Allegri: „Engem kritizálhatnak, de a számokkal ne vitakozzunk”

allegri_massimiliano_serie_a_sajtotajekoztato_adidas_allianz_melegitoben.jpgMassimiliano Allegri a Spezia elleni meccset megelőzően beszélt a kezdőcsapatot illető változásokról, de természetesen szó esett az EL-beli elmulasztott győzelemről is.

„Folytatnunk kell a harcot az apró céljainkért. Bonyolult meccsre számítok, nehéz helyszínre látogatunk, és a Spezia számos helyzetet ki szokott alakítani, erre jó példa a Napoli és az Atalanta elleni meccs is. Korrekt meccsre van szükségünk, amelyet figyelemmel és határozottsággal kell kezelnünk.

Az a célunk, hogy a tabellán feljebb kússzunk. Függetlenül attól, hogy mi történik a pályán kívül, dolgoznunk kell a bajnokságbeli pontokért. Nem kompromittáltuk az EL-beli helyzetünket, Európában azonban mindig nehéz meccseket nyerni. Ezen túl pedig a futball furcsa tud lenni, bár a meccs adott szakaszaiban jobban is teljesíthettünk volna, fontos helyzeteink voltak.

A holnapi kezdőcsapat? Akik sokat játszanak, azok hozzászoktak. Holnap Federico Chiesa nem lesz ott, mert négy napon belül két meccset játszott, és nagyon fáradt, ami természetes egy 10 hónapos kihagyás után. Mattia Perin visszatér, és játszani fog, a többiek esetében még ki kell értékelnem a helyzetüket. Holnap lehetőséget kap Moise Kean, Mattia Perin és Daniele Rugani. A többiek még kérdésesek.

Több megértés a klub részéről? Nem, semmi szükség rá. A legjobbunkra kell törekednünk. Kár az európai meccsért, de ez is azt bizonyítja, hogy nincsenek könnyű meccsek.

Dean Huijsen? Ő nagyon jó játékos, de azt hiszem, hogy a felnőttekhez fellépett idén már 5-6 fiatal. Majd jövőre meglátjuk, ki kerül az első csapatba, s ki fog kölcsönben lehetőséghez jutni, de most azzal kell foglalkozzunk, hogy a lehető legjobb módon zárjuk ezt az évet.

Váratlan események a meccseken? Felmerültek ezek, és gondolkodtunk rajta, mindenképpen javulnunk kell. Ez inkább mentális dolog, de el kell fogadnunk, hogy nem számíthatunk arra, hogy egy szezon során soha nem fogunk gólt kapni. Sok idő van egy meccs megnyerésére vagy visszahozására. Higgadtság kell, hogy a második gól megszerzésén dolgozzunk. Ebben a tekintetben továbbra is kiegyensúlyozatlanok vagyunk.

Nem vagyok ideges, a múltkor viszont valaki ok nélkül fütyült ki egy játékost. Talán nem volt helyes a reakcióm, hogy visszaszóltam a nézőtérre, de engem számos tekintetben joggal kritizálhatnak. Egy dolgot azonban nem lehet vitatni, azok pedig a tények. Ezzel kapcsolatban nem fogadok el vitát, de ha arról van szó, hogy én gyenge teljesítményt nyújtok, vagy hogy gyengék a csapataim, azt elfogadom. De ne vitatkozzunk számokon.

Elnézést kérek a reakcióért az elmúlt este, ha engem kritizálnak, akkor arra nem reagálok, mert mindenkinek joga van a véleményéhez. De a számok nem képezik vita tárgyát.

1-0 a Spezia ellen? Nem, remélem, hogy 3-0-ra nyerünk, elmondtam a srácoknak, hogy szeretném látni, ahogy felnő az unokám.

A klub támogatásában nincs hiány, a klub mindig érezteti a jelenlétét, mivel a Juventus a létező legerősebb klub. A klub jelenti az alapot az eredményekhez, mindig jelen vannak a vezetők, jobban, mint bármikor máskor.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2118052710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.02.18. 18:59:05

Azok a szemtelen szamok…:
LgRank MP W D L GF GA GDPts
2022-2023 9th 22 13 5 4 34 17+17 44
2021-2022 4th 38 20 10 8 57 37+2070
2020-2021 4th 38 239 6 77 38+3978
2019-2020 1st 38265 7 76 43+3383

Mirol beszel ez az ember? Tultolta a Marvt es O is a multiversumba el

Rodri13 2023.02.18. 19:08:25

Én már a legelső mondatatol kiakadtam. Ennek csak apro célja van semmi több

Dzsákkeríni 2023.02.18. 19:18:29

Egyre kínosabb minden megnyílvánulása... Őszintén azt javasolnám neki, hogy ami láthatóan nem megy már neki jó ideje, azt ne erőltesse tovább és foglalkozzon nyugodtan csak és kizárólag az unokájával. Mindenkinek úgy lenne a legjobb!

delpi0823 2023.02.18. 21:23:10

@Gaben Smith: Amugy az a nagy budos helyzet hogy Sarrival meg Pirloval is kurva szar volt a footballunk,ugyhogy valoszinu hogy nem csak edzoproblema van(az is),de nem hiaba nyilatkozta anno Sarri is ez a keret edzhetetlen.En nem vagyok benne biztos ha jonne egy masik edzo hirtelen elkezdenenk varazslatos footballt jatszani........Gondolom a vezetosegnek a fejeben is valami ilyesmi jarhat,hogy 2szer meg kell gondolniuk kit ultetnek le a padra es milyen feltetelek mellett.........Conte,Zidane megint csak nagy buko lehetne,mert ok biztos nem 2fillerert valallnak el a melot,barmennyire is kotodnek a Juvehoz.Igy utolag valoszinu az lett volna a legjobb megoldas ha Pirlo marad........

Gaben Smith 2023.02.18. 21:52:52

@delpi0823: nezd a problema nem csak allegri de ha szamokrol beszel akkor illene pontosnak lennie. Az hogy mit csinalt 5-6 eve mar elevult az utobbi ket eve sokkal rosszabb mint az elodjeie ezen kell elgondolkodni. A fejlodes nincs meg nem erzek semmi olyan kapaszkodot ami miatt azt tudnam mondani hogy neki itt a helye. Egy tajekozott juve szurkolo azt is tudja hogy a vezetoseg hogyan mukodott es Marotta tavozasa es CR erkezese ota milyen szempontokbol epitettek keretet. Ez nyilvan nem Maxi hibaja. Sajat velemeny de ez a keret ugyan hianyos de nem rossz!Conte a hetedik hely utan milyen keretet vett at? Ettol rosszabb volt ? Sztem igen. Bajnok lett veretlenul? Igen! Nem azt mondom h azt a teljesitmenyt varom Allegeitol de ez nagyon keves meg ezekkel a sracokkal is. Amit en varnek az az hogy a pontlevonast nem szamitva kb 8-10 pontra lennenk a napolytol es allnank a bl-ben. Azt hiszem ez nem irrealis elvaras. Amit nem tudok megbocsagani az az hogy a focink 2 eve stagnal nem fejlodik egyaltalan nem hasonlit a mai sikeres trendekhez(nem tamadofocira gondolok hanem amivel sikert lehet elerni) a bl kieses szamomra megbocsathatatlan foleg a hogyanja megalazo!! A monza oda vissza megalazo!A napoly 5-1 megsemmisito! A Nantes x kijozanito a visszavagon szerintem kiesunk( ne legyen igazam)
Visszatekerve sztem Conte ezzel a kerettel a napoly seggebe loholna es talan a bl-ben is allna. Nem varomvissza Contet mert a toltott kaposzta jo felmelegitve egy edzo nem. Amit varnek de nem fog megtortenni az az hogy jon egy olyan ujhullamos edzo aki”mai”focit jatszik. Egy kis kulfoldi tudas nagyon jot tenne a serie a-nak. A spanyol semmikepp de a nemet iskola igen. Az olasz foci magat bassza at azzal hogy nem hajlandoak kulfoldi szellemi toket beengedni. Pelda a PL akit mindenfajta gondolat repit a magasba a penz mellett.
Szoval amit realisnak tartok az egy reset nyaron. Minden jol kereso de nem teljesito jatekos eladasa( Paredes.Maris,Arthur,Zakaria,Rugani,Sandro,Cuadrado,Rabiot ez olyan netto 45 milla. Zakariaert lehet egy 20 milliot tealizalni Kulut ha veszi a spurs az 35 mekkeni majdnem 40 a tobbiek lejaroak es arthur…hagyjuk. Bocsi Kean felolem 15-ert is vihetik. Ez igy brutto 80 fizetes csokkenes es legalabb 100 millio bevetel. En a fiatal nagyobb potenciallal rendelkezo sikerehes fiatalokat vennek . A modern szelso hatvedek prioritasok,Bremmer melle egy stabil kozephatved. Fagioli,Miretti ,Loca,Pogba melle egy box to box ember aki progressziv gondolkodasu pressingrezisztens. Elol Vlaho es Chiesa nalam erinthetetlen. Hozzajuk vennek egy szelso tamadot. Magas allokepesseg,dinamika,gyorsasag,osztonosseg es golerzekenyseg a parameterek. A szerkezet 4-3-3 lenne .
Az edzo termeszetesen csere. En tuchelt es de zerbit favorizalom. Az elsot azert jobban mert a nemzetkozi porondon tapasztalt es nagyon eros utobbit azert a kreativ kombinativ jatekert amit latunk toke a beightonba is. Zidane nalam kerdojel.Contet nem szeretnem. Talan meg pochettino ot azert mert kirva jo a keretepitesben ezt a spursben megmutatta es nekunk epitkezesre lesz szuksegunk.

Rikoo 2023.02.18. 22:58:30

@Gaben Smith: Szerintem ez a keret egy katasztrófa. Rámentünk arra, hogy koncepció nélkül igazolgassunk kész játékosokat. Tele vagyunk"nevekkel" és magas fizetésekkel, úgy hogy közben több nagyon fontos tényezőt is kihagytak keretépítésnél.
Kezdjük ott, hogy van 5 magas fizetésű idősebb játékosunk, akik teljesen leépültek fizikailag és már nem is lehetne velük komolyabban számolni, de rájuk vagyunk szorulva az elhibázott hosszabbítások miatt.
Nincs meg a csapat magja, ezt teljesen újra kell építeni és valószínűleg új játékosokra, mert még a kapusposzton sincs jövőképünk, a védelemről nem is beszélve.
A legnagyobb probléma mondjuk inkább ott keresendő, hogy vajon miért nem képes a keretünk összeállni 4-5 éve, edzőtől függetlenül.
Különböző játékstílusú és személyiségű játékosokkal vagyunk tele, ahol egyszerűen nincs meg a kémia.
Több játékosunk ugye leépült, van aki totál motiválatlan a magas fizetés miatt vagy éppen, mert már rengeteg trófeát nyert korábban. Igazából ez Szczenyit kivéve abszolút igaz Cuadradora, Danilora, Bonuccira és Alex Sandrora.

Egyébként látványosan kijön 2 játékosnál, hogy nekik nincsen meg a kémia senkivel a játékon belül.(Rabiot és Chiesa)
A franciának a PSG-nél, a válogatottnál és nálunk sincsenek meg a kapcsolatai a pályán belül. Ő egy olyan játékos, aki az egyéniségével próbálja meg kihozni magából a maximumot egy meccsen belül és így tesz hozzá a csapathoz. Nyilván ez egy olyan csapatnál működne, ahol már van egy fix maga és ő ebbe beilleszkedik és hozzáteszi a saját játékát, de nálunk ez nagyon komoly probléma.
Chiesát meg ismerjük. Mancini pont azért padozhatta a válogatottban, mert fegyelmezetlen és egyáltalán nem illet bele a válogatott játékába. Aztán az más kérdés, hogy az ambíciójának és akaratának/tudásának köszönhetően kiharcolta magának a helyet, de ő sem egy olyan játékos, akinek lesz kémiája a pályán belül valakivel.
Tök jól hangzik névre a Di María-Chiesa-Vlahovic hármas, totálisan különböző a játékstílusuk, ezért is látszódik sokszor, hogy egyáltalán nem értik meg egymást.
És ez az egész keretre igaz.
Nekem Fagioli a tökéletes példa egy csapatjátékosra. Lehet nem olyan agilis, mint Chiesa, viszont kellene még vagy 10 ilyen játékos mentalitásban.
Van néhány rendszerjátékosunk is, de annyira vegyes az összetétele a keretnek, hogy szinte alig van olyan dolog, amire lehetne építeni a csapat alapját.

Barza 2023.02.19. 07:04:40

@Gaben Smith: maximálisan egyetértek veled, a selejtet el kell küldeni (az mindegy, hogy arthur féle nulla, vagy egy állandóan sérült mariska pl.), és amiket írtál hogy milyen posztra milyen játékosok kellenek és kik akikre lehet építeni azzal is. Én De Zerbit favorizálnám, mert fiatal, modern, nemzetközi tapasztalattal bír, és az olasz futballt ismerni kell. Messze nem a csúcs ami a seria A-ban zajlik, de mégis nagyon sajátságos, sokan megbuknak itt. Van egy nagyon egyedi ritmusa (nem tudom máshogy megfogalmazni) a játéknak itt, ami semmi más bajnoksághoz nem hasonlítható.
Viszont, akkor egyértelműen csapatot kell építeni, főleg fiatal játékosokra támaszkodva. Az azt jelenti, hogy időt kell adni az edzőnek és az új keretnek, szerintem kb Pirlo is ezen bukott meg, nem kapott elég időt. Most amúgy is a béka feneke alatt vagyunk, most van időnk építkezni, kicsit elengedni az eredménykényszert, legalább egy évre. Szerintem a szurkolók is pozitívan állnának hozzá, ha a vezetőség egyértelmű két három éves tervvel állna ki, türelmet kérne, a jövő érdekében, cserébe egy alázattal, spiritoval rendelkező csapatot látnának hétről hétre a pályán.
Zidane érdekes számomra, mert én sem vagyok biztos az edzői kvalitásaiban, de nemrég olvastam Modric könyvét és ő nagyon pozitívan írt róla, nagyon erős a karizmája, és szakmailag is topon van szerinte. És amikor átvette a reált, akkor korántsem a legjobb időszakában volt a csapat. Ennek ellenére De Zerbi azt gondolom jobb megoldás lenne, Zidane valószínűleg azonnal nyerni akarna valamit (nem fér bele neki egy gyengébb, eredmény nélküli év), míg De Zerbinek van ideje nagyot villantani.

venember83 2023.02.19. 07:39:11

@Rikoo: még hány edzőt kell mentegetni ezzel a "borzasztóan kialakított keret" szöveggel? Rangon alulinak érzem, hogy van a keretben x középpályás, s nem lehet összerakni belőlük 2-t vagy 3-at, ami a csapat gerinceként szolgálhatna, s ne dominálná le az összes Serie A csapat a Juventust oda és vissza.

venember83 2023.02.19. 07:53:05

@Rikoo: másrészt meg borzasztóan sok labdás edzés kellene a keretnek, hogy megszülessen az összhang legalább egyes játékosok között, de ez sem éppen jellemző az elmúlt másfél évre, most is mentális problémákra panaszkodik a mester. Közben meg a felkészülési meccsek is inkább szolgálták a lesérülést, mint a csapatformálást. Mindegy, nehéz kiutat látni egy igazán karakteres és bizonyos szempontokhoz körmeszakadtáig ragaszkodó edző nélkül. Az elmúlt bő másfél év nehéz volt, s a közeljövő sem tűnik könnyebbnek.

Dzsákkeríni 2023.02.19. 10:42:36

@Rikoo: Értem amit írsz, el is fogadom a véleményed. Viszont ezen a ponton mindig az jut eszembe, hogy akkor mi a helyzet egy, minket oda-vissza szájbatekerő Monza keretösszetételével? Ott a kb 15 kölcsönjátékos nagyobb kémiát alkot? Vagy ők rendszerbe illőek? Tudom miről beszélsz a mi keretünkkel kapcsolatban, én is rengeteg játékossal már tegnapelőtt kipakoltattam volna az öltözőszekrényét szívem szerint, de olyan csapatok mélytorkoztatnak minket idén ahol a keret minősége még így is messze elmarad a miénktől, pl az izraelieké... És nem fogadom el azt sem, hogy ez a sztáredző 2 év alatt nem tud felmutatni SEMMIT, sem játékban, sem eredményben. Bár sejtem, hogy Te sem védeni akarod már, inkább érzékeltetni a szakmai koncepciótlanságot nálunk, amit egy rátermett sportigazgató kinevezése oldana meg. De az edzőcsere akkor is kötelező nyáron!

Dzsákkeríni 2023.02.19. 11:00:42

@venember83: Ez az edzés téma is teljesen megfoghatatlan számomra. Ha abból indulunk ki, amit a pályán látunk, akkor elképzelni is nehéz mivel foglalkoznak 2 meccs között. Mert ahogy írtad is, a labdás edzés hiánya szemmel látható, de akkor azt hinné a mezei szurkoló, hogy legalább állóképesség terén magas szintet képvisel a csapat, de sem igaz.

rabsic02 2023.02.19. 12:16:23

@Gaben Smith: Vlahovic le fog lépni, úgyhogy gyakorlatilag nulláról kell új csapatot építeni. A kezdő nagyrésze jövőre nem lesz itt.

Gaben Smith 2023.02.19. 13:22:42

@rabsic02: az egyaltalan nemmbiztos. Egy jo rendszer kell neki. Amugyis kit igazolnak a helyere . Nem megbantva Miliket de nem wgy kategoria a ket srac. Keant meg hagyjuk.

rabsic02 2023.02.19. 13:50:04

@Gaben Smith: miért maradna itt?! Ha menni akar, akkor el fogják adni.

Gaben Smith 2023.02.19. 13:53:46

@rabsic02: ha eladjak akkor nincs is mirol beszelni a legnagyobb potenciallal rendelkezo tamado .

Thuglife! 2023.02.19. 15:18:05

Pontosan milyen számokra gondol a mester?
Az hogy 22 forduló elteltével a 2.helyen állnánk ha nem vonták volna le a 15 pontot, mit bizonyít?osztottak már 22 forduló után érmeket?még játszunk ez előttünk álló mind a 9 csapattal,ott lehet bizonyítani.majd az kiadja a számokat.igen a számok a teljes mintára nem hazudnak.mint ahogy a részcélok elérése sem.A BL továbbjutás nem jött össze.most majd lesznek új célok.az EL győzelem meg a kupa győzelem és a tabella első fele.most a 23. Fordulóban,meg az EL visszavágó meg a kupa elődöntő előtt amikor még elérhetők ezek a célok,most mutogat a táblára?térjünk vissza erre nyáron mister...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása