Allegri: „Nem lehetünk a scudetto egyértelmű esélyesei”

allegri_massimiliano_uvolt_1.jpgMassimiliano Allegri az Empoli ellen 2-0-ra megnyert meccs után arról beszélt, hogy csapata a BL-helyért kell versenyben legyen, nem a scudettóért, de az értékelést Paul Pogba esetleges sérülésének ecsetelésével kezdte.

„Még nem tudunk semmit Paul Pogba kapcsán, combja hátsó részénél érzett valamit, a vizsgálatok majd megmondják, mi a helyzet. Kár ezért, mert pályára lépett, és félóráig minőségi futballt mutatott.” - mondta a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Jól teljesítettünk egy Empoli ellen, amely nem a legkönnyebb ellenfél. Lényegében lehetőséget sem adtunk semmire az ellenfélnek a kapu előtt, de az utolsó harmadban vagy az utolsó passznál nyugodtabbnak kell lennünk, mivel túlságosan kapkodtunk. Ezeken a dolgokon javítani fogunk, ahogy haladunk előre a szezonban.

Timothy Weah kicsit fáradt volt, miközben egy sokkal taktikusabb ligába érkezett, mint amiben eddig futballozott, ezért inkább pihentettem. Ezen kívül azt akartam, hogy maradjon opcióm a padról, aki meg tudja változtatni a meccs menetét. Filip Kostić jól játszott, Filip megbízható játékos, még ha nem is szerepelt az első két meccsen.

A Dušan Vlahović és Federico Ciesa közötti összhang egyre jobb, örülök Federico góljának, és sajnálom, hogy Dušan Vlahović nem lőtte be a tizenegyest. Ugyanakkor szerintem jobban teljesített, mint amikor legutóbb gólt szerzett. Mindenkire szükségünk van, és a meccs tempóját magas szinten kell tartanunk, hogy problémákat okozzunk az ellenfélnek.

A középpályások és a csatárok is azon dolgoznak, hogy minél jobban megismerjék egymás mozgását. Amikor egy előretolt védelem ellen játszunk, amilyet az Empoli alkalmazott, a megfelelő pillanatot kell választani a passzokra, és ezeknek pontosnak kell lenniük.

Manuel Locatelli nagyon jól teljesített, Fabio Miretti pedig a sorok között játszott, de javulnia kell a passzok gyorsasága tekintetében, és gyakrabban kell gólszerzésre törekedjen. Azon dolgozunk, hogy októbertől és novembertől maximális erőnléti állapotban legyünk, és igazán keményen nyomhassunk.

Senkinek nem tetszik, hogy kimaradtunk a BL-ből. Tavaly harmadik helyen zártunk a tabellán, szóval könnyű azt mondani, hogy félresiklott a Juve az elmúlt szezonban, de a pontok szerint harmadikak voltunk, büntetés nélkül. Vannak csapatok jelenleg, amelyek jobban fel vannak szerelve a scudettóért zajló harcra, amilyen az Inter, a Napoli és a Milan. A mi feladatunk ,hogy minél közelebb maradjunk hozzájuk, és a szezont a legjobb négy között zárjuk. Az év során történhetnek dolgok, és lehet, hogy a scudettóért leszünk harcban, de nem tekinthetjük magunkat a scudetto egyértelmű esélyeseinek.”

Massimiliano Allegri sokszor rendkívül egyszerű játéknak nevezte a futballt, Luciano Spalletti szerint azonban ez az állítás messze áll a valóságtól.

„Egy edző intelligenciáját az mutatja, hogy képes-e megérteni, milyen játékosok állnak a rendelkezésére. Nem lehet egy puskával tankra támadni, más taktikai megközelítést kell alkalmazni.

Idén olyan játékosaink vannak, akik nem annyira tapasztaltak, de megvan a lábuk a futballhoz. Ahogy Ariedo Braida mondta régebben, futni a futballban nem kötelező, azonban mindenképpen hasznos. Nem azt akarom mondani, hogy a futball egyszerű játék, mert ez a kijelentés sok embernek nem tetszik, de azt elmondanám, hogy papíron a legegyszerűbb dolgok sokszor a legnehezebben megvalósíthatók.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8918206975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2023.09.04. 06:45:55

Ez bizony sok szó volt, és mennyi feleslegesen.
Pogbát el kell felejteni, ennek semmi értelme így.
Akadozik a gépezet még, de remélem lesz fejlődés játék terén, mert olykor azért nézhetetlen.
Gattit bízom benne állandósítja Sanyi helyett.

Gaben Smith 2023.09.04. 08:13:07

Szeretett mesterem.
Elhiszem, hogy ólálkodnak tanknyi csapatok Európában , de idén csak a csizmán belül menetelhetsz ,bar a csürhe sosem fogja megérteni ,hogy Te a harmadik lettel es ezt pedig minduntalan ismétled/memorizáltatod a hálátlan szurkolókkal. Tehát a kérdés adott ohh Te grande mister ,mi egy tank vagyunk az empoli,salernitana es a többi puskával rendelkező kiscsapathoz képest ,de eddig, nekem nagyon úgy tűnik , hogy a teoriad téves hiszen a puska csúnyán a hálóba paszirozta a tankot. Ahh de hagyjuk ,hogy is értheti meg egy egyszerű szurkolok a Te edzői intelligenciad.
A futball pedig ,mar csak azért nem lehet egyszerű, mert mint az emberiség is mindenben állandóan újít fejlődik.
Guardiola azért (is) tud mindig nyerni nagyon régóta ,mert mindig változtat ,alkalmazkodik,újít .
De hat van nekünk saját kopasz mágusunk ki az a Gárdióla…

harciretek 2023.09.04. 10:02:25

Szerintem Pogba tegnap 5 perc alatt megmutatta, hogy miért kell bízni, reménykedni a felépülésében. Ha csak a tehetséget nézzük, nemcsak a középpályan, de a teljes idei keretben nincs meg egy ilyen játékos szerintem :(

2023.09.04. 10:17:52

Miretti jól helyezkedik ez tény, de rengeteg labdát veszít és néha el is ad. Ugyanez vonatkozik Locatellire is, nagyon sok a rontott passz, főleg a hosszabbak siralmasak. Azért fejlődgetnek szépen lassan.

Thuglife! 2023.09.04. 10:44:44

12x 13x.
"Vannak csapatok amelyek jobban fel vannak szerelve jelenleg a scudettóért folyó harcra"
Ezt a mondatot hány edző éli túl a klubjával/sportigazgatóval szemben?? Csak egy.az egész világon csak egy.és ezt nem értem hogy miért pont ennél a klubnál van az az egy.

2023.09.04. 10:48:35

Vajon mit jelenthet a "csürhe" ebben a magasztos hozzászólásban.

MarcoT 2023.09.04. 11:15:33

Ezzel a játékkal csoda lesz ha a legjobb négyben végzünk

Gaben Smith 2023.09.04. 12:41:14

@LacaGLJuve: vajon miert nem tud ertelmezni a hozzaszolo es annak cimezni akivel baja van.
A beszologatas nagyon megy csak ertelmes dolgokat nem igazan tudsz kipreseni magadbol :)

alexGicamo 2023.09.04. 15:56:31

Sok beszédnek sok az alja !

sleepy8 2023.09.04. 21:09:39

@Thuglife!: Még szerencse hogy nem küldenek el valakit, azért mert ki meri mondani az igazságot. Ezer más (jogos) okkal el lehetne küldeni ha akarnák.

Thuglife! 2023.09.05. 07:48:45

@sleepy8: Contét el merték küldeni mert azt mondta gyenge a csapat a BL -hez.
Most ő azt mondja gyenge a keret a bajnoksághoz...csak tegyük helyre hogy kit vártak vissza Messiásként és sztáredző létére mi a hozzáadott értéke a mutatott játékhoz.
Szöglet utáni kavarodásból gólban nagyok vagyunk azt aláírom.ezzel el lehet bukdácsolni a kicsik ellen.

steven.h 2023.09.05. 08:16:33

@Thuglife!: Contét nem küldték el, hanem ő fogta magát és elment a felkészülés közepén, mint ahogy tette más helyeken is már többször, és változatlanul nem értem ezt a Conte mániát, pont annyira felmelegített káposzta lenne mint Allegri, és pont ugyanannyira nem tud megújulni mint Allegri és én még csak Juventinonak sem gondolom őt.

Ráadásul Conte még ennyire se játszatná a fiatalokat mert totálisan elment abba az irányba hogy ő azonnali eredményt akar, nem projektet.

Thuglife! 2023.09.05. 09:38:11

@steven.h: igaz ő lépett le és közös megegyezéssel bontották fel végül,de az indoka ez volt.az idő megszépíti a dolgokat.
Ki beszélt egyébként a visszahozataláról vagy a képessegeiről?
Azt mondom bele lehet bukni ilyen mondatokba hogy gyenge a keret.
Allegri részéről a fiatalok játszatását inkább hagyjuk.beépíteni/felépíteni valakit és bedobálni valakit(parancsra)két különböző dolog.
Kean is nála került fel az első csapatba és milyen sokra vitte.azóta is egy cserejátékos.és mindenhol ahol megfordult.

steven.h 2023.09.05. 10:18:24

@Thuglife!: Azt inkább általánosságban írtam, hogy valahogy mindig Contéhoz kell mindent hasonlítani. Szerintem nem mindegy hogy nem tetszik neki hogy nem kap erősítést, lenyilatkozza majd egyik pillanatról a másikra lelép. Nyilván mivel közös megegyezés volt a vezetőség sem akarta nagyon itt tartani.

Az ilyen mondatokba bele lehet bukni dolognál nekem inkább az jut eszembe, amikor Paratici és Nedved Allegri akkori teljesen jogos kritikájára a keretre azt mondta hogy ezzel a kerettel BL-t kell nyerni, olyan erős, idehozták Ronaldot, majd év végén voltak olyan hírek hogy a Ronaldo transzfert is kritizálta, el akarta adatni, és kirúgták. Láthatjuk hogy azóta hova jutott a csapat, ezzel nem neki adok igazat, mert a visszahozatala is pont annyira hiba volt, mint az hogy a 2. BL döntő után minden évben általa hangoztatott reform a keretben nem történt meg.

Nyilván a két dolog súlyozása szubjektív, így erre is meg arra is billenhet a mérleg, hogy mi volt a nagyobb hiba, midenesetre most annak szurkolni kell, hogy legalább a BL meglegyen, hogy valami minimális keret legyen az erősítésre. Én azt gondolom, hogy a heti 1 meccsel elért 4. hely nem lesz elég ahhoz hogy Allegri a 3. évét is megkezdje, hacsak elképzelésben meg játékban nem párosul szignifikáns előrelépéssel, ami jelenleg elég elképzelhetetlen, hacsak nem történik valami megint januárban, mint a legutolsó BL döntőnél, vagy az előtte lévő évben.

steven.h 2023.09.05. 10:19:26

@Thuglife!: vagy egyébként lehetne mondani Sarrit is, csak ott sajnos nem emlékszem, hogy a kirúgása volt előbb vagy az "edzhetetlen keret" nyilatkozata

venember83 2023.09.05. 13:29:10

@steven.h: előbb kirúgták, kb. azonnal a Lyon elleni kiesés után.

Thuglife! 2023.09.05. 13:47:01

@steven.h: én úgy emlékszem vissza hogy Allegri csak a második korszaka előtt "szivárogtatta ki"egy közös ebéd után Agnellivel hogy Ronaldot el kéne adni.
Az első korszakban lecserélni se merte.Sarri volt aki le merte cserélni azt nem tudom hogy ebbe bukott e bele vagy hogy kérni mert egy Jorginhot.na mindegy,a lényeg hogy érezhető kis kettősmérce.

Thuglife! 2023.09.05. 13:49:52

@venember83: nem vitte végig a szezont?
Én úgy emlékszem fogta a trófeát.

venember83 2023.09.05. 13:56:22

@Thuglife!: végigvitte, csak akkor augusztusban ért véget a BL, a bajnokság lezárása után, mert a koronavírus-járvány miatt minden eltolódott.

steven.h 2023.09.05. 14:06:59

@venember83: Na akkor ezért kavarodott össze bennem ez az idővonal, hogy mikor mi történt.

@Thuglife!: Utólag ezeket nehéz megmondani, hogy mikor mi történt, a 2017-es meg a 2018-as évben én úgy emlékszem hogy több hír is érkezett arról, hogy minőségben gyenge a keret és több játékos értékesítését kérte, pl Dybala is, aztán meg mégis játszatta ugyanúgy, szóval nem felmenteni akarom, meg leírtam hogy én mindkét esetet hibának gondolom, vagy nem tudom hogy a kettős mércénél mire gondoltál. Én azt egyáltalán nem bánom hogy Sarrit elküldték, mert nem szimpatizáltam vele és szerintem vele semmit nem mozdultunk előre, bár itt a blogon más volt a vélemény. Nyilván lehet ha dolgozhat 2 évet akkor más lett volna, de az a vezetőség inkább a balfék döntéseiről volt akkor már híres Paraticivel és Nedveddel és én egyébként Pirlot is hagytam volna dolgozni, de nála így elnézve a karrierútját inkább az kezd bebizonyosodni, hogy a jó időszaka a csapatnak ami volt alatta inkább Tudor ötleteiből fakadt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása