Allegri: „A BL-helyért versengő Roma erős csapat”

allegri_massimiliano_torinoi_sajtotajekoztato.jpgA Roma elleni torinói meccs előtt Massimiliano Allegri a szokásos sajtótájékoztatón az ellenfél által jelentett kihívásról is beszélt.

„Jó pillanatban vagyunk, de amint tudjuk, a futball kulcseleme az egyensúly, ezért továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk. A holnapi meccsre kell gondolnunk, nem mindarra, amit eddig elértünk. Két meccs maradt az őszi félév végéig, aztán majd végrehajtjuk az első néhány kiértékelést. A barátságtalan csapat ellenfélként, a legjobb edző van a padjukon, és nemigen adnak semmit ajándékba az ellenfélnek. Hogy mi aggaszt leginkább? Hogy rangadót játszunk egy erős csapat ellen, amely BL-helyért verseng.

Mattia De Sciglio már dolgozott kicsit a csapattal, rajta kívül még Alex Sandro nem bevethető körülbelül még tíz napig, s még Moise Kean sérült, a többiek jól vannak. Ne feledjük, hogy pár nap múlva a Salernitana ellen játszunk az Olasz Kupában, amely a célkitűzéseink egyike. Weston McKennie vagy Timothy Weah a szélen? Majd holnap reggel döntök erről, bármelyikük bevethető. Van pár megoldásunk, a fontos dolog az, hogy mindenki jól van. Federico Chiesa is jobban van.

Nagyon könnyű gólokat kaptunk az elmúlt időszakban, a Frosinone és a Genoa ellen. Beszélgettünk erről, és reméljük, hogy holnap már mást láthatunk. A fontos dolog az, hogy félnünk kell attól, hogy gólt kapunk, és fent kell tartanunk az összpontosítást.

Elégedett vagyok a végrehajtott munkával, de ez nem elég, el kell érnünk egyes célkitűzéseket. Nagyon közel állok Andrea Agnellihez és a Juventus régi vezetőségéhez, de nem lenne helyes most a múltról beszélni. Ez az út, aminek a következtében külső tényezők miatt a klub problémákkal kellett szembenézzen, még 2021-ben kezdődött.

Nem beszéltem semmiről a klubbal, a munkára kell gondolnunk és a megfelelő eredmények szállítására, mert egy pillanat alatt az összes opciót megváltozhat. Nincs ok nagyon izgatottnak vagy depressziósnak érezni magunkat. Olyan úton vagyunk, amelyre nemrégiben léptünk, és ne feledjük, hogy gyerekek is vannak a csapatban. A fejlődést elősegíteni hivatott adókezdvemény? Szerencsére a Juventus már vagy tíz éve dolgozik egyes dolgokon, és most kevésbé aggódik a klub, mivel van számos fiatal, akire alapozva felépíthető a jövő.

Holnap reggel döntök a kezdőcsapatról, az a fontos, hogy mindenki jó állapotban van fizikailag és mentálisan. A végsőkig ragaszkodnunk kell ehhez a vágyhoz, hogy fontos célokat valósítsunk meg, és nem gondolhatunk arra, hogy mi lesz pár hónap múlva.

A csatárok? Soha nem voltam Romelu Lukaku edzője. Dušan Vlahović fontos játékosa a csapatnak, már érkezésétől fogva. Vasárnap csodálatos gólt szerzett, és innen már csak fejlődhet, ahogy a többi fiatal játékos.

Bárki lép pályára holnap, Samuel Iling-Junior fontos cserejátékosunk, míg Filip Kostić nagyon megbízható futballista. Federico Chiesa nyugodt volt, a térdkalács ínszalagjával voltak gondjai, de már jobban érzi magát. Ma reggel már nagyon motivált volt. Federico Chiesa fontos futballista, ahogy mindenki az. Dolgoznunk kell a korlátaink tekintetében, személyes célkitűzéseinket a csapat szolgálatába kell állítanunk.

A csapat mindig az eredményért játszik. Amikor a grundon gyerekként játszottam, nem veszítettem, és akkor boldogan tértem haza. Ami számít, az nem más, mint az eredmény, majd ezt követően a teljesítmény. Az újságírók is az eredményre összpontosítanak: ha Dušan Vlahović gólt szerez, akkor rendben van, ellenkező esetben lehet negatívan írni róla. A bajnokságot az eredmények határozzák meg.

Remények 2024-re? Először is, a lényeg, hogy jó állapotban legyünk. Aztán folytassuk a munkát, érezzük jól magunkat, és folytassuk az eredmények szállítását.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr318291181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2023.12.30. 00:37:30

Ez a mantrázás benne van/volt az eredeti sajtótájékotatóban is? Szörnyű visszaolvasni is.
Mindenki jól van, csak közben 3 embert kiemel, aki nincs jól. :)
Ha Chiesa térdével gond van, akkor inkább ne lépjen pályára, DS és Sanyi igazából eddig se hiányoztak, kb. annyit tettek hozzá a szezonhoz, mint Pogba, úgyhogy itt nincs nagy gond.
Menni kell előre, ez egy elég fontos meccs, ezt követően majd március közepéig kiderül, hogy hol is vagyunk.
Remélem a riválisok mennek még az eu-i kupasorozatokban még egy kört, az kedvező lenne.

Shyr Kahn 2023.12.30. 00:59:43

@Attilio79: Jah... vicces a mester: "Federico Chiesa fontos futballista, ahogy mindenki az"... szoval kiemeli Chiesa-t, de megis PC-nek kell maradni, szoval mindenki fontos, amivel lenullazza Chiesa fontossagat.
"Vasárnap csodálatos gólt szerzett, és innen már csak fejlődhet, ahogy a többi fiatal játékos." - huh... Szoval csodalatos gol szerzese utan (ami egy emelkedo), mar csak tovabbi emelkedo johet (hiszen ez a lejto alja bar korabban volt mar lejjebb is, hiszen emelkedon vagyunk, nemde? :) ). A tobbi fiatal jatekos is linearisan fejlodik.... szornyuek ezek a mondatok. Nincs ertelmuk.
"A fontos dolog az, hogy félnünk kell attól, hogy gólt kapunk, és fent kell tartanunk az összpontosítást." - a felelem menten az osszpontositas elfelejtheto. En sosem mondanek ilyet a sracoknak "motivaciokent", bar elhiszem, hogy a sajtonak mas nyilatkozni, de ilyen bolondsagokat, azert nem kellene mondani.
A felelm es az osszpontositas kilovi egymast. Ha felek, akkor nem merek... az osszpontositas pedig batorsaggal kell, hogy parosuljon, nem pedig felelemmel. A felelm mellett hiaba osszpontositanak, ha aztan bizonyos helyzetekben nem mernek cselekedni... hibat elkovetni.
Es ez csak par pont volt, amit kiemeltem, szoval Atilio79++

(halkan jegyzem meg, hogy manapsag a PC-seg es a klubot ert nyomas miatt, valahol ertheto, ha finoman fogalmazunk es probalunk nem konkret velemenyt alkotni, es nem is lenne ezzel gond, ha a jatekunk kicsit acelosabb lenne mar... de sajnos nem az, igy tovabbra is azt mondom, hogy monjuk Sarri, vagy Conte oszinte nyilatkozatait, osszessegeben szivesebben olvastam... igaz naluk is voltak butasagok (kinel nincs?), Allegrinel is megvan az elonyos oldal, de kicsit tul sok mar a PC es a bolyak kozti lavirozas nala. Felfrissules lenne, ha neha latnam, hogy mit is gondol valojaban)

west30 2023.12.30. 01:31:06

Allegri csak nyomja a szokasos dumat,regivagasu faszi ez van.Viszont Acerbi szavai a mai meccs utan eleg szanalmasak voltak. :)

venember83 2023.12.30. 06:38:22

@west30: normális esetben Acerbinek már levezetnie kellene, de más az aktuális olasz valóság.

Attilio79 2023.12.30. 07:38:39

@Shyr Kahn: Igen-igen, ilyen fordulatokra és szócsépésekle gondolok, ezzel konkrétan saját magát tiporja a föld alá. Inkább kevesebbet mondana, de azt határozottan, mintsem beleköthetően és lineárisan hanyatlóan. :)

kozagaha 2023.12.30. 11:06:57

Amugy ez a Roma nem gyenge csapat, foleg ha Dybala is a palyan van

Ethan Hunt 2023.12.30. 16:57:16

A szokásos semmitmondó lózungok. Normál esetben ütni kell a Bolhásokat legalább egy góllal, hiszen idegenben nem az otthoni arcukat mutatják.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása