Streich: "A nyomás a Juventusra nehezedik majd"

streich_christian_freiburg_el.jpgA Juventus otthonába látogató Freiburg mestere, Christian Streich úgy véli, hogy a zebramezesek lesznek a párharc esélyesei, így a felelősség súlya is a házigazda vállaira nehezedik majd.

"A Juventus az esélyes, ezért az emberek Olaszországban és Torinóban azt várják, hogy  a Juve jut tovább a sorozatban, de a labdarúgásban semmit sem lehet biztosra venni. Azzal a céllal jöttünk ide, hogy jó eredményt érjünk el, hogy jó futballt játsszunk, s holnap meglátjuk, hogyan alakul a párharc első felvonása. Szükségünk lesz arra, hogy képesek legyünk proaktívan védekezni, s bátorságra, amikor nálunk a labda, hogy támadhassunk." - mondta Streich a mérkőzést megelőző szerdai sajtótájékoztatón.

A Juventusszal korábban komoly sikereket elérő Massimiliano Allegri egyelőre nem tudja megfelelő teljesítményre bírni csapatát, amely ősszel elvérzett a Bajnokok Ligája csoportkörében.

"Rengeteg mérkőzését láttam, s számos különböző Juventust az évek során. Fantasztikus számunkra, hogy ezen a szinten játszhatunk. A Juve megnyerte a városi rangadót, veszített a Roma ellen, de úgy gondolom, hogy összpontosított és agresszív lesz ezen a mérkőzésen.

A nyomás rájuk nehezedik majd, mert az Európa-liga megnyerése cél kell legyen számukra. A szurkolóik hazai győzelmet várnak, de próbáljuk ezt minél inkább megnehezíteni."

A Freiburgot irányító szakember a közelmúltban élesen kritizálta a Szuperliga ötletét, amelyhez a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid továbbra is elszántan ragaszkodik.

"Meggyőződésem, hogy néhány nagy klubnak inkább a jelenlegi pénzügyi érdekeire kellene figyelnie, s szervezettebbnek kellene lennie, hogy elkerülje a pénzügyi gondokat. Vannak nagy klubok, melyek nincsenek jó anyagi helyzetben, s rendbe kell tenniük magukat.

Mikor egy kis klub pénzügyi gondokkal szembesül, a vég közel. A nagy csapatoknak inkább a stabilitásra kellene összpontosítaniuk, ahelyett, hogy valószerűtlen fantáziákban vesznek el."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8918067338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RunnerLaca 2023.03.09. 13:35:53

Huh, a csávó kemény pszichológiai manipulátor. Ne engedjük, hogy Christian Streich nevessen a végén!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása