Allegri: „A szünet utáni első meccs mindig veszélyes”

allegri_massimiliano_uniti_fino_alla_fine_feliratos_sajtotajekoztaton.jpgMassimiliano Allegri a válogatott szünet után ismét mikrofonok össztüzébe került a Hellas Verona elleni meccset megelőző sajtótájákoztatón, s a Juventus szezonja kapcsán volt is miről beszélnie.

„Döntenem kell még a felállás tekintetében, Alex Sandro három hétre kiesett, s kedden fontos meccsünk van az Olasz Kupában, ezért a teljes felállás tekintetében majd holnap reggel fogok dönteni.” - mondta a Juventus mestere.

„Federico Chiesa nagyon nyugodt, nem aggódik amiatt, hogy kimaradt a keretből, mert továbbra is adott ez a diszkomfort érzés. Ma jól dolgozott, de a fájdalomküszöb alatt, azon dolgozunk, hogy kedden teljesen bevethető legyen. Dušan Vlahović jó állapotban tért vissza, Arkadiusz Milik jobban van, Moise Kean is. Matías Soulé jól teljesített Milánóban, és Ángel Di María is visszatért, és bevethető lesz. Fontos, hogy mindannyian elérhetők, így tudok változtatni, illetve a csapatot is rotálhatom. A cserék még fontosabbak lesznek, a szezon végéhez közeledünk, és áprilisban kilenc meccsünk lesz, s végső célunk, hogy idén 58 meccsig jussunk.

Jelenleg nem tudom megmondani, hogy mikor lesz ismét elérhető Paul Pogba. Dolgozik, de nehéz bármit mondani. Az izommal nincs gond, aztán meglátjuk edzésről edzésre hogyan reagál a térde.

Nicolò Fagioli sokat fejlődött, s még van tennivalója, mert még csak a folyamat elején tart. Beszélgettem vele, mert jelenleg sokszor felmerül a neve, de ez fontos pillanat számára. Fontos, hogy mindkét lábával szilárdan a földön maradjon, s ne szálljon el ezekkel a hízelgő pletykákkal. Nem szállhatunk el örömünkben, s nem áshatjuk el magunkat a föld alá, kiegyensúlyozottságra van szükségünk, hogy jól zárjuk a szezont.

Mondjuk azt, hogy beszéltem a srácokról a szezon végéről, s a mai edzés jó érzéssel töltött el. Eddig semmit sem értünk még el. Áprilisban megteremthetjük a lehetőséget egy fontos májusra, ha biztosítjuk a helyünket az Olasz Kupa és az Európa-liga döntőjében, ami még azért messze van, mert még a negyeddöntőknél tartunk.

A bajnokságban 56 pontra van szükségünk, meg kell erősítenünk a második helyünket, amit a pályán eddig elértünk. Javulnunk kell a tavalyi pontszámhoz képest. A futballban az ember eltörli, amit addig elért, s következő nap ugyanúgy 0-0-ról indul.

Nem gondolhatjuk, hogy nyertünk Milánóban, s ezzel minden megoldódott. A győzelmeket ki kell élvezni, és volt egy hetünk rendkívüli lelkesedéssel, de ugyanakkor holnap veszélyes meccs vár ránk. A Verona támad, minden erejükkel építkeznek, Veronában szenvedtünk, ha megfelelő szinten leszünk, akkor a minőség meg fog mutatkozni. Át kell váltanunk, a milánói meccs időszakának vége, és most egy újabb időszak kezdődik egyéb célokkal.

Az egyetlen dolog, amivel foglalkozunk áprilisban, hogy minél több meccset nyerjünk, hogy egy csodálatos májushoz érjünk. Ez a menetrend, és a lehető legjobban kell kezelnünk a helyzetet. Máig sikerült mindenkit játékra felkészíteni, kivével Bonuccit, Pogbát, Kaiót és Chiesát, de az ő esetében csak két napról van szó. Szép, de fárasztó szezonvéghez közeledünk, lelkesnek kell lennünk, hogy fontos meccseket játszhatunk áprilisban,, és ennek nagy elégedettséggel kell eltöltenie minket.

Filip Kostić visszatért, s jól érzi magát, az első edzés kivételével mindegyiket végigcsinálta, az elsőt külön végezte. Játszhat holnap. Ángel Di María valószínűleg nem lesz a kezdőben, hisz csak tegnap tért vissza. Jól érzi magát, jó edzést végzett ma, de őt majd a meccs során tudom hasznosítani.

A középpálya tekintetében döntenem kell. Az bizonyos, hogy Leandro Paredes és Adrien Rabiot eltiltott, így maradt Fabio Miretti, Enzo Barrenechea, Manuel Locatelli és Nicolò Fagioli. Matías Soulé is lehet egy plusz középpályás. Közülük hárman kapnak majd lehetőséget.

A fiatalok jó ideje a felnőtt kerettel dolgoznak, számos meccset játszottak. Kiderült, hogy a Juventusnál ezek a srácok több mint 4000 játékpercet gyűjtöttek. Fontos adat ez főleg a csapat jövője tekintetében, ne feledjük, hogy Dušan Vlahović és Moise Kean csak 23 éves, aztán ott van Federico Gatti, aki a Frosinonétól érkezett. A Juventusnál adott a fiatalság, a minőség, ellenkező esetben nem játszanának, így a jövő is biztosított. S rajtuk kívül többen játszanak a Serie A-ban, akik a Juventus futballistái.

Moise Kean? Sokat fejlődött úgy mentálisan, mind technikailag. Adott jellemzői vannak, ebben az évben nagyon elégedett vagyok vele. Szerintem a szezonját alulértékelik az emberek, gólokat szerzett, és jó teljesítményekkel szolgált. Aztán volt egy butasága a Roma ellen, ezért pedig büntetést is fizetett. Mindig azt mondom, hogy minden nap középre kell lépni a fejlődéshez, ez pedig ambíció kérdése. Elégedett vagyok azzal, amit Moise Keantól látok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418086110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.03.31. 21:54:47

Neked meg a saját árnyékod is veszélyes Te beszari. Akarom mondani megfontolt meg a végén meglincselnek az Allegristak. Legyenek akárhányan is

venember83 2023.03.31. 22:08:14

@Gaben Smith: ugyan, ilyen borzasztó szezonban a Juve ott van a képzeletbeli második helyen, ez biztos sokakat a mester mellé állít. Hogy ez mennyire elég Európában, azt meg szerintem már sokszor láttuk, legutóbb pl. a csoportmeccseken, de ez Spárta! Izé, Olaszország, Serie A.

Gaben Smith 2023.03.31. 22:15:37

@venember83: biztosan sokak a keblukre olelnek. En azonban nem. A nantes odavago ota nem neztem meccset. Nem idegesit, nem zsortolodok ,nem akarom a megvaltoztathatatlant megvaltoztatni. Legyenek boldogak azok akiknek ez jo ha olaszorszag zaszloshajojanak is megfelel ez a higfos arcon ontve am legyen. Tartsak itt ezt az aranyembert. Legyen masodik hely meg legyen szep europai foci meg kedveljek meg minnel tobbet a csapatot ezt a minoseget latva. Persze se penz ,se ambicio , se szakmai tudas ,se identitas . Kb oda sullyedtunk ahova az inter 2010 utan szep lassan. Annyira nem tudok mar azonosulni ezzel . En nem erre fizettem be annak idejen. Koszonom szepen! En kiszallok :)

JuveMI 2023.03.31. 23:30:22

Végigfutottam a Mister szavait... és szöget ütött a fejembe a felállás kérdése... vajon formációra utal, vagy a szokásos 3-5-1-1 játékosokkal való megtöltésére??
Elkapott a hév... hogy esetleg egy Klopp-féle 4-3-3-ra gondol, vagy egy Nagelsmann-féle gegenpressing 4-2-3-1-re... vettem egy nagy levegőt (barna szofiból) és töltöttem egy fröccsöt... nos, valószínűleg az utóbbi... mármint 3-5-1-1:))
Érkezik a 19. helyezett, 19 pontos - kiesőjelölt Verona... ezt a feladatot a Barrenechea-Fagioli-Miretti sornak meg kell oldania... Gatti-t a kezdőbe jelölném... Perin-t pedig a kapuba...
u.i.: A fröccs azt súgja (na meg az elmúlt napok cikkei), hogy a traktoros kezdő lesz...

venember83 2023.04.01. 08:18:35

@JuveMI: engem az edző kiléte is meglepett, hogy őszinte legyek, eddig nem találkoztam ezzel a névvel a Serie A-ban. Remélhetőleg nem fognak terrorfocit nyomni a Juve ellen. Rohadtul nem lenne szükség további sérülésekre.

JuveMI 2023.04.01. 08:49:34

@venember83: "Remélhetőleg nem fognak terrorfocit nyomni a Juve ellen." ... Obersturmbannführer Zaffaroni??:))
A Verona egy pontért bármilyen plusvalenzát bevállalna... habár a Bentegodi bérletesei megszokták már a Serie B légkörét.

Bundesz 2023.04.01. 09:58:51

Az a sanda gyanúm, hogy idén szinte semmilyen csapat építés nem lesz, sem edző kérdés...
Így ennek fényében élvezhetjük tovább Mister gondolatait, de őszinte leszek, már nem is tudom ki lenne ide alkalmas?! Az is lehet mi vagyunk elégedetlenek?! Mi látjuk rosszul, hogy nemzetközi porondon még egy sehonnani izraeli csapat ellen sem tudunk focizni?! Biztosan mi látjuk rosszul....

venember83 2023.04.01. 13:07:30

@Bundesz: javaslom, olvasd el a Gazzetta értesülései alapján írt cikkünket, most élesedett. Szerintem elég jól mutatja, mire számíthatunk a Juve szurkolóiként.

Rocky80 2023.04.01. 16:28:37

@Gaben Smith: persze, nem idegeskedsz, csak idejársz mindig szétkürtölni hogy te nem nézed a meccseket, meg szar az egész és azonnal rúgják ki Allegrit...

Mi lenne, ha ezt a blogot sem látogatnád és megkímélnél minket a keserűségtől, meg engem is ezen észrevétel megírásától? Természetesen jogod az van hozzá, csak mondtad már elégszer hogy te nem nézed, csak tudod, hogy minden és mindenki szar. Köszönjük.

@venember83: hagyjuk már a csoportmeccseket kedves szerkesztő úr, valóban el lett rontva a szezonkezdet, ezt fel lehet róni Allegrinek, de ugye nem gondolod azt, hogy ha most vagy normál időben játszottuk volna, ak

Rocky80 2023.04.01. 16:31:25

@Rocky80: *kor is ugyanez lett volna az eredmény?
Fókuszáljunk inkább az előttünk álló célokra a múltba révedés helyett, hiszen a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, még ha nem is akarjátok észrevenni, meg hosszabb ideig is tartott mint vártuk.

Talán ezzel a hozzáállással több örömre lelhetünk. Szezon végén úgy is ki lesz értékelve többek között Allegri munkája is. :-)

Andras74 2023.04.01. 18:31:45

@Rocky80: sajnos itt a többség nagyon pesszimista.
Sokakkal ellentétben, én minden meccset megnézek és mind optimistán várom.
Allegrit olyan szinten dénonizálják, mint ha még életében nem nyert volna meccset, és egyenesen a borsodi megye kettőből érkezett volna.

Szerintem nagyon jó edző, és bízom a tudásában, lelkesedésében!

Ma sima 2:0, jó játékkal, és megyünk tovább, előre!

venember83 2023.04.01. 18:33:54

@Rocky80: tudod mit, inkább hagyom a csoportmeccseket (is). Igazad van. Hamarosan meccs, ideje hangolódni. Remélem, hogy a végeredmény megfelelő lesz.

@Gaben Smith: ne minősítgessük egymást, kérlek, azzal semmire sem megyünk.

Rocky80 2023.04.01. 20:02:32

@Andras74: egyetértek, köszi a támogatást. :-)

Amúgy meg nem is értem, hogy lehet úgy szurkolni, hogy nem nézem a meccseinket. Vagy hogy ha a szomszédos városba jönne a csapat és lehetőségem is lenne, nem mennék el!...

A gyerekemnél is ha rossz útra tévedne, nem fordítanám el a fejem és hagynám; hanem akkor is vele lennék és segíteném, nem? Amit ezek csinálnak az csak az "együtt örülünk" része a szurkolásnak! És még ők minősítenek engem, az eszem megáll...

Andras74 2023.04.01. 20:51:50

@Rocky80: szerintem szurkoljunk, a többi nem számít!
Ha más másképp érzi, joga van hozzá. Nem kell nekünk senkivel harcolni, sem mindenben egyetérteni.

Nekem is van gyerekem. Tök igazat írtál ezzel kapcsolatban.

Elvileg ugyanannak a klubnak szurkolunk. Nem szabadna ilyen gyűlöletnek kialakulnia.

Hagyjátok egymást egy kicsit. Majd szezon végén értékelünk, megbocsájtunk. Aztán ősszel bízunk egy jobb szezonban!

Bundesz 2023.04.01. 21:39:10

@venember83: Szomorú vagyok , ha tényleg így lesz .. Egyszerűen Allegri még mindig azt hiszi, hogy képes bajnokságot és mindent is nyerni, de egyszerűen már nincs bizodalmam ebben az emberben.. Az igaz, hogy nem hisztizik, de BL ben abszolút nincs mit keresnünk, az tuti. Akkor el kell engednünk pár idényt, és reménykedhetünk egy szebb jövőben..

2023.04.01. 21:39:14

@Gaben Smith: "En nem erre fizettem be annak idejen. Koszonom szepen! En kiszallok :)"

Végreeee!

Én meg akkor visszajövök kommentelgetni, mert miattad ment el a kedvem és még sok másnak is, hogy ne látogassa az oldalt. Nincs kedvünk a személyeskedő okoskodó ugyanazt erőltető Juve ellenes kommentjeidet olvasni egy Juventus szurkolói oldalon. Az adminoknak már rég észre kellett volna vennie

Rocky80 2023.04.01. 21:45:09

@LacaGLJuve: köszönöm, Isten hozott!

Nyilván mi is látjuk hogy nem az igazi a helyzet, de ettől még nézem pl, hogy lássam a fiatalok hogy fejlődnek és lesznek erősségeink. Pl.

2023.04.01. 21:50:26

@Rocky80: "Amúgy meg nem mindig annak van igaza akik többen vannak meg hangosabbak, nem a cigányok között vagyunk. Persze ezt neked el kell magyarázni mert ezt sem tudod felfogni..."

Nyugi, nem a 20 százalék vagy. Annyi a különbség, hogy Te állod a sarat, sokan meg nem bírjuk a beszólogatásokat azért mert a csapatunknak szurkolunk akár Allegri, akár más az edző, akár Kean akár Vlaho a csatár éppen. Tisztelet neked, hogy állod, és egyébként az egyik legkultúráltabban válaszolsz is azokra. Nekem nem megy. Elgurul a gyógyszer.

De miattad, lehet újra aktívabb leszek itt

venember83 2023.04.01. 22:13:22

@LacaGLJuve: "Az adminoknak már rég észre kellett volna vennie"

Részemről annyit mondhatok, nincs kapacitásom a moderálásra. Örülök, ha viszonylag naprakészen tudjuk tartani az oldalt. Ez rossz szó, nem örülök, hanem aznap nincs lelkifurdalásom, amikor sikerül viszonnylag naprakészen cikkeket közölnünk. Az öröm az más, kár ezzel keverni.

Rocky80 2023.04.01. 22:16:06

@LacaGLJuve: tessék csak, tessék, nagy örömömre szolgálna! =)

Rocky80 2023.04.01. 22:17:18

@venember83: respekt, mint mindig. Nem ragozom.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása