Chiellini: „Idén a bosszúvágy fűti a srácokat”

chiellini_giorgio_civilben_stadionban.jpgGiorgio Chiellini a visszavonulásának a bejelentése után a La Stampa munkatársának nyilatkozott a döntésének okairól, illetve a közeljövőbeli terveiről.

„A visszavonulás és a visszatérés Torinóba? Itthon, a saját házamban vagyok, a családommal és a barátaimmal lehetek ismét, szerintem jó döntést hoztam, most pedig időt akarok szánni magamra. Egészen júniusig Los Angelesben fogok maradni, majd Torinóban képzelem el az életem, mindig ez volt az otthonom, és vissza fogok térni ide.

A döntést az indokolta, hogy inkább én akartam ezt meghozni saját indíttatásból, minthogy mások kérjenek meg a visszavonulásra. Autonóm döntést akartam hozni, és ezért hagytam el a Juventust, mivel a teher és a segítség között lennie kell kompromisszumos megoldásnak. Szívesen futballoztam volna Gleison Bremerrel és Federico Gattival, ők is örültek volna ennek, hiszen beszélgettünk, és rendkívüli tisztelet van közöttünk egymás felé.

A stadionba majd december 30-án fogok visszatérni a Roma elleni meccsre. Szeretném elkerülni a grandiózus dolgokat, szeretnék nyugodtan helyet foglalni a nézőtéren bármilyen egyéb tevékenység nélkül, a meccset adott pillanatban szeretném szurkolóként átélni.

A Juventus szezonja? Láttam az összes meccset, és igazán jól megy a csapatnak, szilárd, kompakt és céltudatos együttest látok. A szellemiség mindig adott volt, de egyszerűen a tavalyi év abnormális volt ezernyi okból. Nehéz megítélni egy szezont, amikor pontlevonásról beszélnek, majd visszaadnak pontokat, szerintem bárkit megőrjítettek volna ezek az események. Ezeket a sebeket a játékosok magukban hordozzák, most pedig szerintem a bosszúvágy fűti őket.

Kritika a mesterrel szemben? Ez megszokott párbeszéd, olykor arról beszélnek az emberek, hogy jól játszik a csapat, máskor meg az a téma, hogy rosszul játszik a csapat. Emlékszem, amikor a Napoli ellen játszottunk, s felmerült ez a vita: megértem kicsit a helyzetet, mert amikor egy csapat erősen meghatároz egy időszakot, akkor mindenki a változás mellett áll. Ez megtörtént velünk is, amikor megnyertük az első scudettót Antonio Conte vezetése alatt, az ilyesmi fiziológiai, mi akkor éppen jók voltunk az emberek szemében, mert egy ideje nem nyertünk, és a milánóiak sokszor ünnepelhettek a megelőző időszakban.

A Juve és a scudetto? Fontos szezont fut a csapat, és visszatért a pályára a védekezés művészete. A jövőm? Nem döntöttem még, de nem hiszem, hogy edzői pályába vágnék.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1718281791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ppoppszi 2023.12.15. 13:43:16

Ebből a nyilatkozatból is látszik, hogy miért nincsenek egy szinten ők Bonuccival, semmilyen téren. A két ember között mérhetetlen EQ és IQ szint közötti különbség van.

Shyr Kahn 2023.12.15. 19:46:01

@Ppoppszi: Ugy gondolom, hogy Bonucci-nak is megvannak a maga ertekes tulajdonsagai, bar ketsegtelen, hogy megoszto figura volt. Am, ha az a kerdes, hogy ki kompatiblisebb egy igazgatoi szekre az alapjan, amit hallottunk es lattunk toluk, akkor valoban Chiellini vezet.

2023.12.15. 20:44:02

@Ppoppszi: Igaz, bár szerintem Chiellinivel nem sok másik védő, sőt bármilyen futballista nincs egy szinten. Elfogultság nélkül

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása