Játékosok a Frosinone elleni győzelemről

yildiz_kenan_golorom_legelso.jpgA Frosinone otthonában lejátszott, a Juventus 2:1-es győzelmével záruló mérkőzés hőse az első alkalommal kezdőként pályára lépő, s ezt nyomban első találatával még emlékezetesebbé tevő Kenan Yıldız, valamint a csereként beálló és a győztes találatot jegyző Dušan Vlahović voltak.

"Hihetetlen érzés, köszönettel tartozom mindenkinek: a szurkolóktól kezdve az edzőig, aki megadta nekem ezt a lehetőséget. Az ünneplésemet Del Piero inspirálta, úgy döntöttem, hogy kinyújtom a nyelvemet miatta, aki legenda volt ebben a csapatban, s a 90-es évek labdarúgásában. Ez a gól egy hatalmas dolog, óriási öröm. Számomra Allegri egy nagyszerű edző, mindig azt teszem és követem, amit mond, ezért van, hogy mikor azt mondta, hogy vágassam le a hajamat, azonnal így tettem, ő a főnök. Tegnap az edzésen azt mondta nekem, hogy játszani fogok Chiesa sérülése után, ma pedig megerősítette, hogy kezdő leszek. Ez hatalmas érzelmeket jelentett, de nagyon jól aludtam múlt éjszaka. Nem voltam ideges, mert bízom magamban és a képességeimben. A múlt nagy bajnokai inspirálnak, mint Zidane és Del Piero, akik a bálványaim, ahogyan Messi és Cristiano Ronaldo. Amikor a meccs után mindannyian összegyűltünk középen, középre fogtak, hogy megünnepeljük a gólt, s azt mondták, hogy fizetnem kell egy vacsorát az összes srácnak. Ezt örömmel megteszem majd." - mondta a zebracsíkos mezben legelső felnőtt találatát szerző Kenan Yıldız, aki 18 évével és 233 napjával a Juventus történetének legfiatalabb külföldi gólszerzője lett az olasz bajnokságban.

"A mai gólban és az ünneplésben benne volt a vágy a győzelemért és hogy segítsem a csapatot, mert az a célunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat. Nem egyszerű egy csatár számára, ha nem szerez folyamatosan gólokat, de legjobb tudásom szerint dolgozom minden nap, s bizonyos vagyok benne, hogy segíteni tudom a csapatot. Mindig is nyugodt voltam, tudom, hogy a múltat többé nem lehet megváltoztatni, de a jelenben kell élni, hogy megpróbálhass jó teljesítményt nyújtani a jövőben. Mindig jó úton járok és összpontosítok, a csapat és az edző segítségével, de a mérkőzés véget ért, én pedig már a következő kihívásra gondolok. Nem számít, hogy ki kezdő, s ki lép pályára a kispadról, öt cserével szinte két mérkőzést kell lejátszani a 90 perc alatt. Nyugodt voltam, s szerencsére segíteni tudtam a csapatot. Tudom, hogy a mérkőzés közben is döntő lehetek. Tudom, hogy a csapatnak szüksége van rám és a góljaimra, ez egy olyan időszak, amikor kevesebb gólt szerzek, de a gólok előbb vagy utóbb jönni fognak. És újra elvégzek majd büntetőket is." - nyilatkozta Dušan Vlahović, aki csereként beállva két gólt is szerzett, azonban a másodikat a VAR lesállás miatt érvénytelenítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8818287333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2023.12.23. 17:45:28

Megmondtam, hogy Kenan berobbanhat és lám... :) Ahogy írtam korábban, jó lenne, ha kapna mérkôzésenként 30 percet.

Shyr Kahn 2023.12.23. 17:48:53

Még nincs 19 éves... Ne adjuk el, ha lehet ilyen kívánságom. Del Piero és Zidane a példaképe. Elôbbit jó lenne, ha követné.

venember83 2023.12.27. 09:37:56

Kenan Yıldız ügynöke: "Kenan hosszú ideig szeretne a Juventusnál maradni. Célja a scudetto és a BL-győzelem a bianconero klubbal. Alessandro Del Piero felhívta őt, s gratulált neki a Frosinone elleni gólja után."

Ethan Hunt 2023.12.27. 13:25:29

@venember83: Hallottunk már ehhez hasonlókat sokszor, aztán a dolgok hamar változhatnak. Egy fiatal játékos számára az a legfontosabb, hogy megkapja a megfelelő számú játékpercet, ami a belevetett bizalom leginkább mérhető megnyilvánulása és nem a szép szóbeli ígéretek, főleg hogy az első csapatban való szereplésén múlik jó eséllyel az EB-részvétele is a hazájával...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása