Bonucci pert kezdeményez a Juventusszal szemben

bonucci_leonardo_nyari_melegitoben_lehajtott_fejjel.jpgA Goal beszámolója szerint Leonardo Bonucci ügyvédei, Antonio Conte és Gabriele Zuccheretti a kollektív szerződésben előírtaknak megfelelően jogi lépéseket foganatosítanak a Juventusszal szemben a mai napon.

Ezen lépések célja kártérítés folyósítása azt követően, hogy Leonardo Bonucci számára a klub nem biztosította a megfelelő edzési és felkészülési lehetőségeket, emiatt pedig a játékos kárt szenvedett el professzionális és arculati tekintetben.

Leonardo Bonucci egyértelművé tette, hogy bármilyen megítélt kártérítést a Neuroland egyesületnek folyósít, amely, többek között, a torinói Regina Margherita gyermekkórház idegsebészeti osztályán kezelt gyermekek családjának nyújt támogatást.

Az egykori csapatkapitány számára ez nem jelent személyes hadviselést a Juventusszal szemben, egyszerűen adott elvek mentén indít pert a játékos, és példát kíván mutatni hasonló helyzetben lévő kollégáinak, akiknek azonban nincs lehetőségük a megfelelő reakcióra.

A játékos elmondása szerint a klub intézkedései egy profi sportoló számára abnormális körülményekhez vezettek, így például a csapattársaitól eltérő időintervallumban végezhette az edzéseket, és egyáltalán nem találkozhatott a szakmai stábbal, továbbá nem voltak számára elérhetők az edzőterem, a medence és az étterem szolgáltatásai.

Ezen kívül a döntés, amely kereten kívül rekesztette a védőt, úgy csapódott le a 36 éves játékosban, hogy a klub szándékosan elszigetelte őt mindenkitől, és a stratégia kapcsán Leonardo Bonucci előre megfontolt szándékot feltételez.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5018212645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.09.12. 12:44:24

Ilyen egy alszent patkanyt.

kidelpiero 2023.09.12. 13:03:18

Sosem csiptem a sracot, de maximalisan igaza van.

A klub sorozatosan felelotlenul kot hosszu,draga szerzodeseket, majd ha ugy alakul igazi hanyinger modon valik meg jatekosaitol, legyen az legenda, vagy mezei player...

Bianka Néró 2023.09.12. 13:18:03

Úgy tudom szóltak neki időben tavasszal, hogy nem vele képzelik el a jövőt. Szóval ha így volt, akkor elmehet a fax-ba

west30 2023.09.12. 13:44:02

Sok sikert hozza,egesd meg magad ameddig csak tudod.

delpi0823 2023.09.12. 13:47:50

@kidelpiero: Sztem meg pont forditva volt eddig.A jatekosok szartak ra a klubra,felvettek a nagy lovet de melle meg semmilyen teljesitmeny nem tarsult.Kivalo pelda Pogba esete aki jatszott vagy 20 percet az egesz szezonba es felvette a 10millios fizetest,eleg jo kis oraber nem gondolod?Itt erdekes senki nem akar tavozni,elvannak a j medicalba es felveszik a nagy penzeket,ez ugyanigy igaz volt Bonuccira is.Azert az mar eleg nevetseges hogy ilyen fizetesek melle,teljesitmenynek nem kell parosulnia,itt az ideje ezen valtoztatni.

delpi0823 2023.09.12. 13:53:18

@kidelpiero: Meg a dolgoknak nem ugy kellene mukodni ilyen fizetesek mellett hogy a jatekosok erdekeit minden vedi a klubbet meg semmi kb.Te is gondolom ha elmesz tappenzre nem a fizetesed 100%at fogod megkapni,na ok meg ha egesz szezonon at serultek megkapjak a teljes osszeget,szted ez rendjen van?

Attilio79 2023.09.12. 13:59:24

@delpi0823: Szerintem az rendben lenne, ha nem egy sérülés mögé akar bújni egy játékos és mindent megtesz a gyógyulásáért visszatéréséért.
Itt elfekvőt csináltak páran a klubból (mert engedték nekik és a szerződések nem tartalmaztak megfelelő lehetőséget a fizetések redukálására), sajnos a vezetés ilyen szempontból nem tanult semmiből.

kidelpiero 2023.09.12. 14:20:20

@delpi0823: ez szerintem szerzodes es jog kerdese.

Kossenek teljesitmenyhez, palyara lepeshez kotott szerzodeseket a kockazatos jatekosokkal. Kossenek 1 evre szerzodest az idosebb jatekosokkal. Nem latom a szerzodeseket nyilvan, de ha ilyen balfasz a klub (es lathatoan az), akkor igenis tartsa magat ahhoz ami a szerzodesben all.

kidelpiero 2023.09.12. 14:22:34

@delpi0823: itthon ez torvenyileg szabalyozva van, de ha a munkaltatom ugy kenyszeritene tavozasra, rugna ki, ami jogilag tamadhato, biztos h en is megtamadnam. ( es en valszeg nem adomanyoznam el az osszeget)

venember83 2023.09.12. 14:33:47

@kidelpiero: majd a bíróság dönt, addig viszont az ártatlansághoz való jog talán a klubot is megilleti.

kidelpiero 2023.09.12. 14:42:03

@venember83: maximalisan egyetertek! Azert is irtam ha ilyen balfasz a klub...
Viszont remelem Bonuccinak lesz igaza, mert akkor talan a jovoben nem kotne ilyen szar szerzodeseket sorban a klub. Illetve hatha valtozna a klub hozzaallasa legalabb azon jatekosok iranyaba akik tenyleg tobbet erdemelnenek a klubtol. ( Bonut termeszetesen nem tartom ilyen jatekosnak!)

delpi0823 2023.09.12. 14:49:47

@kidelpiero: Ja,csak te nem millio eurokat keresel es nem az allitolagos legjobban szeretett klubbodat perelned be csak ennyi a kulonbseg..........Nem hiszem hogy te annyit kaptal a te munlahelyedtol mint Bonucci ettol a klubbtol.Ugy hogy eloszor patkany modon tavozott majd visszakuncsorogta magat.Es valahogy mindig balhe volt korulotte,en egy cseppet se tudom sajnalni ezt az embert,azt kapta kb amit megerdemelt.Meg emlitetted azt is hogy nem tartjuk magunkat a szerzodesekhez ,itt megis kikre gondoltal kifejtened bovebben?Mert en pont az ellenkezojet lattam,itt senki nem akar tavozni,mindenki megvarja meg kifut a szerzodese,erdekes............Eppen ezert allunk anyagilag ugy ahogy,mert a jatekosaink nagy resze 3szor tobbet annyit keres kb mint amit megerdemelne.De hala istennek ezen Guintoli erkeztevel most mar nemi kis valtozas latszodik.

bartender 2023.09.12. 14:50:19

Szerintem meg maximalisan igaza van. Szerzodese volt, megvaltoztatta a klub, ennyi. Nem maganak keri a penzt, itt pusztan az elvekrol van szo. Szemely szerint en ebben drukkolok neki. Amugy meg az utolso olyan jatekos volt a keretben akinek toke is volt. Allegri nemhiaba szorta ki a karizmatikus jatekosokat, most van egy olyan keretunk aminek se ize se buze. Tulnyomoreszt kozepszeru jatekosok karakter nelkul. Pont ami annak a balf@sznak kell. Az elmult hetekben csodalkozva neztem mennyire ekeztek Bonuccit olyanok is akik amugy Allegrit megfojtanak egy kanal vizben. Pedig az utolso jatekos volt akit az a marha nem tudott megtorni es kiherelni. En mondjuk a Milanos kalandja miatt sem.haragudtam ra soha. Ott is Allegri uldozte el, a gyereke sulyos betegsege miatt maradt eszak Olaszo-ban, ennyi. Golt lott ellenunk es orult? Na es? Egesz palyafutasa alatt lott kozepso vedokent max 20 golt, oruljon is.

alexGicamo 2023.09.12. 14:53:51

Álljon már meg a menet ! Tudtommal időben , jó előre közölték vele, hogy mi a szitu, megadták neki a méltó búcsú lehetőségét is . Az hogy ő nem élt ezzel , az már az ő baja ! Csapatkapitányként nagyon elszaladt vele a ló, azt hitte, neki mindent szabad . Meg valszeg arra számított, hogy Macimus végre eltolja a cangát és esetleg jön egy olyan edző, akinél még lehet sansza ...
Egy biztos , nálam ő ezek után megszűnt létezni !

kidelpiero 2023.09.12. 15:09:56

@delpi0823: nem irtam, vagy nem akartam irni szerzodesszegesrol a Juve reszrol, bocs ha felreertheto volt.
Arra gondoltam h kotnek draga szar szerzodeseket zsoldosokkal, serulekeny jatekosokkal, idosekkel stb. Majd amikor erre rajonnek megy a "ciganykodas". Arthur, Ramsey es a sok hasonlo flop egy ertelmes szerzodessel sokkal konnyebben, es hamarabb elkuldheto lett volna.

A masik kategoria, akik azert tettek a klubert de foloslegesen hosszu szerzodest kaptak, ilyen volt Matuidi( akit bar ruhelltem), asszem Khedira is ( akit szinten nehezen viseltem), talan Higuain is, de erre mar nem emlekszem.

Megint mas kategoria, de pl. Cuadradotol, Dybalatol keptelenek voltak tisztessegesen elvalni/ itt tartani.

A regi Del Pieros sztorit pedig mar fel sem hozom...

Szval szerintem egy reszrol nem is becsuli a jatekosait a klub, mas reszrol pedig nem vallalja a felelosseget a szar donteseiert.

MarcoT 2023.09.12. 15:14:42

@kidelpiero: +1. Pontosan erről van szó. Olyan szerződéseket kell kötni, amely a klub részéről is betartható. Pl. 30 +-os játékosokkal nem 3-5 évre.

Csak Csucsu 2023.09.12. 15:14:49

Ezt már hányadjára jatsza el hogy oda szarik ahonnan evett… ilyen egy féreg patkányt… elválna feleségétől meg ő kérné a fele vagyont
Megvolt a lehetősége hogy Innen mély tisztelettel visszavonuljon.. lett volna esze visszajön edzőnek vagy valami stáb tagnak de nem… jól leépíti magát(újra)… nagyon fontos év volt ez a karrierjében az biztos

kidelpiero 2023.09.12. 15:16:31

@alexGicamo: oke az h elmondjak nem szamitanak ra. A hogyan mar kerdeses, de Bonuccit azert nem sajnalom miatta. De az h nem hasznalhatja elo szerzodessel mondjuk a klub konditermet, vagy nem talalkozhat mondjuk eronleti edzovel, nem ehet egyet a "menzan"?

Ertem en h nem a szurkolok kedvence, de azert annyi ev utan amit itt eltoltott ez borzasztoan meltanytalan es kicsinyes a klub reszerol.. ( ha igaz amit Bonu allit)

Igy ki akar majd idejonni? Melyik fiatal akarja majd h o legyen a Juve projekt kozponti alakja, ha aztan 8 ev utan mondjuk ugy basszak ki, mint macskat szarni?

Khedira 2023.09.12. 15:25:24

Bonucsicska...
Most is láthatjuk, miért kapta ezt a nevet. Ennyi. Még, ha jogilag igaza is lehet, erkölcsileg egy 0.

alexGicamo 2023.09.12. 15:56:12

@kidelpiero: Értem , amit mondasz és jogos a felvetésed . Nem tudunk semmit se biztosan . Így nehéz ítélkezni ...
Főleg úgy , hogy én magamban már rég leírtam őt !
Ugyanakkor úgy gondolom, pontosabban csak merem remélni, hogy az utóbbi évek szarhegyei után a klub mindent megtesz azért, hogy úgy intézze az ügyeit, hogy hófehér maradjon és ne legyen rajtunk támadási felület !

rabsic02 2023.09.12. 17:44:08

Ezért (is) fog nagyon sok sztár, vagy magát sztárnak képzelő játékos már ideje korán Arábiába igazolni, mert ott akkor is megkapja a fizetést, ha ellötyög az edzésen, pályán

Shyr Kahn 2023.09.12. 17:50:00

@kidelpiero: ++
A vezetosegnek nem az elso szerencsetlen huzasa ez.

Ha a cikkben leirtak igazak, akkor Bonucci jogosan pereskedik.
Kicsit azert legyunk empatikusak. Lehet sokan nem szeretitek Bonucci-t a Milan-ba tett latogatasa miatt, de azert eleg sok evet lehuzott itt es meltatlan modon tettek ki a szuret, mikozben mas jatekosaink el tudtak legalabb koszonni. Gondoljunk abba is bele, hogy azzal, hogy az edzeseit korlatoztak, korlatoztak annak a lehetoseget is, hogy mashova tudjon szerzodni, hiszen fizikailag sokkal inkabb leepuloben, mint karbantartott allapotban volt. Marpedig, ha nem tudod karbantartani magad, akkor nehezebb uj klubot talalni.
Del Piero esete is hasonloan ovon aluli volt. Ev kozben Agnelli kozolte, hogy ez az utso eve, amirol allitolag Alex nem is tudott, de ezzel kenyszerpalyara tettek.
Marchisio-tol valo elvalas se volt tul szep, de Marci legalabb szepen kezelte a dolgot (mondjuk az O szemelyisege es klubhoz valo lojalitasa kitunik az osszes legendankat is figyelembe veve, talan Alex kivetel ez alol).

Ertem en, hogy a klub folott egyetlen jatekos sem all, de azert a kolcsonos tisztelet jegyeben lehetne kicsit maskent is intezni ezeket a dolgokat. Az egyik lehetoseg, hogy a vezetoseg valoban nem kinal hosszabb tavu szerzodest, vagy csak kitetelekkel, amikor kerdeses, hogy egy jatekos meddig tudja hatekonyan es hasznosan folytatni nalunk.

Azt is megertem, hogy ha Bonucci kakaskodo viselkedese az oltozoben mar nem volt idealis es akadalyozta mas jatekosok kibontakozasat (bar ugye errol senki sem beszel, de a szemelyisegebol fakadoan ezt siman el tudom kepzelni). Ez azonban szinten nem lehet ok az ilyen jellegu banasmodra.

MdewC 2023.09.12. 18:39:43

@Shyr Kahn: @alexGicamo: ++

Az éttermes részen én is kiakadtam. Viccen kívül mondom. Hasonló esetben én is berágtam volna, az lett volna az utolsó csepp. Ha már kajálni sem engednek, az a legmegalázóbb.

Nyilván Bonunak sokkal hamarabb hallgatni kellett volna a szebb szóra, meg lett kérve időben.

Azt speciel támogatom, hogy keményebbek legyünk azokkal akiket szeretnénk elküldeni, de ehhez tényleg teljesítmény alapú szerződések kellenek. Mivel a régi vezetőség hülye volt ehhez, óhatatlan, hogy a mostaniaknak keményebben kell tolnia.

Ezért most benne van, hogy ilyenek még előfordulnak majd.

alexGicamo 2023.09.12. 18:52:28

@MdewC: Eltart egy ideig a kitakarítás ...

SuperTrezi 2023.09.12. 20:06:23

Az első mondat, ami eszembe jutott ne maradjon leíratlan: "Micsoda egy patkány."

west30 2023.09.12. 20:31:06

Bonucci megkapta a lehetoseget,hogy bucsumeccsel,emelt fovel tavozzon,de o nemet mondott,ugy gondolta nem lesz itt gond.Erre a klub kitette azok koze akikkel nem szamol,bevalt modszer a tobbi csapat is ezt csinalja.Ha tenyleg igaz lenne amit allit,a tobbiek is perelnenek akikkel egyutt edzett.

Zamboni nem egy tészta 2023.09.12. 21:12:50

@kidelpiero: 1 igaz 2 Bonucci esetében viszont nem érv... mert Bonucci sem bánt a klubbal különbül

DelPiero2 2023.09.12. 22:19:34

@Shyr Kahn: azt se feledjük, hogy ADP simán lőtt gólt az Internek abban az évben, mert ez a hozzá nem értő Agnelli elhatározta hogy ADP nem lesz, mennie kellett.

Juvino 2023.09.12. 23:01:45

@Shyr Kahn: Egyetertek, annak ellenere,h en sem vagyok oda erte a Milan ota. De! Miert mindig a legendainkkal kemenykedunk? Miert nem a Ramsey felekkel? Es igaz, nem ismerjuk az igazi hatteret az egesznek, de nem edzhet, nem talalkozhat a csapattarsaival, nem mehet be az etterembe? Ne mar, ez nagyon gaz! Meg ugy is, h ismetlem, nem tudjuk a teljes hatter sztorit. Annyit tudunk,h elvileg elmondtak neki fel eve,h ez a szitu, es ő nem elt a szep bucsuzas lehetosegevel. De gyanitom,h ez ennel sokkal bonyolultabb es komplikaltabb. Raadasul elo szerzodese volt, minek kotnek ilyen szerzodeseket?? Azok az igazi felelosek!

Khedira 2023.09.13. 05:43:40

Bonucsicska ezt pontosan eljátszotta a klubbal fordítva is. Nyomást gyakorolt, hogy engedjék el a milánba. Eladhattuk volna akkor a PL-be majdnem dupla áron. De a beteg fia mellett volt a helye. Ezt is elfogadtuk, megértettük. Anyagilag is kedvezőtlen volt az eladás, ráadásul a riválist is erősítettük. Mindezt miatta. Most a fordított helyzetben neki áll pereskedni. Csak ismételni tudom magam erkölcsileg nulla.

Khedira 2023.09.13. 06:00:16

@Khedira: jaaaaah! És utána a vissza út is minden az ő kénye kedve szerint. Beáldoztunk érte egy igéretes olasz védőt, akinek aztán a karriere kuka is lett. A távozása, az itt léte, a visszahozatala és az elküldése sem volt balhé mentes. Hány ilyen ember van még? Pogback? Ott legalább tejeltek érte rendesen, a visszahozása meg a mi sarunk.

venember83 2023.09.13. 20:57:12

A Tuttosport szerkesztője, Guido Vaciago ma kicsit szubjektívebb írással szolgált Bonucci kapcsán: „…a klubhoz tartozás érzése nem létezik, vagy ha mégis, akkor valahogy pénzügyi viszonzásra szorul; nem létezik mindent felülíró csapatérdek, csupán az egyének érdekei, amelyek a legjobb esetben egybeesnek a csapat érdekeivel. A mezcsókolgatások és szívre mutogatások hitelessége megegyezik az abrakadabra szó varázserejével…”

Ethan Hunt 2023.09.13. 23:19:30

Egy pozitív hozadéka mindenképpen lesz az ügynek: Bonuccinak semmi köze nem lesz a Juventushoz a jövőben...

venember83 2023.09.14. 08:29:19

@Ethan Hunt: ugyan, egy 500 meccses játékost bármikor vissza lehet hozni, megfelelő felhajtással, Bonu meg amúgy is rugalmas természetéből fakadóan, szóval simán el tudom képzelni a visszatérését majd valamikor, főleg ha Chiello kap valamilyen szerepet. Nyilván bábnak, kirakatba, nem valós vezetői szerepkörbe kinevezve Leót.

venember83 2024.02.01. 12:19:36

A Juventus hivatalos közleményt adott ki: „Leonardo Bonucci visszavonta keresetét a Juventus FC-vel szemben, amit a klub elfogadott. Ez véglegesen pontot tesz a vitára, mindenféle pénzügyi következmények nélkül. A Juventus és Leonardo Bonucci teljesen elégedett az ügy kimenetelével, ami nem csorbítja az együtt megélt győztes pillanatokat és az évek során kialakult kapcsolatot.”

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása