Rocchi: „Malinovskyi kiállítást érdemelt volna”

malinovskyi_ruslan_yildiz_belepo_es_reakcio.jpgA Genoa elleni mérkőzés továbbra is hullámokat kavar a médiában, nem annyira a csapatok, hanem inkább a bírói teljesítmény nyomán.

A meccset követően a Corriere dello Sport úgy értékelte közvetlenül a találkozó után Davide Massa teljesítményét, hogy a bíró nem volt következetes a kemény megmozdulások megítélése tekintetében, sokszor hozzáállást, ennek is köszönhető a számos sárga lap, a második félidőben hat lapot ítélt meg a sípmester, ebből kettőt elég könnyen megítélt Arkadiusz Milik és Weston McKennie beavatkozása nyomán, miközben Caleb Ekuban megúszta sárga nélkül a Federico Gattival szembeni szabálytalanságát, Danilo viszont hasonló szabálytalanságért figyelmeztetést kapott. Ezen kívül Mattia Bani egyértelmű kezezése nem ért tizenegyest, ahogy Ruslan Malinovskyi belépője is piros helyett csak sárgát ért.

A La Gazzetta dello Sport is beszámolt arról, hogy Mattia Bani kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ezt a játékvezető, Davide Massa nem látja, és Michael Fabbri, a VAR rendszerrel megbízott játékvezető Ruslan Malinosvkyi belépője kapcsán sem szól rá kollégájára, hogy nézze vissza a szabálytalanságot, ami pirosat is érhetett volna.

Ugyancsak a milánói sportlap írt arról, hogy a játékvezetők küldéséért felelős Gianluca Rocchi tetszését sem nyerte el Davide Massa teljesítménye. A lap szerint az elmaradt büntető nagyrészt, 60%-ban a VAR munkatársak felelősségi körébe tartozik, és csak 40%-ban a pályán lévő játékvezető felelőssége, az elmaradt piros sokkal inkább Michael Fabbrit és munkatársait, mint Davide Massát terheli, ezért nem zárható ki, hogy Michael Fabbri nem kap meccset pár forduló erejéig, Davide Massa viszont várhatóan nem kap semmilyen elmarasztalást.

A meccs után az egykori játékvezető, Luca Marelli is elmondta a véleményét a DAZN számára: „A kezezés nagyon egyértelmű, és ez nyilvánvalóan büntetőt ért volna. Nem egyértelmű, hogy a VAR miért nem avatkozott közbe. Egyértelmű büntető maradt el. Ruslan Malinovskyi pedig megúszott egy kiállítást a Kenan Yıldızzel szembeni nagyon veszélyes szabálytalanságért.”

A játékvezetők küldéséért felelős Gianluca Rocchi a minap a DAZN műsorában, az Open VAR keretei között is nyilatkozott, és kénytelen volt beszélni a hétvégi eseményekről: „Az egyértelmű hiba Ruslan Malinovskyi kiállításának az elmaradása. Az ilyen helyzetekben próbálunk nagyon egyértelműek lenni, és azt kértem a munkatársaktól, hogy legyenek nagyon szigorúak azokkal a játékosokkal szemben, akik mások testi épségét veszélyeztetik. Nem fogadhatunk el engedményeket. A másik két helyzet kapcsán, vagyis Mattia Bani kezezésére és Matteo Politano érvénytelenített góljára gondolok, ezek pályán zajló incidensek, a döntéseket kezelhették volna másképp az illetékesek, de ezek nem tekinthetők egyértelmű hibáknak.” - védte meg kollégáit az egykori játékvezető.

A Secolo XIX beszámolója szerint a sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri rendkívül visszafogott volt, ám az öltözőben már sokkal feszültebb volt a légkör, és a mester a meccs végét követően 40 perces beszélgetést folytatott Davide Massával. A beszélgetés a kulturáltság keretein belül maradt, számos tanú előtt beszélgettek a felek, és közéjük tartoztak a játékvezető asszisztensei, a szövetség ügyészségének a munkatársai, az AIA képviselői, illetve a Juventus pár vezetője is. Massimiliano Allegri számára nehezen megemészthető volt a büntető elmaradása, valamint Ruslan Malinovskyi sárga lapja, piros helyett. A megjegyzések célkeresztjében Michael Fabbri volt, aki nem volt jelen, hiszen a Lissonében lévő VAR szobában tevékenykedett, és Michael Fabbri neve nem először merül fel a Juventus kapcsán, a Napoli ellen például a játékvezető ténykedése miatt érvénytelenítették Ángel Di María gólját.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4118284057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2023.12.19. 12:15:19

Örömmel hallom, hogy azért Allegri mégis tesz lépéseket a játékvezetés illetően. Azért durva, hogy csak néhány forduló erejéig nem kap meccset a videobíró, aki ráadásul "visszaeső".

west30 2023.12.19. 14:31:02

Szamomra egyebkent elkepeszto,hogy valakit igy lerug egy jatekos,es utana meg ezt a magatartast engedi meg maganak.Undorito,utolag is el kellene tiltani.A srac szerencseje,hogy levegoben volt a laba,egyebkent most a korhazbn fekudne torott labbal.

SuperTrezi 2023.12.19. 15:57:51

@west30: Én valahogy sose értem, hogy földhöz baszod a labdát, sárga lap, beugatsz a partjelzőnek, mert világtalan hülye, sárga lap, de ha megpróbálod a másik lábát eltörni, akkor sokszor továbbot intenek. A rigók a saját tekintélyüket sokkal jobban védik, mint a játékosok testi épségét... Rohadt visszataszító dolog.

SuperTrezi 2023.12.19. 16:03:31

Mellesleg ezt a vadbarom ukránt meg a hozzá hasonlóakat legalább mérkőzés után miért nem tiltják el vagy 5 meccsre?? "Pirosat érdemelt volna", oszt ennyi? Nevetséges.
A VAR-os tetveket meg ilyenkor pár hónapig nem engedném meccset vezetni, és még büntetést is fizettetnék velük, amiért nyilvánvalóan rosszul végezték a munkájukat.
Persze mondom itt, hogy mit kéne csinálni velük, de ki küldi őket a meccseinkre? A FIG(e)C(i). Pontosan tudják ők, mit miért csinálnak. A legjobb embereiket nem fogják eltiltani hosszú időre.

Rikoo 2023.12.19. 16:27:02

@west30: @SuperTrezi: Utólag sem tiltották el Malinovskyit.:D
@DelPiero2: Kapott is 10 ezer eurós bírságot és még egy figyelmeztetést is a bírók kritizálásáért, amit a meccs után csinált.

Egyébként végül senkit nem tiltanak el. A játékost, a bírót és a VAR szobában ülőket sem. Egyedül Allegri kapott utólag büntetést, senki más.:D

SuperTrezi 2023.12.19. 16:29:37

@Rikoo: Akkor jöhet is a következő meccs! :D
Egyszerűen nevetséges...

venember83 2023.12.19. 17:01:23

@Rikoo: "Egyébként végül senkit nem tiltanak el."

Így is kell, minden menjen tovább a saját medrében, nehogy valaki megbántódjon, vagy valami változzon.

DelPiero2 2023.12.19. 22:36:51

@Rikoo: Mi volt az indok, hogy a bírókat felmentették? Allegrinek meg nem kéne játszania a visszafogottat, nyíltan is megfogalmazhatnak a sajtónak néhány mondatot, hogy pl. látva a visszajátszást egészen másképp látom az esetet. Úgy vélem, ezzel a játékosok sokkal könnyebben lesérülnek, holott úgy tudom a játékosok védelme fő szempont. Kíváncsi lennék hogy ez így kerülne-e 10 ezerbe?

giorgio007 2023.12.20. 14:37:26

Nincs itt semmi látnivaló. Évek óta szopatnak minket a VAR-ral. A statisztikákból is tisztán látszik. Ennek a boszorkányüldözésnek, ami a klub ellen folyik, sose lesz vége.

venember83 2023.12.20. 14:45:17

@giorgio007: az egyik műsorban beszéltek is erről, hogy a Juve ellen használják lényegében a VAR-t Olaszországban, de persze ilyesmiről nem lehet beszélni, gyorsan mindenki felháborodott, s lezárták a témát. Erről nem lehet felnőttként beszélni vagy vitát folytatni. A gumicsontot bedobták a nézőknek/szurkolóknak, majd máskor még esetleg felhozzák, esetleg uborkaszezonban, hadd legyen meg a szükséges cirkusz. De ezen kívül ennyi. Amúgy nem a Juve az egyetlen, amelyiket sz@patják a bírók, sokszor a Romára is rájár a rúd.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása