Toni: „Vlahovićot 100 millióért sem engedném el”

vlahovic_dusan_real_elleni_gol_utan_orlandoban.JPGLuca Toni a La Gazzetta dello Sport számára adott nyilatkozatában egyértelműen kiállt Dušan Vlahović s novemberben tett kijelentése mellett, s azt mondta, jelenleg hiba lenne elengedni a szerb csatárt, hisz később is komoly összeget kérhet érte a Juventus.

„Meggyőződésem, hogy Dušan Vlahović képes 20 gólt szerezni idén, a hozzá mérhető játékosok, amikor beindul a szekér, akár heti 4-5 gólt is szerezhetnek. Ezt mondtam novemberben, s most még inkább így gondolom. Az igazi csatárok ilyenek, és Dušan Vlahović teljes játékos. Az ő fizikai jellemzőivel neki csak annyi kellett, hogy jól érezze magát, s némi önbizalomra tegyen szert. De a tehetsége soha nem volt kérdéses, most pedig nyugodtabb, és sikerül folyamatosan teljesítenie.

Fejlődött, hiszen már többféle lövéssel próbálkozik, lőtt szép gólokat jobb és bal lábbal, illetve fejjel is betalált. Szerintem sokat javult a távoli lövések tekintetében, most már teljes játékos, csak tovább kell dolgoznia és javulnia.

A gólkirály? Lautaro Martínez nagyon erős, és a 7 gólos előny elég komoly. Az Inter sok gólt szerez, és az argentin csatár nem fog leállni, mert tavaly sikerült nagy szintet lépnie. Szerintem Dušan Vlahović legalább 20 góllal fogja zárni a bajnokságot, de végső soron Lautaro Martínez lesz a gólkirály.

Játékoscsere Lukakuért? Mindig szkeptikus voltam ebben a tekintetben, és erről beszéltem is. A Juventus jól döntött azzal, hogy megtartotta Dušan Vlahovićot. Őt semmiképpen sem adnám el 90 vagy 100 millió euróért sem. Ezeket az összegeket a jövőben is bezsebelheti a klub egy olyan játékosért, mint Dušan Vlahović, akinek Európa legjobb befejező csatárai között a helye.

A scudetto? A Juve vezeti a tabellát, mivel az Inter egy meccsel kevesebbet játszott az Olasz Szuperkupa miatt. Nem hiszem, hogy a két csapat összecsapása döntene a bajnoki címről. Szerintem májusig el fog húzódni ez a párharc. Az Inter nagyon erős, de látnunk kell, hogyan befolyásolják majd a dolgokat a BL-meccsek, a legjobb 16 között az Atlético ellen két jó meccsre számítok.

A Juventus kemény és gyakorlatias arcát mutatja, kevés gólt kap, és elöl sikerült megtörni a jeget, ráadásul az európai porond híján egész héten készülhetnek a meccsekre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5518309587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2024.01.23. 18:30:35

Eddig sem a sportszakmai okok miatt merült fel az eladása, hanem gazdaságiak miatt. A BL-szereplés hiánya óriási veszteségeket okoz a Juventusnak idén, ami akkor is húzós lenne, ha tavaly nullszaldós lett volna a mérlegünk, de ehelyett -123,7 millió volt.

Chiesáért nyáron 1 év múlva lejáró szerződéssel már csak jelképes összeget kaphatunk, miután a hosszabbításnak csekély esélye van. Marad Vlahovic és Bremer, aki komolyabb értékkel bír és ott van még esetleg Soulé, Iling Jr vagy Barrenechea, akikből befolyhat még valami...

Február végén lesz ül majd össze az igazgatóság a féléves adatok elfogadására, akkor talán majd okosabbak leszünk, hogy mekkora a baj...

Marci04 2024.01.23. 19:24:39

@Ethan Hunt: A hírek szerint a vezetőség a szezon végén dolgozni fog Chiesa szerződéshosszabbításán, egyelőre nincs miért aggódni.

Rikoo 2024.01.23. 19:27:46

@Ethan Hunt: Óriási szerencse, hogy ennyire erős a tulajdonosi háttér. Egy Inter pl. fogalmam sincs hogyan élne túl egy ilyet, leginkább sehogy. De a többi olasz klub sem tudná túlélni, a Lazio még a likviditási indexnek is éppen hogy meg tud felelni. Az adótörvény eltörlése meg a halálos ítélettel ér fel Lotitonak.
A Juventus és az Atalanta tud csak jelenleg nyugodtan tervezni. Utóbbi egy ilyen időszakban tudja megújítani a stadionját, ami igen nagy dolog.

Az biztos, hogy 5 olasz klubnak rengeteget számít, hogy 1,5x annyi BL pénzt kapnak majd jövőre, mint eddig.
Ráadásul még itt van a Szuperkupa is, ami szintén jól jön 4 olasz klubnak, bár ezek nem olyan nagy összegek a BL-hez képest.
Talán érdemes lenne arab szponzorokat is keresni, ha már ennyire bele akarnak folyni a labdarúgás irányításába. Bár én ezt speciel rohadtul nem támogatom.

Shyr Kahn 2024.01.23. 20:41:18

Kis erdekesseg, elemzes a Allegri taktikajarol (alcim: okozzunk kaoszt) es talan miert kezd ez a nyero modszer lenni (a jatekosok kezdik megerteni mit kell csinlani???): www.youtube.com/watch?v=U_u0DEMAqsQ

A konkluzio: Juventus is back!

Ethan Hunt 2024.01.23. 21:20:53

@Marci04: De szeretném még ilyen naivan látni ezeket a dolgokat, csak már nem tudom. :)

És mit tudunk majd neki szezon végén ajánlani, amit most nem tudunk, hiszen Giuntoli vele is szeretne/szeretett volna hosszabbítani, de ők tették parkolópályára a dolgot. Chiesa ügynöke, Fali Ramadani, eleve nem egy könnyű eset, nyilvánvalóan jókora fizetésemelést akarnak a mostani nettó 5 millióhoz képest, valszeg paritást Vlahovic bérével, amelyik jelenleg még olyan konstrukcióban van, hogy évről évre emelkedik és eleve nettó 7 millióról indult. Ez az egyik buktató.

A másik, hogy nem egyszer célzott rá, hogy jobban szeretné, ha támadóbb felfogásban játszana Juventus. Ebben történt mostanában előrelépés, de olyan mértékű sosem lesz, amilyenre valszeg Chiesa vágyna. Ez Allegrivel lehetetlen, márpedig jelenleg úgy állnak a dolgok, hogy - ha csak Allegri nem akar maga távozni - akkor ő is hosszabbítva lesz legalább 2027-ig.

És akkor felteheti magának a kérdést Chiesa, hogy akar-e még évekig ebben a defenzív szisztémában játszani vagy jobban járna, ha szerencsét próbálna külföldön, mert érdeklődők - főleg diszkont áron - még a sérülései ellenére is lesznek...

Ethan Hunt 2024.01.23. 22:15:58

@Rikoo: "Óriási szerencse, hogy ennyire erős a tulajdonosi háttér."

Igen, de azt látni kell, hogy Elkann sem tesz bele egy forinttal sem többet, mint amit, minimálisan szükségesnek tart. Ez az újabb 200 milliós tőkeemelés is - amit beharangoztak - eltünteti a tavalyi hiányt meg az idei egy részét, de nyáron megint egy masszívan mínuszos szezonvégi mérleg várható...

"Egy Inter pl. fogalmam sincs hogyan élne túl egy ilyet, leginkább sehogy."

Az Inter jelenlegi pénzügyi helyzete sem lehet túl fényes, de ők jól szerepelnek minden sorozatban és vannak komoly értékkel bíró játékosaik, akiket eladhatnak, így tudják menedzselni a helyzetüket. Náluk valszeg csak a tulajdonosváltás tudja majd megnyugtatóan rendezni a dolgokat, persze mi leginkább annak örülnénk, ha csődöt jelentenének... :D

"Utóbbi egy ilyen időszakban tudja megújítani a stadionját, ami igen nagy dolog."

Ők erre vannak ráállva. Olcsón venni játékosokat, kinevelni őket, aztán nagy haszonnal eladni őket a nagy kluboknak, mindezt látványos futballal körítve. Az utóbbi években BL-ben is nem egyszer szerepeltek, onnan is jöttek be komoly bevételek és most felhasználják...

"Talán érdemes lenne arab szponzorokat is keresni, ha már ennyire bele akarnak folyni a labdarúgás irányításába. Bár én ezt speciel rohadtul nem támogatom."

Szerintem ezeken a 'nem tetszik' dolgokon túl kell lépni, mert máshogy egyszerűen nem lehet eredményt elérni. A Juventus önhibáján kívül is iszonyatos gazdasági hátrányban van az elitklubokhoz képest 2006 óta, mi értelme lenne ezt a gödröt még mélyebbre ásni magunknak azzal, hogy elzárjuk ezeket a pénzügyi lehetőségeket magunktól? Vagy megér ez annyit, hogy Európában soha többet ne nyerjünk semmi igazán értékeset, mert nekem speciel nem...

JuveMI 2024.01.23. 23:25:30

Ha egy nagy klub ki akar törni a pénzügyi probléma-spirálból, akkor semmiképpen nem teheti ezt úgy, hogy eladja legjobb játékosait! Ez a kiscsapatok útja. Elkan-nak és a teljes befektetői körnek meg kell értenie, hogy itt most nem lehet játszani a csepűrágót... egy nagy klub mindig is előre menekül (lásd a történelmet; Real, Barca, Liverpool, Bayern).
Összeállt valami Allegri kezei között... olyasmi, ami emlékeztet a régi (hatékony) Allegri-ballra... megfelelő keret áll rendelkezésre az áttöréshez...
Ha sikeresek akarunk lenni, akkor a tulajdonosi kör most nem lehet nyúl! Invesztálni kell saját zsebből... a futballsiker érdekében!
Az értékes kulcsjátékosok nem eladók! Ez itt a Juventus kérem szépen... nem egy Southampton!!!! Sem Chiesa, sem Vlahovic, sem Yildiz, sem Bremer NEM (NEM LEHET) ELADÓ!!!!

venember83 2024.01.24. 06:06:43

@JuveMI: "Ha sikeresek akarunk lenni, akkor a tulajdonosi kör most nem lehet nyúl! Invesztálni kell saját zsebből..."

Megtörtént, 200 milliós tőkeinjekcióról döntöttek pár hónapja. Nem várható el, hogy a végtelenségig, évről-évre nyomják a százmilliókat a klubba. Pedig ez történt a múltban, s ez már a harmadik tőkeemelés volt pár éven belül. Rendben, hogy nem lehet pluszosan üzemeltetni élklubot, de nem várható el, hogy 2-3 évente százmilliókat pumpáljanak bele a klubba úgy, hogy az olasz futball jelenlegi pénzügyi körülményeit látva esély sincs arra, hogy a tulajdonosi kör ezeket a pénzeket valaha viszontlássa.

venember83 2024.01.24. 06:11:14

@Ethan Hunt: "Chiesa ügynöke, Fali Ramadani, eleve nem egy könnyű eset, nyilvánvalóan jókora fizetésemelést akarnak a mostani nettó 5 millióhoz képest, valszeg paritást Vlahovic bérével, amelyik jelenleg még olyan konstrukcióban van, hogy évről évre emelkedik és eleve nettó 7 millióról indult."

Hehe, Vlaho bérét kell lecsökkenteni Chiesa bérének a szintjére, tessék, itt a paritás. :) Amúgy valószínűleg valamiféle kompromisszumos megoldás lesz a kettő között, ha sikerül mindkét játékossal megállapodni, bár ezek az egyéves hosszabbítások, amiről beszélnek, nem túl megnyugtatóak, hogy őszinte legyek. Inkább csak pillanatnyilag javítja a klub alkupozícióját, meg csökkenti a költségeket kicsit az amortizáció több évre osztásával, de kb. ennyi. Ott van Osimhen, aláírt egy sokéves hosszabbítást, de már telekürtölte a sajtót, hogy tudja, mit tesz majd nyáron, milyen klubhoz igazol. A Juve óriási nagy szerencséjére sem Vlaho, sem Chiesa nem ennyire együgyű, de azért jól mutatja az eset, mennyit érnek ezek a hosszabbítások, ha a játékos nincs elkötelezve a maradás mellett.

babo0410 2024.01.24. 10:00:32

@Ethan Hunt: De egy Juventus nehogy már úgy akarjon a BL-nek nekivágni, hogy eladja a legjobb játékosait. Akkor már inkább zavarjuk el Allegrit, aki a legjobban fizetett edzők között van. Előbb engedném el őt, mint a legjobb játékosainkat. De nem, Allegri nem mehet el, sőt még hosszabbítunk vele, és tuti nem kap csökkentést, a legjobb játékosainkat meg eladogatjuk, mert majd veszünk mást. Hát így soha nem fogunk kimászni a gödörből.

babo0410 2024.01.24. 10:03:04

@Rikoo: Az inter túlélte azt is, hogy a tulaj pénze elfogyott. Átadták őket egy vagyonkezelőnek, és eddig nem úgy néz ki, mint akik nagy bajban lennének. És még a legfontosabb játékosaikat se kellett tucatszám elengedni. Akiket meg eladtak, könnyen pótolták.

Rikoo 2024.01.24. 14:59:18

@Ethan Hunt: Nem gondolnám ezt naivitásnak, inkább optimizmusnak.

Rikoo 2024.01.24. 15:37:41

@Ethan Hunt: Nem is kell többet tenni, először legyen egy fenntartható gazdasági modellje a klubnak.
A lényeg a stabilitás és valószínűleg jelképes az is, hogy több tag is a tulajdonosi körből rendszeresen ott ülnek a lelátón a vezetőség felett.
Szerencsére szépen lassan sikerül megfelezni a fizetéseket és Scanavino szerint tudja a klub tervezni a jövőt.

Az a probléma, hogy itt már nem csak arról van szó, hogy Chiesa mit szeretne, hanem a Juventusnak megéri-e vele hosszabbítani. Alig kicsivel több, mint egy éve tért vissza és azóta 12x volt sérült. Ráadásul a tipikus dolgok ACL után, vagyis a sérült térd gyulladása vagy izomproblémák.
Gyakorlatilag a visszatérése óta a meccsek egy harmadáról hiányzik és a sérülések után sem képes végigjátszani a meccseket, többször is csak a kispadról állt be.
Kizártnak tartom, hogy a klub fizetésemelést adjon neki, nem véletlen hogy idén nyáron már csak az Aston Villa volt komolyabb érdeklődő érte és nem a Liverpool, Bayern München vonal.
Ráadásul most itt van Yildiz és jövőre Soulé is, akikben óriási potenciál van és kiemelkedőek összjátékban és helyzetek kialakításában.
Én nagyon kedvelem Chiesát és közönségkedvenc is, de az ő érdeke is az lenne, ha belemenne az 1 éves hosszabbításba a mostani bér mellett. Persze az is lehet, hogy a klub végül fel sem ajánlja majd ezt, mint ahogy Dybala sem kapott szerződést.

Ethan Hunt 2024.01.24. 18:48:08

@JuveMI: "Ha sikeresek akarunk lenni, akkor a tulajdonosi kör most nem lehet nyúl! Invesztálni kell saját zsebből... a futballsiker érdekében!"

Ez lenne az ideális, de ezt csak mi, a szurkolók gondoljuk így!
Tudomásul kell venni, hogy John Elkann számára nem ugyanazt jelenti a Juventus, mint Andrea Agnellinek jelentette! Andrea ezért próbált elkövetni mindent, amit módjában állt - akár bizonytalan kimenetelű húzásokkal is (Ronaldo szerződtetése, Szuperliga indítása) - , hogy valahogy versenyképesebbé tegye a klubot a gazdagabbakkal. Sajnos a dolgok nem egészen a reméltek szerint alakultak és a covid meg a hatásai végképp betették a kaput...

Nyilván Elkann is szereti a klubot, mert ha nem így lenne, akkor nem tettek volna bele 900 millió eurót az elmúlt 4 évben, miközben az egész "csak" arra volt jó, hogy a klub működni tudjon és hitelképes maradjon a bankoknál. Az a baj, hogy ez még mindig elég, mert a jelenlegi bevételeink nem fedezik a kiadásainkat és ha nincs újabb tőkeemelés, akkor játékoseladásra van szükség.

Ezért vállalt iszonyat nehéz feladatot Giuntoli, mert úgy kell folyamatosan csökkenteni a kiadásainkat, hogy azért a csapat versenyképességét fenntartsa, hogy el tudja érni mindig a szükséges, minimális célokat, mint a mindenkori BL-indulás. És ez lesz még napirenden vagy 2 éven át, amikorra talán sikerül majd megtalálni azt a balanszot, hogy a klub úgy tud a bajnoki címért harcolni, hogy közben nem feltétlenül kell eladni a legjobbjait (vagy tudja azokat hasonlókkal pótolni) és közben nem szorul tőkeemelésre sem...
Igazából pont ezt csinálta a Napoliban olyan sikeresen 8 éven át valszeg pont ezért is bízták rá ezt a feladatot...

Ethan Hunt 2024.01.24. 19:15:33

@babo0410: Nem tudom, miért olyan nehéz megérteni, hogy a Juventus jelenleg (sőt sok éve már) nem tud olyan bevételeket produkálni, ami által fedezni tudja a mindenkori kiadásokat. Ilyen esetben 4 dolgot lehet tenni:

- csökkenteni az éves amortizációt a szerződések újratárgyalásával, bért csökkenteni, akinél lehet, idős, magas fizetésű játékosokat elengedni (ezt már megtettük, amennyire lehetett)
- növelni a klub bevételeit (nem áll módunkban, sőt még a főszponzor pénze is kiesik nyártól)
- tőkeemelés a tulajdonosok részéről (ez megtörtént már 3x az elmúlt 4 évben, összesen 900 millió euróval)
- komoly értékű játékosok eladása a lehető legnagyobb tőkenyereség reményében.

Ezt az utóbbi opciót eddig eléggé kerültük, hiszen nagyon körültekintően kell bánni vele. Úgy kell eladni, hogy minél nagyobb tőkenyereséget produkáljunk, de közben a csapat versenyképességét ne veszélyeztessük olyan mértékben, hogy ne tudja elérni a BL-indulást jelentő pozíciót. Ezért mondták azt tavaly, hogy mindenkiért meghallgatnak ajánlatokat és idén nyáron is így lesz. Csak nagy kérdés, hogy kapunk-e majd olyan ajánlatokat a játékosainkért, amennyiért megéri őket eladni...

"Akkor már inkább zavarjuk el Allegrit, aki a legjobban fizetett edzők között van. Előbb engedném el őt, mint a legjobb játékosainkat."

Sajnos Allegri eladásából nem tudunk tőkenyereségre szert tenni (:D) és egyáltalán nem biztos, hogy lenne olyan edző, aki sokkal kevesebb bérért "garantálni" tudná a minimális célt, a BL-indulást...

Ethan Hunt 2024.01.24. 20:09:18

@venember83: "Hehe, Vlaho bérét kell lecsökkenteni Chiesa bérének a szintjére, tessék, itt a paritás. :)"

Jó ötlet, biztos örülni fog neki, Dusan! :D

"Amúgy valószínűleg valamiféle kompromisszumos megoldás lesz a kettő között, ha sikerül mindkét játékossal megállapodni, bár ezek az egyéves hosszabbítások, amiről beszélnek, nem túl megnyugtatóak, hogy őszinte legyek."

Sajnos csak rossz meg még rosszabb megoldások vannak Chiesa esetén. (Vlahovic esetében talán más a helyzet.) Szerintem, ha módunkban áll, hogy hosszabbítani kell Federicoval, csak kérdés, hogy milyen bérért. Mégis még magasabb bér mellett is ez jelentené a legjobb megoldást, elvégre 50 millió euró van jelenleg taksálva a TM által és a könyvelési értéke már egész alacsony lenne és a hosszabbítással esélyt kapnánk arra, hogy még viszonylag piaci értéken el tudjuk adni később...
Ha eladjuk, csak most nyáron kaphatunk érte pénzt, de utolsó évvel hátra az már így is csak valami 'nyomott' ár lesz érte. Diszkont áron való értékesítés mellett meg nem tudunk érdemi tőkenyereséget produkálni nála. Szerintem ez tragédia lenne.
Még ennél is nagyobb katasztrófa lenne, ha ő is Rabiot-szerű szerződéssel maradna nálunk, mert akkor semmilyen bevételünk nem származna a távozásából.

"Ott van Osimhen, aláírt egy sokéves hosszabbítást, de már telekürtölte a sajtót, hogy tudja, mit tesz majd nyáron, milyen klubhoz igazol."

Szerintem reálisan nézve nem is várta azt senki, hogy egy ilyen szezon után maradni akarjon. A Napolinak lefőtt a kávé egy jó időre szerintem. Én egyébként nem feltétlenül gondolom ezt "együgyű" húzásnak a részéről, mert De Laurentiis hajlamos irreális árcédulákat rakni a hosszú szerződéssel rendelkező játékosaira és idén egy picit gyengébb szezonja van és távozni is akar... Talán lett közöttük egy afféle "gentlemens' agreement", hogy a megfelelő ajánlat esetén távozhat és Victor gondolta meghívja magának azokat az ajánlatokat... :)

Anno 2001-ben Zidane is aláírt velünk újabb évekre, aztán pár hét múlva Moggi eladta világrekord áron a Realnak, mert egyébként távozni akart Zizou, de így megkaphattuk érte ezt az árat...

Ethan Hunt 2024.01.24. 23:45:20

@Rikoo: "Nem gondolnám ezt naivitásnak, inkább optimizmusnak."

Aminek nincs reális alapja, fentebb kifejtettem, miért gondolom így.

"Scanavino szerint tudja a klub tervezni a jövőt."

Azt az elmúlt 4 évben is tudta, épp csak bele kellett tennie valakinek menet közben 900 millió eurót! Nem nagy ügy... :)
Viccet félretéve, egy ilyen személy sosem fogja a nagyközönség előtt az igazat mondani, de a félévenként nyilvánosságra hozott mérlegkimutatások számaiból sok mindent kiderül azért...

"Az a probléma, hogy itt már nem csak arról van szó, hogy Chiesa mit szeretne, hanem a Juventusnak megéri-e vele hosszabbítani. Alig kicsivel több, mint egy éve tért vissza és azóta 12x volt sérült. Ráadásul a tipikus dolgok ACL után, vagyis a sérült térd gyulladása vagy izomproblémák."

Azzal együtt, hogy létező dolgokról beszélsz, szerintem egy 50 millióra tartott játékosnál szóba sem jöhet, hogy ne hosszabbítsunk vele, ha módunk van rá! A többi opció pénzügyileg mind rémálom...

"Kizártnak tartom, hogy a klub fizetésemelést adjon neki, nem véletlen hogy idén nyáron már csak az Aston Villa volt komolyabb érdeklődő érte és nem a Liverpool, Bayern München vonal."

Fizetésemelés nélkül, szerintem kizárt a hosszabbítás. Abból, hogy nyáron csak az Aston Villa akarta, a korábbi nagy érdeklődők meg már nem, én még nem vonnék le ilyen következtetéseket egyelőre. Én inkább azt gondolom, hogy számukra vannak más opciók is és kivárnak vele kapcsolatban. Idén nyáron nyomott áron megszerezhetik, olyan áron, ami megéri a rizikót, jövő nyáron meg ingyen, pláne.

"Ráadásul most itt van Yildiz és jövőre Soulé is, akikben óriási potenciál van és kiemelkedőek összjátékban és helyzetek kialakításában."

Nem tudom, hogy Soulénak van-e Allegrinél jövője, mert a 352-ben nincs posztja, formációt meg szerintem nem vált miatta.

"Persze az is lehet, hogy a klub végül fel sem ajánlja majd ezt, mint ahogy Dybala sem kapott szerződést.

Abban azért benne volt Allegri keze, aki nem számolt vele...

venember83 2024.01.25. 05:57:32

@Ethan Hunt: Soulének szerintem a könyvelésben lesz majd fontos szerepe, de nem hiszem, hogy egetrengető ajánlatok lesznek, bármilyen kimagaslón is teljesít a Frosinonében. Spanyol csapatoknál merülhetne fel leginkább a játékstílusa miatt, de ott is nagy a gebasz, sokat nem tudnak fizetni érte, s egy Frosinonében töltött év után nem fognak érte 50-60-70 millió eurós ajánlatok repkedni. Esetleg De Zerbi és a Brighton vagy a londoni sarkantyúsok. De nem tudok elképzelni borzasztóan komoly összegeket.

venember83 2024.01.25. 08:19:11

A Tuttosport Soulé jelenlegi értékét 30 millió euróra lövi be, a lap szerint az argentin és Arthur értékesítésével (muhahahaha) finanszírozná a Juve nyáron Koopmeiners szerződtetését, aki 40-45 millió euróért érkezhet.

Rikoo 2024.01.25. 12:29:01

@Ethan Hunt: Miért ne lenne reális alapja?
Több százmilliós veszteséggel működött a klub évekig, mégis bankot robbantottunk Vlahovicért és akkor még ott van Locatelli és Kean is, akikért több, mint 70 milliós átigazolási összeget fizetett a vezetőség.

Persze, én értem, hogy a gazdasági kimutatások fontosak, de a Barcelona azok alapján vagy 5-6 évig igazolni sem tudna.
A futballklubok nem a fenntarthatóság felé törekednek, sokkal inkább a kapcsolatok a fontosak. Ritka korrupt egy iparág.
Múltkor is beszéltük, hogy továbbra sem tudjuk mi lehet a megegyezés a Juventus és az UEFA között a háttérben és ez most is fennáll.

Egyébként én is kíváncsi leszek a legfrissebb jelentésre, de lehet kicsit csalóka lesz, mert 130 millió eurót a 200-ból, csak később tesz elérhetővé a tulajdonosi kör.
Mindenesetre a Deloitte friss jelentése a 8% növekedésről eléggé bíztató.

venember83 2024.01.25. 12:37:49

@Rikoo: elvileg Ceferin újabb mandátumot kap, így sok jót nem vizionálok az uefamaffia részéről. Ha nem úgy ugrál a Juve, ahogy a szövetség kéri, s ahogy a szerződésben rögzítették a felek, az UEFA nem lesz rest ismét példát statuálni. És nyilván nem a Cityn.

Rikoo 2024.01.25. 13:02:40

@Ethan Hunt: Szerintem szóba sem jön, hogy ingyen távozzon. Ilyen egyszerűen fel sem merülhet. A szurkolók szeretik Chiesát, láthatóan ő is szereti a klubot és a Juventus támogatta őt a súlyos sérülése alatt.
Még Zaniolo is hosszabbított a Romanál, miután felépült, pedig róla köztudott tény, hogy a Juventushoz akart igazolni.
Nem lennék meglepve, ha ebből egy 2026-ig szóló hosszabbítás lenne.

Felesleges nyomott árról beszélni. Manapság az utolsó éves játékosok is horror áron váltanak klubot. Bár én továbbra sem gondolnám, hogy óriási kereslet lenne egy olyan játékosért, aki nem tud 3-4 meccset egymás után végigjátszani.
Mondjuk az tény, hogy Chiesa értékesítése jót tenne a könyvelésnek, de a mostani projektben Fedének helye van és helye is kell legyen.
Arra mondjuk lehet nem reagál jól, ha ő egészséges lesz és a tavaszi szezonban már inkább a Yildiz-Vlahovic páros lenne a kezdő, ami egyébként teljesen érthető is lenne, hiszen sokkal jobb a kémia közöttük a pályán.

Ha nem is miatta, de a formációváltás képben lehet. Általában azért 1,5 évente mindig változtat valamit és az utolsó interjúkban hajlandóságot is mutatott erre, igaz azt is mondta, hogy jelenleg butaság lenne változtatni.

Szerintem nem Allegri keze volt benne, hanem a klubvezetésé. A pletykák szerint nagyon megromlott a kapcsolat vele a Covid alatt mutatott viselkedése miatt.
De nekem van egy olyan megérzésem, hogy nem Paulo a hibás, hanem a családja.

Rikoo 2024.01.25. 13:22:41

@venember83: A Frosinone részéről pont a napokban erősítették meg, hogy topklubok megfigyelői vannak a meccseken és hát jelenleg egy játékos van, aki megfelel ennek a szintnek, az pedig Soulé.
Nyilván még a Bayern is érdekelt Arijon miatt, de leginkább angol klubokról van szó.
Nem nagyon lehet meghatározni az értékét, meg kell várni a szezon végét, mert úgyis maradni fog kölcsönben.

Igazából a Transfermarkt és Tuttosport féle értékeléseket felesleges is komolyan venni, mert pl. a Juventus játékosok jócskán alul vannak értékelve.
Cambiaso 15 millió, Yildiz 10 millió, Gatti 18 millió, Bremer 50 millió.
Elég vicces összegek ezek, ha azt nézzük mennyiért váltanak klubot a játékosok Angliában.
Azok alapján Bremer minimum 100 millió, Cambiaso és Gatti 35-40 millió, Yildiz is minimum annyi.
Antony, Grealish és Maguire összesen több, mint 300 millióért váltottak klubot.:D

Souléra visszatérve, már 17 évesen a VB győztes argentín válogatottba meghívót kapott a Serie C-ből, azóta pedig Scaloni kijelentette, hogy a válogatott fontos játékosa lehet a jövőben.
9 gólt lőtt eddig a Serie A-ban és továbbra is szüksége van a Frosinonénak a góljaira, mert a kiesés ellen küzdenek.
Nem lepődnék meg, ha 15 felett lenne szezon végén.
És ne felejtsük, hogy ezek csak a gólok. Rengeteg támadó statisztikában tartozik a bajnokság éllovasai közé egyéni szempontból. Ő nem 30 milliós játékos, az biztos.

venember83 2024.01.25. 13:26:54

@Rikoo: legyen igazad. Nem akarom leértékelni a Juve játékosait, de nehéz megítélni, hogy a Frosinone színében remekelve mennyit érhet egy német/angol/spanyol csapatnak. :)

Ethan Hunt 2024.01.25. 23:13:19

@venember83: "Soulének szerintem a könyvelésben lesz majd fontos szerepe, de nem hiszem, hogy egetrengető ajánlatok lesznek, bármilyen kimagaslón is teljesít a Frosinonében."

Én is azt gondolom, hogy el lesz adva, mert a könyvelési értéke (akárcsak Barrenecheának) nagyon kevés, így gyakorlatilag tiszta tőkenyereség érhető el vele.

Szerintem kettejük eladásából összejöhet 35-40 millió. Arthurra 20 millióért van opciója a Fiorentinának, annyiért nyilván nem, de a feléért látok reális esélyt, hogy megvegyék tőlünk.

Így ezekből az eladásokból talán még össze is jöhetne Koopmeiners, már ha egyáltalán megvehető annyiért, ami nem is biztos...

Ethan Hunt 2024.01.25. 23:57:01

@Rikoo: "Több százmilliós veszteséggel működött a klub évekig, mégis bankot robbantottunk Vlahovicért és akkor még ott van Locatelli és Kean is, akikért több, mint 70 milliós átigazolási összeget fizetett a vezetőség."

Fel is duplázódott az adósságállományunk egy pillanat alatt, nyáron éppen -340 millión állt, az aktuális -123,7 milliós mérleghiány mellett természetesen...

"Múltkor is beszéltük, hogy továbbra sem tudjuk mi lehet a megegyezés a Juventus és az UEFA között a háttérben és ez most is fennáll."

Bármi is van, kétlem, hogy az szerepelne benne, hogy ezek az adatok így megfelelnek nekik. :)

"Szerintem szóba sem jön, hogy ingyen távozzon. Ilyen egyszerűen fel sem merülhet. A szurkolók szeretik Chiesát, láthatóan ő is szereti a klubot és a Juventus támogatta őt a súlyos sérülése alatt."

Én nem tapasztaltam tőle olyan szintű elhivatottságot a Juventus irányában, hogy az alapján, ez fel se merüljön bennem, de neked legyen igazad!

"Felesleges nyomott árról beszélni. Bár én továbbra sem gondolnám, hogy óriási kereslet lenne egy olyan játékosért, aki nem tud 3-4 meccset egymás után végigjátszani. Mondjuk az tény, hogy Chiesa értékesítése jót tenne a könyvelésnek"

Szerintem azért nem felesleges nyomott árról beszélni, mert ami ajánlatokat tettek érte azok köszönőviszonyban sem voltak a valós értékével, általában éppen olyasmi összegeket ajánlottak, ami kb. arra lett volna elég, hogy ne legyen számunkra veszteséges az üzlet a könyvelésben. Nyáron kb. 14 millió lesz Chiesa ilyetén értéke, tehát amit ezen felül ajánlanának érte az tőkenyereségnek számítana. Nagyon kíváncsi leszek az ajánlatokra...

"Szerintem nem Allegri keze volt benne, hanem a klubvezetésé."

Dybala azt nyilatkozta, hogy megvolt a megegyezés a klubbal a hosszabbításról, épp csak nem volt aláírva, aztán tavasszal a vezetés Allegrivel egyeztetve vagy az ő hatására meggondolta magát és nem tartottak rá igényt...

Persze számtalan módon meg lehet magyarázni, hogy miért történt ez: túlzott sérülékenység; nem volt arányban a fizetés a várható góljai számára; rossz viszony a hozzá köthető emberekkel; a klubnak alapból megszorítani kellett és ennek a leépítésnek látta a kárát Dybala, stb...
Nem tudhatjuk...

venember83 2024.01.26. 08:07:14

@Rikoo: lehet, hogy nem értesz egyet a 30 millió eurós értékeléssel, de Romeo Agresti megerősítette, hogy egyes klubok szerint is megközelítőleg ennyit érhet az argentin: „Az Al-Ittihad kész 30 millió eurót meghaladó összeget fizetni Soulé játékjogáért! Azonban az argentin csatár mindeddig elzárkózott a szaúdi klubhoz való csatlakozástól.”

Rikoo 2024.01.26. 08:35:21

@venember83: Olvastam még este Football Italian és innen is látszódik, hogy ez az összeg kevés érte, hiszen a játékos mellett a klub is elutasította a 30 milli eurós ajánlatot.
Maradni fog nyárig a Frosinone-ben, ez gyakorlatilag biztos.

❗️For now Juve are saying no to the €30M offer for Soulè that was presented by a Saudi club.
❗Soulé rejected a very important offer from Al-Ittihad, who had a €30M offer ready for Juventus, but the player wants to stay at Frosinone until June

Szerintem elég egyértelmű jelzés részéről, hogy mit szeretne.
pbs.twimg.com/media/GEtBHdVakAIhq-n?format=jpg&name=large

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása