Rabiot: „Mindenki több gólt vár tőlem”

rabiot_adrien_golorom_sampdoria_ellen.jpgAdrien Rabiot a L'Équipe munkatársának adott interjút a válogatott szünet alatt, és ebben az interjúban indokkal szolgált arra vonatkozóan is, miért is írt alá egyéves szerződést a Juventusszal.

„A Juventusnál maradtam, hogy hatékonyan tudjak felkészülni a 2024-es EB-re, ez fontos indok volt a maradás mellett, mert nem egyszerű beilleszkedni egy új klubnál.

A Juventusnál idén nem harcolunk európai kupáért, de ezt lehetőségnek tekintem arra, hogy keményebben dolgozzak, ami nem lehetséges akkor, amikor háromnaponta játszanunk kell. Massimiliano Allegri több gólt szeretne látni tőlem? Ezt erőlteti, és tulajdonképpen jól teszi. Jobb mutatókra lennék képes, még ha tavaly tizenegy gólt is jegyeztem. Az összes edző ezt mondta nekem, még Laurent Blanc is a PSG-nél. Van hova fejlődnöm, és ez az egyik ilyen terület.

A francia csapat fontos alakja? Ez természetes esemény 2020-as visszatérésem óta, azóta minden egyes meccsen játszottam, amikor csak tudtam. A futballisták generációja lassan változik, és lassan az idősebbek sorába kerülök. Az új generációval a válogatotton belül elég jól ismerjük egymást, erős kapcsok kötnek össze minket, és sokunk származik a párizsi régióból.

A válogatott csapatkapitánya? Nem mondom, hogy nem érdekel, mert ez hazugság lenne. Ez fontos szerep, ami azt mutatja, hogy elértem egy pontra, de vannak nálam indokoltabb játékosok ennek a szerepnek a betöltésére.

Nem támogat egyik sportszergyártó sem, mert szeretek szabad lenni. A cipők, gyártótól függetlenül, jók lehetnek egyik nap, aztán kevésbé jók másnap. A legjobbat akarom választani magam számára, és meg akarom tartani a képességet, hogy válthassak egyik gyártó termékéről a másikra. A kényelem vezérli a választásom, nem a kinézet. Adott időszakban adidas termékeket használtam, aztán váltottam Nike-ra, mert jobbnak éreztem, és megtehettem ezt, mert nem kötött semmilyen szerződés. A szponzorszerződések megléte sok kötelezettséget is eredményez, sok tennivaló merül fel. A pihenőidő a meccsek között sokszor nagyon rövid, és szeretem ezt kihasználni a regenerálódásra ahelyett, hogy Ibizára vagy bárhova el kelljen utazni egy fotózásra. Elég jó az életszínvonalam ahhoz, hogy ne legyen szükségem erre a pénzre.

Lemaradtam az Aranylabda jelöltek listájáról? Nem hagyott hidegen. Nagyon fontos szezon van mögöttem egyéni szinten, és látva egyes nevezett játékosokat nemigen láttam a logikát az egészben. Aki minderről dönt, talán nem veszi figyelembe a futballisták egész szezonját: talán elég egy-két jó BL-meccs a jelöltek listájára való felkerüléshez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1418211909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása