Giuntoli: "Meg akarjuk ismerni a saját értékünket"

guintoli_cristiano_juventus.jpgA Juventus nyáron kinevezett igazgatója, Cristiano Giuntoli exkluzív interjú formájában mesélt a jelenlegi keretről és a klubnál zajló szakmai munkáról. 

"Elöntenek az érzelmek, ha arra gondolok, hogy mindezt nem oszthatom meg édesapámmal, Tizianóval, aki 2005-ben hunyt el. A városban mindenki emlékszik édesapámra, aki szenvedélyes Juventus-szurkoló volt, s imádta Charlest és Sívorit. Úgy nőttem fel, hogy Caminitit olvastam a Tuttosportban, a bálványaim Platini és Boniek voltak. Azután Zoff, Gentile, Cabrini...

A Next Gen csapat elengedhetetlen a bérköltségek csökkentéséhez, s hogy csökkentsük az átlagéletkort. Olyan játékosokra gondolok, mint Huijsen vagy Yildiz, akik folyamatosan az első csapatnál vannak, majd szenvedélyesen játszanak a Serie C-ben. De olyan játékosok is, mint Illing-Junior, Soulé, Barrenechea és De Winter, olyan játékosok, akik az elmúlt évek során tűntek fel. A második csapatok költséget jelentenek, de a befektetés többszörösen megtérül, s más csapatok is fontolgatják ezt a megközelítést.

A Next Gen csapat segít megteremteni az összetartozás érzését a fiatal játékosokban, ami meghatározó elem, mert a Juventusnak száz éve ugyanaz a család a tulajdonosa. Ez elképesztő, s ezt a mezt viselni kiváltságot jelent. Amikor nincs több pénzed másoknál, a szellemiség jelenti a különbséget. Ami a játékosmegfigyelést illeti, nagy profizmust találtam itt. A mai futballban mindenki tud mindent, így nehéz felülmúlni másokat, s költséghatékony üzleteket kötni. 

A Napolinál megragadtam néhány véletlen lehetőséget: a háború nélkül nem igazolhattam volna le Kvarát ilyen áron, s a koronavírus-járvány okozta leállás nélkül Osimhen talán 30 gólt rúgott volna Franciaországban, s végül a Premier League-be került volna.

Nehéz kapcsolat Allegrivel? Erről beszéltek és írtak, mielőtt megérkeztem, azonban nem ez a helyzet. Allegri a klub zászlóshajója, fontos referenciapont ebben a kényes átmeneti időszakban. Allegri az Aglianesénél, a szülővárosom csapatánál kezdett, s a sorsnak megvannak a saját útjai, ahogyan kétszer is a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott. Mi vagyunk azok, akik a Juventust az ő szintjére kell juttatnunk.

Az edzői munka a világ legnagyobb kihívást jelentő munkáinak egyike: egy magányos szerep minden teherrel egy ember vállain. Mindig is megvédtem az edzőimet, próbálom megérteni a gondolkodási folyamatukat, hogy kapcsolatba tudjak lépni velük, s támogatni tudjam őket.

Elveszítettünk tapasztalt játékosokat, de megtartottuk Rabiot-t, megvásároltuk Miliket és megszereztük Weaht és Cambiasót, hogy az általunk jelzett irányba haladjunk. Vlahovićért érkezett egy ajánlat a Chelseatől. Nem akartuk elengedni Dušant, de bizonyos összegeket látva elfogadtuk volna. A Chelsea soha sem érte el ezt az összeget, s a csere Lukakuval nem valósult meg. 

Pogba? Várjuk a további vizsgálatokat, s a vezetőséggel közösen eldöntjük majd, hogy mit tegyünk. Csak arra gondolok, hogy mennyire hiányzik nekünk a pályáról. Nem sajnálkozunk, s előre tekintünk. Pogba pótlása? Ezt majd felmérjük karácsony környékén. Először is meg akarjuk tudni, hogy a jelenlegi játékosaink mit hozhatnak a csapatnak. Azután, amennyiben lehetőségek adódnak, megragadjuk azokat.

Berardi egy tehetséges és rátermett játékos, azonban ismétlem, jelenleg meg akarjuk ismerni a saját értékünket. A jelenlegi csapat nagyon más, mint egy évvel ezelőtt. Hiányzik a tapasztalat, de intenzívebb a tempója. Allegri és a stáb szeretett volna már valami újat bemutatni. Most, az átlagéletkor csökkentésével szükséges a több futás, nő a teljesítményvágy, de nem hagyatkozhatunk már a ravaszságra. Az edző volt az első, aki megértette ezt.

A stábban olyanok vannak, mint Aldo Dolcetti, aki egy futball-tudós, Marco Landucci, Simone Padoin, hogy csak megemlítsünk néhányat. Magnanelli kétségkívül néhány érdekes elképzeléssel váltotta Biancót, azonban Allegri határozza meg az irányelveket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518225021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.09.30. 17:00:46

"Mi vagyunk azok, akik a Juventust az ő szintjére kell juttatnunk."...Nagy a baj...

venember83 2023.09.30. 19:15:27

"Amikor nincs több pénzed másoknál, a szellemiség jelenti a különbséget. Ami a játékosmegfigyelést illeti, nagy profizmust találtam itt. A mai futballban mindenki tud mindent, így nehéz felülmúlni másokat, s költséghatékony üzleteket kötni. "

Oké, de akkor sem kellene a bajnokság egyik legdrágább keretével (pl. bérek tekintetében) Fiorentinával, Atalantával, Lazióval és Romával harcolni a BL-helyért. Ha már ennyire alacsony a mérce, akkor legalább költséghatékony legyen a klub, játékosok és edző tekintetében is, mert ennek így semmi értelme.

DelPiero2 2023.09.30. 21:12:13

Amíg a stábban olyanok vannak, mint Simone Padoin, akkor csúcsteljesítmény a mérce. Így volt ez akkor is, amikor Padoin játszott.

Rocky80 2023.10.01. 01:08:04

@venember83: a keret színvonalának csökkenését nem lehet lekövetni ugyanolyan gyorsan a fizetésekkel; viszont a célokkal igen.
A másik probléma meg ennek a felismerése, hogy új célok kellenek és nincs összhangban a keret minősége a kitűzésekkel. Nálunk erre is várni kellett és ez is odáz(hat)ta pl. a költséghatékonyságra vonatkozó intézkedéseket. (Köszönöm a fordítást a szerkesztőknek, nagyon tetszett.)

Amúgy maximálisan egyetértek vele és tudjátok, hogy melyik volt a kedvenc bekezdésem? Annyit segítek, hogy egy vízi jármű is szerepel benne!... :D

Rocky80 2023.10.01. 01:19:11

Amúgy a címben szereplő mondat jó szöveg egy ilyen gazdasági helyzetben lévő klubnál... :D

Viccet félretéve, abban az értelemben teljesen egyetértek vele, hogy alapos önvizsgálatot kell tartanunk és vissza kellene találnunk "önmagunkhoz", az erősségeinkhez, a büszkeségünkhöz és ahhoz, ami miatt azok vagyunk (voltunk), akik. :-)

Juvino 2023.10.01. 14:06:01

Hát, ha az edesapja latja, nem biztos,h orul annak,h a mesterunk szintjere akarja "emelni" a csapatot...

Wizzurah 2023.10.01. 20:08:00

"Ami a játékosmegfigyelést illeti, nagy profizmust találtam itt". LOL
A Juve-t kell Allegri szintjére hozni. Szerintem ez már majdhogynem sikerült, hisz lassan örülni kell majd, ha a konferencia ligába jut a csapat.
Verik a nyálukat az átlag életkor csökkentésére, de még így is az egyik legidősebb csapat, ha jól tudom a serie a-ban, kicsit sem fiatal a csapat, szar.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása