Allegri: „Fontos meccs a szombati, folyamatos eredmények kellenek”

allegri_massimiliano_sajto_13.jpgMassimiliano Allegri a Cagliari elleni szombati meccs előtt a sajtótájékoztatón a meccs fontosságáról beszélt így a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban.

„Minden szempontból meghatározó meccs a szombati, zárul egy ciklus, illetve a bajnoki tabella tekintetében is. Pontokra van szükségünk, hogy növeljük az előnyünket a tabella ötödik helyezettjéhez képest.

A fiatalok tekintetében az idő majd dönt. Holnap Manuel Locatelli lesz a kapitány, a hosszabbítása után ez szép gesztus. A kaput Wojciech Szczęsny fogja védeni, idén kupameccsek nélkül nehezebb éve lesz Mattia Perinnek, aki kevesebb lehetőséghez fog jutni. Dean Huijsen? Holnap Federico Gatti fog kezdeni. A legfontosabb meccs egyértelműen a holnapi. A Cagliari veszélyes csapat, Claudio Ranierivel a padon semmilyen előnyre nem számíthatunk az ellenfél edzőjének a részéről. Technikailag jó meccset kell játsszunk, és közben nem veszíthetjük el a kompaktságunkat. Holnap nem vihetjük túlzásba a dolgokat, normalitásra van szükség.

A Cagliari elleni meccs nehéz lesz, nem azért, mert a következő fordulóban az Inter következik, hanem a szünet miatt. Voltak pozitív eredményeink, ez csökkentheti a koncentrációs szintet és az energiaszintet. Szombaton fontos bajnokit játszunk, amit higgadtan, de mindenképpen alázattal és tisztelettel kell kezelnünk, olyan csapatként, amelyik nagyon jól teljesít, s nem gondolkodhatunk arra, mi lesz 15 nap múlva. A holnapi meccs fontos, ellenkező esetben eldobjuk az elmúlt pár meccsen elért eredményeket.

A futball nem pontos tudomány, minden év különbözik az előzőektől. Úgy látom, hogy igazán kivételes srácokból áll a keret, és fontos dolgokat érünk el. A célunkat a szezon végén érhetjük el, és addig dolgoznunk kell lehajtott fejjel, és közben a határainkat kell feszegetnünk. A szünet után visszatérhet Alex Sandro és Timothy Weah, de Danilo valószínűleg még nem.

Danilo sérülése kapcsán nagyon óvatosnak kell lennünk, nem súlyos az izomsérülése, ám nagyon mélyen található. Haladjunk lépésről lépésre, ha vissza tud térni az Inter elleni meccsre, annál jobb, de ha kockázatok merülnek fel, akkor inkább a kockázatok elkerülése mellett döntök.

Az átigazolási időszakról még nem egyeztettem a klubbal, jelenleg összetartó és szilárd egységet alkotunk, s azért dolgozunk, hogy erősebbek legyünk. Ez a keret ereje, akik nem játszanak, azok is magas intenzitással dolgoznak. Így kell folytatnunk a munkát, és erre kell koncentrálnunk. Meg kell őriznünk a kiegyensúlyozottságunkat, és tisztelettel kell kezelnünk a Cagliarit, amely csapat azért érkezik, hogy megnehezítse a dolgunk.

Del Piero visszatérése? Ezek a klub döntései. Én a játékosokra gondolok, a stábra, a Continassában dolgozó emberekre. Aztán vannak egyéb kérdések, amikről mások döntenek, a klub javát szolgálva.

Adrien Rabiot helyett Weston McKennie, Hans Nicolussi Caviglia, Fabio Miretti, Manuel Locatelli vagy Joseph Nonge játszhat, utóbbi sokat fejlődött. Támadásban mindenki jól teljesít, bárki is lépett pályára Firenzében, nagyon jól teljesített.”

Massimiliano Allegri a Cagliari edzője volt egykoron, de azóta sok minden változott?

„Mindenképpen változtak a dolgok. Soha nem nézegetem a régi képeket, mert kicsit elszomorítanak. Volt szerencsém a Cagliarinál edzősködni, ahol nagyon jó játékosaim voltak. Tettem egy lépést előre a Milant választva, négy évig dolgoztam ott, s most nyolc éve dolgozok a Juventusnál. Az edzői karrierem során soha nem volt két ugyanolyan év.

Középpályán Weston McKennie kaphat lehetőséget, jobb oldalon pedig Andrea Cambiaso vagy Samuel Iling-Junior kaphat lehetőséget. De az is lehet, hogy más felállást választunk.

Nem tudom, mi történik az olasz futballal Európában, de Olaszországban szokás, hogy alábecsüljük az értékeinket. Az olaszok jól teljesítettek Európában, aztán ezt követően jöhet jobb vagy rosszabb időszak. Ezért kell azt kitűznünk célnak, hogy visszatérjünk a BL-be, mert ez stimulál minket, és 360 fokos rálátást nyújt a klub, az edző és mindenki számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9618255643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2023.11.10. 18:10:58

Még hogy változtak a dolgok a cagliari óta.
Ugyanolyan kiesés elől menekülő újonc játékát látom most is.most is csak a vonalat nézi ami fölött kell maradni.de legalább ezt a kiscsapat vagyunk mentalitást beleneveli a játékosokba is.
Semmi bajom nem lenne ezzel az emberrel ha a cagliarinál csinálná azt amit csinál.
Így meg mivel az U betű alján voltunk,fejlődésnek tulajdonítják ezt a...nem is tudom egy bokszoló vagyunk akire rászámoltak és mindenki hagyja felállni.

GioTrap 2023.11.11. 13:26:18

Jut eszembe a hentes Romero imádó kollégák hol vannak ilyenkor? Idén egy meccse volt amin nem érdemelt pirosat

venember83 2023.11.11. 13:42:47

Agresti szerint várható tizenegy:
Szczesny; Gatti, Bremer, Rugani; Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Kostic; Kean, Chiesa

Ahhoz képest, hogy kiesett két fontos középpályás, plusz Rabiot eltiltott, továbbá Danilo és Alex Sandro is sérült, nemigen lehet panasz a keret mélységére, mert így is sikerült összerakni egy csapatot, ahol mindenki a posztján futballozik. Már amennyire ez lehetséges az elmúlt években.

Rikoo 2023.11.11. 13:54:39

@venember83: Mondjuk a kezdő minősége azért elég kemény.:D
5-6 év alatt elég komoly mélyrepülést hajtottunk végre.

venember83 2023.11.11. 14:22:36

@Rikoo: de van elég középhátvéd pl. Danilo és Alex Sandro kiesése ellenére, nem kell ifiből felhozni teljesen rutintalant, ugyanez igaz a középpálya tengelyére is. Azért pl. egy Romához képest nagyon más ez a keretmélység.

venember83 2023.11.11. 15:35:08

@Rikoo: boztos, hogy az elfogultság beszél belőlem, de nekem sokkal jobbnak, mélyebbnek, sőt, minőségibbnek tűnik a Juve kerete.

Rikoo 2023.11.11. 15:39:22

@venember83: Mélyebbnek esetleg a Next Gen fiataljai miatt, viszont abban egyetértünk, hogy a keretünk minőségibb.
Mondjuk van 3-4 játékosuk, akik simán beférnének a kezdőnkbe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása