Donny Huijsen: „Dean vissza fog térni Torinóba és hosszabbítani fog”

huijsen_dean_labdaval_roma_mezben_olimpicoban.jpgDean Huijsen két nappal ezelőtt a Romához csatlakozott, s a fővárosi csapat az Atalanta ellen már a fiatal hollandot is pályára küldte a második félidőben. A játékos édesapját a TuttoJuve kérdezte, hogy mit érzett, amikor fiát a Roma mezében látta.

„Nagyon pozitív érzéseink vannak ezzel kapcsolatban. Mindannyian nagyon boldogok voltunk, hogy láthattuk a bemutatkozását, soha nem egyszerű egy nappal korábban érkezni, majd rögtön pályára lépni az Olimpicóban. Nagyon jó teljesítményt láthattunk tőle. Közvetlenül a meccs után beszéltünk egy keveset, és azt mondta, hogy tetszett neki az élmény, és nagyon jól érezte magát a pályán.

A kölcsön célja, hogy több játéklehetőséghez jusson, mert a Juventusnál ezt nem kapta meg. Dean bizonyosan vissza fog térni Torinóba, hogy még fontosabb tapasztalatot gyűjtsön, hogy aztán jövőre a bianconero csapatnál harcolhasson egy helyért a kezdőben.

A Frosinone? Megköszöntük az érdeklődésüket, de amikor José Mourinho hívta a fiamat, nem volt nehéz választani az opciók közül.

Szerződéshosszabbítás? Igen, Deannek alá kell írnia egy további évre a Juventushoz, ez is a Juventus vezetőségével kötött megegyezés részét képezi. A tárgyalás során a klub nagyon korrekt volt, a Juventus és a Roma mindent elkövetett, hogy pozitívan záruljon le ez az ügylet. Nagyon hálásak vagyunk mindazért, amire jutottunk.”

A Frosinone sportigazgatója, Guido Angelozzi nem volt viszont elégedett, és a DAZN műsorában egyértelművé tette érzéseit, s azt is elmondta, hogy nem a Frosinone kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a kölcsön ügyében, ezzel kapcsolatban van valami mondanivalója Donny Huijsennek?

„Amint mondtam, nem volt nehéz választ adni, amikor José Mourinho felvette velünk a kapcsolatot. Köszönjük a Frosinone érdeklődését, és remélem, hogy megértik, hogy mi történt, de ha felmerül egy lehetőség, hogy a Románál futballozzon a fiam, akkor mi megpróbálunk arra azonnal lecsapni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr618298031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2024.01.08. 14:01:39

Ki kell engesztelni ezt a Frosinonet valahogy. Mondjuk jussanak tovább a kupában! Ja, várj!... :D

Leram7 2024.01.08. 16:59:33

Nagyon tetszik ez az irány, hogy nem lecsengő, hanem felfelé ívelő játékosaink vannak. Még, ha nem is játszunk szépen, legalább vannak szerethető karakterek csapatban és a csapat jövőképében méginkább.

Van legalább 10 fiatalunk, akik közül rossz esetben 3, jó esetben 5-7 játékos beérik és stabil kezdő lesz, már óriásit mentünk előre.

Egyre kevesebb az olyan játékos, akit nem szívesen látok a csapatban, jelenleg csak De Sciglio, Sandro azok, akiket el kell küldeni.

Viszont, ha nem változik valami, akkor Vlahovic(árához és fizetéséshez képest nézem), Weah, Kostic, Kean is eladó kell legyen.

Rikoo 2024.01.08. 18:09:05

@Leram7: Igen, az elmúlt 2 és fél évben 17 játékos mutatkozott be a Next Gen-ből az első csapatban, többen közülük hosszútávon is a keretben maradhatnak, ráadásul több ilyen fiatal játékos is érkezhet még a Next Gen-be, akik a következő években bemutatkozhatnak. Pl. Adzic
Összességében amióta Next Gen van, azóta már 30 játékos bemutatkozhatott az első csapatban.

Még érdekes az is, hogy a Juventusnál 3 olyan játékos is van, akik 2003-ban vagy utána születtek és már gólt lőttek az első csapatban.(Iling Jr., Miretti, Yildiz)
Az 5 topbajnokságot tekintve egyedül a Barcelonanál van több ilyen fiatal játékos.
Na innen is látszódik melyik két klub szenvedte meg leginkább a Covid okozta válságot, ugyanis ebben a két csapatban mutatkozik be a legtöbb fiatal, akik az ifi-ből lépnek lépcsőfokot. Persze a Juventusnál nincs La Masía, de így is beválik egyelőre az, hogy topklubok akadémiáiról igazolnak 16-17 éveseket vagy topklubok elől happolnak el fiatalokat.

FAF 2024.01.09. 10:21:36

@Rikoo: Ez amúgy tényleg jó és reméljük páran meg is állják majd a helyüket és beépülnek a csapatba mert ez most tényleg kezd egy szerethető csapat lenni. Inkább nézem a fiatalok kezdeti hibáit a hajtás mellett mint a kiégett zsoldosok zsenialitását sétálgatás közben.
Talán egy kicsit túl sokan kopogtatnak most egyszerre az első csapat kapuján de ezt a helyzetet most be kell vállalni és kockáztatni kell a fiatalok játszatásával (teszem hozzá szerintem szégyent egyik se vallott még amikor játszott, játszaniuk kell a tapasztalatért) pláne a gazdasági helyzetre való tekintettel. Ha meg lesz egy alap akkor majd már könnyebb lesz 1-2 fiatal játékost beépíteni 1-2 év alatt.

venember83 2024.01.09. 10:40:19

@FAF: "teszem hozzá szerintem szégyent egyik se vallott még amikor játszott"

Mégis kritizálják sokan a mestert, s egyeseknek semmi sem elég. Ej-ej...

Shaky79 2024.01.09. 21:17:23

Ezt a srácot meg kell tartani, a posztján világklasszis játékos lehet, persze ahhoz majd a Juvéban is kapnia kell lehetőséget! Remélem sok tapasztalatot gyűjt és jövőre akkor nálunk pallérozódhat tovább! Hatalmas tehetség!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása