Guardiola: „Az összes edző győzni akar”

guardiola_pep_mikrofonnal_mosolyog.jpegPep Guardiola a minap Cuneóban járt egy tehetségkutatáshoz köthető jótékonysági eseményen, s a spanyol mester ezen az eseményen beszélt a Juventusról, illetve különböző edzői felfogások is felmerültek a nyilatkozatában, amelyet a Sportmediaset osztott meg.

„A Juventus 2019-es érdeklődése? Nem, soha nem kerestek engem. Szívesen edzősködnék Olaszországban, nagyon tetszik az ország, nagyon finomak az ételek, és gyakran látogatunk Olaszországba pihenés céljával. Az olasz futballt nemigen követtem mostanában, de biztos vagyok benne, hogy sok a tehetség Olaszországban, a tehetség mindenhol létezik. A legnagyobb tehetség, akivel valaha együtt futballoztam, az Roberto Baggio volt.

Nem érzem azt, hogy belefáradtam volna az elmúlt évek munkájába, de ha ez így lesz, mindenképpen szólok… Előbb-utóbb be fog következni, s akkor nem fogom tagadni, megmondom majd, amikor elég volt.

Massimiliano Allegri és Roberto De Zerbi játékstílusa közötti különbség? Ez ókori téma… nem gondolják azt, hogy mindkét edző a győzelemre törekszik? Massimiliano Allegri meggyőződése, hogy képes győzni a saját ötletei megvalósításával, s ugyanígy gondolja Roberto De Zerbi is, nem az esztétikus futballt üldözi, hanem a győzelmeket. Mindenki a győzelemre törekszik. Soha nem láttam olyan edzőt vagy játékost, aki ne akarna jól játszani. Ezen kívül azonban a futballt többféleképpen lehet értelmezni.

A taktika szerintem csak segíti a játékosokat, hogy jobban teljesítsenek. A taktika révén elérhető, hogy mindenki ugyanabba az irányba evezzen, ez nem az esztétikumról szól, egyszerűen segédeszköz a játékosok számára.

A tehetség fontos, de szükség van sok-sok óra munkára, önfeláldozásra. A fiataloknak annyit tudok mondani, hogy őrizzék meg nyugalmukat, amikor nyernek, és ne gondolják azt, hogy összedőlt a világ, ha veszítenek. Azt mondják, hogy a vereségből többet lehet tanulni, de győzelmekkel jobb tanulni, végső soron a legfontosabb az egyensúly.

A közösségi média? Az ember nem erősödik meg attól, hogy fekszik az ágyban, s nézegeti a különböző közösségi csatornák által nyújtott tartalmakat. Szeretsz futballozni? Akkor játssz sokat. Manapság problémának tekintjük, hogy mások mit gondolnak rólunk, a játékosok ma azt érzik, hogy nagyon jól játszottak, aztán olvasnak egy kritikus véleményt, és már szomorúan mennek haza. A fiataloknak a saját véleményükkel kell foglalkozniuk, ez számít igazán.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5518231543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.10.10. 17:52:13

"A taktika szerintem csak segíti a játékosokat, hogy jobban teljesítsenek." Màr ahol kedves pepi, màr ahol...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása