Allegri: „Tudjuk, milyen nyomás alatt futballozni”

allegri_massimiliano_fekete-sarga_melegitoben_serie_a_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri a Napoli elleni meccs előtt a pénteki találkozó fontosságáról és az ellenfél erősségéről beszélt.

„Újabb rangadónak nézünk elébe, öt meccs van hátra a szezon feléig, és még két rangadónk van, egyik a Napoli, másik a Roma ellen otthon, s ezen kívül még három nehéz idegenbeli meccsünk.

Célunk az, hogy több pontot szerezzünk, mint az előző szezon fordulópontjában, vagyis 38-nál többet, s jelenleg 33-nál tartunk. Ez a fő célkitűzés.

Paul Pogba ügye kapcsán nem tudok mit válaszolni, mivel még nincs lezárva az ügy. Manuel Locatelli viszont jól van, Timothy Weah kivételével mindenki felépült. Danilo és Alex Sandro közül holnap választom ki egyiküket, Alex Sandro nagyon jól tért vissza, de hosszú ideig volt sérült, ahogy Danilo is. Nincs kizárva, hogy a meccset megosztva fogják lejátszani. Ha Danilo játszani fog, akkor a védősorban fog feltűnni.

Mindenki jól van, az Inter és a Monza után van némi eufória, ám számunkra az a fontos, hogy egyértelmű célkitűzéseink legyenek, és jelenleg ez abban merül ki, hogy több pontra tegyünk szert, mint amennyivel tavaly büszkélkedhettünk félidőnél.

A második célkitűzés, hogy a szezon végét a legjobb négy között zárjuk, és folytassuk a fejlődést. Nem akarok túlzottan lelkes lenni, a fejlődés kitűzése a lényeg, ezek a legfontosabbak.

A meccseket egyenként kell lejátszani, pénteken kemény, bonyolult meccs vár ránk, a Napoli a vereség ellenére meccsben voltak az Inter ellen, és kiváló helyzeteik voltak. Idegenben 17 pontot szereztek, és nagyon fontos utat jártak be. A Juve csak egyszer nyert az elmúlt hét találkozóból, ez egy újabb cél, amit megvalósíthatunk.

Dušan Vlahović jól van, mint mindenki más. Büntetőt csak az hibázhat el, aki elvállalja. A Napoli játékosai ugyanazok, az évek változnak, de ők erős csapatot alkotnak. Ezt mutatják az idegenben szerzett pontjaik.

Federico Gatti jól teljesít, és óriási előrelépéseket tesz, emlékezzünk csak arra, hogy három évvel ezelőtt még Lega Pro meccseken játszott. Fejlődnie kell, ahogy mindenkinek, de megvan benne az akarat, illetve a lehetőség is.

Andrea Cambiaso intelligens játékos, aki nagyon jól tud futballozni, a jobb oldalon talán feljebb tud lépni, és segítségünkre lehet a játék felépítésében.

Tavaly a Napoli ellen csúnya vereségbe rohantunk bele, a harmadik gólt szögletből kaptuk, miközben Manuel Locatelli félhalott volt a pályán. A Napoli idén is értékes csapat, és ezt bizonyították az Inter ellen.

Egyeztettünk üzenetek révén Paul Pogbával még az elején, most viszont kivárjuk, hogyan zárul a helyzet.

A csapattól azt akarom látni, amit eddig is mutattak. A teljesítményen kívül, ami jó volt a meccseken, győzelmi vágyat akarok látni bennük minden meccs megnyerésére. Minden meccset hasonlítsanak össze a másikkal. Ez nagyon fontos. Holnap bizonyosan jó meccsben lesz részünk.

A nyomás? Amikor az ember a Juventusnál futballozik, tudnia kell, hogyan éljen nyomás alatt, a holnapi meccs viszont nem dönt semmilyen címről vagy szezonkimenetelről.

Sokat kell tennünk azért, hogy eljussunk 38 pont fölé, mert két rangadó vár ránk, illetve három idegenbeli mérkőzés. A fontos dolog az, hogy tartsuk meg az egyensúlyt a teljes szezon tekintetében a lehető legjobb módon.

A folyamatos kritika hatása? Nincs értelme válaszolni a kritikákra, egyszerűen csak meg kell tenni, ami a feladat, és hozni kell az eredményeket. Mindenki szabadon kinyilváníthatja, amit gondol, nekünk pedig csak a feladatunk végrehajtásával kell törődnünk.

Az 5-1-es lecke? Nem annyira az a meccs volt tanulságos, inkább kiemelném, hogy tavaly Federico Gatti és Gleison Bremer első évét hozta a Juventusnál egy nehéz évben. Az összes helyzet segíti a fejlődést, ha ezeket fejlődési lehetőségként éli meg az ember. A srácok jól teljesítettek, minden egyes nap azért jönnek, hogy dolgozzanak és fejlesszék magukat.

Gigi Buffon szerint ismét rátaláltunk a lelkünkre? Nem a tavalyi évhez viszonyítva mondanám ezt. Amikor azt mondom, hogy több pontot kell hoznunk, mint a tavalyi őszi 38 pont, az azt is jelenti, hogy a nehézségek ellenére jó félévet hoztunk tavaly. Lássuk el a feladatunkat úgy, hogy a meccs végén sikerül jó eredményt elérni.

Az átigazolási időszak? Jobb nem beszélni az átigazolási időszakról, a legfontosabb az, hogy a csapat minél több pontot gyűjtsön január 7-ig.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5518276117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.12.07. 21:57:59

Mister egy bajnoki cim az uccso szezonodban aztan mehet az arabiai kaland egy kis stekszert ^_^

venember83 2023.12.08. 04:57:58

A Roma ellen december 30-án játszik a Juve, a három nehéz idegenbeli meccs a Genoa, a Frosinone és a Salernitana ellen lesz. Plusz lesz még január 4-én egy kupameccs a Salernitana ellen.

venember83 2023.12.08. 13:36:46

Várható felállás, Agresti:
Szczesny; Gatti, Bremer, Danilo; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic; Vlahovic, Chiesa

Thuglife! 2023.12.08. 14:37:40

@venember83:még vagy két védekező típusú játékos elfért volna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása