Vlahović: "Boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatot"

vlahovic_dusan_golorom_lecce_ellen.jpgA Juventus továbbra is tartja nagyszerű 2024-es formáját, s vasárnap este a Lecce otthonában aratott 3:0-ás győzelmet. Az újabb három pont begyűjtésében ezúttal is főszerepet vállalt Dušan Vlahović, aki két góllal járult hozzá a Juventus győzelméhez.

"Boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatot, mert semmi sem lehetséges a csapat nélkül, s így kell folytatnunk. Fontos volt, hogy győzzünk itt, ahol nehéz játszani, s nagyszerű, hogy gólt sem kaptunk.

Most az Empolira gondolunk, utána készülünk majd az Interre. Fizikálisan jól vagyok, ugyanolyan komolyan dolgozom, mint tavaly, a különbséget a kondícióm jelenti. Bízunk benne, hogy így folytatjuk majd." - nyilatkozta az utóbbi meccsek során nagyszerű formát mutató Vlahović.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8718308827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2024.01.22. 14:44:05

Amíg nálunk Vlaho 80+M, Chiesa asszem 55M, Kean majdnem 40M volt addig az interben Thuram 0, Lautaro asszem 20M volt, Sanchez 0, Mkhitaryan 0.

Szóval a teljesítmény és a kifizetett összeg talán csak valahol Chiesa esetében lenne egálban, ha nem lenne rendszeresen sérült.

Ráadásul Vlaho egy vagyont is keres és nagyon rossz helyzetben leszünk vele. Ha elkezd gólokat lőni azért, mert akkor hogyan fogunk vele hosszabbítani kevesebb pénzért. Ha meg nem lő gólokat, akkor a csapat nem lehet bajnok. A szerződése lejárta pedig közeledik, Chiesaé pedig mindjárt itt van.

Hétvégén nyerni kell, aztán pedig a sintert helyre kell tenni.

Pavel1988 2024.01.22. 15:08:36

@Leram7: Szerintem jelen pillanatban felesleges az összehasonlítás, a volt vezetőséget tudjuk ezzel a kritikával illetni, ami teljesen felesleges.

Emellett Chiesa azért világklasszis potenciállal rendelkezett, a keresztszalag szakadását senki nem láthatta előre, a leigazolását követő nyáron a Pool 100 millióért vitte volna. Nehéz lenne őt rossz választásnak nevezni.
Sánchezt nem értem miért hozod ellenpéldának, az Interesek 99%-a boldogan elengedné ingyen.
Miki pedig most harcolt ki magának egy busás 2 éves hosszabbítást 35 évesen, Ő majd most lesz drága.

Az Inter jobban szerepelt a rövid távú keretfoltozgatás/építésben, közben a Juve felhúzott egy nagyon jó projektet az utánpótlás nevelésre. A kettő közül én bármikor az utóbbit választanám.

Marrotta egyébként szerintem a világ legjobb sportigazgatója ha az a feladat, hogy jó ár/érték arányú keretet kell építeni.
Kíváncsi leszek a következő évekre, hogy Giuntoli milyen ellenfele lesz ezen a téren.

Leram7 2024.01.22. 16:13:49

@Pavel1988: Egyetértek, hogy a vezetőségeket nem lehet hasonlítani, de azért a játékosokat tudjuk teljesítmény, fizetések stb ellenében. Abban is egyetértek, hogy a jövőképünk a fiatalok és az utánpótlás miatt sokkal jobban néz ki. Giuntoli szereti a csapatot és ő meg fogja tenni, amit meg tud. Ő remek választás volt.

Összehasonlításképpen:
Vlaho < Lautaro
Kean < Sanchez
Chiesa - Thuram nehéz kérdés, itt nem tudnék dönteni. Chiesa jobb képességű, de Thuram nem sérülékeny és az idei számai bőven jobbak.

Úgy tudom Vlaho a bajnokság legtöbbet kereső játékosa.

Alessandro Dybalinyo 2024.01.22. 19:00:03

@Leram7: Lautaro szerintem nem nagy durranás Vlaho sokkal jobb képességű játékos, sokkal nagyobb potenciállal. A helyzet az, hogy az edzőnk mellett elszaladt az idő és a modern labdarúgás. Elég lenne egy Conte erre a padra és kétszer ennyit érne ez a keret. 30%-os labdabirtoklással ne csodálkozzunk, hogy mindenki mélyen a képességei alatt teljesít, ha Allegri lenne az Inter edzője Lautaro 30 millás csatár lenne...........

delpi0823 2024.01.22. 19:06:33

@Leram7: Keanert anno kaptunk 27.5 milliot az Evertontol azt azert kihagytad a tortenetbol,es kolcsonnel egyutt 37ert vettuk vissza.Magyaran 10millioba fajt a visszahozatala,annyiert meg azert boven el fogjuk tudni adni.

babo0410 2024.01.22. 21:35:56

@Leram7: Ingyen? Olyan nincs. Az ingyen játékosok 2x annyiba kerülnek, hisz ingyen vannak, ezért cserébe extra fizut meg extra aláírási pénzt kérnek. Marotta nálunk is ezzel szivatott. Ez is kellett a nagy anyagi összeomláshoz Ronaldo és a COVID mellett. Ingyen kiöregedő volt sztárok iszonyat magas fizetéssel és aláírási pénzzel, akik aztán ingyen vagy fillérekért távoznak. Szerintem kár ezeket felemlegetni.

Pavel1988 2024.01.23. 12:34:32

@LacaGLJuve: Napoliban szerintem nagyon más elvárásoknak kell megfelelni, a tehetségek megtalálásához más skillek kellenek, mint a komolyabb átigazolások lebonyolításához.
Ettől függetlenül én is nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban és el nem cserélném most senkire.

@Alessandro Dybalinyo: Jelenleg a Juve átlagosan 48.5%-ban birtokolja a labdát. Valóban defenzívebb csapatban kell játszania Vlahonak, de ne essünk túlzásokba.
Martínez azért nagyon stabilan hozza a 30 kanadai pontot évente és összejátékban is sokal jobb, jóval magasabb szinten van még.
@Leram7: Vlaho és Kean is a kapkodás szüleménye volt, jelenleg ennek pont az ellenekzőjét látom a vezetőségen, ezért bennem megszűnt az aggodalom ami a korábbi években elég erősen ott volt.
Thuram nagyon is sérülékeny játékos, a sérüléseinek hossza az előző idényekben:
20/21: 94 nap
21/22: 104 nap
22/23: 36 nap

Egyébként jelenleg a Juventus és az Inter nagyon hasonló összeget költ fizetésekre, talán pár millióval magasabb ez a szám a Juventusnál.
Így valóban igaz, hogy jobban gazdálkodtak a pénzükkel, jóval erősebb keretet tartanak fent ugyanabból az összegből.

Wizzurah 2024.01.23. 13:36:26

Megemlíteném, hogy az Inter nem csak Olaszország, de egész Európát tekintve a legidősebb kerettel rendelkezik. Eladni így pénzért nem fognak tudni, azért nem lesz minden évben olyan szerencséjük, mint Onanával, hitelező tulajdonában van, a fiatalokat nem építik be, pedig náluk is voltak-vannak fiatal tehetségek. Azért, mert jelenleg jó formának örvendenek, nem hiszem, hogy őket kéne felhozni példának, nemhogy követendőnek.

Rocky80 2024.01.23. 14:04:47

@LacaGLJuve: egyetértek Ronival kapcsolatban, kiegészítve 1-2 gondolattal:

Totális mellékvágány volt az ő idehozatala, nem a személye és tudása miatt, hanem a fizetése és a koncepció miatt! Szilárd meggyőződésem még mindig, hogy őrajta nem múlott semmi, ugyanúgy top színvonalat hozott mint mindenhol, igaz kicsit megkopva, de még ez is bőven elég volt/lett volna nálunk magasabb célokhoz is akár. Bocsánat, 1 dolog volt: amikor nem ment be középcsatárnak, meg elégedetlenkedett cserénél. Na az gáz volt.

Visszakanyarodva: Agnelli úgy ítélte meg az elmúlt évek sikerei alapján, hogy csupán egy szem cseresznye hiányzik erre a csodálatos tortára, kvázi egy koronaékszer, egy gyilkos gólvágó és a világ legjobb csapatának boldog tulajdonosa lesz. Ennek elérése érdekében kockáztatott, figyelmen kívül hagyva Marrotta intelmeit és átnyúlva felette. Lehet nem is a kockáztat szó a megfelelő, lehet tisztában sem volt vele hogy ez mivel jár. Azt hitte hogy ő mindent megtehet, Európa egyik legstabilabb klubja vagyunk ---> lásd pl. a SzuperLiga beharangozását is. Aztán ugye kiderült, hogy a csapat és a gazdasági stabilitás is törékeny igazából, a covid is nyilván megtépázott mindenkit, Roni fizetése meg annyi volt, amennyi.
Illetve az is kiderült hogy mennyire vagyunk "hatalom" és tényező Európában és mennyit engedhetünk meg magunknak...

Pavel1988 2024.01.23. 15:56:55

@Wizzurah: Miért ne tudnának eladni?
Lautaroért simán bezsebelhetnek 100 millió feletti összeget is, mellette Di marco, Barella és Calhanoglu is kelendő lesz.
Bármennyire nehezemre esik leírni, de ez a jó forma évek óta tart, akkor is ha nem jött össze a bajnoki cím.

Elég lesz eladni egyet a felsorolt játékosok közül, hogy Marrotta kilóra megvegye a legnagyobb tehetségeket a Serie A-ból.

Wizzurah 2024.01.23. 17:22:57

@Pavel1988: Érdekes, hogy mennyire másképp látjuk.
Szerintem is Lautaro, Di Marco és Barella a legnagyobb értékük, de mint csapat igazán jók és az edzőjük emeli fel oda őket, ahol vannak, nagyon összeillik Inzaghi azzal a csapattal.
Di Marco-t 24 éves koráig mindenhova kölcsön adták, most 26, nem olyan rég lett ő igazán jó, jelenleg szerintem a legjobb inter játékos amúgy. Lautaro hullámzó, az idei jó szezonja, amúgy mindig hullámvölgyben volt kb. fél szezont és mentálisan gyenge volt. Hogy most szintet is lépett, vagy csak egy jó szezon, aminek még messze a vége, az idő majd megmondja. Válogatottban sem tudott maradandót alkotni. Barella sem mindig olyan jó, szóval szerintem ők csapatként igazán jók. De hogy vagyonokat keresnének ezekből, azt kétlem, abból se vennének semmit, mert a tulajdonos nem fogja engedni. Calhanoglu-nak ez az utolsó nagy szerződése, szerintem neki innen csak lefele megy majd az útja, de idén valóban jó formában van.
Bármennyire is utálom őket, egy jó interre szüksége van az olasz bajnokságnak, de mielőtt azt mondanám, hogy évek óta milyen jók, azt hozzá tenném, hogy a többi csapat meg évek óta látványosan hanyatlott, ezért szembeötlő csak ez ennyire.
Marottáról meg az a véleménem, hogy az ő igazán nagy erőssége az, amikor szarból kell várat építeni, nagyon jók a kapcsolatai, de hogy ő véghez vigyen egy csapatfiatalítást, azt én kizártnak tartom, arra alkalmatlan, ilyen téren ugyanolyan maradi makacs vén olasz.
De amúgy érdekes a véleményed és majdnem teljesen azonos az enyémmel is.

Pavel1988 2024.01.23. 20:30:15

@Wizzurah: Örülök, hogy a végén ezt írtad, én is azt érzem, hogy elég közel van a véleményünk.
Csak az érveid szerintem nem cáfolják, hogy sok pénzért el lehet adni ezeket a játékosokat.

Di Marco: Szerintem sem kiemelkedő játékos, védekezni nem igazán tud, de vannak olyan skilljei ami miatt jó sok pénzt fizethetnek érte.

Lautaro: Kb. márciusig ugyanezen a véleményen voltam, én azóta érzem, hogy nála beérett valami. A játékosok fejlődése nem lineáris (mint pl. a Fifában), hanem lépcsőzetes. A legnagyobb hibája az volt, hogy nem volt egyenletes a teljesítménye, évadonként 1-2x képes volt bő 1 hónapos gólcsendeket produkálni. Akkor rátalált valamire, ebben az évben szerintem ezt láthatjuk kicsúcsosodni. Sokkal nehezebben lekövetkető a labda nélküli mozgása, mint azelőtt és ezt nagyon kevés védő tudja levédekezni.
Nem állítom, hogy ez tény lenne és biztos jó lesz a Premier Leagueben ha eladják oda nagy pénzért, de a Serie A-ban Ő klasszis csatár.
Nyáron lesz 3-4 klub(Newcastle, Chelsea, Arsenal, Real biztosan) aki klasszis csatárt akar majd igazolni. Szerintem a fő verseny Osimhenért fog menni, Ő telitalálat és nem lehet jobb matériát venni jelenleg center posztra. Viszont róla biztos lemarad majd minimum 2-3 csapat, ők Lautaro felé fordulhatnak és így kiszedhetnek belőle nagy pénzt.

Barella: Ő az ahol nem értünk egyet, szerintem kiemelkedő játékos és ezt másik ligában is tudná igazolni. Mindene megvan ami ahhoz kell, hogy valaki nagyon jó legyen ezen a box-to-box poszton. Szerintem Frattesi leigazolás már a Barella utáni kornak szól egyébként.

Calhanoglu: Szerintem is túl van a csúcson, azonban ez nem jelenti azt, hogy egy szaudi klub nem fizetne ki érte egy komolyabb összeget.

Marrotta munkáját pedig érdemes kontextusban értelmezni és megnézni milyen managereknek kellett megfelelnie az átigazolásokkal. Conte, Allegri és Inzaghi egyaránt a "tapasztal" játékosokat favorizálja, így nagyon nehéz átverni azt egy vezetőségen, hogy fiatal játékosba fektessenek komolyabb összeget.
Nyáron már azért elhozta Frattesit és Carlos Augustot, akik szerintem egészen kiváló tehetségek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása