Továbbgyűrűzik a fogadási botrány Fagioli együttműködése után

fagioli_nicolo_valogatott_mez_zanioloval_es_tonalival.JPGNicolò Fagioli ügye kisebb erdőtüzet okoz az olasz válogatott körében, az Il Messaggero beszámolója szerint az ügyészség és a rendőrség tegnap kihallgatta Sandro Tonalit és Nicolò Zaniolót a válogatott edzőtáborában, majd a szövetség hazaküldte a játékosokat a válogatott kerettől. Nicolò Fagioli ügyében elvileg a rendőrség a Juve vezetőivel is egyeztetett, s a klub reméli, hogy az ügyészség megelégszik egy egyéves eltiltással, mivel Nicolò Fagioli maximálisan együttműködik a hatósággal.

A La Repubblica értesülései szerint a Juve fiatal középpályása már az ügyészségnél való jelentkezésekor beszélt arról, hogy az illegális oldalakon való fogadások tekintetében korántsem ő az egyetlen érintett, és a telefonját is átadta az ügyésznek. A játékos az olasz keret több tagjával is beszélt fogadásokról, a római lap szerint összesen tíz játékos érintett, s ebből a tízből egy játékos a Juventus második vonalbeli csapatához tartozik. A telefon fontos bizonyíték és nyom az ügyészség számára, hiszen így már ismerik az illegális oldalakat, amelyeket a játékosok használtak. A vizsgálat magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a telefon átvétele után, mivel a rendőrség attól tartott, hogy az érintett személyek letörlik a készülékeikről a terhelő bizonyítékként szolgáló adatokat.

Az ügy kapcsán Andrea Abodi, az olasz sportminiszter is kénytelen volt nyilatkozni az újságíróknak.

„A legdöntőbb meccsről beszélünk, ami nem más, mint a pályán kívüli sportszerű és helyes viselkedés. A futballrendszerünk hitele fontosabb, mint néhány kvalifikációs mérkőzés. Ez fájdalmasan hangzik, de ez az igazság. Figyelembe véve, hogy a szerencsejátékfüggőség nem csak a futball területére korlátozódik, hanem társadalmi betegség, úgy véltük, hogy a legjobb döntés hazaküldeni a srácokat, s ezzel egyúttal meg is védjük őket.” - mondta a sportminiszter Sandro Tonali és Nicolò Zaniolo válogatott keretből való elbocsátása kapcsán.

A jelenlegi szabályrendszer értelmében a futballisták semmilyen futballmeccsre nem fogadhatnak, a világ egyetlen bajnokságában sem, függetlenül attól, hogy érintettek-e az adott kiírásban. Az olasz sajtóban terjedő információ szerint Nicolò Zaniolóra sújthat le legsúlyosabban az igazságszolgáltatás, mivel a játékos a pletykák szerint a Roma egyik Olasz Kupa-meccsére fogadott, ráadásul adott meccsen a keret tagját is képezhette.

„Ezt a jelenséget nem becsültük alá, de talán nem vizsgáltuk meg elég alaposan. Egyes információk már felmerültek Nicolò Fagioli kapcsán, de a többiekről ma hallottunk először. Tiszteletet kell mutatnunk a vizsgálatot folytató szervek felé, továbbá meg kell értenünk a fogadás jelenségének a dimenzióit is.

Amikor a Serie B elnöke voltam hét évig, voltak kezdeményezéseink a felnőtt csapatokat és az akadémiákat bevonva, hogy tájékoztassuk őket a meccseredmények befolyásolásának és a szerencsejátékfüggőségnek a veszélyeiről. Ezzel együtt fogunk szembenézni, és együtt fogunk fájdalmas döntéseket is hozni.”

A 2024-es EB-selejtezőmeccsei előtt igencsak felkavaró és negatív tartalommal bíró esemény, ha rendőrök látogatják meg az edzőtábort, és játékosokat kell kihallgatniuk.

„Ki kell használnunk a helyzetből adódó lehetőséget, és nem fordíthatunk hátat a jelenségnek.” - zárta a nyilatkozatát a sportminiszter.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2818233953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2023.10.13. 11:02:04

Akkor lehet ez Fagioli gyenge teljesítményének az oka. Mert idén nagyon halovány.

Rocky80 2023.10.13. 12:04:01

@Leram7: igen. Nem jött a mix! :D

Amúgy vicc az egész. Miért ne fogadhatnának pl bangladesi focira? Én azt mondanám hogy saját bajnokság meg saját válogatott. És ennyi. Meg az anyaországi bajnokság, vagy ilyesmi. De ez?...

A másik meg hogy "illegális oldalakon": ugyanez van itthon a pókerrel meg a sportfogadással is pl: nem játszhatsz csak az államhoz tartozó teremben, meg csak a tippmixen, mert minden mást üldöznek és illegális. Ez korrekt?!
Tiltják pl. a befizetést betre, mert nem az ő érdekeltségük. Akkor a fél ország bűnöző, mert ott játszanak mert jobb oddsok vannak...

ZED! 2023.10.13. 12:26:09

Szétbasszák az egész olasz futballt...

venember83 2023.10.13. 12:45:59

@Rocky80: egyes pletykafirkászok szerint Fagiolinak milliós adóssága van jelenleg.

Értem, hogy nem ideális a rendszer, de nem tudom elfogadni, hogy az egyértelmű tiltás ellenére fogadókat áldozatnak tekintsük. Egy ilen átfogó tiltást még a szuperbunkó Balotelli is megért, s ha már profi pályára léptek, igenis feleljenek meg egyes követelményeknek. Majd karrier végén tolhatják a tiltott szereket és a tiltott szerencsejátékokat, de addig tudjanak már parancsolni maguknak. Írom ezt úgy, hogy nagyon kedvelem Beanst, s a keret nem sok tagjával vagyok így.

venember83 2023.10.13. 13:58:01

A szenzációhajhász celeb, Fabrizio Corona beszélt Tancredi Palmerinek és a Sport Italia számára Nicolò Fagioli helyzetéről, és az újságíró szerint a Juventus tudott a futballista szenvedélybetegségéről, de nem jelentette az ügyet, amiért a klub akár bajba is kerülhet.

„Nem csak Tonaliról és Zaniolóról van szó, további sportemberek is érintettek, nem csak futballisták. A Juventus tudott játékosa helyzetéről már augusztus elsején is, és ezt bizonyítja, hogy mondvacsinált okból nem vitték őt az amerikai turnéra, és közben próbálták tisztázni a játékost. A klub nem jelentette az ügyet az illetékes hatóságoknál, ami nagyon súlyos kihágás, visszasorolást érő kihágás. Egy tisztító jellegű vizsgálat részesen vagyok, az igazságszolgáltatással működök együtt. Az ügyben a szervezett bűnözés is érintett.”

Emellett Fabrizio Corona szerint Nicolò Fagioli 1 millió eurós adósság terheli a játékszenvedélye nyomán.

Ui. Ugye nem lep meg senkit, ha azt írom, hogy a faszi az Inter szurkolója?

Gaben Smith 2023.10.13. 13:58:36

Basszus nem minimalbert keresnek,nem ertem miert reszkiroznak.
Az meg vegkepp nem fer a fejembe hogy az olasz hatosagok es a figc miert akar allandoan cimlapra kerulni egy egy kinos temaval ezaltal erodalni az amugysem makulatlan serie a hirnevet.
Mondhatnam azt is hogy ez mar veciki en szegyellem magam helyettuk.
Itt sajat maga ellen van mindenki.
Nem csodalom h ilyen allapotba kerult az olasz foci, igy nem lehet.

Wizzurah 2023.10.13. 14:12:53

Ez egy nagyon érdekes történet. Szóval van a mama kedvence, a sírós kisfiú, feltörekvő tehetség, akinek a szíve a Juventusért dobog, szinte mindenki megkedvelte. Jól titkolták a nagyérdemű előtt, hogy igazából segítségre szorul.
Állítólag és ha ez igaz, hogy a klub tudott erről, de inkább a szőnyeg alá söpörte és nem segített saját fiatal tehetségén, sőt, alapból, mint minden jó érzésű ember tenné, az nagyon gáz és csak egy újabb lap az egyre vastagabb könyvben, amiben kiderül, hogy ez a klub igazából egy velejéig romlott legalja, bűnözők gyűjtőhelye, amit azonnali hatállyal ki kellene zárni mindenhonnan, megszüntetni, a pályát lerombolni és sóval behinteni és soha többet semmilyen céget se semmit ne alapíthassanak Juventus néven. Csokit sem, rádió csatornát meg végképp nem. Ez tipikusan az a történet (megint) mielőtt az ember már azt hitte, hogy ennél nincs lejjebb, ennél nincs alantosabb dolog már, innen csak felfele vezet az út. De a Juventus erre mindig rácáfol. Meglepő, hogy rabruhások a becenevük? Nem, sőt, teljesen jogos és valós a gúnynév.

Adva van ez a focista, akinek nem segít se a klubja, nem látta se a család se senki, hogy idáig züllött, a felszín alatt, egy hajszálnyira egy valódi csődtömeg. Magasról lehet nagyot esni. Végig együttműködött a hatóságokkal, ami azt jelenti, hogy beköpte az összes többi olasz taknyost, aki szintúgy fogadott, hogy a saját bőrét mentse. Ez erkölcsileg szintúgy jellemez egy embert, de ez még "megérthető". Az egész olasz válogatott követkekző generációja néz eltiltás elé kb....
Most foghatjuk igazán a fejünket, hogy nem igazoltuk le Zaniolot anno 40-60 millió között, hisz a hosszú sérüléséből felépülve most hosszú eltiltás elé nézhetne, teljesen illene a Juventus profiljába. Pogba hatás, még hogy nem példakép. Milyen whatsapp csoport lehetett ezek között, ha ilyen szintű fogadási hálózatuk volt úgy, hogy a világ különböző pontjain játszottak közben.
Így kell elbaszni egy karriert, átverni a szurkolókat, akik szeretnek, ártani a klubnak, bár a klub is egy legalja bűnöző szervezet már, szóval... gratulálok és köszönöm szépen, hogy mint szurkoló. Szidom itt, meg utálom hallegrit, de igazából azt kell hogy mondjam már, hogy az egész Juventus úgy ahogy van, elmehet a pi*sába.

MdewC 2023.10.13. 14:34:50

@venember83: na még a végén idén is ki leszünk csattintva valahonnan. :D

Bravo.

Miért adunk ennyi fegyvert az ellenségeink kezébe?

GioTrap 2023.10.13. 14:41:29

@Wizzurah: Ugye ez nem komoly? Amit írsz nagy része fikció. Honnan tudod hogy nem segít a klub rajta? Honnan veszed hogy nem állnak mellé. Nem tudhatjuk mikor történt ez az egész. Mikor kezdődött? Mikor tudta meg a klub? Csinálta e azóta?

venember83 2023.10.13. 14:41:56

@MdewC: nem tudom elképzelni, hogy csak a Juve ilyen balfasz. Szerintem sok simlisség van a többi klubnál is, csak épp azokat nem akarja (jelenleg?) senki sem kicsinálni.

Scirea77 2023.10.13. 15:12:54

Remélem az EB-re se jut ki a válogatott és csődbe megy az egész Figc, nagyon várom!!!!!

Pedro32 2023.10.13. 15:14:14

Pogba ügye és ez is annyira kínos.
Nemcsak a csapatnak,de ez a képmutatás a doppinggal kapcsolatban.Az élsportolók használnak tiltott szereket.Ha valaki aportolt már komolyabban ,az tudja,de erről orvosok is beszélnek,sőt egész könyvek is szólnak erről.
Az viszont meglepő,hogy tesztoszteron származékot használt,ami viszonylag későn ürül ki a vizeletből,persze típusától függ.ezt ha egy orvossal lekkomunikja ez elkerülhető lett volna.
Az meg ennélis nagyobb b@lfaszság,hogy Fagiolinak erre nincs egy barátja,aki fogadjon neki.Ha rámirt volna,meg utal egy keves én viszem neki a Bizniszt???

Pavel1988 2023.10.13. 15:26:04

@Wizzurah: Szerintem minden Juventus szurkolónál már rég átment közönybe az a sok botrány amit lassan havonta olvasunk, bevallom nálam is ez van. Teljesen elinflálta ez a klub a csalódást keltő ügyeket.
Jó látni, hogy van még akiből szenvedélyt is ki tud csikarni, ugyanakkor ezt az ügyet nem lehet szerintem a csapatra kenni.

A legprofibb kluboknál is bukkannak elő asszonyverő, nőerőszakoló és sportfogadó játékosok. Az elmúlt egy évből nézd csak meg Toney, Greenwood vagy Anthony esetét.

Egy klub felelőssége alapvetően a játékra való felkészítésre, a játék mentális aspektusára, illetve az anyagi javadalmazásra terjed ki. Nagyon nehéz titkos Whatsapp csoportokat felderíteni és kihúzni ebből az elmeállapotból egy szenvedélybeteget, de szerintem nem is feladata a klubnak. Kapsz egy profi szerződést, ezzel meg rengeteg felelősség is jár.
Ahogy Te vagy én nem mehetünk be részegen a munkahelyünkre, úgy egy profi sportoló sem doppingolhat vagy sportfogadhat. Amennyiben mégis megteszi szerintem a felelősség sem a munkáltatót illeti.

Várjuk meg mi lesz ezzel a vizsgálattal, de ha itt is az a rész következik, hogy a klubot veszik elő -és mérnek rá újabb súlyos büntetést- akkor én is meg fogom fontolni, hogy abbahagyom ezt a kitartó szurkolást 26 év után.

west30 2023.10.13. 15:38:38

Nagyon unalmasak mar ezek a dolgok,4. szezon sorozatban amikor a klub menedzselese egy rakas szarral egyenlo.Mikor jon mar vegre valaki aki rendet tesz...

Wizzurah 2023.10.13. 16:11:38

@GioTrap: Igen ez komoly. Elég sok forrás cikkezik róla. Nekem már az is sok, ha ezeknek csak a fele igaz.

@Pavel1988: Az tény, hogy a Juventus meg a United a két legbalfaszabb bűnöző klub, ami csak létezik. A hasonlatodat értem és igaz is, de nem tudom ráhúzni erre a sztorira. Ez inkább olyan, hogy teszem fel dolgozol egy gyárban és lopod ki onnan a cuccot aztán eladod, hisz pl. Zanioló a Roma játékosaként Roma meccsre is fogadott. Valamint nem a munkahely tiltja, hanem az olasz törvények, hogy ha élsportoló vagy, nem fogadhatsz, nem csinálhatsz sportfogadást. Faszság, vagy nem a törvény, ez a törvény. Ez kicsit komolyabb dolog, mint egy munkahelyi szabályszegés, vagy ittasan bemenni dolgozni, legalábbis szerintem.

Nyilvánvalóan lesz megjelenik sok túlzás, de ha már a klub is elégedett lenne azzal, hogy csak 1 évre tiltsák el Fagioli-t, az azért sokat elmond és elég szomorú. Tehát azt tudjuk és mindenki tudja, hogy bűnös. A mértéke most attól függ, hogy mennyire dolgozott együtt a hatóságokkal. Ez mindenhogy óriási gáz. A united-ről ne is beszéljünk, az a másik hihetetlen legalja klub erkölcsileg, utálom is őket rendesen.

SuperTrezi 2023.10.13. 17:03:06

@venember83: Természetesen semmi összefüggés nincs az ügy kipattanása és aközött, hogy a Juventus - legalábbis pontok tekintetében - igencsak jól kezdte a bajnokságot.

GioTrap 2023.10.13. 19:00:43

@Wizzurah: Érdekes nagyon sok forrás arról cikkezik, hogy a Juve amint tudomást szerzett Fagioli ügyről azonnal értesítette az egyezséget.
De lényeg az, hogy ítéljük el a klubot.
Lehet hogy én vagyok csak ilyen elvakult f. hogy nem érdekel hogy mit mondanak más szurkolók a csapatomról mit tesznek a játékosok, vezetők, hogy szerepel a gárda én akkor is szeretem és kitartok mellette. Ez egy örök szerelem

delpi0823 2023.10.13. 19:37:21

@Wizzurah: Nem hiszem hogy a munkaltatonak barmi koze is kellene hogy legyen a te szenvedelybetegsegedhez.Egyik munkahelyen se hiszem hogy foglalkoznak azzal hogy szenvedelybeteg vagy,addig a pillanatig amig bejarsz dolgozni es elvegzed a munkad,egy fikarcnyit se erdekli oket a te mentalis allapotod.Ha meg a munka rovasara megy akkor meg fognak szepen es ki......basznak,ez a valosag.En nem tudom te milyen megfontolasbol gondoltad azt hogy a Juventusnak a felelossege az hogy Fagiolit kirantsa a szenvedelybetegsegebol mar ne haragudj.Arrol nem is beszelve hogy ezek a jatekosok milliokat keresnek,semmi szukseguk nincs fogadasra.De hat milyen legyen a klub megitelese,ha a sajat szurkoloi is igy velekednek rola mint te peldaul mar ne haragudj.

GioTrap 2023.10.13. 19:47:09

@delpi0823: +++
Arról nem beszélve hogy pillanatról pillanatra egymásnak teljesen ellentmondó hírek jelennek meg, de egyesek egyből pálcát törnek a klub felett.

Wizzurah 2023.10.13. 20:08:55

@GioTrap: Nos, utoljára szólok hozzá ebben a témában, mert nem látom értelmét a további diskurzusnak, a véleményünk a dolgokról merőben különböznek, szerencsére, hisz hogy nézne ki, ha mindenkinek azonos lenne a véleménye, kell hogy legyen, vagy más véleménye rossz lenne és csak a sajátunk lenne az igaz és egyetlen jó. Én vágom a véleményed és megértem, elfogadom, de nem értek egyet vele.
Amint a Juve tudomást szerzett a Fagioli ügyről, azonnal értesítette az ügyészséget. Én ezt úgy vélem és írnám le, hogy amint napvilágra került az ügyészségnél, már együtt működtek. A klub is és Fagioli is. Nem ők jelentették fel saját magukat, holott tudták, hogy törvénytelen, amit csinálnak. Ez nálam elég nagy különbség.
Hogy más szurkoló mit mond, az engem sem érdekel, az viszont annál inkább, hogy ez csak egy ügy a tömérdek törvénytelen ügy közül, amiben nyomozás zajlik a csapat, ill./vagy a csapat bizonyos játékosai ellen. Előfordulhatnak ilyen dolgok bárkivel igen, de... amikor minden hónapra jut egy ilyen sztori, lassan minden hétre, hisz Pogbat doppingoláson kapták, Fagiolit illegális fogadáson, még egy Juventus fiatal érintett az ügyben amúgy, akinek a nevét egyelőre nem tudjuk. Prizma ügy, az elnökség tagjainak sorozatos menekülése, lemondása, mikor már nem lehet kibúvót keresni... szóval, ezt lehetne sorolni. Ez már túl sok. Én a Juventust szeretem, több mint 20 éve. Ez a csapat, nem az a csapat, nem az a szellemiség, a nevén kívül már semmiben sem az, amiért anno megszerettem, ha tehetném, ki kérném magamnak, hogy ezt az aljas bűnöző bandát, az identitását vesztett valami, a szaros lelketlen logójával együtt a Juventus nevét viselhesse. Nekem ez olyan, amikor a feleségedet szereted, csak azért, mert a feleséged és valamikor jó volt, de ma már átmegy rajta az egész város hónapról hónapra. Elhiszem, hogy van, akinek ez okés, nekem nem. Szóval, amikor azt írom, hogy a Juventus lassan elmehet a p*csába, lehet pontosabban kellene fogalmaznom, hisz a mostani valami csak a nevében az. Ezzel nincs célom senkit sem rábeszélni, hogy hasonlóan érezzen, elítélni azt, aki máshogy gondolja vagy érez, ez az én véleményem, amit leírok egy fórumon, mert itt fórumozok már igen régóta és mert megtehetem.

@delpi0823: Nos, amit írsz, azzal egyetértek, a baj, hogy a mentális állapotod kihat a teljesítményedre, így a munkahelyen levő teljesítményedre is. Pozitívan és negatívan is. Itt negatívan, ez az eset ékes példa, hisz Fagioli formája látványosan vissza esett, csak eddig nem tudtuk miért, a klub igen jó eséllyel tudta. Valamint itt még mindig nincs figyelembe véve egy igen fontos dolog, márpedig az, hogy bűncselekmény történt. Ha tökéletesen játszana, minden meccsen gólt lőtt volna Fagioli, akkor is bűncselekményt követett el, nem munkahelyi szabályt sértett, hanem törvényt!
Nem írtam, hogy a klubnak felelőssége, hogy Fagiolit kirántsa a szenvedély betegségéből, bár hozzá teszem szerintem az lenne, hisz milliókat fektettek bele a kinevelésébe, számukra Fagioli a termék, amit hagytak és hagynak kárba veszni, óriási veszteséget okozva ezzel maguknak. Most az emberi oldalát hagyjuk, mert olyan a Juventusnak már régóta nincs. Pusztán az anyagiakat, a profitot, a veszteséget nézve. De ha azt sem nézik, tudták, hogy mit csinál a játékosuk, hogy törvénysértést követ el és nem csináltak semmit. Most persze együtt működőek, miután kiderült. Ez történt minden más ügyben is kezdve a prizmától. Nem ők maguk jelentették, hogy szabályt sértettek, ha a Juventuson múlt volna, ezek az ügyek sosem derülnek ki, sőt, jó eséllyel a mai napig alkalmaznák. Nem kell álszenteskedni és szépíteni a valóságot, ezek kész tények, ha tetszik, ha nem. Az más kérdés, hogy ez más csapatnál is van, azokat miért nem veszik elő, miért csak a szegény Juventust basztatják mindig. Ettől még nem lesz jobb nekünk és attól még a bűncselekmény az bűncselekmény marad.

Összegezve nem, nem török pálcát a klub felett, szimplán elmehetnek a pi*sába és nem csak ez miatt az ügy miatt, hanem az összes ügy miatt, amit okoztak és amekkora kárt okoztak ezzel minden téren és mindenkinek. Ez az ügy egy csepp a tengerben.

delpi0823 2023.10.13. 20:24:34

@Wizzurah: Csak tegyuk mas megvilagitasba a dolgokat,ha Pogba a doppingolast a klub tudta nelkul kovette el akkor azert miert a klub hibas?,ha Fagioli ezeket a fogadasokat a klub tudta nelkul csinalta evekkel ezelott akkor azert miert a klub hibas?Mint ahogy felhoztatok a unitedet is hogy mert ket jatekosuk eroszakolas gyanujaba keveredett azert miert a united lenne hibas?nem szeretem a unitedet felreertes ne essek(sot kifejezetten utalom oket)na de azert amit a jatekosok kovetnek el nehogy mar a klub legyen a felelos.Ebbe a fogadasi botranyba meg nem csak Juventus jatekosok keveredtek,szoval a Juventust hibaztatni ezert megint sztem nonszensz.

Wizzurah 2023.10.13. 20:37:26

@delpi0823: Oké, mint említettem, én lezárom részemről a témát. Érdekes amit írsz, tudnék is rá válaszolni érdemben, remélem, hogy érdemben, de részemről a téma lezárva, mert alapból idegesít ez az egész, ami lassan évek óta zajlik a csapat körül, nem kívánok erről egy egész nap vitázni, még akkor sem, ha hozzám hasonló szurkolókról és normális fórumtársakról van szó. Nehezemre esik elhinni, hogy egy ilyen szinten professzionális szervezet, esetünkben profi football klub, ahol arról is tudnak hogy mikor fingasz, ki is elemzik, hogy milyen gázokból áll a fingod, ilyen szintű dolgokról nem tudnak, szóval minden játékos csinálhat, amit akar. Na mindegy, hagyjuk tényleg, nem azért, mert nem akarok veszekedni, én megértelek titeket is, engem a csapat basz fel. Remélem valami jó hírt is lefordít hamarosan vénember, a rossz dolgok hírvivője :)

Khedira 2023.10.13. 21:23:54

@Wizzurah: Te már ítéletet alkottál az elég sok helyen olvasottak alapján. Így semmilyen hasonlat nem lesz jó és mindenképp a klubb lesz szerinted a bűnös.
Semmi nem attól lesz igaz, vagy hamis, hogy hányan mondják...
Ezt komolyan elvárja bárki, bármilyen klubbtól, hogy jelentse fel a saját játékosát?
Nem tudom, hogy az milyen segítség lenne szegény srácnak. A drogos sem fog kigyógyulni attól, hogy elviszi a rendőr.
Szegény srácnak ez most így nagyon durva lesz. Gyakorlatilag a szakadék szélén állva löktek még rajta egyet. Adósságát valamiből ki kell pengetni, ha a foci nem lesz, akkor miből?

venember83 2023.10.13. 21:27:13

A klub nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy amint értesült Fagioli ügyeiről, azonnal értesítette a kompetens hatóságot. Közben meg Fagioli is nyilatkozott, s elmondta, hogy soha nem fogadott olyan csapatra, melynek tagja volt. Soha nem fogadott Juve-meccsre.

Khedira 2023.10.13. 21:30:48

@delpi0823: CR7 nemierőszakolós botránya kinek a sara? Az még a makulátlan Realé, vagy a mocskos olasz bűnszervezeté?

Wizzurah 2023.10.13. 21:56:21

@Khedira: Nem alkottam semmit, ítéletet pláne nem, nem vagyok bíróság, nem az én dolgom. Ide tényleg nem lesz jó és nem is kell semmilyen hasonlat, igen egyszerű dolgokról volt szó minden esetben, a klub nem is tudott nagyon mit tenni a döntések ellen egy ügyben sem, sőt, be kellett csicskulniuk, mert tudták ők jól, hogy itt csak ők baszhatnak rá. Pl. a szuper ligából való teljes kilépés.
Itt nincs miben hinni, igaznak vagy hamisnak hinni, mert egyértelmű bűncselekmény történt, maga az érintett is beismerte.
Szóval elvárnám e bármilyen klubtól, mint munkáltatótól, hogy jelentse fel a saját játékosát, ha törvényt sértett? Basszus, ezt most komolyan kérdezed, hogy jelentenél e egy bűncselekményt? Jézus gyere le....
A drogos hasonlatod is annyira jó, hogy már a falat kaparom kínomban.
Jó éjt.

Type-R 2023.10.13. 22:22:29

Szóval Fagioli nem fogadhat pl. a japán bajnokság meccseire, mert munkáját tekintve profi focista. És ez rossz. Értem. Vagy mégsem.
Annyira álszent ez a sok duma a szenvedélybetegségről, mentális védelmezésről, példamutatásról

Khedira 2023.10.13. 22:41:59

@Wizzurah: nem a fogadás igaz vagy hamis, hanem, hogy a klubb mit tett az ügyben, vagy mit sem. Szenvedély betegségről, szegény áldozat focistáról írtál, akit a fránya klubb nem véd meg, erre írtam a drogos példát.
Nem veszed észre, hogy minden mondatoddal elítéled a klubbot? "Lerombolni, sóval behinteni..." Aztán azt mondod, hogy nem ítéled el, mert nem vagy bíróság... Na jó.
Az, hogy Fagioli beköpte a többieket az szerinted erkölcsileg jellemzi őt. Tehát neki nem kell a bűncselekményt jelenteni, a törvény szolgáit segíteni, mert akkor erkölcsi 0 a szemedben? A klubb, viszont ha nem jelentette egyből, akkor féreg bűnöző, erkölcsileg 0. Az egyik esetben az az erkölcsileg helyes, ha jelentik, míg a másik esetben szemét besúgó. Ezt nem annyira értem.

kidelpiero 2023.10.13. 23:06:30

Hianyolom a Fagioli takarodj kommenteket.

Fagioli takarodj!

Wizzurah 2023.10.14. 01:33:04

@Khedira: Semmi baj, azért vagyok itt, hogy segítsem megértetni a véleményem, ha érdekel, de nem megy, legalábbis feltételezem, hisz a sajátodat nem írtad le, csak kötekedni próbálsz ill. nem... elhiszem, hogy csak megérteni próbálod a véleményem.
Tehát én ezt gondolom, amivel egyet lehet érteni, avagy nem. Fagioli tudta, hogy törvényt sért és a többi említett játékos is, tehát nem jelentett semmiféle bűncselekményt, csak amikor már kiderült, hisz hónapok óta figyelték, akkor köpte csak be a társait, hogy a saját bőrét mentse. Évek óta fogadtak. Szóval lehet én gondolom rosszul, de nem bűncselekményt jelentett be jó mintapolgár módjára, hanem a saját írháját próbálta menteni már minden mindegy alapon, erre értettem, hogy ez erkölcsileg jellemzi, azt nem, hogy nulla, ahogy azt sem, hogy féreg bűnöző. Nem tagadom, eléggé agyzsibbasztó, amikor olyanokért kell "magyarázkodnom", amit nem írtam le, de egye fene, most jó kedvem van, sikerült egy aranyos kis filmet megnéznem ma este, ennyi még belefér erre a napra.
Elítélem a klubbot? Igen, és észrevettem, hogy a hozzászólásaim ezt tükrözik, mert így van, mérhetetlenül dühös vagyok rá jelenleg.
Nem tudom még mit kéne írnom, mert igazából sok olyan dolgot írtál, amit én nem, mégis nekem címzed, szóval elengedem.
Jó éjszakát.

Gaben Smith 2023.10.14. 09:23:57

Egyebkent lehet mi gondoljuk ezt tul.
Az olasz ember ,vagy ha a temanal maradunk az olasz focista zsigereiben van a szerencsejatek. Ugye ha jol emlekszem tobb evtizede vegigkiseri a sportfogadasi botranyok sorozata a csizma futballjat .
Tovabbmegyek nem csak a szerencsejatek van a verukben hanem ez az ugyeskedes ,fu alatt egy kis stiklivel megbolonditva lesz csak igazan edes egy uzlet ( itt mar nem csak a jatekosok hanem a klubbaparatus A-Z-ig) .
Kicsit tovabbszove a gondolatot ha az utobbi evek sikertelenseget vesszuk alapul akkor nem is csodalkozom.
Ez tenyleg egy mentalisan csocselek keret volt es az is persze kivetelekkel.
Lassan kiesnek a csontvazak a szekrenybol.
Paratici munkaja pusztito volt.
Marotta mindig hivatkozott a jatekos szemelyisegjegyeire nala ez is szempont volt ami ugyanolyan fontos mint a tehetseg.

kidelpiero 2023.10.14. 09:42:51

@Gaben Smith: Annyi javitas, hogy az Andrea Agnellinek nevezett vegleny tevekenysegenek eredmenyeit latjuk most...

Gaben Smith 2023.10.14. 09:55:06

@kidelpiero: nyilvan Agnelli is hibas volt . Ahogy Nedves is hiszen az ovek volt az utolso szo.
Nedved volt a top kedvencem meg jatekos koraban most pedig szanakozva gondolok ra. Erdekes ,hogy lerombolta a renomejat a szememben.
Agnelli meg teljesen erthetetlen a szamomra. Megiscsak felepitett/visszavezetett egy Juventust a tronjara aztan teljes homaly evekig .
Nem ertem hogy lehet valaki ennyire kettos.
Igy latatlanba arra gondolnek, hogy tapasztalatlan vezetokent belenyult a tutiba (Conte,Marotta) aztan a veluk együtt erkezo siker megbolonditotta es ugy erezte neki is meg ez.

kidelpiero 2023.10.14. 11:21:35

@Gaben Smith: szinte biztos vagyok benne h Marottat nem o hozta, hanem a "csalad" intezte melle (hivatalosan ala) gyamnak. Amig Marotta itt volt esznek es feknek, addig mukodtek a dolgok. Andrea egy tokkelutott aranyifju...

Juventino86 2023.10.14. 16:05:40

@kidelpiero: Nem tudom, hogy ez most irónia volt-e, vagy nem, de én is azt gondolom, hogy Fagiolinak semmilyen esetben sincs maradása a csapatnál.

Oltári nagy felelőtlenség, amit csinált. Annyira nem fiatal, hogy ne tudná, hogy amit csinált, az tilos. A fiatal életkor amúgy sem mentesít senkit a törvény és egyéb szabályok betartása alól. Ilyen felelőtlen játékosra nincs szükségünk. Sajnálom, mert van benne tehetség, de amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan. Neki és Pogbának mennie kell, minél hamarabb szerződést kell bontani velük. Ki kell gyomlálni a gazt.

kidelpiero 2023.10.14. 17:55:31

@Juventino86: Nem ironia volt. Egyetertek veled teljesen. Ezek a jatekosok szegyent hoznak a csapatra.

MdewC 2023.10.14. 19:50:20

@Juventino86: @kidelpiero: amennyiben X évvel ezelőtti esetről van szó akkor én semmiképp nem küldeném el.

Jó lenne tudni a valódi részleteket.

Itt van egy fiatal Juve tehetség, erre jön ez a kula. Elképesztő.

Kár lenne érte.

Elhiszem, hogy kellemetlen, pláne mert fel is van most hypolva a sajtó meg a liga miatt, sztem várjunk a nagy kirúgásokkal, ameddig ki nem derül több részlet.

Nyilván semmiképp nem fér bele az ilyen, de egy hülyeség miatt nem dobnám ki a legígéretesebb fiatalunkat.

Én ezt a vonalat képviselem. Hozott magára a klub elég szégyent, ez most nem erről szól elsősorban.

kidelpiero 2023.10.15. 00:52:22

@MdewC: Egy jo reputacioju klub eseteben elfogadnam amit mondasz. Ez viszont a Juventus...

Jelenleg nem teheti meg a klub, hogy akar ha a regmultban is tortent, ne szuntessen meg minden kapcsolatot vele. Az uj vezetoseggel kapott egy tiszta lapot a klub, ezzel elnie kell, takaritani minden szinten!

NagyonJuve 2023.10.15. 02:44:20

@Wizzurah: azért vedd már észre magad!! Ez nem a szaros FBI!! Semmi közük nincs ki mit csinál otthon!! Akkor követne el a juve büncselekményt, személyes jogok megsértése.

Juvino 2023.10.15. 21:50:15

Az is erdekes es alszent ebben az egeszben,h a jatekosok nem fogadhatnak, ellenben pont a fogadasok miatt szaladtak igy el az arak a fociban.

Wizzurah 2023.10.15. 22:02:16

@NagyonJuve: Szia, bocs hogy csak most reagálok, már olvastam a hozzászólásod természetesen előbb is. Kurva jót mulattam rajta, köszi :) efbiáj meg sziájé :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása