Marchisio: „Hosszabb távon ez a játék nem versenyképes”

marchisio_claudio_prime_video_bl-mikrofonnal.JPGA Radio Serie A műsorában tegnap megszólalt Claudio Marchisio, aki a múlt helyett inkább a jövőről és a Juventus várakozásairól beszélt, és természetesen felmerült a szünetet követő Derby d'Italia is.

„Amint azt Massimiliano Allegri mondta, fontos, hogy a Juventus az Inter farvizén maradjon, és hogy megelőzze a versenytársakat ahhoz, hogy visszatérjen a Bajnokok Ligájába, ami egybeesik a klub által meghatározott idei célkitűzéssel.

Hosszabb távon azonban szerintem ezzel a játékkal nem lehet felvenni a versenyt az Interrel, amely nagyszerű csapat nagyszerű minőséggel, és pár garanciát jelentő emberrel. S ezt bizonyítják is. Nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a bajnokságban is, amint azt láthattuk a San Siróban a Frosinone ellen.

Ami a Juventusnál egyértelműen hiányzik, az egy olyan középpályás, aki képes a sorok között futballozni. Kicsit aggasztó, hogy a Juventus támadói már több bajnoki forduló óta nem tudtak betalálni az ellenfél kapujába.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5818258395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozagaha 2023.11.14. 12:03:19

Szerintem ezt mindenki látja ?‍♂️

venember83 2023.11.14. 12:06:29

@kozagaha: de legalább most már dokumentáltuk, referálható a cikk. :)

Rikoo 2023.11.14. 12:12:55

Na ezzel szerintem nincs olyan, aki ne értene egyet.

Thuglife! 2023.11.14. 13:18:27

@Rikoo: de én tudok valakit aki szerint a játékkal nincs baj csak a játékosokkal.
Aztán miért van az hogy ugyanezért a fostengerért kirúgják 19-ben?
Vagy a Milan bajnoki címe klasszis játékosokkal 8 db 1-0val,és utána onnan is talpon rúgják.
.kulcspasszokat nem csak középről lehet adni/és várni.ott vannak a szélek ahol lehetne egy-egyezni Ilingnek Chiesának(aki nem csatár,máshol a szélsőhátvédek de olyan sose kellett a misternek).csak ugye a rosszul sikerült csel egy eladott labda.és azt nem szabad ugye mert hát az ellenfél a 8-10 kiesőjelölt mindig megtorolja.ja nem.
Csak kiváncsi lennék hogy amikor szükség lesz rá,amikor mi kapjuk az elsőt és támadni kell...honnan lesznek ehhez az erőforrások?
Nem látni hogy edzésen lennének begyakorolt sémák amiket meccseken alkalmaznák.ehhez pont megfelelő lenne az a 8-10 serie B-s csapat.és sémák nélkül formában lévő támadóink sincsenek.ha csak nem kezdenek el ők is edzésen a szögletek érkezésére gyúrni.

kozagaha 2023.11.14. 13:42:12

@Thuglife!: Szerintem meg lehet látni fejlődést. Az utobbi idokben egyre tobbszor latok kenyszeritoket, amik eddig nem nagyon voltak. Igaz ezek elkepesztoen potatlanok es kapkodosak. Valoszinuleg amolyan gyors passzjatek lenne amivel fel lehetne hozni a labdat. Van benne potencialt csak a jatekosoknak bele kell jonni, mert eddig ezek rendre elhaltak foleg ha Kostic vagy McK-hoz kerult a labda. Szoval van honnan hova fejlodni, foleg gyorsasagban, pontossagban, atvetelben es megtartasban.

Thuglife! 2023.11.14. 14:09:07

@kozagaha: igen ezt a fejlődés szót használják az összeszokottság helyett.ami akármilyen edzőnél megtörténik mert évek óta dolgoznak ezek a játékosok együtt egy szem Weah kivételével.

Rikoo 2023.11.14. 15:10:50

@Thuglife!: Milyen fostenger?
2019-ben 6 fordulóval a bajnokság vége előtt 19 ponttal vezettük a bajnokságot...
Ha ezt nevezed fostengernek akkor tényleg nem tudom mi a f@sz az elvárásod.
Utolsó 6 fordulóban bajnokként belesz@rt mindenki az egészbe, esetleg az lehetett látványos. 6 forduló 6 pont.
Tényleg borzalmas egy csapat volt az a Juventus Allegrivel. Azóta is láthatjuk milyen qrva jól sikerült a váltás. Emlékezzünk vissza, hogy szerinte 4-5 poszton változtatni kellett volna, ehelyett a megfáradt kapcsolat miatt Paratici és Nedved meggyőzték Agnellit. Kinek lett igaza utólag?
Allegrinek vagy Paraticiéknek? Láthatjuk hova jutott a klub később.
Úgy nyertük Sarrival az utolsó bajnoki címet, hogy 43 gólt kaptunk és több gólt lőtt az Inter, Atalanta, Lazio, Roma is.

Igen, láthatjuk milyen jól ment a Milannak Allegri nélkül. 8. hely, 7. hely, 2x 6.hely, 2x 5.hely. Ott is nyilván ő is volt a hibás, véletlenül sem a klubvezetés, akik bajba sodorták a klubot közel 1 évtizedre. Ahogy kiöregedtek a klasszisok, ment is a klub a süllyesztőbe.

A klub történelmének 3. legsikeresebb edzőjét a 8-10 Serie B-s csapathoz hasonlítod, mert nem látsz sémákat.
Ráadásul kiemelkedően jobb a győzelmi százaléka, mint Lippinek és Trapattoninak volt. Nyilván más kor és más csapatok voltak akkor Olaszországban.

Csak Csucsu 2023.11.14. 16:30:59

@Rikoo: Engedd már el ezt az Allegrit. Valószínűleg nyáron el is fogjuk. Bízom benne
Nézd meg milyen keretet vett át a Milannal s milyet hagyott maga után..

Rikoo 2023.11.14. 16:33:18

@Csak Csucsu: Nem én hozom fel állandóan, most sem én hoztam fel.

"Nézd meg milyen keretet vett át a Milannal s milyet hagyott maga után.."
Most ezzel mire célzol?

Csak Csucsu 2023.11.14. 16:36:14

@Rikoo: te idézted fel a Milan korszakát Allegrivel s utána. Azért szerintem a játékosok minőségének is köze volt az akkori sikerekhez pláne támadóügyileg

xXPeiperXx 2023.11.14. 16:44:13

@Rikoo: Szerintem felesleges a Prime Allegrit (2019. előtti Allegrit) a mostanihoz hasonlítani. Harmadik éve próbál csapatot építeni, szemmel láthatóan ez nem az erőssége. Egyetlen egy dolog közös a korábban Allegri által vezetett sikeres csapatokban, voltak klasszisok és jó munkások a csapatban. Ma ezek nem állnak rendelkezésre és látszik is, hogy saját kútfőből nem megy neki a helyzet megoldása, mert ő abban volt igazán nagy, hogy átlátta az ellenfél gyengeségét, egy arra gyengeségre építő taktikát felállított és a klasszisok villanásokkal megoldották. Ma viszont még egy séma se nagyon van.

Emlékezz csak vissza, anno 2019. előtt Allegri NÉGY! felállást rotált és mind a négyet kitűnően játszotta a csapat. Ma Allegri belekövült a 3-5-2 felállásba és nem mer mást kipróbálni, mert fél támadni és teljesen a kontrákra épít. Szerintem ha megnézzük az idénybeli eddigi labdabirtoklása statisztikánkat az átlag bőven 45 % alatt lenne. Foggal-körömmel védekezik, amit nem tudok felfogni, de szerintem senki.

Olyan kincsek vannak ebben a keretben, amit félek el fog herdálni ezzel a felfogással és ezt már el is kezdte. Furcsa módon el került innen pár fiatal és azóta kiválóan teljesítenek, Dragusin a kezdeti nehézségek ellenére mára a Seria A egyik legstabilabb védője lett; De Winternek sikerült beküzdenie magát a Genoa csapatába, akik igencsak jól teljesítenek; Souléról nincs mit mondani a számok magukért beszélnek; Barranechea szerintem simán hozza azt a szintet mint Locatelli vagy Rabiot.

Akik itt maradtak azok meg csak szenvednek, Miretti lassan mindenki a pokolba kívánja, pedig anno az ifjúsági csapatokba sokkal jobb számokat hozott mint Fagioli vagy Yildiz; apropó Yildiznek ennél jóval többet kellene játszania, benne tényleg látszik a potenciál; Illing Jr. szegénykém, ő már nagyon megbánta, hogy a nyáron maradt.

Az pedig végképp nonszensz, hogy Lippihez vagy Trapattonihoz hasonlítod Allegrit, Lippi és Trapattoni egy olyan Seria A-ban bizonyított, ami jócskán erősebb volt (akkoriban a világ legjobb bajnoksága volt) mint a 2010.-es évek Seria A-ja. Azért az említett két edző bizonyított, nem csak olasz szinten, Allegri ezt nem mondhatja el magáról, pedig állítólag nagyon akarta a Real Madrid.

Köszönöm, hogy elolvastad.

xXPeiperXx 2023.11.14. 16:50:03

@xXPeiperXx: Gyorsan kiszámoltam, 48,92 %-os labdabirtoklás az idényben. Tévedtem.

Thuglife! 2023.11.14. 16:56:04

@Rikoo: te most nem Sarri utolsó 5 fordulóját írtad le?mert akkor is megnyertük a bajnokságot 5 fordulóval a vége előtt.
Sarri és Pirlo egy kísérlet volt!amiért dicséret illeti a klubot hogy megpróbáltak változtatni.egy nyomorult Jorginhot nem tudtak hozni Sarrinak.és hogy mi a fostenger?
A nézhetetlen foci.az.amit már láthattunk tőle jobb játékosokkal is.eredményei másnak is voltak.lehet addig csűrni csavarni a statisztikát meg a kapott gólokat hogy az alapján jobb ez a védelem mint a tassotti baresi costacurta Maldini hátvédsor nekem mindegy.nem én akarom a buborékodat kipukkasztani majd megteszi a valóság.nyilván nem fogsz Allegri ellen beszélni hisz Sarri és Pirlo idején te beszéltél ellenük habzó szájjal és követelted vissza a zsenit.a mai fociban nem csak a számok vannak.ha tetszik ha nem ott van a közösségi média ahol a Juventusnak semmilyen emlékezetes momentuma nincs.momentuma nem hogy meccse.csak akkor beszélnek a Juvéról ha valami törvényt szeg és abból van bőven.vagy ha egy őrjöngő majom dobálja a zakóját hogy igen,ez nagy győzelem volt és ez az én érdemem?pff.senki nem beszélt róla mi történ a milannal őutánna.azt mondtam 8 db 1-0 val többek közt nyerték a bajnokságot.te meg azt mondogatod majd milyen örökséget erős alapot ad át aköv edzőnek...hát erre nem szabad alapozni.csírájában kiölve minden.mikor láttál valakitől egy cselt?nekem ne mondjátok már hogy aki erre a szintre eljut (lehet nem kell a PL-be )de ne tudna megcsinálni egy nyomorult cselt...és lehet itt hozni neki a 4-5 űj játékost lehet a tevezeket meg di Mariákat meg a Dani Alveseket hozni akik majd ad hoc támadnak.azok milyen alapra jönnek ide?nem kérnek majd Allegri tanácsaiból mert nem hisznek benne.nem hisznek a taktikájában mert annak a plafonját láttuk...szerencsés sorsolással osztálykülönbség két korszakos csapat ellen a döntőben.ez volt régen.azóta már a sevillák is elmentek egy 4 nemzetközi meccses edzővel a kispadjukon mellette.

Rikoo 2023.11.14. 17:02:50

@xXPeiperXx: Köszönöm ezt a kommentet!

Volt egy olyan időszaka, amikor csapatot kellett építenie. Azt hiszem a 2. idényében volt 12 új igazolásunk. Még az állása is veszélyben volt, utána viszont 25 fordulón keresztül veretlen volt a csapat és bajnok lett illetve megnyerte a kupát is. A BL-ben pedig heroikus csatában kiesett a nyolcaddöntőben Münchenben. Óriási párharc volt!
Szerintem azt azért nevezhetjük csapatépítésnek, mert konkrétan az összes csapatrész megváltozott. Olyan játékosok érkeztek akkor, akik hosszú évekig kulcsjátékosok lettek végül.(Dybala, Mandzukic, Cuadrado, Alex Sandro stb.)

Én értem, hogy miért játszunk úgy ahogy, de ezt nem akarom még egyszer kifejteni. Elég csak megnézni, hogy kik azok a játékosaink a keretben, akik pályafutásuk során jók voltak összjátékban és kik azok, akik nem. A keretünk 80%-ban olyan játékosokkal van tele, akiknek nem az összjáték az erősségük, korábban viszont az ellentéte volt ennek igaz egy évtizeden keresztül.
Illetve azt is érdemes megnézni, hogy mik az erősségeink és a gyengéink. Aki ezzel a kerettel eredményes akar lenni, az nem fog olyan szinten támadójátékot játszani, mint az Interrel Inzaghi. Hozzátenném, hogy nem is vált be neki az elmúlt 2 évben, mert a legerősebb olasz kerettel nem tudott egyik évben sem bajnok lenni.

GioTrap 2023.11.14. 17:04:29

Szörnyű olvasni a hozzászólásokat. Nem tudom sokan mit gondolnak erről a csapatról. Ez a keret 5 évvel ezelőtt alsóházas lenne. De mondhatom úgy is hogy ha támadó nyílt sisakos játékot próbálna erőltetni nem lenne a top hatban. Chiesa egy intenzívebb játéknál minden második meccsen fájdalmat érezne a lábában, Locatelli ennél a sebességnél is labdákat szór el folyamatosan, Kostic meg sprintből az összes labdát a kapu mögé tekerné. Ha feljebb tolnank a védekezést úgy futna mindenki át a csapaton mint a szél. Lehet hogy csapatot nem tud építeni (szerintetek) Allegri, De szarbol várat azt igen. És abban igaza lehet Marcinak hogy ez a játék kevés európában de a jobbhoz más keret kell. Amúgy nem egy hasonló felfogású csapat jutott már döntőbe

Rikoo 2023.11.14. 17:10:00

@xXPeiperXx: Sok tehetségünk van és lesz is a közeljövőben, mert ezt az üzletpolitikát folytatjuk. Minden évben lesz 2-3 komolyabb tehetség, akiknek akár lehetőségük lehet, hogy felkerülhessenek a Juventus felnőtt csapatában.
Ha bajnoki címért akarunk küzdeni és európai szinten újra topcsapat akarunk lenni, akkor viszont nem építhetünk csak fiatalokra. Lehet 1-2 olyan játékosunk, akik lehetőséget kapnak, de ami nálunk van, ez már a másik véglet.
Csak nézzük meg a többi olasz "top" csapat keretét és a miénket. Kényszerből tele vagyunk Next Gen-es fiatalokkal.

Ezért is írtam a végén, hogy más idők. Talán a BL menetelések érdemes a korábbi sikerkorszakokhoz viszonyítani, de akkor pedig a Juventus-nak volt a világon az egyik legerősebb kerete, miközben a 10-es években mindig underdog voltunk a Real Madridhoz, Barcelonahoz, Bayern Münchenhez képest. Ahhoz képest elég komoly sikereket értünk el.

Rikoo 2023.11.14. 17:15:55

@Thuglife!: Totál felesleges erre érdemben reagálni, mert ugyanolyan elfogult vagy mint én, csak másik irányban.

Legalább már értem mi a problémád ebből a kommentből. Téged egyáltalán nem az eredmények érdekelnek, hanem a mutatott játék.

xXPeiperXx 2023.11.14. 17:16:22

@GioTrap:

Azt gondolom erről a csapatról, hogy nem gyengébb mint a Genova, a Bologna vagy a Monza. Miért őket írom? Azért mert a keret minősége ellenére élvezhető játékot tesznek le az asztalra és nem állnak rossz helyen a bajnokságban.

Nem azt várjuk, hogy űrfoci legyen ezt belátjuk, hogy lehetetlen, de könyörgöm, ne védekezzünk már mindenki ellen, az összefoglalókat nézve eret vágnék magamon.

Anno amikor aktívan fociztam, az edzőim döntő többsége azt mondogatta, hogy " a labda fusson, ne te". Nem tudom a szép játékot miért kombináljátok össze a rengeteg futással? Pont ellenkező az eset, nézd meg egy védekező csapat futásteljesítményét és nézd meg támadó csapat futásteljesítményét. Ezért vannak problémai több védekező játékosunkkal, mert iszonyat mennyiségű melót tolnak bele a védekezésbe. Ellenben, ha tudnánk stabilan megkomponáltan, folyamatosan játszani, a futás mennyiség és a védekező feladatok lecsökkennének, persze nem vagyok edző, csak egy hülye szurkoló :D.

Na mindegy, nem egy a véleményünk. :)

venember83 2023.11.14. 17:16:40

@GioTrap: engem jobban zavar, hogy a meccseket nézni szörnyű. De persze megértem, hogy nem a szórakoztatás az elsődleges cél, most a BL-hely a legfontosabb. Mindenesetre az eredményesség oltárán sikerült pár évet elszúrni, amit csapatépítés ügyében hatékonyabban is fel lehetett volna használni. Mindegy, a klub mindenekelőtt, szívjanak csak a szurkolók, ha ilyen makacsak és önfejűek, hogy kitartanak az Öreg Hölgy mellett.

Rikoo 2023.11.14. 17:20:37

@venember83: Kérdés mi számít csapatépítésnek. Mert most legalább végre egy igazi CSAPAT van a pályán és nem a kiégett zsoldosok lézengését látni. Ha pedig bejutunk a BL-be, akkor remélhetőleg a klub is olyan helyzetben lesz gazdaságilag, hogy lehet a jövőt tervezni magasabb szinten is, nem csak az ifiből feljövő fiatalokkal.
De egyébként értem azt is, aki látványosabb játékot szeretne, mert nekem sem tetszik az, amit támadásban és labdabirtoklásban nyújtunk. De szerintem az senkinek sem tetszik...

GioTrap 2023.11.14. 17:24:27

@venember83: Ez is relatív mint minden a világban! Én szeretem a védekező focit. Engem az nem hoz lázba ha látok egy 3-3-as meccset ahol a kapus potyázik,a védő eladja a labdát vagy atfutnak a középpályán.... Mindenki vagyis sokan istenitik a City játékát, de ha lecsupaszítjuk és a mélyére nézünk semmivel sem jobb mint a Juve játéka csak ott van minőség aki berugja vagy beadja. Itt nincs se norvég center se belga varázsló. Az a baj hogy meg sem akarjuk látni a pozitív változást és azt sem hogy nem BBC a védelem hanem Rugani és Gatti hol lettek volna ők 10 éve? Vagy Miretti Mckennie...Ez egy gyenge csapat akit egy szar vezetőség rakott össze.

GioTrap 2023.11.14. 17:28:07

@xXPeiperXx: Csak röviden. Cserélnél a Genova,Monza...csapatával helyezés, begyűjtött pontok tekintetében? Már rég nem ülne a padon Allegri még ha olyan jó játék lenne mint az általad említett csapatoknál ha ennyi forduló után 17 pont hátránya lenne a Juvénak. Ne viccelj már

xXPeiperXx 2023.11.14. 17:38:16

@GioTrap:
Ahogy fentebb is említette venember83, igen cserélnék. És ahogy Rikoo írta számomra az egyedüli pozitívum az, hogy kezd kialakulni egy mag a csapatban.

Az meg, hogy a City játéka és ami játékunk között párhuzamot vonsz az egy kicsit vicces, ég és föld a különbség, nézőpont kérdése, hogy ki javára.

Akkor most én teszek fel egy rövid kérdést, mit választanál? Az eredményességet (bármi áron győzelem=nézhetetlen játék) vagy azt az érzést, hogy pár év múlva leülteted a kisfiad, kislányod, keresztgyermeked a tévé elé, szerencsésebb esetben elviszed Torinóba és büszkén mutatod, hogy egy rangadón szemet gyönyörködtető játékkal játszunk egy döntetlen?

Ne haragudj de én az utóbbit választom. A legjobb példa, pár hete édesapám jegyezte meg, hogy ki ez a szerencsétlen a Juventus padján, aki ilyen játékot tanít a fióknak, a válaszom az volt, hogy az a sikeredző akinek a meccseit anno együtt néztük.... Ez sok mindent elmond.

Rikoo 2023.11.14. 17:41:38

@GioTrap: Gatti 5 éve még az építkezésen dolgozott, mégis azt várjuk el tőle, hogy a legmagasabb szinten ki tudja hozni a labdákat hátul...Totál irreális.
Jó volt nézni a Chelsea-City 4-4-et, de el sem tudom képzelni milyen lehet a Chelsea szurkolóinak ezt látni. Vergődnek, pedig több 100 millió eurókat költenek a piacon olyan játékosokra, akik igazából semmiben nem emelkednek ki.

Rikoo 2023.11.14. 17:43:56

@GioTrap: Gatti 5 éve még az építkezésen dolgozott, mégis azt várjuk el tőle, hogy a legmagasabb szinten ki tudja hozni a labdákat hátul...Totál irreális.
Jó volt nézni a Chelsea-City 4-4-et, de el sem tudom képzelni milyen lehet a Chelsea szurkolóinak ezt nézni. Vergődnek, pedig több 100 millió eurokat költenek a piacon olyan játékosokra, akik igazából semmiben nem emelkednek ki.

GioTrap 2023.11.14. 18:08:13

@xXPeiperXx: Akkor remélem azt is mondtad Apukádnak,hogy nem Pirlo,Del Piero, Chiellini,Vidal,Trezeguet,Zidane játszik hanem Gatti,Rugani, Miretti, Mckennie,Kean... És remélem azt is elmondtad neki hogy a mi játékosaink közül szinte senki sem lógna ki felfelé a Monza vagy Genoa kezdőjéből. De remélem azt is elmondtad neki hogy a mi kezdő csapatunkból nagyjából senki nem férne be az Inter,Milan,Reál,City... csapatába de fordítva bárki az övékéből nálunk igen. És remélem azt is elmondtad neki hogy ezzel a kerettel bajnok is lehet akár a csapat, de a Tőle és Tőled elvárt játékkal még top hatba sem férne be és jövőre ugyanúgy nem lenne se BL se pénz.

GioTrap 2023.11.14. 18:09:34

@xXPeiperXx: Ja még annyit hogy a sikeredző csapatát hasonlítsd össze a mostanival

steven.h 2023.11.14. 18:21:42

@xXPeiperXx: ha rövid akarnék lenni akkor ennyit írnék: "Winning is not important; it's the only thing that matters."

Cikkhez hozzászólva szerintem nincs olyan ember a világon aki nem értene egyet Marchisioval, szóval ezen kár vitatkozni, így ehhez sem fűznék további kommentárt.

A komment szekcióban elhangzottakkal kapcsolatban én az utóbbi másfél évben próbáltam valahol középen állni ebben a témában. Én kimondottan rühelltem Sarrit, ezt soha nem is titkoltam és akkoriban úgy éreztem, hogy itt a blogon csak azért fénylett az a bizonyos barna dolog, mert végre nem Allegrinek hívták az edzőt a Pirlo időszak meg nagyjából a hazárdjáték volt és bármennyire nem szerettem Sarrit valószínűleg inkább neki kellett volna esetleg még egy évet adni, de én azt gondolom az ő menesztésében benne volt Ronaldo keze is.

Amikor visszajött Allegri én elsőre támogattam és már azzal jól indult a 2. időszaka nálam, hogy Ronaldo távozott, valószínűleg miatta. Viszont a másfél évnyi útkeresés azért visszabillentett a valóságba és fájdalmas volt nézni az egész vergődést, amit nyilván lehet magyarázni, hogy hát első év volt, nem készültünk fel Ronaldo távozására, második év a botrányok éve és most itt vagyunk a 3. évben amikor védekezésben valami pislákol aztán reménykedik az ember a jobb jövőben, de egyelőre ez ugyanúgy nem meggyőző és valószínűleg akkor sem lesz az ha esetleg leoktatjuk az intert is védekezésből, mert azért mélyen bevallva a Fiorentina elleni meccsben volt egy bűnös élvezet amit legutoljára akkor érezhetett az ember mikor a Barcelonát tartottunk 0-án a Camp Nou-ban.

Amit Rikoo ír azok igazából releváns pontok, a csapatot és ahogy küzd azt lehet szeretni, kérdés, hogy ez meddig elég ha támadásban, legalább elképzelésben, nem fejlődik a csapat.
Persze lehetett már Serie A-t 36 lőtt góllal is nyerni, de azért nem annak kellene a mérvadónak lennie.

Azzal meg nem értek egyet egyáltalán, amit fentebb láttam valakinél, hogy a két Allegris BL döntőben osztálykülönbség volt. A Real ellenire, az eredmény alapján lehet azt mondani, de ott a keretmélység sokat billentett a real javára, míg a Barcelona ellen a 92. percben lett 3-1, úgy hogy a második félidőben ha a Pogba ellene szabálytalanságra jogosan megkapja a Juve a 11-est akkor 2-1-re vezetett volna a csapat. Az első félidő elment a megilletődöttséggel, de a másodikban teljesen partiban volt a két csapat.

xXPeiperXx 2023.11.14. 18:40:14

@GioTrap:

Del Piero, Zidane, Trezeguet nem játszott Allegri alatt, de ezt nyilván tudod.

Én leírtam a véleményem, sajnos kár volt mert pontosan az történik, ami miatt már nem vagyok túl aktív egyik blogon se.

Allegrit úgy véditek mintha egy isten lenne. Nem fogom újra leírni az indokaimat, csak mélységesen sajnálom, hogy lemertem írni a gondolataimat. Az, hogy ilyen hangvételt engedtél meg pedig különösen elszomorít...

GioTrap 2023.11.14. 18:47:17

@xXPeiperXx: Mi a baj? Milyen hangvételt? Semmi bántót nem írtam. Igazából te kezdetél a családdal foglalkozni. De látom Te is azok közé tartozol akik ha nem tudják megvédeni az álláspontjukat akkor elkezdenek vádaskodni és kiforgatni a másik szavait. Arról nem is beszélve hogy szerintem egyikönk se isteniti Allegrit maximum megvédjük a gondolkodását illetve stratégiáját. Meg kérnék mindenkit aki olvasta az előző kommentemet válaszolja meg milyen sértő dolgot írtam kedves kollégának

Il Principino 2023.11.14. 18:58:00

@GioTrap: +1
@Rikoo: +1
Én ezt màr elengedtem,hogy bárkivel is vitázzak hogy most mi miért van..
Támadófutballt játszani kreatív és minőségi emberek nélkül nonszensz..
Ancelotti Everton
Ancelotti RM
Biztos az edző a balfasz nem a keret volt a gond

venember83 2023.11.14. 20:48:57

@GioTrap: relatív hát. Te szörnyűnek tartod ezeket a hozzászólásokat, nekem viszont pl. tetszenek az ilyen fajta beszélgetések egyes cikkek alatt. Amíg a kulturáltság kereteiben marad a különböző álláspontok kinyilvánítása és ütköztetése.

kidelpiero 2023.11.14. 21:23:09

@Il Principino: nagyon jo az Ancelottis pelda!

kidelpiero 2023.11.14. 21:57:07

@Thuglife!: erdekes di Maria siman megcsinalta Allegri alatt a cselt, de Cuadrado is, sot anno Dybala is. Ugy kepzeld el h a jelenlegi keretunk 90%a tenyleg keptelen egy cselt megcsinalni, vagy huzni valami varatlant.

Ugy mentunk neki a Mercatonak, hogy mindenki elado, es mi volt? A kutyanak sem kellett senki. Utoljara a Calciopoli utan tartottunk hasonlo kiarusitast, akkor a vilag legjobb csapatai szedtek szet a keretet. Most senki. Marmint erted egyetlen egy komoly csapat sem akart tolunk igazolni senkit. Erted, nem volt ajanlat sem.

Na ennek fenyeben kell ertekelni a mutatott jatekot...

Shyr Kahn 2023.11.15. 07:23:06

@GioTrap: ++ szep volt a focink a Lippi-s idopszakban. Ossze sem lehet hasonlitani az elozo 8 ev Juvejaval (talan a 2015-os Juve a kivetel). Egyebkent ennel meg Conte Juventusa is joval szimpibb es szerethetobb volt, hiszen ott orom volt nezni, mekkora motivacioval kuzdottek a sracok.
Annyiban azonban maskent latom, hogy szamomra is szamit a jo vedekezes es ennyiben elfogadom, amit Capello es Allegri kepvisel(t), de hozzajuk veheto Lippi is, hiszen akkor is kegyetlen jo vedekezesunk volt.
Azt is elfogadom, hogy a jelenlegi keret nem vilagvero, DE ahogyan te is irtad, mi nem is vilagvero jatekot varunk el, csupan - az egyebkent vegtelenul gyenge Serie A-ban - egy erosebb, latvanyosabb jatekot.

@steven.h: Respekt, hogy kimondtad Sarri-nak kellett volna meg egy ev, annak ellenere, hogy nem szeretted, amikor nalunk volt. Bizony akkor az oreg bagos eleg jo lenduletben volt es a kreativ jatekosainknak is eleg jol ment. Lasd Dybala ev vegi MVP cimet.

@kidelpiero: Dybala megcsinalta a cselt, de ez nem mindig tetszhetett Allegrinek, mert eleg sokszor volt koztuk feszultseg es nem is kardoskodott igazan Allegri, hogy visszatartsa Dybala elengedeset. Pont az ilyen jatekosok szenvednek az Allegri taktika miatt a legjobban. Az osszes kreativ jatekosunk be van fogva vedekezesre, ami valoban a modern futbal resze, csak azt nem ertem, hogy mashol/mas edzo iranyitasa alatt megis miert tudnak az ilyen jatekosok kreativabb benyomast kelteni. Azaz van sejtesem, hogy miert.

"Ami a Juventusnál egyértelműen hiányzik, az egy olyan középpályás, aki képes a sorok között futballozni. Kicsit aggasztó, hogy a Juventus támadói már több bajnoki forduló óta nem tudtak betalálni az ellenfél kapujába." - erre varunk mar evek ota. Egy komolyabb befektetesre lenne szukseg, ami befoltozza a Dybala eladasa utani urt es a Pogba idehozatala miatti baklovest.
Felolem hozhatjak Berardi-t, aki ude szinfolt lehetne a kp-n (mar ha nem fogja be Ot vedekezesre Allegri teljesen), csak legyen mar valaki aki lat is valamennyire a palyan, mert a mostani keretben ilyen jatekos nincs. Vagy mert tul fiatalokrol beszelunk, vagy mert a tapasztaltabbak ebben egyaltalan nem jeleskednek.

kidelpiero 2023.11.15. 08:23:33

@Shyr Kahn: az utolso bekezdesedet nagyon adom. Szerintem ez kene az elviselhetobb jatekunkhoz. Abba a poziba kellene egy top jatekost igazolnunk...

venember83 2023.11.15. 09:12:23

@Shyr Kahn: "Egy komolyabb befektetesre lenne szukseg, ami befoltozza a Dybala eladasa utani urt"

Az igaz, hogy Dybalával is ezt akarta játszani a mester, de Dybala sem tudott igazán ennek megfelelni, mert a sündisznózásból az ellenfél kapuja elé érve kifulladt, s már nem tudott veszélyes lenni a kapura, sokszor nem tudott jól dönteni. Persze nyilván jobb volt a helyzet, mint most. De nem egyszer beszélt a mester arról, hogy Dybalának is vissza kell jönnie védekezni, s persze ez annyira nem tetszett az argentin ballábasnak. Szóval ez is egy folyamat volt a mesternél, nem egyik napról a másikra jutottunk el ide, ahol most tart a Juve. S persze közben az állomány is megvékonyodott/megváltozott.

kidelpiero 2023.11.15. 09:32:59

@venember83: megvekonyodott :D. Milyen diplomatikusan irod le, hogy bordas falakkal, bojakkal es zsamolyokkal kene kreativ tamado focit jatszatni. :)

venember83 2023.11.15. 09:42:34

@kidelpiero: cserébe játékosokat és vezetőket sem szoktam nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel vagy főnevekkel illetni. Amúgy szerintem nem annyira rossz ez a keret, mint amit az Allegri-hívők sugallnak, és amit a mutatott játék tükröz, és az Inter keretét sem tekintem annyira sztratoszférikusnak, de ez már csak én vagyok, aki nem hisz a végleteket képviselő álláspontokban.

Rikoo 2023.11.15. 10:06:02

@venember83: Nincs koncepció a keretben, ez a legnagyobb probléma.
Kisebb klubok tudnak bizonyos játékstílus alapján igazolni ingyen vagy kisebb átigazolási összeggel. Pl. keresnek olyan játékosokat, akik összjátékban kiemelkedőek, de párharcokban kevésbé.
Nálunk majdnem az egész keret fordítva van. Folyamatosan nyerjük a párharcokat, de jó ha van 4 játékosunk, akiknek erősségük az összjáték.
Csak példaképpen nézzük meg milyen Milik az összjátékban és milyen emellé Chiesa, Kean, Vlahovic. Brutális a kontraszt.
De láthatjuk Rabiot teljesítményén is. Sarrinál és Pirlonál totál fogalmatlan volt, folyamatosan kilógott lefelé a csapatból.
Tavaly pedig élete szezonját futotta és most is kiemelkedő idénye van eddig.
De mondhatjuk a tavalyi idényt is. Ki volt Di María játszótársa?
Jól hangzik 1-2 név a keretben, csak néha jobban mögé kellene nézni a dolgoknak.

venember83 2023.11.15. 10:53:39

@Rikoo: csak remélni tudom, hogy Giuntoli érkezésével tudatosabb csapatépítés történik igazolások tekintetében. De ehhez azt is el kellene dönteni, mit akar a Juve játszani, pl. marad ez a sündisznós, mindenkivel szemben alárendelt szerepkör, vagy esetleg egyéb, európaibb elképzelések is érvényesülhetnek a jövőben.

Il Principino 2023.11.15. 11:12:52

@venember83: sztem mindenki ezt reméli.
Egyelőre legyen meg a bl hely,akármilyen undorító, fostenger játékkal is de legyen meg..Ennek most mindent alárendelt Allegri.
Onnan lehet megint emelni a keret minőségén,majd a játék minőségén is idővel komplettebb,kreatívabb játékosok igazolásával.

venember83 2023.11.15. 11:38:45

@Il Principino: igen, évek óta ez megy, majd jövőre minden is jobb lesz.

kidelpiero 2023.11.15. 11:48:42

@venember83: igen,mas a vermersekletunk. A jelenlegi keretbol pedig kimondottan sok jatekost utalok. Mar mar olyan szinten, mint itt a tobbseg Allegrit. A kulonbseg, hogy Allegri legalabb a multban mar szallitott eredmenyt a klubnak, a jelenlegi kerettagok nagyreszenek viszont egyelore semmit sem koszonhetunk...

GioTrap 2023.11.15. 13:19:49

@venember83: Köszönöm hogy eddig itt lehettem köztetek. De amit a Te képviselsz az számomra elfogadhatatlan.
Úgy beszélsz a Juventusról mint amelyik csapat húsz éve nem nyert semmit. Mintha nem tudná mindenki hogy sajnos a legutóbbi vezetőség és a szövetség milyen helyzetbe hozta a klubot tetőzve egy pár "beteg" játékossal.
Sziasztok!

Lanzafame 2023.11.17. 08:21:55

@Il Principino: ez nagyon fontos, amit írsz. Azért szuper az ancelottis példa, mert Ancelotti (és Zidane is) valahol nagyon hasonló, mint Allegri: okos csávó, egyben tartja az öltözőt, szervezett a védekezés, de nem híve annak, hogy legyen egy szabályozott, kidolgozott támadójáték, mondván "majd a kreatív emberek megoldják elöl".

Ez akkor működik, ha van alattad egy 2017-es vagy mostani Madrid, vagy egy 2017-es Juventus, de Rabiot-kkal és Gattikkal vagy az Evertonnal nem megy. Na, én ezért szeretném, ha Allegri távozna, mert ő nem való kutyaütők élére, neki egy jó garnitúra élére kell állnia és azt fenntartania, finomhangolnia, abban kiváló. De nulláról nem tud építkezni, kloppi, de zerbi, guradiolai értelemben.

Amikor pl. én allegrioutozok, akkor ez van mögötte, nem utálat vagy fintorgás.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása