Pjanić: „A Juve hiteles kihívója az Internek”

pjanic_miralem_10-es_mez_al-sharjah.jpgMiralem Pjanić a La Gazzetta dello Sport számára adott interjút a Roma és a Juventus szombati mérkőzése előtt, és a bosnyák labdarúgó természetesen a Juventushoz köthető egyéb témákról is beszélt.

„A Juventus továbbra is szilárd és következetes csapat, nem véletlen, hogy ők az egyetlen csapat, amely lépést tud tartani az Interrel. Nem hiszem, hogy mások ringbe szállhatnának a scudettóért, az Inter és a Juventus között zajló párharcot látok, mivel csak ők nem veszítettek pontokat. A többi csapat nem volt következetes. A Napoli már nem képviseli a tavalyi szintet, ahogy a Milan sem, bár tetszik a rossonero csapat, de túl sok a hullámhegy és hullámvölgy náluk.

Az Inter az első számú favorit, mivel ők rendelkeznek a legjobb eszköztárral a scudettóhoz, és több garanciát jelentő emberük van, mint a Juventusnak, és ez tavaly is megmutatkozott a BL-döntőben. Mindazonáltal a Juventus is hiteles kihívó, mivel az európai meccsek hiánya lényegében előnyt jelenthet. Fényes jövőt látok a Juventus előtt, és tapasztalatból tudom, hogy a bianconero mezt viselve a cél mindig a győzelem.

Massimiliano Allegri győztes típus, és ezt bizonyítják a számok. Amikor nem nyer, akkor nem elégedett. Ezen kívül nagyon jól kommunikál, ismeri a célkitűzéseket, és megfelelően közvetíti ezeket a csapat felé a szezon elején. Jó hangulatot alakít ki a keretben, és nagyon jól kezeli a keretet, soha nem panaszkodik a hiányzók miatt. Kiválóan motivál. Lehet, hogy a Juventus nem játszik úgy, mint a Manchester City Pep Guardiola vezetésével, de ez nem csak az edzőn múlik.

Massimiliano Allegri a játékosai jellemzőihez alkalmazkodik. Olyan csapatban játszottam, amelyben Paulo Dybala, Mario Mandžukić, Gonzalo Higuaín és Juan Cuadrado szerepelt, ezért ne mondja senki, hogy nem helyeztünk hangsúlyt a támadásokra.

Massimiliano Allegri szabadságot ad a játékosainak, lehetővé teszi számukra, hogy ők jelentsék a különbséget a meccsen. A csapatunkat minőség és szervezettség jellemezte, de most az edző inkább az utóbbira támaszkodik, mert a Juventus keretéből hiányzik egy olyan játékos, aki képes megverni az ellenfelet egy az egyben, és képes cselekkel átjutni az ellenfélen.

José Mourinho jó egyensúlyt talált a Románál, de tudja, hogy nem lesz könnyű dolga Torinóban, mivel a Juve jó pillanatot él meg. Taktikus meccsre számítok, és szerintem nem lesz sok gól. Romelu Lukaku és Paulo Dybala a tapasztaltabb játékosokhoz tartozik, de mindkét oldalon vannak tehetségek. Romelu Lukaku és Paulo Dybala valamivel jobban teljesít, mint a Juventus csatárai, de a Roma túlságosan nagy mértékben támaszkodik rájuk. Ilyen nincs a Juventusnál.

Leonardo Bonucci a Románál az év második felében? A legjobbakat kívánom Leónak. A Románál boldog lenne, ha csatlakozik a fővárosi csapathoz, és segíthetne a csapaton a tapasztalatával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8218290593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2023.12.29. 16:38:04

Juj de jó, hogy megszólalt.

Ethan Hunt 2023.12.30. 17:04:36

"Olyan csapatban játszottam, amelyben Paulo Dybala, Mario Mandžukić, Gonzalo Higuaín és Juan Cuadrado szerepelt, ezért ne mondja senki, hogy nem helyeztünk hangsúlyt a támadásokra."

Aztakurva... :D Mintha a defenzív focit játszó csapatokban nem is léteznének csatárok...

"A Románál boldog lenne, ha csatlakozik a fővárosi csapathoz, és segíthetne a csapaton a tapasztalatával.”

Én is örülnék neki, remekül bomlaszthatna ott is... :D

venember83 2023.12.30. 19:22:49

@Ethan Hunt: már csak egy Bonu hiányzik onnan. Mármint Mou elzavarásához.

venember83 2023.12.30. 19:24:37

@Wizzurah: igen, kevés hullámot vert a nyilatkozata. Nem is mondott túl izgalmas dolgokat, valószínűleg ugyanott tanulta a polkorrekt és semleges stílust, mint az egykori bianconero mestere.

Ethan Hunt 2023.12.30. 20:00:31

@venember83: Mondjuk annyira azért nem kéne, hogy bomlasszon! :) Amíg Mourinho ott van, addig nem kell félni a Bolhásoktól...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása