Vieri: „Az Inter kerete a legmélyebb”

vieri_christian_nezoteren_vip_fotelben.JPGAz Inter és a Juve a válogatott szünet után az Allianz gyepén ütközik meg, a Serie A első két csapata mérettetik meg egy hét múlva, s mindkét csapatról elmondta a véleményét Christian Vieri a La Gazzetta dello Sport számára.

„Az Inter nagyszerű futballt játszik. Az anomáliát a Sassuolo és a Bologna ellen veszített pontok jelentik. Két ponttal többel a különbség jobban tükrözné a valóságot. Mindazonáltal a bianconero csapat soha nem adja fel, ezért képesek az Inter mögött maradni, pedig ez nem egyszerű feladat.

Különbség lőtt és bekapott gólok tekintetében a két csapat között? Ezek csak számok, de a megszerzett pontok is ugyanúgy számok. Az európai klubok viszont egyértelműen más stílust képviselnek, mint az Inter. Mindig győzelemre játszanak, támadnak és gólszerzési lehetőségeket teremtenek. Tetszik vagy sem, Massimiliano Allegri előnyben részesíti az eredményeket az egyértelmű helyzetekkel szemben, de így is négy erős csatár van a keretben, s talán még egy fog csatlakozni. Ha a Juventus szerződtet még valakit, az erős futballista lesz, a cél pedig nem lehet más, mint címek megnyerése.

Viszont senki sem rendelkezik az Internél mélyebb kerettel. Az összes újonc akár kezdő is lehet: Benjamin Pavard, Carlos Augusto, Davide Frattesi, Alexis Sánchez, Marko Arnautović.

Kedvelem még Romelu Lukakut. Ő képes különbséget jelenteni, s ezt mutatja a Románál is, de az Inter leigazolta Marcus Thuramot. Nem gondoltam, hogy ő ennyire erős, és elismerésem azoknak, akik kiszemelték őt.

Stefan De Vrij tizenkét forduló alatt hatszor padon ült, pedig bármelyik másik csapatban kezdő lenne. Viszont szerintem a meccseket a középpálya tengelyében nyerik meg. Már elmondtam, hogy szerintem az Inter középpályája jobb, mint a Manchester City sora, és ebben a szezonban csatlakozott még Davide Frattesi, valamint Kristjan Asslani tapasztaltabb lett. Mindenki képes betalálni, és nehéz feladat ellenük játszani, mert mindig váratlant húznak. Innen kezdődik az Inter szilárdsága. Ha birtokolják a labdát, kisebb kockázat fenyegeti a csapatot.

Szerintem az Inter, a Juventus és a Milan számára kötelező a győzelem és a jó játék. Szeretném, ha a Juventus szebb futballt mutatna, ha például hét játékosuk az ellenfél tizenhatosán belül lenne a 95. percben gólszerzés céljából. Már láttunk ilyet tőlük, és ismét képesek rá.

Úgy gondolom, hogy a Milannál támadásban hiányzik valami. Nagyon komoly felelősség nyomja Rafael Leão és Olivier Giroud vállait, utóbbi közben meg csodákat művel. Az Inter és a Juventus négy gólképes csatárral rendelkezik, míg a Milannál ez hiányzik.

Kijutás a 2024-es EB-re? Természetesen, elutasítom a lemaradás gondolatát. Luciano Spalletti kiváló edző, és az ő kezeiben vagyunk.

Gianluca Scamacca? Mondhatnám neki, hogy dolgozzon keményen, de bizonyosan így tesz majd Gian Piero Gasperini irányítása alatt. A mai futballban csak egy játékos engedheti meg magának, hogy nem fut egész meccsen, az pedig Lionel Messi.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4018262069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ethan Hunt 2023.11.19. 20:54:56

"Ha birtokolják a labdát, kisebb kockázat fenyegeti a csapatot."

De szép lenne, ha Allegri is magáévá tenné még ebben az életben ezt a felfogást... :D

venember83 2023.11.19. 21:48:22

@Ethan Hunt: ahhoz labdabiztos játék is kellene. Na mindegy.

Ethan Hunt 2023.11.19. 22:21:26

@venember83: Igen, de az edzőnk sajnos nem ezen dolgozik.

babo0410 2023.11.21. 18:58:38

@venember83: És kinek a sara, ha a csapat nem labdabiztos? Már a 4. sportigazgatónk van, biztos mind a négy tök hülye volt, pláne, hogy ebből egy most épp az internél bizonyít, egy meg a Napolinál rakott össze labdát bírtokló, szépen focizó csapatot. Játékosok? Hányszor cserélődött le a keret Allegri alatt? Szerintem Allegri nem is akar labdatartásra épülő játékot. Csak akkor nem tudom mit keres egy Juventusnál. Ha legalább az eredmények jönnének, és nem csak a BL indulás kiharcolásáért küzdenénk mióta Allegri visszajött. Mióta visszajött egyre inkább olyan a csapat, mint random kiesés ellen küzdő csapat. És még azok is szebben játszanak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása