Allegri: „Egy meccs nem ronthatja el mindazt a jó munkát, amit végeztünk”

allegri_massimiliano_kispadon_4.jpgA Juventus a Roma ellen peches estén van túl, hiszen a bianconero együttes többször eltalálta a kapufát, gólt mégsem tudott szerezni az Olimpico gyepén.

„Többet kellett volna tennünk az első félidőben, mivel a Roma sorai már elkezdtek kicsit fellazulni, de aztán a semmiből gólt kaptunk. Ilyen a futball, és a vereség is része. A kiállítás is nyilván megnehezítette a helyzetünket.” - értékelt a mester a DAZN számára.

„Federico Chiesa és Paul Pogba csere volt, mivel még nincsenek 100%-os állapotban. A srácoknak meg kell őrizni a nyugalmukat, hiszen eddig 50 pontot gyűjtöttünk, nehéz meccs volt a mai, úgy tűnhet, hogy az egész világ a fejünkre omlik, de újra tudjuk indítani magunkat.

Kívülről szereti mindenki elmondani a véleményét, de a futball történelmében senki nem tapasztalt meg olyasmit, amit a Juventus idén átél. Egy meccs nem ronthatja el mindazt a jó munkát, amit végeztünk.

Kean kiállítása? Kean hibázott, ennyi a történet, és ezzel a hibával nehéz helyzetbe hozta a csapatot. A meccs után elnézést kért. Minden a tanulási folyamat része. A srácoknak továbbra is a feladatokra kell koncentrálniuk. A legjobb négy között kell végeznünk, és jelenleg a második helyen lennénk.

Az a cél, hogy ledolgozzuk az előttünk lévő csapatokkal szembeni hátrányt. Ma este eldobtunk három pontot, pedig csökkenthettük volna a kilencpontos hátrányunkat a Romával szemben. A futballban az eredmény kiérdemlése semmit sem jelent. Ha nyer a csapat, akkor megérdemelten nyer, ha veszít, akkor valahol hibázott.

Szerintem a gól után Manuel Locatelli túlságosan előre helyezkedett, és így egyedül maradt Adrien Rabiot. A gól után rendezettebben kellett volna futballozzunk, hiszen volt még hátra 35 perc, és kialakítottunk pár gólszerzési lehetőséget egy nagyon jó Roma ellen.  A Roma hat meccse nem kapott gólt hazai pályán. Többet ki kellett volna hoznunk a helyzeteinkből, és a lövése előtt Gianluca Mancinit is jobban kellett volna fogni.

Dušan Vlahović jó meccset hozott, még technikailag is az előzőhöz képest. Voltak helyzetei, amikor nem lőtt, de volt jelenléte a tizenhatoson belül. Federico Chiesával támadóbb a csapat.

Holnap a regenerációra kell figyelnünk, aztán keddtől folytatónak az edzések, és elölről kell kezdenünk a dolgokat, mert a srácok valami fontosat visznek véghez, és így a teljesítményükért gratulálnom kell nekik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418064826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giorgio007 2023.03.06. 06:19:20

Öhömmm.... nem egy meccs rontottal el báttya.

Kukszi 2023.03.06. 07:27:35

Nyugaton a helyzet változatlan, szarul játszunk továbbra is. És az idén kialakult helyzet Misternek egy meleg puha takaró amibe nyugodtan bármikor bebújhat…

Kean nálam kezd Douglas Costa szintjére lépni ha agyatlanságról van szó.

NagyonJuve 2023.03.06. 08:02:46

Allegri a világ legjobb edzője ezt többször is bizobyította. Nem értem miért nem akarnak ráhalgatni a játékosok?! Cuad is mikor ide jött még támadó szélső volt most meg jobb bekk, pjanic is a világ egyik legjobb támadő középpályásai között volt lett belőle regista, sőt még mandzsukic ből is milyen jó kis szárnyvédőt csinált! Erre meg a kis chiesa nem akar ráhalgatni hogy egy jó kis balbekk legyen belőle. Ejnyebejnye.

JuveMI 2023.03.06. 08:27:06

"Szerintem a gól után Manuel Locatelli túlságosan előre helyezkedett, és így egyedül maradt Adrien Rabiot." ... ilyeneket nem szabadna lenyilatkozni! Ne takarózzunk az 50 ponttal sem, nincs értelme. Az viszont tény, hogy képtelenek vagyunk normálisan megvívni egy rangadót... a hosszabbításra álló nyugdíjasaink teljesen padlón vannak... a pályán pedig abszolút érződik a játékosok közötti feszültség, sokak arcán látszódik a frusztráció... nincs összerakva ez a csapat, sem taktikailag, sem pedig mentálisan. Sajnos ez van... talán abban bízhatunk, hogy Pogba és Chiesa hoz egy kis lendületet... másban nem nagyon.

Thuglife! 2023.03.06. 08:31:29

Ezt most nem értem."Chiesával támadóbb a csapat."de ha játszik akkor meg azt mondja nem védekezik megfelelően.Nem csoda hogy ez látszik a pályán is.az egyetlen aki tudja mi a taktikában a saját szerepe az a kapus.
Mindig a sérültek,a hiányzók...
A kifogások.senki nem élt át ilyesmit mint a Juve.elég sok csapattól vontak már le pontokat,de nem kell messzire menni.A serie B-t pontlevonással kezdtük.nyilván akkor jót nevettél.
De legalább a haver visszatérhet majd.Bonucci akinek helyet kell szorítani.jönnek is majd vele a farolós "mellettem lőnek minden gólt" szituk.

Gaben Smith 2023.03.06. 09:16:51

"I think that after the Romz goal, Locatelli pushed forward too much and left Adrien Rabiot alone. We needed to be more orderly after the goal, as there were still 35 minutes left and we created several scoring opportunities."

Ez mindent elmond Allegrirol. Hatranyba tul sokat ment elore … a stilus ahogy megnyilvanul a jatekot ahogy felfogja nalam toronymagasan a legutaltabb edzo.
Par szezon ota mindegyikben megfogadtam magamba ,hogy nem nezem tovabb.
Sosem tudtam betartani ,de most sikerult ,mar nem vagyok kivancsi az egeszre ,kellemetlen,izzadtsagszagu,elvezhetetlen.
Csak felidegesitem magam foleg amikor ez a buszvezeto kiall es ordas nagy kozhelyeket es kamukat presel ki magabol kozben pedig szobrot emel maganak a sajat teljesitmenye lattam.
Elhiszem ,hogy egy sajtotajekoztato elore atbeszelt de azert egy szurkolo erdemeljen mar tobbet mint ezeket a hulyesegeket.
Majdnem csak ezt az oldalt nezem juve/olasz szinten minden mast kikovettem mar nincs mibe kapaszkodni ez az egesz nem esik jol ,kellemetlen vegelathatatlan gazos. Ugy a Juve mint maga az olasz foci.
Az Juventus nevet sikerult bemocskolni az utobbi 4 evben mind a palyan mind a palyan kivul. Ellenerzest valt ki hogy egy 2006 utan ujra ugyanaz tortenik. Ilyenkor mindig megkerdezem magamtol ,hogy teher-e ezt az egeszet nezni,olvasni,foglalkozni vele es mar masszivan azt erzem ,hogy barmennyire is szeretem eleg volt. Nem erre a Juventusra fizettem be kiskrapekkent. Koszonom kerem vissza a jegyem.
Elnezest ha valakit megbantottam ezzel .

supertrezi 2023.03.06. 09:45:10

Augusztus eleje óta arra vártunk, hogy végre teljes legyen a keretünk. Ez mostanra végre megtörtént, kb. mindenki bevethető kisebb-nagyobb mértékben. Ehhez képest az idény egyik legbotrányosabb teljesítményét sikerült pályára varázsolnunk egy kegyetlenül elképzeléstelen, lassú Roma ellen. Minden elismerésem ezért a Mesternek és a fiúknak. Mi veszítettünk, de az is világos, hogy miért akarják sokan nádpálcával Lisszabonig hajtani Mourinhót. Méltatlan, lehangoló, kiábrándító az a "foci" is, amit ő játszat. Nemhogy a Románál, még egy Cesenánál is az lenne.

Lanzafame 2023.03.06. 10:42:48

Allegrinek sikerült kikapnia egy ugyanolyan, szándékosan semmit sem játszó, papíron gyengébb csapat és egy hozzá hasonló "gondolkodású" edző ellen.

Mourinho bölcsen átadta a kezdeményezést, mert tudta, hogy a Juventus nem képes proaktív focira, cserébe simán zavarva lehet hozni, mert védekezésben is bizonytalan.

Kimondhatjuk, hogy akik támadnak ellenünk, azok szétszednek, akik ugyanazt a semmit "játsszák", mint mi, azok röhögve leszopatnak.

Gratula Allegrinek, és azoknak, akik hagyják ezt a hanyatlást, rohadást. Azt nem tudom, hány ébresztő kell még azoknak, akik védik ezt a szarkupacot.

venember83 2023.03.06. 11:09:20

@Lanzafame: "Gratula Allegrinek, és azoknak, akik hagyják ezt a hanyatlást, rohadást"

Nem tudom, mire gondolsz, hisz a Juve második. Lenne. Picit vicces, hogy a Milan padján helyet foglaló mestert nevezték anno gúnyosan Hallegrinek, s most lassan bezárul a kör, ami kezdődhetett pl. Muntari meg nem adott góljával, most meg tartunk a virtuális/képzeletbeli csapatnál/tabellánál.

bartender 2023.03.06. 11:58:00

@Gaben Smith: kb szorol szora leirtad amit en is erzek..

Lanzafame 2023.03.06. 13:08:43

@venember83: jó kérdés, hogy anno is ez az ember ült-e a padon, mivel mégis összehozott 2 BL-döntőt a jelenleginél jóval erősebb, rutinosabb keretekkel. Árnyalja a képet a 18-19-es szezon, ahol Ronaldóval, Cancelóval és még az összes rutinos rókával ugyanez a nagy nulla folyt, csak jobb spílerekkel.

De ez a mostani olyan, mintha a 2014-2018 között Allegri bolti eladó ikertestvére lenne.

xXPeiperXx 2023.03.06. 16:58:36

Milyen meglepő, a Torino ellen elhittük, hogy még a bab is hús. Erre itt a rideg igazság, a totális antifutballt játszó Mourinho dirigálta Roma ellen kikaptunk. Nagyon rég volt már, hogy a félidőben inkább az alvást választottam, de most sikerült elérni, hogy inkább aludjak. :D Szörnyű meccs volt, aki ebbe látott valami szépet és le is tudja vezetni, annak megemelem a kalapom.

A múltkor írtam a szerencsefaktorról, na most Fortuna nem a mi oldalunkon állt.

Következő fordulóban jön a Sampdoria, akiknél nagyon úgy fest, hogy jövőre hosszú idő után a másodosztályban kell helytállni. Ha őket nem küldjük haza minimum 3 góllal, akkor ott már tényleg nem lehet magyarázni a bizonyítványt.

Gaben Smith 2023.03.06. 19:16:24

❗Tottenham Hotspur director Fabio Paratici want to sign Szczesny for the club but the goalkeeper want to stay at Juventus.

The Polish goalkeeper has a contract with the Bianconeri until 2024 with an option for another year as well.

Csak vinne el ez a vilagfi innen

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása