A Juventus fiataljai most ellenfélként lépnek pályára

barrenechea-enzo_golorom-napoli-ellen.jpgA Juventus számára azért is érdekesnek ígérkezik a szombati bajnoki mérkőzés, mert az ellenfél Frosinone mezében ellenfélként léphet majd pályára több olyan fiatal játékos is, akik a torinóiak tulajdonában állnak, azonban a szezont kölcsönben töltik. A Juventus hivatalos honlapja külön bejegyzésben értékelte a tehetséges fiatalok eddigi teljesítményét a szezon során.

"Csapattársak, azonban most a másik oldalon szerepelnek.

Kaio Jorge, Mati Soulé és Enzo Barrenechea jó szezont élvezhetnek kölcsönben a Frosinone csapatánál, s könnyen pályára léphetnek a bianconeri csapattársaik ellen, amikor a Juventus a Benito Stirpe Stadiumba látogat szombat délután.

Íme egy kitekintés a játékosok eddigi fejlődésére.

KAIO JORGE

Azt követően, hogy decemberben kezdőként bemutatkozott a Serie A-ban, az első bajnoki gólja is megérkezett éppen múlt héten, december 16-án, szombaton. A Frosinone a Lecce ellen játszott, s nem sokkal az első fél óra után büntetőt ítéltek a Ciociari javára, ezzel esély nyílt az egyenlítésre, miután a hazai csapat megszerezte a vezetést.

Soulè a csapattársának adta a labdát, Kairo pedig elvégezte a többit, gyönyörűen értékesítve a büntetőt: erős, a sarokba helyezett lövéssel, jobb belsővel, esélyt sem hagyva Falconének, aki jó oldalra számított, de nem tudott odaérni.

Kaio eddig hét alkalommal lépett pályára a bajnokságban, egyszer az Olasz Kupában (ahol egy gólpasszt jegyzett).

MATI SOULÉ

A számok Mati mellett szólnak: 72 lövésben (összes lövés és kialakított helyzet)  vállalt szerepet ebben a szezonban: a Serie A-ban csak Matteo Politano (73) és Khvicha Kvaratskhelia (77) ért el többet, s ez legalább ötvennel több, mint a Frosinone bármelyik másik játékosa (Luca Mazzitelli 22). A bajnokságban egyetlen játékos sem alakított ki több helyzetet nála (39-et, mint Matteo Politano), míg az argentin az egyike annak a két játékosnak is, akik a legtöbbször találták el a kapufát (négyszer, mint Jovane Cabral).

Ehhez hozzávehetjük a 14 pályára lépést, 6 gólt és egy gólpasszt a bajnokságban, valamint egy szereplést az Olasz Kupában.

ENZO BARRENECHEA

Kezdjük a végén Enzo esetében is, aki az utolsó mérkőzésen játszott Nápolyban, az Olasz Kupában, ahol megszerezte első gólját a Frosinone csapatában, néhány nappal a hétvégi összecsapás előtt a Juve ellen. Egy nagyszerű fejes egy balról érkező szögletnél, amellyel a 65. percben megszerezte a vezetést a Frosinonénak, s elhallgattatta a Maradona Stadium közönségét, ahogyan kiejtették a házigazdát a kupából.

Enzo két mérkőzést játszott az Olasz Kupában és 15-öt a bajnokságban, ezek 88%-án kezdőként."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6218286787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Victory7 2023.12.23. 09:13:19

Pont miattuk vártam már ezt a meccset.
Remélem nem jönnek vissza kölcsönből ,amíg ez a zseni nálunk az edző.....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása