Allegri: „Megérdemelt győzelem volt egy nagyon jó Lecce ellen”

allegri_massimiliano_aggodva_nezelodik_partvonalrol.jpgMassimiliano Allegri a Lecce legyőzése után örömmel nyilatkozhatott volna, ám Mattia De Sciglio súlyos térdsérülése beárnyékolta az örömöt.

„Sajnos Mattia keresztszalagja sérült. Jó állapotban volt, jól játszott, lesz ideje felépülni és visszatérnie a pályára.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Ezeken a meccseken le kell zárni a találkozót. Több gólt kell szerezni, számos lehetőségünk volt, és gyakran rossz passzal próbálkoztunk rosszul. A Lecce ellen kemény feladat játszani, számos ellenfélnek gondokat okoztak, és fennállt a veszélye, hogy kiegyenlítenek. Túl sok lehetőséget engedélyeztünk a védekezési fázisban, akár nemlétező helyzetekben is, és javulnunk kell.

Folyamatosan elpocsékoljuk a helyzeteket, ugyanezt tettük a Sassuolo ellen múlt héten, s jobban kell teljesítenünk, mert egy rögzített helyzetnél bármi megtörténhet, és a semmiből gólt szerezhet az ellenfél.

Dušan Vlahović kivételes gólt szerzett, és szerintem javult a meccs előrehaladtával, befutott a területekre, párharcokat vállalt az őt fogó védőkkel. Sajnos ilyen hullámvölggyel eddig nem találkozott, mert a Fiorentinánál minden jól ment neki, de mindegyik játékosnál felmerülnek ilyen időszakok a karrierjük során. Csak annyi volt a feladata, hogy megőrizze a nyugalmát, és meglesz az áttörés. Remélem, hogy ez kiindulási pont számára és a Juventus számára.

Leandro Paredes kiegyensúlyozottabb volt a helyezkedésével, mint ezelőtt, amikor túl sokat vándorolt a pályán. Megérdemelt győzelem volt egy nagyon jó Lecce ellen. Szinte már elfelejtettük, hogyan kell egy győzelmet ünnepelni, mivel egy hónapja nem nyertünk meccset.

Most először magabiztosnak és jó formában láttam Paul Pogbát. Szerettem volna, ha ilyen már a szezon elejétől, elátkozott szezon volt ez számára. Még nem képes 90 percet végigjátszani, és ezt tudja, de nem számít, hogy 60 vagy 30 percet játszik, a lényeg az, hogy azzal a hozzáállással álljon be, amit ma mutatott, és akkor meccseket tud eldönteni.

Nem számít, hogy ki az ellenfél, az Atalanta, a Milan, a Lecce vagy a Cremonese, a fontos dolog az, hogy elérjünk adott pontszámot. Szerintem idén 72 vagy 73 pont nélkül nemigen lehet a legjobb négy között zárni. Hétvégén fontos rangadók lesznek, ezért szerintem vasárnap este tudni fogjuk, hány pont kell a BL-helyhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818116190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilsnerurquell 2023.05.03. 21:49:25

Hehe.. Pont nézem a sport1 én a milány-kremót.

Pioli b csapata egész szépen hengerrel. Csak éppen a gól hiányzik

Pilsnerurquell 2023.05.03. 22:22:52

Brahim Diaz üres kapu felé.. Jár a keksz. Pedig szálemákersz pontosan tette oda.

Közbe ugyanaz a Cremonál

Wizzurah 2023.05.03. 22:25:58

Elmész a faxomba allegri a nagyon jó Leccéddel. Egy hasonló meccsen a sintér 5-0-ra ver egy még sokkal jobb nagyon erős Veronát. Szörnyű ez az ember, nem hogy a focihoz nem ért már, de teljesen megbolondult.

Pilsnerurquell 2023.05.03. 22:38:06

2milán védő ment gyufáért

Pilsnerurquell 2023.05.03. 22:53:46

Inter már 6null. Milán meg egyenlített a 93adikban :(

JuveMI 2023.05.03. 23:40:13

A minap a telefonom feldobott egy faszbukk-bulvárt... a sintérek mindenképpen edzőt váltanak nyáron... három jelöltet írtak... Palladino-De Zerbi-Conceicao...
Kérdésem a következő: ha ezek a tetv's-f@sszopó-kommunisták ilyen világosan átlátják a futball jelenét és jövőjét... akkor a Juventus miért nem?????

Kukszi 2023.05.04. 05:33:39

A meccs akkor záródik le, amikor a bíró lefújja!
Csak túl akar lenni a meccsen és nem lejátszani, (végig játszani).

Pogba a jó formától olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől.

Vlaho gólja álom szép volt :) öröm volt nézni ahogy a gólörömnél oda rohannak hozzá és együtt ünnepelnek :)

Thuglife! 2023.05.04. 08:27:08

@JuveMI: az hogy a facen informálódsz inkább nem reagálnék.
Abba biztos vagyok hogy nem a kis Jackie Chen szól bele a dolgokba legfeljebb jók a tanácsadói.
Nekünk meg volt egy olyan vezetőnk aki azt hiszi ért a focihoz és ezt a tudományát meg kell osztania a világgal.
Biztos vagyok benne mint mikor egy beteg a halálos ágyán kér egy utolsó dolgot,a többiek ehhez tartják magukat vagyis,a végsőkig ragaszkodnak az edzőhöz,és nem szállnak szembe ezzel a hibás vízióval.
@Kukszi: Vlaho gólja kb olyan volt mint Trezeguet csúnyább góljai.

Kukszi 2023.05.04. 08:32:10

@Thuglife!: azért kicsit túlzás :)
Trezegol csúnya góljai 5 méterről pattantak be róla.
De az tény Alex után a második kedvenc csatárok volt :)

JuveMI 2023.05.04. 08:43:21

@Thuglife!: kb. 3 hete kénytelen voltam átállni erre az érintőképernyős sz@rra, amit manapság telefonnak neveznek... ez a gonosz készülék dobál fel ilyen híreket... tök mindegy honnan jön a bulvárhír... tény, hogy a sintér normális edzőt akar...
Mondandóm lényege annyi, hogy a sintér klub is látja már (mindegy melyik tagja), hogy milyen irányba tart a mai foci... a Juventusnak is el kellene gondolkodni a jövőn... na meg a szurkolóknak is. Erre az a hír járja, hogy Allegri megkoronázására készül a klubvezetés... a szurkolótársak egy része pedig Conte/Zidane féle edzőket látna szívesen... csöbörből vödörbe!
Az ellenfelek válogatják majd a modern, támadó felfogású edzőket... mi meg 15 éve levitézlett tábornokokban gondolkodunk.

delpi0823 2023.05.04. 09:00:29

@Pilsnerurquell:A hetvegen ha a Milan meg a Roma is kikap,akkor ok valszeg kiszalltak a blert futott harcbol.Az Inter meg a Lazio valszeg odafernek a 4be,es akkor mi vagy az Atalanta er oda a 4ik helyre.Igazabol nekunk jobb az x vasarnap de kikapni semmikeppen nem szabadna.

Juvebest 2023.05.04. 09:03:16

Hát én ennyire optimistán nem látom a tegnapi meccset sem. Az elsö félidőben rendben volt, de egy kiesés elől menekülő csapat volt az ellenfél. Az utolsó 10 percben meg remegtünk kitart e az egy gólos elöny. Pogba jól szállt be de kb ennyi. 3-4 jó passztól még ne ájuljunk el. Miretti szerencsétlen hát kételkedem fog e gólt lőni Juve mezben. A les goljat is atom szarul találta el. Pont néztem egy Marchisios összeállitást a múltkor hát sajna messze van tőle. De sciglio őt elvesztettük kb 1 év mire formába lendül hacsak le nem sérül újra. Danilo: 2 meccs 2 tizenegyes szerintem szélső védőnek sem volt extra középsőnek meg pláne nem az. Nálam Ruganinál nem sokkal jobb. Nagyon sok középszerü jatekos van a keretben. Sandro, danilo, kostic, parades kean, miretti és sajna az edző is

delpi0823 2023.05.04. 09:05:47

@Kukszi: Pogba technikai kepzettsege az megkerdojelezhetetlen,ez tegnap is latszott.De az eronlettel gondok vannak az tisztan latszik,nem veletlen hogy 20perceknel tobbre nem dobja be Allegri.Ez a szezon mar kuka,de remeljuk hogy jovore elkerulik a serulesek,es akkor azert hasznara lehet a csapatnak az egyertelmu.

Shaky79 2023.05.04. 10:08:24

"Leandro Paredes kiegyensúlyozottabb volt a helyezkedésével, mint ezelőtt, amikor túl sokat vándorolt a pályán."
Ebben az Allegritől vett idézetben minden benne van! Itt nincsenek előre leosztott szerepek, ki, mikor, hova fusson, mikor támadjunk le, akkor ki hova mozogjon, mikor labdát szerzünk mit csináljunk! Semmi ilyesmit nem lehet felfedezni. Gondolom az öltözőben hasonló taktikai utasítás szokott elhangzani: Ne vándorolj sokat a pályán!

Pavel1988 2023.05.04. 11:12:01

Szerintem ha valami igazolja Allegrit akkor az ez a meccs.
A csapat elégszer eljutott a Lecce kapuja elé, hogy lőjön 3 gólt. Miretti sorozatos szerencsétlenkedése a kapu előtt, illetve a végén Vlahovic döntése(hogy nem tolja el a labdát a kapus mellett és lő üres kapura) nem lehet Allegri hibája.

Még mielőtt nekem esik valaki leírom, hogy én is elküldeném Allegrit.
Emellett mindenképp ki kell emelni, hogy ebben a csapatban egyetlen játékos van aki megbízhatóan képes kiosztani az utolsó passzokat és elvétve akad 1-1 aki el tudja juttatni a labdát ennek a játékosnak.
Bárki lesz az edző, meg kell találni azokat a játékosokat akik jól döntenek a kapu előtt. Az a pici nüansz hiányzik elöl amit Pogba például üzembiztosan tud.

A jó hír, hogy végre látom azt az 5-6 játékost akire fel lehet építeni a következő időszak Juventusát, emellett van pár játékos aki teljesen jó alapanyag 12.-13. játékosnak.

venember83 2023.05.04. 11:45:11

@Pavel1988: "Bárki lesz az edző, meg kell találni azokat a játékosokat akik jól döntenek a kapu előtt."

Egyes futballfilozófusok szerint az edző feladata, hogy segítse a játékost ezekben a döntésekben, mert ha végtelen számú/túl sok opció közül kell választania a játékosnak, akkor nem fog jól dönteni, de ha csak pár lehetőség van, akkor ezek közül már könnyebb kiválasztani a jót.

Gaben Smith 2023.05.04. 12:22:53

@venember83: “ @Pavel1988: "Bárki lesz az edző, meg kell találni azokat a játékosokat akik jól döntenek a kapu előtt."

Egyes futballfilozófusok szerint az edző feladata, hogy segítse a játékost ezekben a döntésekben, mert ha végtelen számú/túl sok opció közül kell választania a játékosnak, akkor nem fog jól dönteni, de ha csak pár lehetőség van, akkor ezek közül már könnyebb kiválasztani a jót.”

En egy picit ezt leegyszerusitenem.
Ket fajta keretet lehet osszerakni jatekos kepesseg es tulajdonsag tekinteteben.
Az egyik az osztonos onalloan donteni tudo kalibereket alkalmazo csapat.
Pelda Real Madrid.
A masik fajta keret az a fajta osszesseg akik onalloan nem tudnak megfelelo donteseket hozni de egy rendszerbe illesztve oket leegyszerusitve a szerepkoruket kivalok elegyet tudnak alkotni.
Pelda erre: nagelsman fele lipcse, conte csapatok, pochettino fele spurs

Sztem a mi keretunk Di Marian kivul rendszerjatekos.

Tudom , hogy sokat szidom Allegrit de Ő akkor tud sikeres lenni ha az elso halmazba tarto jatekosai vannak.
Pl ha holnap atvenne a Madridot akkor biztos sikeres lenne.
Ahogy ha Ancelotti atvenne a Juventust belebukna.

Sokan jonnek azzal , hogy Sarri es Pirlo is felsult ezt a keretet amugysem lehet edzeni.
Szerintem pedig Agnelli es a bandaja sult fel rendesen mert ahogy a minta mutatja annyit ertettek a keretepiteshez mint en az urutazashoz.

A lenyege az egesznek , hogy ehhez a kerethez mikromanagelo ,aprolekos, innovativ edzo kell .
Ha pedig Allegrit akarjak megtartani a keret nagy reszet ki kell csapni es kesz klasszisokat igazolni.
Conte,Zidane es Allegri hadvezer ahogy irta is elottem valaki kivalo edzok de most nem rajuk van szukseg.
Conte talan de o ket ev es nagy a fizetese.

De Zerbi,Tudor,Nagelsman,Pochettino.
Ezek azok a karakterek akik a jelenlegi keretet tudnak sikeresse tenni.

Szoval en is mindig vitatkozok meg mindenki ,de el kell dontenie a klubbnak merre indul el ,mert most a keret es az edzo nem kompatibilis.
Ez nem azt jelenti hogy barmelyikuk is szar jatekos vagy edzo hanem nem illenek egymashoz.

Pavel1988 2023.05.04. 12:41:10

@Gaben Smith:

Nagyjából egyetértek azzal amit írsz. Jelen esetben egészen konkrétan az olyan esetekre gondoltam, amikor Miretti nem találja el 4 méterről a kaput vagy éppen Locatelli nem képes egész szezonban pontos keresztlabdát adni.
De éppen felhozhattam volna példának azt is, hogy Vlahovic képtelen megtanulni labdát kezelni, vagy éppen Moise Kean(gondolom ide nem kellenek példák).

Az általad írt edzők szerintem nagyon jók lennének a Juvéban, de a nap végén mégis ezek a játékosok döntenek majd a pályán, ezek meg már olyan hiányosságok amiket szinte képtelenség eltüntetni.

A keretek amúgy szerintem nem ennyire feketék vagy fehérek.
pl.: Frankfurt tele rendszer spílerrel, Kamada ott van 10-esben egy elképesztően kreatív és intuitív játékosként.
Sassuolo-Berardi
Brighton-Pascal Gross
Roma-Dybala

Ellenpéldaként a Realban is vannak rendszer játékosok, a legnagyobb példa erre Casemiro volt aki tökéletesen kiegészítette a zseniket.
Szerintem a vegyes keretek jók, de kétségtelen, hogy a Juventusé jelenleg nem alkot megfelelő egységet.

Gaben Smith 2023.05.04. 12:47:56

@Pavel1988: nem ugy gondoltam hogy az egesz keret onallo hanem hogyha jol megszervezed a vedekezest akkor elol altalaban eldontik a tobbit a klasszisok.
Nyilvan minden keretben van rendszerjatekos is.
Moise Kean…
Tegnap lattam egy youtube shortot egy teniszlabdat dobaltak a jatekosnak es azt le kellett vennie labbal ugy hogy egy 30x30-as felrajzolt negyzetbe maradjon a labda.
Nemymarnak es Vlahovicnak sikerult 5-bol 5 Keannek meg elpattant az osszes mintha egy fatuskora dobaltak vna a labdat

Rikoo 2023.05.04. 13:06:25

@Gaben Smith: Tetszik ez a teniszlabdás kihívás, én is megnéztem most.
Érdekes volt, mert Keannek 9-ből 6 sikerült, Vlahovicnak meg 9-ből 5.

Lanzafame 2023.05.04. 13:39:35

De Sciglio sérülésének jó oldala, hogy kénytelenek leszünk normális szélsővédőket venni a nyáron.

@Gaben Smith: nagyon igazad van.

Gaben Smith 2023.05.04. 14:24:48

@Rikoo: akkor nem egyet neztunk mert amit en lattam azon Keannek nem igazan sikerult es 9-et tuti nem probaltak

Thuglife! 2023.05.04. 15:47:48

@Kukszi: igen jobban belegondolva kicsit túlzás volt a részemről,szép gól volt csak több ilyen egyérintős kéne.
Vlaho meg Miretti helyzetkihasználásról annyit mondanék ha lenne plusz egy passz a 16-on belül mint a Lazio góljai pl. akkor nem menne el a játékosok önbizalma.
Állítólag más csapatoknál edzésen gyakorolnak ilyeneket,ami még meccseken is látszódik.

Rikoo 2023.05.04. 17:56:54

@JuveMI: Nyugodj meg, nem fog az Inter edzőt váltani.

venember83 2023.05.04. 19:04:05

@Rikoo: pedig jól állna nekik Maxi, Conte után Maxi következik, Beppe csak tudja.

Gaben Smith 2023.05.04. 19:07:32

@venember83: “ @Rikoo: pedig jól állna nekik Maxi, Conte után Maxi következik, Beppe csak tudja”

Mondjuk amilyen szerencsetlenek vagyunk tuti , hogy maxi sikeres lenne milano csunyabbik feleben.

west30 2023.05.04. 20:13:20

@Lanzafame: Vagy hosszabbitunk emiatt cuadradoval.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása