Az Agnelli család és a Juventus: 100 év szerelem

agnelli_100.jpgA mai nappal ünnepli a Juventus-család, hogy 1923 július 24-én Edoardo Agnelli a klub elnöke lett, s azóta egy évszázad telt el, hogy az Agnelli család irányította a zebramezeseket. Ebből a jeles alkalomból szólaltak meg a Juventus korábbi játékosai, edzői, legendái, s a teljesség igénye nélkül ebből szemezgettünk.

Marcello Lippi:

"A szakmai életem legjobb évei, fantasztikus emberekkel, fantasztikus eredményekkel."

Paolo Montero:

"Számomra a Juve egy család. Mindig is így éreztem és tapasztaltam. Tegnap, ma és mindig."

Giorgio Chiellini

"A Juventus történelem, szenvedély, büszkeség, áldozat és győzelem. A Juventus egy család. A Juventus nagyobb mindennél és mindenkinél, mindörökké."

Alessandro Del Piero:

"Azzal a kézzel a válladon érzed az erőt, a támogatást, a felelősséget, hogy száz éve a Juventus részese vagy. Egy évszázad együtt, a klub és az Agnelli család. Van egy fénykép, amely a régi Communale edzőpályáján készült a 2000-es évek elején, s amely erősen az Avvocatóhoz köt, akit ismertem, ahogyan Dr. Umbertót a korai éveimből a Juventusnál. Azokban a beszélgetésekben, azokban a pillanatokban láttam meg közelről, hogy azok a színek mit jelentenek, s mit jelentenek az Agnelli család számára. Juventus-szurkoló vagyok, tizenkilenc évig voltam a Juventusnál, s ez lehetőséget adott arra, hogy részese legyek egy hatalmas történelemnek, s hogy megértsem, hogy mit jelent ez a szerelem, amely egy évszázada tart. Mert vannak történetek, amelyek nem érhetnek véget."

Fabio Capello:

"Micsoda izgalom volt először viselni a Juventus mezét! Az Advocate előtt játszani, akinek őrült varázsa volt, majd az első scudetto izgalma... Egyébként számomra 38 scudetto van, megnyertük őket, dominálva és együtt. Forza Juve!"

Andrea Barzagli:

"Rengeteg érzelem volt a Juvénál töltött éveim során, de ha egyetlen pillanatot kellene választanom, a stadion avatására emlékeznék. Láttam és hallottam a Juventus múltjának és jelenének teljes történelmét. Egyedülálló érzelmet éreztem, ami velem maradt, a felelősség érzése, hogy ezt a mezt viselem. Éreztem egy család történelmét."

Edgar Davids:

"Mikor először találkoztam az Agnelli családdal, azonnal kíváncsi lettem. Mindig adtak nekünk, játékosoknak némi filozófiát és azt az érzést, hogy nem csupán a klubért, de leginkább saját magunkért tehetünk és kell is tennünk még többet. Bölcsességgel, nyugalommal és kedvességgel kimondott szavakkal inspiráltak bennünket arra, hogy jobbak legyünk."

Zinédine Zidane:

"Juve! Rengeteg érzelem: hogy ne gondolnék az Avvocatóra, aki mindig figyelmes volt velem, a hajnali hívásaira egy megnyert meccs után, a megjelenésére az edzéseken... Megállt a világ! A Juve több volt, mint egy család, egy mátrix volt, ahol igazán megtanultam, mint jelent a versenyképesség játékosként, s ami hajtott engem az életemben férfiként és a családomban is."

Fabrizio Ravanelli:

"Azon kevés szerencsés közé tartozom, akik kora reggeli hívásokat kaptak Giovanni Agnellitől, aki a Juventusról akart beszélni. Azonos volt a szenvedélyünk, a Juventus és az Agnelli család egy entitás, számomra oszthatatlan."

 David Trezeguet:

"A Bianconeri mezét viselni páratlan kiváltság volt. Hihetetlen győzelmeket tapasztaltam meg, Serie A trófeák és kupák elhódítását egy rendkívüli csapattal, tele felejtetetlen bajnokokkal. A pályán elért sikereken túl, a Juventusnál azt jelentette, hogy egy családhoz tartozom. Mindez az Agnelli család hatalmas munkájának volt köszönhető, amely ebben a száz évben sikert teremtett és átadta a Juve Stílust, a történelem és hagyományok szimbólumává téve azt. Azok az évek voltak pályafutásom legjobb fejezetei, egy feledhetetlen tapasztalat. Hálás vagyok, hogy részese lehettem ennek a történelmi klubnak, egy része életemnek, amelyet mindig a szívemben hordozok."

 Claudio Marchisio:

"Pontosan 100 éve, hogy az Agnelli család kapcsolatba került a Juventusszal. Ez valami egyedülálló a világon. Nincsen olyan sportklub, mely ilyen hosszú tulajdonossággal büszkélkedhetne. A Juventus szurkolójának lenni mély dolog: büszkeség, szenvedély, akarat, hogy soha se adjuk fel. Egy család története, de mindannyiunk történetévé is vált. EGYEDÜLÁLLÓ. Amilyenek mi is voltunk. Amilyenek mi is vagyunk. Amilyenek leszünk: #FinoAllaFIne "

Massimiliano Allegri:

"Részese lenni a Juventusnak olyan érzelem, amely évek óta minden egyes nap érezhető. Számomra mindig is megtiszteltetés volt ezt a klubot vezetni, látni a fiatal tehetségek fejlődését, elérni a célokat a pályán, trófeákat nyerni és örömöt adni a szurkolóknak. Olyan tapasztalat, ami egész életedben veled marad, s amelyben az Agnelli család mindig éreztetni tudta jelenlétét, diszkréten, de állandóan."

Michel Platini:

"Nem ismertem az Agnelli család történetét, Franciaországban követtem az olasz csapatok mérkőzéseit, de semmit sem tudtam az elnökökről. Amikor megérkeztem Torinóba, rájöttem, hogy nem csak a Juventusról és annak a sikereiről van szó, hanem azokról is, akik évek óta vezették ugyanazzal a vezetéknévvel: az Agnellikről. Megismerve az ügyvédet és a testvérét, Umbertót, megértettem a klubhoz kötődő egyedülálló dinasztia fontosságát és jelentőségét, egy lenyűgöző történelmet, tele nagy karizmával és kompetenciával rendelkező karakterekkel, közben tiszteletben tartva a családi hagyományokat. Számomra gyönyörű és felejthetetlen évek voltak."

Gianluca Pessotto:

"Száz évnyi egyedülálló szerelmi történet. Lábujjhegyen léptem be ebbe a történetbe, majd a ti »Pessottinótok« lettem. Mert a Juventus több, mint egy család, ez a család. Én pedig köszönöm, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy a részese lehessek. Fino alla fine!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3318178221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolika1015 2023.07.24. 22:50:49

1990 óta vagyok Juventino, így kicsit én is a Juve család részének érzem magam. Minden cikket, fórumot olvasok. Minden meccset megnézek rendületlenül. Teljesen az életem része 4 gyermekes apaként……. Forza Juve Per Sempre!!

MdewC 2023.07.25. 00:56:35

@Zolika1015: fullos. Így tovább.

Juve!

Thuglife! 2023.07.25. 08:17:25

Összehasonlítva a nevekkel,ha belegondolok hogy egy Lukaku húzza fel a fekete fehér mezt...

Khedira 2023.07.25. 09:01:02

@Zolika1015: én csak 2000 óta és 2 gyerekes vagyok, de amúgy stimm.

MarcoT 2023.07.25. 10:38:47

1977 / 3.

S még valami. Ha megbántottam valakit a blogon, elnézést kérek. Kizárólag a bianconeri iránti aggódás és szeretet insirált.

Zsltrk977 2023.07.25. 12:19:41

1994 óta vagyok juventino majd 30 éve. Jó olvasni ezeket megszólalásokat, köztük Alexandro Del Pierotól
aki számomra legnagyobb játékos kedvenc csapatomból.
Forza Juve per sempre! Fino alla fine!

alexGicamo 2023.07.25. 15:22:57

Gratulálok az Agnelli családnak, mert ez igazán egyedülálló dolog ! Méltán lehetnek büszkék rá !
Kár, hogy a közelmúltbéli és jelenlegi történések kissé befelhőzik eme szép centenáriumot !

Ethan Hunt 2023.07.25. 15:34:51

A magam részéről 1993 óta vagyok a Juventus szurkolója és mivel a hűség számomra az egyik legnagyobb emberi érték, így nemigen fogok már más csapatnak ilyen szinten szurkolni soha, amíg élek...

Gyerekként emlékszem, amikor apámmal néztem a tv-ben, volt egy ilyen műsor - talán 'Kupaszerda' volt a neve vagy valami hasonló - ahol a hétközi európai kupameccsek (BEK, KEK, UEFA) összefoglalóját mutatták és amint megláttam ezt a mezt Roberto Baggio hátán, valahogy bekattant valami... :) Rettenetesen megtetszett a zebra csíkos mez, aztán ahogy kiírták a csapat nevét, hogy 'Juventus', baromi menőnek hatott. Úgyhogy vége is volt a csapatkeresésemnek, mielőtt még egyáltalán elkezdődött volna...

Az első pár évben a kedvencem Roby Baggio volt, kissé sokkolt a távozása egy riválishoz és először bosszantott is, hogy van egy fiatalabb játékos, akibe ennyire beleinvesztál a Juventus, hogy képesek őt elengedni, na de aztán, amikor látta az ember azt a Del Pierót játszani, minden megváltozott...

Onnantól ő az egyedüli nagy kedvenc és akinek szerintem a karrierje annyira fordulatos és drámákkal teletűzdelt, hogy majd mindenképpen meg kell filmesíteni...

Rocky80 2023.07.25. 22:29:08

Én csak addig leszek Juventus szurkoló ameddig Allegri itt van. Utána viszlát, juventinok!

:D

Juvino 2023.07.26. 07:59:29

Gyerekkoromban, amikor megkaptam az elso ket gombfocicsapatomat, az egyik a Juve volt, itt minden eldölt:) A Ferrari szeretete talan meg az autos kartyaval jott. Sokaig nem is tudtam,h egy csalad kezeben vannak. Remelem, h kitartanak, es egyiket sem adjak el, m ez egy ritka ertek a mai vilagban!

Pepito1982 2023.07.26. 14:25:33

Én kb 95 óta, szerintem én is először a mezbe szerettem bele :)
96-ban már sírtam örömömben a BL döntőben. 2 kisgyerekem van, 6 éves lány, 3 éves fiú. A kislány már be van tanítva, utálja az intert :), remélem még pár év és nézi velem a meccseket.

Marci04 2023.07.27. 10:52:07

@Rocky80: Oh jaj ne, ez nagyon szomorú hír...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása