Pjanić: „Allegri hisz benne, hogy még elérhet valami nagyszerűt”

allegri_massimiliano_visszater_continassaba_ingben.JPGMiralem Pjanić a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozott, és elmondta véleményét a Juventus helyzetéről, bajnoki reményekről és a csatárkérdésről.

„Massimiliano Allegri szeretne egy normálisabb szezont futni a Juventusszal, miután az elmúlt évben nagy volt a zavar az elvett, visszaadott, majd ismét elvett pontok miatt. Ezen kívül pedig voltak komoly sérülések, valamint a vezetőség is leköszönt novemberben, így ő egyedül maradt. Az arab klubok végtelen gazdasági kapacitással rendelkeznek, és ha Massimiliano Allegri volt az első számú opciójuk, ennek oka volt: Massimiliano Allegri rendkívül elismert edző, aki rengeteg trófeát nyert. Nem titok, hogy az arab klubok nagyon akarták őt, mi is beszéltünk erről, Massimiliano Allegrinek azonban még két évig érvényes a szerződése, kötődik a Juventushoz, és mindenekfelett nagyon motivált, és meggyőződése, hogy képes valami nagyszerűt összehozni.

A csapatok megítélése tekintetében várjuk meg az augusztust, az olasz klubok mercatója nem túl agresszív, mindenki az eladásra összpontosít. A scudettóért ugyanazok a klubok fognak harcolni. A Napoli, a Juve, az Inter, a Milan. A két milánói csapat sokat változott. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

A futballban nem lep meg semmi, Juan Cuadrado szabadon távozott, miután lejárt a szerződése, és ha az Intert választotta ahhoz, hogy magas szinten folytassa, tisztelnünk kell a döntését. Ezek egyéni döntések, de nem feledhetjük el, hogy Juan mennyi mindent adott a Juventusnak a torinói nyolc éve alatt.

Nem jogos összehasonlítani Romelu Lukaku és Gonzalo Higuaín helyzetét, ezek különböző esetek. Gonzalo Higuaín rendkívüli csatár volt, a Real Madridnál is játszott, 2016-ban pedig 36 gólig jutott a Napolinál, őrült szezon volt. Annyira őrült szezon volt, hogy a Juve kifizette a 90 millió eurós kivásárlási árat. Romelu Lukaku helyzete más, ő viszontagságos évet futott az Internél, ráadásul ő nem is az Inter játékosa, hanem a Chelsea keretéhez tartozik.

Ha jelenleg azt gondolják, hogy egy kilences jobban teljesítene, ha Romelu Lukaku jellemzőivel rendelkezne, mintha Dušan Vlahović a center, akkor szerintem mindenki számára megfelelő megoldást fognak találni. Játékosként nagyon tetszik Dušan Vlahović. Dušan Vlahović fiatal, de nagy potenciál van benne, és a Fiorentinánál nagyszerű dolgokat mutatott. Azonban Torinóban, ahol a meznek is nagyobb a súlya, kontinuitásra kell lelnie. Romelu Lukaku több nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, ő sokkal inkább egy kész játékos.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6918174298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.07.20. 13:51:39

@venember83: Mit fogdos a Mester? Valami aranytapírt?

alexGicamo 2023.07.20. 13:55:16

1. Hány szerelme van Maximusnak ?
( anno Khedira, DeSíró, jelenleg úgy néz ki Rabiot )
2. Pjanic most Maximus háremhölgye vagy titokban felcsapott az ügynökének, mert annyira promózza, mintha most kéne őt valahová betolnia ?

alexGicamo 2023.07.20. 13:56:27

@venember83: LOL ! Helytálló lett volna ! Sebaj, majd a kövi hírhez ! :-)))

Thuglife! 2023.07.20. 14:07:36

Minden lehugyozott kő alól gyűjtik a Kortes beszédeket tartó jelentéktelen fickókat.szüksége is van rá a mesternek és tartson is ki sokáig...mert már az 5. forduló után a menesztéséről fognak írni akár csak tavaly.

Rocky80 2023.07.20. 14:46:28

@Thuglife!: ez csak a te hagymázas vágyad, nem a realitás. :D

venember83 2023.07.20. 14:49:16

@Rocky80: a realitást majd meglátjuk, egyelőre a mercato végkicsengése is rendkívül kérdéses. Bár AM holnap megy Firenzébe orvosira, igaz, csak kölcsönben egy évre, de hátha Fior-mezben futballista hatását fogja kelteni, hogy kivásárolják 20 millió euróért.

KennethJames 2023.07.20. 14:57:59

Maxi olyan mint a sportszeletes raszta. Ő mindíg csak segíteni akar aztán dől minden össze utánna.

Lanzafame 2023.07.20. 15:20:13

Kész provokáció, ahogy Allegriről beszél...

1. "az elmúlt évben nagy volt a zavar az elvett, visszaadott, majd ismét elvett pontok miatt"
- ilyen komoly, fizetésben a krémhez tartozó edzőként tessék motivációt kovácsolni, erőt meríteni a nehéz körülményekből, nem rögtön, kényelmesen bedobni a törölközőt, mondván megvan a sikertelenség és játék nélküliség oka

2. "voltak komoly sérülések"
- évek óta minden szezon tele van komoly sérülésekkel. Kérdés, ki felel a nyári felkészülésért, ki fogja össze az edzői stábot, ha nem a vezetőedző?

3. "Az arab klubok végtelen gazdasági kapacitással rendelkeznek, és ha Massimiliano Allegri volt az első számú opciójuk"
- komoly edző nem megy oda, Allegri emiatt tényleg oda való. Az angol vagy spanyol bajnokságba nem hívják, mivel nem hisz az építkezésben, nem halad a korral, és még nyelveket sem beszél.

4. "még két évig érvényes a szerződése, kötődik a Juventushoz"
- nagyon kötődik, hülye lenne feladni a zsíros szerződését, tudja, hogy nem lesz több ilyen munkája európai klubnál.

sleepy8 2023.07.20. 15:35:15

Valaki szidja a Mistert; igaza van (még ha olyan teljesen agyhalott is mint Cassano

Thuglife! 2023.07.20. 15:55:02

@sleepy8: jelentéktelen és súlytalan amit szakmailag mond mert csak nettó seggnyalás.
Játékosként a Rómában jó volt.
Cassano még nem udvariaskodik kimondja amit minden épeszű ember lát,hogy a Juve csak akkor tud gólt lőni ha az ellenfél védelme összebalfaszkodja.ez így hangzott el,neki nem kell udvariaskodni.
Akkor most tegyél ki valami emojit hogy jaaa most már éérteem!

Thuglife! 2023.07.20. 16:04:29

@Rocky80: úgy van! Vágyálom ez is az is.
Csak a te álmaid bekövetkezésére SEMMI nem utal!
Gyakran elgondolkozom hogy nézed te egyáltalán a meccseinket vagy csak kapásból mindig az ellenkezőjét állítod mindennek hogy te ezzel tűnj ki a véleményeddel vagy valami bérelt kommentelő vagy hogy növeld itt a forgalmat.nyilván nem kell mindenkinek egyetérteni de amikor valaki azt állítja hogy a klub mindenki előtt akkor nem értem hogy szolgálja a klub érdekeit egy kiégett idegroncs a kispadon ülnie.

Lanzafame 2023.07.20. 16:06:23

@sleepy8: legalább legyen annyi tökünk, hogy megszólítjuk a címzettet, köszi.

Csak Csucsu 2023.07.20. 16:41:18

bl helyet elcsípni Olaszország talán legjobb strukturális és finansziális helyzetéből már 2 éve etalonnak számít...nem tudom hova lehetne tovább

és ki lehet kapni olykor...olyan nincs hogy mindig csúcsforma...de nem is tudom mikor élveztem utoljára Juventus meccset a keze alatt

Rocky80 2023.07.20. 17:06:32

@Thuglife!: amúgy Rabiot jelentéktelen fickó? Csak kérdezem. Tavaly kb. a legjobbunk volt. Pjanic is évekig volt nálunk, ne jelentéktelenezzük már le őket, csak mert te így ítéled meg. Ez is realitás.

Mert aztán a te álmodra 5 forduló után aztán baromi sok minden utal! Amúgy meg ne gondolkozz olyan sokat ezen, mert frusztrált leszel...

@venember83: légyszi, segíts már: vannak itt bérelt kommentelők? Érdekelne egy ilyen állás!

Természetesen nézem a meccseinket, lehet többet is átlagban mint az itt lévők, ugyanis igyekszem az összes meccsünket megnézni. Az, hogy a véleményem más, azt jelenti, hogy nem biztos, hogy mindenki ugyanazt/ugyanúgy gondolja/látja/értelmezi a dolgokat, mint te. Például szerintem nem is kiégett, meg nem is idegroncs. Ez is csak a te realitásod, meg a te igazságod és értelmezésed. :-)

@Lanzafame:

1., Ő merített is, csak a játékosok nem... Szerinted egy kényelmes szezon volt a tavalyi neki?

3., angol/spanyol bajnokság: Nem tudhatjuk.

4., ezt sem

Rocky80 2023.07.20. 17:12:29

@Thuglife!: de az is lehet, hogy azért regeltem 10 éve, hogy neked ellentmondjak. Eddig vártam hogy hátha felbukkan valaki, akivel lehet végre vitatkozni és értelmet ad az életemnek. Jelentem, sikerült!

Végre kitűnhetek, végre valaki aki észrevett és gyakran elgondolkozik a létezésemen és a véleményeimen! :D

Rocky80 2023.07.20. 17:17:26

@Thuglife!: De nem hergelni akarlak, meg vitatkozni, ne érts félre! Csak mulatok ezen a bérelt kommentelő felvetésen, illetve általánosságban szeretnék nézőpontot szélesíteni, meg egy másik oldalt is megmutatni és az érveiket felsorolni. Most pont Allegrit kell védelembe venni, akit ráadásul szeretek is és ez teljesen szembemegy a blog többségének véleményével; ez pech... Nektek! :D

Rocky80 2023.07.20. 17:20:15

@venember83: (akkor 2500 euro, úgy ahogy szoktuk. Köszönöm.)

:D

Del Pybala 2023.07.20. 17:23:50

@Rocky80: attol meg h talalt par golt rabiot egy szaros selejt

Gaben Smith 2023.07.20. 17:36:34

@Rocky80: ebben a szezonban ugyis elvalik kinek van igaza ha csodat tesz Allegri akkor neked ha nem akkor be kel ismerned ,hogy tevedtel

FAF 2023.07.20. 17:54:07

@Rocky80: Az Allegri iránt érzett szereteted, az megy szembe a szeretet csapatunk érdekeivel meg a blog többségével. Ahogy írták ha mindenek előtt a klub akkor ez az imádat nehezen fér bele.

Pjanic is elfelejti hogy a mester már két éve van itt, az első évére is soroljon már fel dolgokat a védelmébe. Mások jobb teljesítménnyel 1 év után repültek. Gondolom a COVID az smafu volt mint mentség.

Marci04 2023.07.20. 18:18:28

@Rocky80: Egyébként nem értem miért támadja mindenki rögtön szegény Rocky80-t. Szerintem is Allegri az maga a tökéletes edző. Például a két év szünete alatt rengeteg csapat kérte őt fel edzősködni, az ő keze alatt a játékosok értéke milliókkal javult, a Juventus meccsek varázslatosan szépek és izgalmasak, az idei BL menetelésünk pedig elképesztő volt!

Rocky80 2023.07.20. 18:36:30

@Del Pybala: 10 gól az pár? Én sem kedvelem különösebben, de ne legyél már ennyire végletes... :-)

@Gaben Smith: persze, akkor nyilván igen, csak nagyon fura lesz, tudod miért? Mert ilyen még sosem volt! :D

A viccet félretéve, nincs ennek ekkora súlya azért. Mindenki hisz valamiben, meg a legjobbat akarja gondolom, ki így, ki úgy, én se várom el majd szezon végén hogy az "egész" blog beismerje, hogy tévedett. :-)

@FAF: dehogy! Nem tudhatjátok, hogy más edző mit hozott volna ki egy ilyen szezonból mint a tavalyi, csak gondoljátok.

Mint ahogy miért ütné egymást az, hogy a kedvenc a edzőm ül a padon, meg a Juventust is szeretem? Azért mert ti azt gondoljátok, hogy nem ez a legjobb nekünk? Lehet.

@Marci04: köszönöm hogy elismered, jól esik! :D

A viccet félretéve: volt megkeresése, nem is akárkitől, de elutasította mert pihenni akart. Lehet ilyet, nem?

A szezon nehézségeit meg mindenki látta, ilyen is van, az élet nem habostorta. Az, meg hogy más alatt milyen lett volna ez az év, mint már említettem, nem tudhatjuk. Kloppnak is gyenge éve volt a Poolal, de ettől még jó edző, ezt is mondtam. Ancelotti is az, ezen "gyengébb" év ellenére.

Amúgy egy csapat sem volt így megcibálva az egész világon mint mi. Azt sem tudhatjuk, ők hogy reagáltak volna rá.

Thuglife! 2023.07.20. 18:36:57

@Rocky80: nem tudsz hergelni.semmi nem idegesít már fel a klubbal kapcsolatban.kezdek a közömbösség felé hajlani mert nem érdekelnek az új igazolások sem.nem fogok abba beleállni ki a Juve szint és ki nem.
Köszönhetöen a szerelmednek.
De ha ennyire érvelni szeretnél Allegri mellett akkor miért nem teszed meg?
Rabiot volt a legjobbunk?most komolyan egyik játékosunkat hasonlítjuk össze a másikkal klubon belül?nem is egy poszt.főleg hogy nem is tudjuk,mi a posztjuk,ami a rosszabb h.a mester se.ez az 5. Mercatója és még mindig nem talált olyan játékost akit a kérésére vettünk volna.vagy ebben is beszari és nem meri a nevét adni senkihez akit ő kér nehogy utána a fejére lehessen olvasni.5 mercato után csak jönnek aztán mennek is a játékosok mert nem találja a helyüket.de miért a játékosok mennek?
Szóval Rabiot egy másik csapat másik középpályásával mondjuk Calhanogluval vagy Saviccal kéne összahasonlítani nem Mirettivel vagy Locatellivel akiknek még posztja sincs.
Pjanic meg egy jó rúgotechnikával megáldott helybenforgós búgócsiga akit a BL döntőjében le kellett cserélni a 60.percben mert elfáradt.a nagy semmiben.sose bírta a futást,nem komplex kp.nem modern,jelentéktelen a klub történetében mint Rabiot.ugyanolyan jelentéktelen mint Sturaro Lemina Sissoko vagy a venezuelai kp még a nevére sem emlékszem.csak utazók voltak a bajnoki címet halmozó vonaton de rajtuk nem múlt semmi.

venember83 2023.07.20. 18:37:27

@Rocky80: nem, nem Soros vagy Cukorhegy bácsi áll a blogunk mögött, a Ferrarim szervizelésére is alig jut pénzem, nem gondolod, hogy bérkommentelőket alkalmazunk?

Ui. Hail Hydra!

Marci04 2023.07.20. 18:45:51

@Rocky80: Igen, szabad pihenni. Mindenki szokott szabadságra menni, mondjuk egy hétre. Nem két évre! Főleg nem egy edző. Ha mégis kihagysz ennyi időt edző létedre, akkor fejleszted magad. Maga Allegri nyilatkozta egyszer hogy szokatlan neki az új ötcserés rendszer. Én kicsit továbbmennék, Allegrinek nem szokatlan, egész egyszerűen nem tudja rendesen kezelni már a cseréket sem egy meccsen.
Én a Juventusban hiszek, nem Allagriben.

Thuglife! 2023.07.20. 19:22:00

@venember83: ingyen teszi,valami érthetetlen okból.
De látod mi van ha bedobsz egy Allegrit méltató cikket?
Szerencse hogy most nem közeli képet tettél be róla.így is megláttam körbeforgott a fejem mint az ördögűzős filmbe.
De aztán eszembe jutott és lenyugtatott a Giuntoli nyilatkozat,hogy ott fog ülni a padon.
Testközelből fogja látni és hallani ahogy Vlahovic szép és kedves szavakkal megköszöni a mesternek hogy lecserélte...alig várom!

Shyr Kahn 2023.07.20. 19:22:37

@Rocky80: Nehez megerteni, hogy mikent tudsz 2 ilyen katasztrofalis ev utan is pozitivan hozzaallni Allegri tenykedesehez. Sarri es Pirlo is egy ev utan repult, pedig mindketto tobbet tett az asztalra, mint utobbi eveben Allegri.
De meg ha vitatjuk is ezt, ahogyan @FAF irta, a COVID alatt azert szinten nem volt egyszeru a csapatot vezetni. A Primevideo-n vegigneztem a Pirlo tenykedese alatti szezont (All or nothing: Juventus), ami bar nem egy kivallo sorozat, de legalabb nemi nemu betekintest nyujt arrol, hogy mi is volt/lehetett a szinfalak mogott. A lenyeg, hogy nem volt neki sem egy egyszeru szezonja, de emlekeim szerint nem takarozott a COVIDdal, vagy Dybala hianyaval. Lehet volt egy CR-je, de pl. Dybala alig jatszott serules miatt es a COVID miatt egy rakat kieso jatekosa volt a szezon elso feleben.
Sarrirol ne is beszeljunk inkabb. Totalisan felfoghatatlan szamomra, hogy miert rugtak ki egy esztendo utan mikor is bajnoksagot nyert.

Wizzurah 2023.07.20. 20:03:16

"Massimiliano Allegri rendkívül elismert edző".
Remélem még időben kihúzza a nyelvét Pjanic, mielőtt szájba foscsizza a mester.

west30 2023.07.20. 20:03:34

Lehet itt csurni es csavarni a dolgokat,ha a csapat nem lenne ennyire anyagilag trapa,Allegri mar nem lenne itt.Sot az o nyilatkozaibol kiindulva,szive szerint o sem lenne itt ha megkapna a vegkielegiteset.Remek szezon elo nezunk ilyen haterrel az fix.

venember83 2023.07.20. 20:55:59

@Thuglife!: próbálom, hogy mindenkinek az igényeit kielégítsem, ez a cikket megnyitva egy előnyös kép Maxiról az őt kedvelőknek, a címlapot tekintve meg nem zavaró azoknak, akik annyira nem kedvelik a mestert, s nem akarják mindig az ő mosolyát látni (lásd: prohardver.hu/dl/upc/2023-07/7681_borito.jpg ). Ennél többet én már tényleg nem tehetek. Nem űzök gúnyt senkiből cikk tartalmában (legyen az kép vagy szöveg), amennyire csak lehet, próbálom tartani a semleges, objektív vonalat.

Bundesz 2023.07.21. 15:57:02

@Thuglife!: Még jó hogy lenyeltem a kávét, mert tuti megfulladtam volna a röhögéstől.... Körbe forgott a fejem, mint a........
Hatalmas!
Tényszerűen viszont én abban bízom, hogy a háttérben nem véletlenül jött el Tudor, és felkészül! Abban bízom, hogy a 5 fosul lehozott meccs után, megfogják neki köszönni, ezt a kitartó, és kiváló munkát...
Utána nevetve mehet az arabokhoz tevéket edzeni, mert én nagyon kedveltem, és bele álltam másokba miatta, hogy de jó lesz...,dehogy lett, és nem is lesz már!
Valószínűleg mellette elment a foci, mint a Baseballos filmben Brad Pittel. Amennyiben ez a jó ember, hatalmasat fog alkotni, akkor saját kezűleg faragok neki szobrot!!!
Semmit sem várok idénre, és nem is igen érdekel, remélem lesz játékos, aki megtalálja a számítását nálunk! Abban is reménykedem, hogy a vámpír nagyon hamar le kerül a padról!!!

sleepy8 2023.07.21. 17:02:38

@Gaben Smith: Ha iden nem tesz csodat akkor téved aki szerint nem szar edző? Embeeer, azért a nyár véget megvarhatnank az ilyen kijelentésekkel. Mi van ha még a mostaninal is tudnak szarabb keretet alá tenni? :D

@Lanzafame: Ne haragudj, úgy megijedtem egy nicknametol az interneten, hogy nem mertelek megjelolni.

Gaben Smith 2023.07.21. 21:57:41

@sleepy8: ha a harmadik eveben is az elozo kettohoz ennyire hasonlo se ize se buze langyos eredmenytelen jatekot mutat a csapat akkor mit kellene ezen gondolkodni? Vagy simogassuk tovabb mert regen hozta az eredmenyeket?

Rocky80 2023.07.22. 12:45:17

@Thuglife!: ez az ördögűzős poén tényleg jó volt! :D Amúgy meg csak közömbös ne legyél! Épp elég szurkolót vesztettünk el az utóbbi időben, nem kell még egy! :-)

Rabiot téma: nyilván vakok közt félszemű a király! Most gondold el: akkora a baj, hogy Rabiot a legjobb! Nem hasonlítottam én senkit senkivel össze, csupán csak arra reagáltam, hogy végletes voltál: ha valaki egy adott szezon legjobbja, ráadásul a közelmúltból, az nem jelentéktelen azért. Nem csak államelnökök nyilatkoznak. ;-) Pjanic dettó, nem egy világklasszis, de egy pár évet azért itt volt és segített néha.

Az meg, hogy kit kinek a kérésére vettünk, lekövethetetlen "innen", meg nem is annyira érdekes, mert mindenkinek vannak mellényúlásai; meg boldog-boldogtalant összeszedünk, hátha segít, annyira nincs pénzünk, ez azért látszódik.

@Shyr Khan: szakmámból fakadóan bírnom kell a gyűrődést és a lelki megterheléseket! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása