Allegri: „A Fiorentina is egy BL-helyre hajt”

allegri_massimiliano_arckep.jpgMassimiliano Allegri a szombati sajtótájékoztatón beszélt a kezdőcsapat kiválasztását illető nehézségeiről, de először is együttérzéséről biztosította a régiót sújtó áradás áldozatait.

„Először is elmondanám, hogy együttérzek a Toszkánát sújtó árvíz áldozatainak családjával, valamint azokkal az emberekkel, akik számára ez a katasztrófa károkat és nehézségeket okozott. Ez véleményem szerint sokkal fontosabb, mint a meccs maga.

A Fiorentina ellen mindig jó mérkőzést játszunk, hiszen érezhető a rivalizálás a csapatok, de még inkább a szurkolók között. Izgalmas dolog Firenzében pályára lépni, és egy erős csapattal fogunk szembenézni, bár két vereség után találkozunk velük. Proaktív csapat lesz az ellenfél, a pozitív eredményhez jó meccset kell játsszanunk minden szemponbtól.

Weston McKennie valószínűleg a jobb oldalon kap majd lehetőséget, ellenkező esetben másképp kell játsszanunk, de a csapat rendelkezik pár biztos ponttal, és ezekre építve kell előrelépnünk.

Moise Kean jó pillanatokat él meg, fejlődött úgy technikailag, mint fizikailag és mentálisan. Még van hova fejlődnie, de elégedett vagyok azzal, ahogy visszatért a válogatott kerettől, és így újabb célkitűzést pipálhatott ki.

A rendelkezésemre álló játékosok mind jól vannak, tudják, hogy mindenki elkötelezett a céljaink mellett függetlenül attól, hogy kezdőcsapatban kap helyet, vagy a padról kaphat lehetőséget. Ha jól teljesítünk támadásban, annak előnyét élvezi a csapat. A mai utolsó edzés után fogok dönteni a kezdőcsapatról.

Mivel Timothy Weah kiesett, Andrea Cambiaso is lehetőséget kaphat a jobb oldalon, míg a bal oldalon opciót jelent Andrea Cambiaso, Filip Kostić és Samuel Iling-Junior, s mindhárman jó állapotban vannak. Nincs kizárva, hogy Andrea Cambiaso vagy Samuel Iling-Junior akár középpályásként kell majd segítse a csapatot.

A Fiorentina az egyik legjobb eszköztárral rendelkező csapat a bajnokságban, mivel jó kerettel rendelkezik, úgy technikás, mint fizikailag erős játékosokkal. Szerintem versenytársaink a legjobb négy hely egyikéért zajló versenyben, az idei évben kiváló csapatot állítottak össze.

Rendelkezésükre áll Nicolás González, aki fontos játékos, a két középcsatár pedig jól támadja a területet, és fizikailag erősek. A bal oldalon elérhető Christian Kouamé, Giacomo Bonaventurától is kivételes dolgokat látunk, Arthur Melo kapcsán soha nem voltak kételyeim, jól tért vissza a sérülésből, és nagyon jól teljesít. Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccsre számíthatunk egy technikailag nagyon jó csapat ellen.

Federico Chiesa jobban érzi magát, kicsit edzett a válogatott szünet alatti 20 nap során. Most már jobban van, amikor beállt a Verona ellen, akkor fontos lehetőségeket alakított ki.

Kétségem sem volt, hogy Matías Soulé jól fog teljesíteni a Frosinone mezében, már tavaly is jó dolgokat mutatott nálunk. Játékra van szüksége, a klub és a játékos számára is hátrányos döntés lett volna itt tartani őt azért a kevés meccsért, amelyen szerepelt volna. A jövő évet pedig majd meglátjuk, hogyan alakul.

Tanácsok Federico Chiesának és Dušan Vlahovićnak? Nem kell mondanom nekik semmit, az a fontos, hogy a csapat céljaiért küzdjenek, és jól teljesítsenek. Dolgoznunk kell a korlátaink szélesítésén, nagyon kompakt csapat kell legyünk. Jó úton vagyunk, de nem elég az, amit eddig tettünk.

Mindketten tudják, hogy fontos játékosai a Juventusnak, de nem csak ennek a meccsnek a vonatkozásában, és ugyanúgy, ahogy a többi játékos is fontos. Csapatként kell játsszanunk, mindenkinek a személyes célkitűzéseit a csapat szolgálatába kell állítania. Nagyon kimértnek kell lennünk, kevés beszéd és sok futás a recept.

Rendkívüli tiszteletet kell mutatnunk a Fiorentinával szemben, a házigazdák két vereség után érkeznek, és most a Juventus lesz az ellenfél saját pályájukon. A jó védekezéshez a meccsen mindenkinek be kell segítenie, kezdve a csatároktól, akiknek futniuk kell, különben nagyon mélyen vissza kell húzódnunk. Ha jó a védekezés, akkor jó lesz a támadás, és ha jó a támadás, akkor jó lesz a védekezés.

A sérültek tekintetében annyit mondhatok, hogy Mattia De Sciglio körülbelül egy hónap múlva kezdheti az edzéseket a többiekkel, Alex Sandro pedig valószínűleg hamarabb vissza fog térni, mint Danilo. Danilo még nem épült fel, nagyon mély sérülésről van szó, még ha nem is súlyos, de sok kárt okozhat, ha nem tartjuk be a megfelelő felépülési időt. Miután beszéltem Danilóval és az orvosokkal, úgy gondolom, hogy lesz némi késés a felépülése kapcsán, majd a válogatott szünet után tud majd visszatérni. Remélhetőleg az Inter ellen már játszhat.

A meccs elhalasztása? Nem tudom, vannak illetékes hatóságok, amelyek majd döntenek ebben az ügyben. Mi megtartjuk a mai edzést, aztán elutazunk Firenzébe.

Egy olyan Juventus vagyunk jelenleg, amelyik a jó és a kevésbé jó meccseket váltogatta, az ellenfél függvényében. Minden nap a fejlődésért dolgozunk, és hogy szilárd, erős csapatot alakítsunk ki. Javulnunk kell a helyzetek értékesítése tekintetében, javítanunk kell a helyzetek befejezése és a csapat hatékonysága ügyében. Az egyik erősségünk az kell legyen, hogy egységesek maradunk mostantól a szezon végéig.

Fabio Miretti? Tőle gólokat várok. Gyakran lő, és jó helyzetekbe hozza magát. De ez sok fiatallal előfordult, akik sok gólt szereztek, amikor sikerült valahogy felszabadulniuk. Fabio sokat mozog, és amikor megkapja a labdát, akkor vannak ötletei. Fiatal játékos, aki bizonyosan nagyon megbízható futballista lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518250485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2023.11.04. 13:28:05

Italiano után Allegri átvehetné ezt a Fiort, ha már ennyire kiváló csapat jött össze. Hányinger.

Ui. Sajnálom, de ezt nem tudtam visszatartani.

west30 2023.11.04. 16:26:09

Csak tudnank mi baja van Chiesanak.Nem serult,de mar hetek ota nem jatekkepes,oszinten nem emlekszem mikor tudott lejatszani 5-6 meccset zsinorban problema nelkul.Talan meg az eb elott.
Vlahovic is nagybeteg ember,oriasi luxus,hogy a ket sztartamadonk szinte sosem bevetheto vagy nincs formaban rengeteg penzert.

SuperTrezi 2023.11.04. 16:57:04

@venember83: Köszönjük ezt a terjedelmet, megdolgoztál vele, úgy látom. <3 :)

"azért a kevés meccsért, amelyen szerepelt volna" - Izé, ezt nem Ön dönti el, Mester? Énszerintem ha valakit sokat játszat az edzője, akkor az sokat játszik. Már így logikailag kifejtve. Persze ne palástoljuk el, hogy van, akiben bízik a Mester, és van, akiben nem bízik. Idővel utóbbiak eltűnnek a Klubtól. Mint Soulé. Meg majd Iling.

A Mester nyilatkozataiból mindig úgy tűnik, mintha minden meccsen a Man City ellen lépnénk pályára. A Mester szerint annyira jó játékosai és edzője van minden szembejövő csapatnak, hogy az nekem már kissé félelmetes néha. Persze épp ezért becsüljünk meg minden pontot!!

Rocky80 2023.11.04. 17:04:59

De jó benneteket olvasni! Ja, várj...

Én csak szimplán várom a meccset, jó meccset szeretnék és bízom a csapatban. A tippem egygólos győzelem. De ne 0-1 legyen! :D

venember83 2023.11.04. 17:14:26

@Rocky80: az jó lenne, legalább eredmény legyen. Hajrá!

Ui. Sajnálom, többet nem mondhatok.

DelPiero2 2023.11.04. 17:55:43

"Tanácsok Federico Chiesának és Dušan Vlahovićnak? Nem kell mondanom nekik semmit, az a fontos, hogy a csapat céljaiért küzdjenek, és jól teljesítsenek."
Ennyi a csatároknak adandó taktikai utasítás. A többit a pályán láthatjuk.

Csak Csucsu 2023.11.04. 21:42:54

@venember83: pedig végre 2 év után jönnek az eredmények.. ha eddig bírtad fel a fejjel :) köszi a sok cikket

Azért azon csodálkozom hogy az elején Chiesa és Vlahovic vitte a csapatot de mostanában nem kezdők.. Vlahon kicsit látszik a frusztrálság
Csodálkozom hogy megemlítette Iling Juniort.. azt hittem nem számol vele :,D

Zsltrk977 2023.11.04. 22:40:14

Komolyan hányinger ez az ember. Ennyit foglalkozni az ellenfél játékosaival, és ennyi süketelést. ? Számomra hihetetlen hogy még mindig ő a menedzser.

Shyr Kahn 2023.11.05. 05:24:57

Az szimpatikus volt, hogy az aldozatok csaladjaval valo egyutterzessel kezdte, mert ez nyilvan valoban sokkal fontosabb, mint a merkozes.

Ami a tobbit illeti, majd meglatjuk mikent alakul. Tovabbra sem fuzok sok remenyt arra, hogy ket ev utan valami megforduljon, ami az Allegri es a csapat osszhangjat illeti, de nagyon orulnek, ha ramcafolnanak. Nyilvan szurkolok nekik nagyon... ennel tobbet nem tehetek.

@west30: Chiesa kimaradasanak okara en is kivancsi lennek.

Thuglife! 2023.11.05. 08:27:48

@DelPiero2: kiváló tanácsok! Remek pedagógus.
"De ez sok fiatallal előfordult, akik sok gólt szereztek, amikor sikerült valahogy felszabadulniuk."
Milyen jó lenne tudni hogy mások ezt hogy csinálták.hát senki nem mondja el neki?pedig könyvet is írt...na mindegy várunk tovább hogy "valahogy"felszabaduljon a gyerek.
Van vagy 8 kiesőjelölt valaki ellen már csak betalál és felszabadul...

Thuglife! 2023.11.05. 08:29:40

@Shyr Kahn: és mit szólnál ahhoz hogy ha magát Chiesát kérdezné erről egy újságíró hogy hogy érzi magát? Ő meg azt mondaná semmi baja...

Thuglife! 2023.11.05. 08:46:41

@SuperTrezi: megszokhattad volna hogy ő sosem hibázik.ő tudta hogy Soulé jól fog teljesíteni Hisz ő tetette le oda.zseni.utólag persze.
Jó lenne már ha a rossz igazolásoknak is lenne gazdája.
Rabiot és Sandro hosszabbításában komoly szerepe volt.azt nem hangoztatja.persze várjuk meg az év végét hogy sültek el ezek a húzások majd utólag elmondjuk beváltak e.de csak ha beváltak.ha nem akkor lapítunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása