A Juventus már januárban visszarendelheti Soulét

soule_matias_frosinone_golorom.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint a Juventusnál komolyan fontolgatják annak a lehetőségét, hogy az egy évre szóló kölcsönszerződést megszakítva, idő előtt, már januárban visszarendeljék a Frosinone együttesétől Matías Soulét, aki mindeddig a szezon egyik legnagyobb meglepetését nyújtja nagyszerű teljesítményével.

A fiatal tehetség mindeddig 8 alkalommal lépett pályára a Frosinone színeiben, s ezalatt már 5 találatot, valamint egy gólpasszt jegyzett, így azonnal kulcsfigurává lépett elő Eusebio Di Francesco csapatában.

A Calciomercato értesülései szerint a Juventus szeretné még egy szélső támadóval megerősíteni Massimiliano Allegri keretét, s a megoldás gyakorlatilag házon belül valósulhat meg Matías Soulé visszahívásával. A napokban megszólalt a Frosinone igazgatója, Guido Angelozzi aki nem zárkózott el annak a lehetőségétől, hogy a fiatal játékos már januárban visszatérjen Torinóba. A hírforrás úgy tudja, hogy kompenzációként Samuel Illing-Junior vagy Nicolussi Caviglia kerülhetne a Frosinone kötelékébe.

"Két fontos játékos számunkra. Ennek ellenére beszélhetünk róla." - mondta Barrenechea és Soulé esetleges januári visszatérése kapcsán Angelozzi.

"Baráti kapcsolatban vagyunk a Juventusszal, ha van rá lehetőség, hogy mindenki boldog legyen, beszélhetünk róla. Az ilyen megegyezéssel a fiatal játékosok fejlődhetnek, s a jövőben fontos játékosokká válhatnak a top klubokban. Együtt dolgozunk a Juventusszal, ahogyan a Sassuolóval, a Milannal és az Interrel is. A saját érdekeink mentén dolgozunk, de a partnereinkért is, így mindenki elégedett lehet ezekkel az üzletekkel."

Az ügyben megszólalt a Frosinone elnöke, Maurizio Stirpe is, aki arról beszélt, egyelőre nem merült fel a fiatal játékos visszatérése Torinóba:

"A Juventus még nem jelentkezett be Souléért. Az igazgatónk egy lehetséges visszatérésről beszélt, amennyiben ilyen kérés érkezne. A játékos a Juventushoz tartozik, és számítani fog az, amit a klub és a játékos gondol az ügyről."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8418248813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2023.11.02. 11:10:45

Szerintem csak akkor hívjuk vissza ha valóban lehetőséget is kap! Remélem így lesz és sok örömöt okoz majd.

venember83 2023.11.02. 11:16:17

@Rocky80: mit tekintünk lehetőségnek? Mert szerintem jobban illik hozzá, jobban szolgálja a fejlődését az, amit a Frosinone csapatánál játszik. A Juve aktuális meccsforgatókönyve és játékrendszere inkább elzárja az előrelépéstől, minthogy valódi fejlődési lehetőséget jelentsen. Tudod, a Juve meze nehéz, a mester feje meg kemény.

Thuglife! 2023.11.02. 11:20:05

@Rocky80: így igaz.de én az utolsó mondatot úgy értelmezem hogy a játékos nem biztos hogy akarja a visszatérést.

FAF 2023.11.02. 11:48:06

Minek jöjjön vissza amikor a mester fos rendszerébe nem illik bele? Úgyis csak visszafogná védekezni.

Rocky80 2023.11.02. 12:07:36

@venember83: @FAF: a jelenlegi forgatókönyv azért az, ami - ha jól értelmezem -, mert jelen játékosainkkal ezt "bírjuk" el és ezt tudjuk játszani. Minden egyes új játékos - kreativitásuk és egyéb jellemzőik által -, egy kis kimozdulás lehet ebből az állapotból. Gondolom ti sem szeretnétek konzerválni az állapotunkat, ehhez pedig más kvalitású emberek kellenek. Soulé meg pont ilyen. Én inkább így nézem a dolgokat. :-)

Mondok egy konkrét példát: mindjárt kevésbé lennénk fostosak, ha több gólerős vagy gólpasszképes játékos lenne a keretben; és egy Verona ellen sem kéne az utolsó percig szenvednünk (most az elvett góljainktól tekintsünk el). Ha veszélyesebbek lennénk a helyzeteinkből és/vagy nagyobb százalékban használnánk ki őket; az sokat javítana a morálunkon is, a játékunkon is, és még sorolhatnám.

venember83 2023.11.02. 12:45:37

@Rocky80: "ehhez pedig más kvalitású emberek kellenek"

Ebben egyetértek. Csak szerintem másfelé tekintünk, amikor ezekről a dolgokról beszélünk. Én nem gondolom, hogy az eltelt fél évben annyira megváltozott volt Soulé, hogy ő jelentse a különbséget, és sokkal jobb neki, ha fejlődik a Frosinone csapatánál, minthogy tanulja a sündisznózást, vagy rosszabb esetben a padról nézze a sündisznózást a Juve meccsein.

"mindjárt kevésbé lennénk fostosak, ha több gólerős vagy gólpasszképes játékos lenne a keretben"

Anno ezért jött pl. Mandzukic, hogy legyen játékos, aki beb@ssza a gólokat, aztán ezért jött Higuaín is. Egyikből bal futó lett, számos védekezési feladattal, másikat meg pár jó év után a Juve lehúzta a klotyón, mikor már senkinek sem kellett. Sőt, ezért jött CR is, de nekem nem rémlik, hogy az a sztori olyan jól sült volna el. Szóval ezért kár csak egyes játékosokban gondolkodnunk, amíg az edzői szemlélet nem tudja kihasználni a bennük levő potenciált.

west30 2023.11.02. 13:36:13

Szerzodese van,A Frosione bolond lenne elengedni huzojatekosukat szezon kozben.Mellesleg a jatekos is akkor jar jobban ,ha marad es jatszik rendszeresen.

Thuglife! 2023.11.02. 14:18:04

@Rocky80: tehát mivel a zseni megállapította hogy a jelen kerettel csak ezt lehet játszani
és többször is olvastam már hogy nem kapnak használható labdát a támadóink--utánanéztem a tavalyi bajnok napolinak.
A Zielinski-Lobotka-Anguissa (világklasszisnak nem mondható)hármas játszott a legtöbbet a kp.-n(és láss csodát a középpálya is így áll fel) gól:3-1-3 összesen 7.
Gólpassz:8-1-5 össz.:14.
Nálunk már nehéz volt olyan ember találni harmadiknak az állandó kezdő Loca és Rabiot mellé akiről tudod mi a feladata a kp-n de akkor legyen Kostic,mégiscsak 37 meccse volt.
Rabiot -Loca-Kostic gól:8-0-3.össz.:11
Gólpassz:4-2-8.össz:14
Ugyanannyi gólpassz úgy hogy nekünk nem volt csúcsformában lévő támadónk aki az egyszerű passzokat is gólpasszá teszi.
Konklúzió számodra:csak nehogy ki kelljen mondani hogy nálunk az edző filózófiájával van probléma!

alexGicamo 2023.11.02. 15:28:01

Csak akkor rendeljük vissza őt, ha játéklehetőséget is kap majd . Ha csak meccs végi perceket, akkor nincs értelme !

SuperTrezi 2023.11.02. 15:39:58

Gondolom, itt a következő 3 évben nem lesz annyi játékperce, amennyit eddig kapott a Frosinonéban... Persze ha a Mester marad a mester.

FAF 2023.11.02. 16:05:41

@Rocky80: De ő nem új játékos. Eddig is rendelkezésére állt a zseninek csak nem igazán használta. Ha kimozgatjuk a Frosione-ból és visszatesszük ugyanabba a keretbe akkor mi fog változni? Egyszerűen ott hagyják hogy játsza a játékát nálunk meg megint csak korlátoznák és lehetne szídni hogy nagy rá a kabát meg hasonló baromságok pedig csak a rendszer fos.

Rikoo 2023.11.02. 16:31:18

@Thuglife!: Meg a klub is, mert az elmúlt napokban inkább azt lehetett olvasni, hogy a vezetőség és Allegri is azon vannak jelenleg, hogy jót tenne Soulénak egy teljes szezon a Serie A-ban kulcsemberként egy másik klubnál, mert egy más játékosként térhetne vissza a klubhoz.

Érdekes ez a berobbanása, mert a Serie C-ben 31 meccsen volt 3 gólja, most pedig a Serie A-ban 8 meccsen 5 gól, kapufák, kulcspasszok és kiemelkedő játék.

Rikoo 2023.11.02. 16:42:11

@venember83: "Anno ezért jött pl. Mandzukic, hogy legyen játékos, aki beb@ssza a gólokat, aztán ezért jött Higuaín is."

Ez pont egy pozitív példa, mert Mandzukic nem volt jó középen és így volt helye a kezdőben. 3 csatár volt általában a kezdőben(Higuaín, Dybala, Mandzukic) és még jobbon is támadóbb felfogású játékos játszott(Cuadrado, Douglas Costa, Berna).

Rikoo 2023.11.02. 16:42:41

@west30: Valószínűleg a jó kapcsolat fontosabb nekik.

Wizzurah 2023.11.03. 00:21:43

Hívjuk vissza szerintem is. Majd allegri, a sztáredző letöri a szarvát. Ilyen fiatalon, hogy merészel így játszani, még tapasztalatlan...

Attilio79 2023.11.03. 07:40:22

@Wizzurah: Látom a szarkazmus korszakában vagy, én már túlléptem ezen is, az átigazolási időszak nem érdekel és általában kevésszer megy rá hozzászólás is.
Igazából mindegy is, amíg örülni tudnak páran fél éves kölcsön Doug. Costának 33 évesen, addig jó lesz minden (is), jöhet Bernardeschi is és reaktiválni kell Padoint, Storarit, akkor a költségvetésben is nagyobb lehetne a mozgásterünk.
Na, én is kezdem újra... :D

venember83 2023.11.03. 10:15:49

Matías Soulé a Sportmediaset munkatársának: “Beszéltem Luciano Spallettivel, és elmondtam neki az igazságot. Az olasz válogatott tárt karokkal fogadna, de az igazság az, hogy én argentinnak érzem magam. Megköszöntem a hívó szavakat, de az argentin szövetség hívására várok, beszéltem Walter Samuellel, és a szívem Argentínához húz.”

Walter Samuel jelenleg az argentin válogatott keret munkáját segíti a stáb tagjaként, másodedzőként tevékenykedik.

Rikoo 2023.11.03. 11:00:36

@venember83: Reméltem, hogy így fog dönteni.

Wizzurah 2023.11.03. 19:08:30

@Attilio79: Szerintem ez nem szarkazmus. A Juventus teljesen más fajta focit játszik, nem illik bele Soulé, ehhez hozzá adom azt, hogy allegri egy szar edző, a fiatalokat nem tudja beépíteni, szóval... Nem javaslom Soulé-nak hogy visszajöjjön. Nagyon jó helyen van, jól megy neki, minden téren fejlődhet így. Szezon végével még 1 év minusz allegri szerződéséből. Ezt kell hogy szem előtt tartsa Soulé. Meg én is :D

Attilio79 2023.11.03. 19:32:11

@Wizzurah: A másik (Illing) kommenttel együtt olvastam ezeket a sorokat is, egyben úgy tűnt.
Továbbra is úgy gondolom, hogy vannak tehetséges fiataljaink, akiket most kellene használni és nem (apró) pénzzé tenni, ilyen lenne Soulé, Illing, Yildiz, Cambiaso, Miretti, Fagioli, T. Mancini, Barrenchea stb.. Rovellát már így is elbuktuk és Ranocchia is csak 2 ízben fért be az Empoliba. :/
Szóval addig az 1 évig csak jó lenne ezeket a fiatalokat megtartani és nem leszerelni őket.

Wizzurah 2023.11.03. 21:09:40

@Attilio79: Ezzel egyetértek, szerintem is rég voltak ilyen és ennyi ígéretes fiataljaink. Mégsem használjuk őket, inkább csak kihasználnánk. Szerintem bármelyiket beleszámítanák Hojberg árába, ha úgy van. De Pauléba pláne, hisz ő már ismeri is az olasz bajnokságot, tapasztalt, allegri az ilyenekre izgul fel, mekkora fogás lenne már, megkapnánk De Paul-t és nem is kéne érte fizetnünk, hanem oda adnánk Ilinget, Huijsent. Mindenki nyer.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása