Allegri: „A szezon második fele nehezebb lesz”

allegri_massimiliano_melegitoben_jtv-nek_nyilatkozik_meccs_elott.jpgMassimiliano Allegri az Empoli elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón beszélt úgy a szombati meccsről, mint az Inter elleni párharcról, amely a scudettóért zajlik.

„Tiago Djaló velünk tartott a reggeli edzés egy részében, a fizikai és atlétikai felmérések megtörténtek, szépen lassan teljesen integrálni fogjuk. A csapat jól van, tisztában vagyunk a holnapi meccs fontosságával, és mindenképpen meg kell próbálnunk jól teljesíteni.

Dolgoztunk a korlátaink tekintetében, és jól vagyunk fizikailag és mentálisan, holnap pedig meccset játszunk, amelyet meg kell nyernünk. Az Empoli edzőt váltott, Nicola a Monza ellen egy 3-0-ra hozott meccsel mutatkozott be, megszilárdította a csapatot. A meccseket a pályán kell megnyerni, holnap rendkívüli tisztelettel kell pályára lépnünk, s bonyolult meccsre számítok, mint mindegyik mérkőzés esetében.

Fabio Miretti holnap játszani fog, azt hiszem. Ő 2003-ban született, aki idén már körülbelül tizenöt meccsen lépett pályára, s a felnőtteknél már gyűjtött ötven meccset, ami nem egyszerű dolog az ő korában. Nagyon elégedett vagyok vele, megvan benne a potenciál, hogy jobban teljesítsen. Mint mindegyik kevesebb tapasztalattal rendelkező játékos esetében, hagyni kell neki teret a fejlődésre, és közben hagyni kell, hogy magukhoz térjenek, amikor van egy rövidebb lejtmenet, ez teljesen természetes a fiataloknál. Erről szól a fejlődés.

A holnapi meccs kapcsán kérdéseim vannak a szélsők és a védők tekintetében, mivel Danilo egy lapra van az eltiltástól. Federico Chiesa nem vethető be, egy hétig gondokkal küzdött, tegnap is csak egy keveset tudott dolgozni. Megpróbálunk mindent megtenni, hogy az Inter ellen legalább bevethető legyen. Mindenképpen lehetővé kell tennünk, hogy felépüljön, nagyon fontos játékosunk, és arra van szükségünk, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban legyen.

A scudettóról nem a rangadó fog dönteni. A Milan harmadik jelenleg, s ők is beszállhatnak még a versenybe, jelenleg több ponttal rendelkeznek, mint tavaly, és túljutottak a legrosszabb időszakon. Magunkkal kell foglalkoznunk, és holnap három pontot kell szereznünk. Az Empoli minőségi csapat, amelyik képes játszani a futballt, majd a meccs végén meglátjuk, mire jutottunk. Számos pont sorsa függőben van, az a fontos, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk.

Értesültem Jürgen Klopp bejelentéséről, ő ismeri az okokat, és megosztotta ezeket az emberekkel. Bizonyosan nem jelenti ez a karrierje végét, de fontos dolgokat fog megvalósítani valahol máshol, mivel ő kiváló edző.

A Sinner - Đoković csatára hasonlítana a párharcunk az Interrel? Nehéz erről beszélni, a versenynaptár szerint egyik játszik, aztán a másik követi. Szép lebonyolítás ez, ha így akarjuk nézni, mivel pontokat kell szereznünk, hogy a csúcsra jussunk. Magunkkal kell foglalkoznunk, és meg kell próbálnunk folytonosságot adni a jó teljesítménynek, és nem lesz egyszerű magasan tartani a lécet. A szezon második részében sokkal nehezebb lesz pontokat szerezni. Szeretnék gratulálni Jannicknak, láttam a meccsét ma reggel, s kiválóan játszott. Nem tudom, hogy érdemes-e a csapatainkhoz hasonlítani ezt az összecsapást. Mi fiatalabbak vagyunk, úgyhogy mi lehetünk Sinner, de ebbe jobb nem belemenni, mert talán rosszul értik majd a dolgot a másik oldalon, elég érzékenyek.

A csapat összetartó, jól dolgozik, és megvan a vágy a jó teljesítményre és a javulásra. A csapat fejlődik, és folytatnunk kell a menetelést ezen az úton, nem arról van szó, hogy mentalitást kellene váltanunk.

A scudetto? Őszintén mondhatom, hogy nehéz erről beszélni. Megismételném, hogy mi adott utat járunk be, és örömünkre szolgál, hogy adott pozíciót foglaljuk el, de nem elégedhetünk meg ezzel. Erős csapat van előttünk, s ők a scudetto esélyesei, nekünk büszkének kell lennünk aktuális pozíciónkra. Nagyszerűen teljesít az ellenfél, és csodálatos dolog, hogy magunkat hozzájuk hasonlíthatjuk.

A holnapi győzelemre kell gondolnunk, kiegyensúlyozottan és kivételes dolgok végrehajtása nélkül. Ellenkező esetben ritmust veszítünk, s az nem lenne jó nekünk. Egy hetünk lesz felkészülni a Derby d'Italiára.

Kenan Yıldız jól teljesít, például Federico Chiesához képest, hozzá képest kevésbé eredményes, szerintem Fede egyedi stílusban játszik. Kenan inkább befelé tör, hagyni kell, hogy nyugodtan fejlődjön, játsszon és hibázzon. A korához képest nagyon szervezett.

Nyugodt hetünk volt, nem is vettük észre, hogy vezetjük a tabellát. Megismétlem, a legfontosabb dolog az egyensúly fenntartása, és meccsről meccsre lépkedni. Nincs értelme itt ülni, s gondolkodni arról, hogy mi lesz három hónap múlva. A futball kiszámíthatatlan, egyik nap a csapat jó, következő nap meg már nem számít jónak. A 22. fordulónál tartunk, egyszerűen folytatnunk kell a munkát. Ez a csapat csak javulhat a következő években, szép jövő előtt áll a csapat.

A lehetetlen cél nem a scudettóra vonatkozott, inkább pszichológiai állapotról van szó, ami a játékosok fejében kell legyen. A legjobb teljesítményre kell törekedni, miközben nem foglalkozhat a csapat azzal, hogy az első hely vagy nagyszerű dolgok elérhetetlenek. Hinni kell a saját munkában, a hit borzasztóan fontos. Ha az ellenfél jobb nálunk, akkor a szezon végén meg fogjuk tapsolni őket.

Timothy Weah kezdő? Még nem döntöttem, mivel mindenki tudja, hogy a cserék is nagyon fontosak a meccsen. Mindenkinek a hozzájárulására szükségünk van.

Moise Kean ismét elkezdte az edzéseket, jelenleg a Juventus játékosa, s majd meglátjuk, mi fog történni a következő napokban.

Arkadiusz Milik nyugodt. Először is jól érzi magát fizikailag és mentálisan, megbízható játékos kiváló technikával, amikor pályára lépett, mindig meccseket döntött el. A fontos dolog a szellemiség, mindannyian a szezon szép befejezésére törekszünk, és hogy jövőre a Bajnokok Ligájában futballozzunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8118312071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.01.26. 21:45:25

Na, ez egy remek interjú csomag, informatív, van értelme elolvasni, illetve nem kishitű, ugyanakkor nincsen benne semmi arrogancia.
Allegri is mintha egy kicsit meg lenne nyugodva, hogy a dolgok jó irányba tartanak.
Köszönet a fordításért!

alexGicamo 2024.01.27. 00:03:05

Jó hosszú cikk !
Köszönjük a munkát !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

venember83 2024.01.27. 06:15:24

Nincs mit, srácok. Én nem élveztem, de legalább nem volt hiába, ha nektek tetszett.

JuveMI 2024.01.27. 09:48:20

Max nyilatkozata olyan nyugalmat sugároz, mint egy nepáli buddhista 'teafőző'-szakkör kora esti szeánsza!
Csak az első félidőt tudom nézni... tehát húzzatok bele Mister!

venember83 2024.01.27. 13:13:30

@JuveMI: te is tudod, mi számít, és ez nem az, hogy éppen melyik félidőt követi több szurkoló/néző.

rabsic02 2024.01.27. 17:39:52

Köszönjük a fordítást. Ez még a szokásosnál is hosszabb volt ?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása