő hozzáadott értéke? Mert az első időszakában nyilvánvalóan volt, még az előzőekben említett kétféle módon is nézhető példák mellett is, most meg azt gondolom, hogy ez a reaktív, defenzív futball elképesztő módon hátráltat minket és brutális a kettős mérce vele szemben a múltbéli eredményei meg az ehhez kapcsolódó érzelmi okok miatt...

Továbbá szerintem abban is döntő szerepe van Allegrinek, hogy a középpályánk így néz ki, ahogy most...

gomorra21 2024.02.29. 21:11:11

@Shyr Kahn: +1

@Ethan Hunt: Allegrié? hát talán az, hogy most a 2. helyen vagyunk, és hogy vannak olyan fiataljaink, akikben akár bízhatunk hosszabb távon. Szerintem ez kevés, és érdemes lenne váltani a nyáron. De azt azért nem mondanám, hogy ez egy nagy nulla teljesítmény. Pl. ha beleragadnánk most egy hullámvölgybe, és lecsúsznánk 2-3 helyezést, akkor mit fogunk mondani Allegrire, és a kialakult helyzetre? Szerintem az lenne a tragikus. Ez most nem katasztrófa, csak kevés.

Nekem ilyenkor mindig eszembe jut a Manchester United. Korszakos csodacsapat volt, a legnagyobb rajongótáborral, és mekkorát zuhantak. Az összeomlást nem lehet kizárni.
Mindig van lejjebb.

MarcoT 2024.03.01. 07:56:24

@Ethan Hunt: a Margit ellen például nem kevés bírói közreműködésnek köszönhetően. Dybala kiállítása például egy vicc volt, ilyet senki másnak nem fújnak be csak reálnak.

FAF 2024.03.01. 10:43:08

@gomorra21: Abban a második helyben azért bőven benne van az is hogy az Interen kívül mindenki más is balfasz hozzánk hasonlóan. A fiatalokhoz meg nem igazán értem mi köze van Allegrinek. Kényszerből játszatja őket, mert nincs más, de amint felépül valamelyik nagy kedvenc öreg akkor máris azok játszanak. Lásd például Sandro Rugani. A másik eset amikor csereként kapnak 10 percet és meg kellene váltaniuk a világot.

venember83 2024.03.01. 12:04:47

@FAF: "A másik eset amikor csereként kapnak 10 percet és meg kellene váltaniuk a világot."

Szerintem nem vár tőlük senki megváltást, a stáb türelemmel van irányukba, s majd csak több év múlva, a távoli jövőben tennék a vállukra a kötelező teljesítmény terhét, nehogy idő előtt összeroppanjanak. Legalábbis nekem ez az érzésem. Ha nincsenek a sérülések, és K. Y. nem talál be többször, ugyanúgy csak néhányszor tíz játékperc állna a neve mellett s nem kb. 600.

Evoken 2024.03.01. 13:16:47

@FAF: tehát most már az a szint hogy Allegrinek SEMMI érdeme nincs. :) Mások hibája miatt vagyunk másodikok, a fiatalok is maguktól jók, senki nem építi és nem instruktálja öket. Ennyi erövel akkor ti is ott állhatnátok, ahogy látom ugyis nagyon értetek a futballhoz! :)

Thuglife! 2024.03.01. 13:30:29

@MarcoT: ??
Volt egy sárga színészkedésért meg egy talpalás miatt egyből piros, a bíró előtt...

gomorra21 2024.03.01. 13:59:52

@FAF: "Abban a második helyben azért bőven benne van az is hogy az Interen kívül mindenki más is balfasz hozzánk hasonlóan." Jó, tavaly pontlevonás nélkül az intert előztük volna, de tudom, az sem ér semmit, hiszen akkor meg mindenki balfasz volt hozzánk hasonlóan, de az intert is beleértve, és a Napolin kívül! XD

"A fiatalokhoz meg nem igazán értem mi köze van Allegrinek. "
Kérhetett volna egy két Sturaro meg Rincon féle olcsó játékost helyettük, nem lettem volna meglepve, ha ezt teszi.

Attól még, hogy edzőt kell szerintem is váltani a nyáron, nem fogom démonizálni Allegrit. Összetett munka az edzőé, és bőven lehetne sokkal rosszabbul csinálni.

@venember83: +1
@Evoken: +1

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása