Di María jövője kérdéses, de Locatellivel hosszabbítani akar a Juve

locatelli_manuel_di_maria_es_vlahovic_tarsasagaban.JPGA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Ángel Di María nyitott a szerződéshosszabbítás tekintetében, ám a klub székházában korántsem biztosak abban, hogy jövőre a Juventusnál fog futballozni a friss világbajnok.

A 34 éves játékos nyári érkezése óta volt pár jobb meccse a világbajnokságig, de inkább sérülések és egy buta szabálytalanság utáni eltiltás jellemezte a játékát, majd a világbajnokság után a Juventusnál is mintha jobban teljesítene, a torina óta két gólt és egy gólpasszt osztott ki bianconero mezben.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Juventus nem biztos az új szerződésben, mivel az európai porondról való lemaradás nehéz helyzetbe hozná a Juventust, és nehezen tudná a klub kigazdálkodni a játékos nettó 7,5 millió eurós bérét. Ugyanakkor a lap szerint a felek tárgyalnak, mivel mindkét félben felmerült a szerződéshosszabbítás gondolata.

Egy másik játékos, akinek a szerződéshosszabbítása felmerült, a 25 éves Manuel Locatelli, akit Massimiliano Allegri is megdicsért a Lazio elleni győzelem után. Az olasz középpályás többéves kölcsönben érkezett Torinóba 2021 augusztusában, s azóta folyamatosan kapta a játéklehetőséget, mostanra pedig lényegében a csapat alapembere lett.

A Calciomercato hírei szerint a Juventus hamarosan véglegesen leigazolja Manuel Locatellit, akinek ez a második éve kölcsönben, s adott feltételek teljesülése esetén kötelező a leigazolása. A klub 2026 nyaráig kívánja meghosszabbítani a középpályás szerződését, akinek a fizetése az új kontraktussal évi nettó 3 millió euró lesz, bónuszokkal együtt.

A TuttoJuve két friss pletykával is szolgált a Juventus kapcsán, az egyik szerint a klub kész elengedni Dušan Vlahovićot 85 millió euróért. A másik pletykát a TuttoJuve munkatársa, Mirko Di Natale jegyezte, az újságíró egyértelműen tagadta, hogy a Juventusnál felmerült volna Paul Pogba szerződésének a felbontása.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4818041124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2023.02.04. 14:48:38

Vlahó elengedése bűn lenne. Főleg 100 alatt. Egyszerűen nem is próbálnák meg pótolni, hiszen itt van nekünk Kean.....

venember83 2023.02.04. 15:06:01

@Andras74: egyszerre és ugyanolyan jól pótolná Kean úgy CR-t, mint Vlahót.

Juventino86 2023.02.04. 15:47:44

Locatellit nem szabadna véglegesen megvenni. Rengeteg hibával játszik. Ráadásul rengeteg pénzbe kerülne. Vlahovic megtartásának sem látom értelmét. Egyértelmű felfogásbeli (állandóan keresi a kontaktot a védővel) és technikai problémái vannak (nem tud átvenni egy lasztit). Sokkal okosabb, és főleg anyagilag racionális igazolások kellenek az elkövetkező szűk esztendőkben. Nem neveket, inkább profilokat kellene keresni. Ja, és mindennek az előfeltétele egy támadóbb felfogású edző.

2023.02.04. 16:14:31

Én alapból arra vagyok kíváncsi, ha nem lesz se bl, semmi, aminek valljuk be, elég nagy a valószínűsége és esetleg még 20 pontot levonnak, ki akar majd itt maradni?
Mária tuti lép. Semmi kétségem nincs efelől.
Ha nem lesz bl, nem lesz semmi motivációja.
Sajnos, sok jóra nem számíthatunk.

west30 2023.02.04. 16:22:42

@MGB75: Egy bl szezon miatt meg nem jon el a vilag vege,a legtobb jatekos marad ,bar alapbol szamolhatunk jo par tavozoval alejaro szerzodesek miatt.A meghatarozobb tenyezo szerintem az edzo szemelye lehet majd,az erkezok es tavozok tekintetben.

rockitbaby 2023.02.04. 16:51:56

@Juventino86: Igazából ez lényegtelen már, mivel az opció kötelező érvényűvé vált azzal, hogy 2023-ban már pályára lépett. Az első alkalommal életbe lépett ez gyakorlatilag, így akár tetszik, akár nem, ki lesz érte fizetve az az összeg. Amúgy egyetértek, sokkal okosabban kell majd igazolni, de ez alapvetően is igaz lenne, nem pusztán a várható szankciók fényében.

Leram7 2023.02.04. 17:25:24

Locatelli az előző szezonban jó volt, idén elég gyenge.
Ki kéne próbálni úgy, hogy megcseréljük Fagiolival. Az a poszt, ahol jelenleg játszik nem fekszik neki.

Di Maria nagyon jó játékos, de későn érkezett és csak ha valami óriási nem csinál, én nem marasztalnám, eddig számomra kevés. Ezt Dybala is hozta tavaly...

Vlahovic, ha nem kezd el focizni és kapunk érte 80M körüli ajánlatot el kell adni.
Biztos, hogy Allegri defenzív focija is hátráltatja őt, de nagyon kevés gólt szerez.

venember83 2023.02.04. 17:54:31

@rockitbaby: "Amúgy egyetértek, sokkal okosabban kell majd igazolni..."

Igen, keretnek megfelelő edzőt, s edzőnek megfelelő keretet.

Lanzafame 2023.02.04. 19:15:24

@venember83: ja, amíg nincs tényleges edző, és felette sportszakmai koncepció, az esetlegességnek, a nagy homályba igazolunk.

2023.02.04. 20:26:09

Az utolsó két meccsen Loca nagyon meggyőző volt. Főleg keménységben és hajtásban. Még mindig sok labdát elad, de akkor Vlahovicrol nem is szólok semmit. Ha meg 3 miska a bére akkor pláne maradjon. Kapitány matéria.

Juvebest 2023.02.04. 20:31:22

@MGB75: Sajnos én is így látom ha nem lesz nemzetközi indulás itt a keret zöme tiplizik. Nincs itt klubhüség, csak a bankszámlán villanó összeg számit.

Wizzurah 2023.02.04. 21:03:39

A jelenlegi Vlahovic-ot nem lenne nehéz pótolni véleményem szerint egy lepkefing is megtenné. Amíg nincs támadó játék, nincs edző, addig felesleges ilyen igazolásokat csinálnunk, de 100 alatt én sem adnám el. Ha meg lenne edző és támadó játék is, akkor igazából egy töredékét érő csatár is megtenné a dolgát, pl. Milik, ahogy az internél is a nagypapa Dzeko. Nem voltunk, végképp nem vagyunk és nem is leszünk olyan helyzetben, hogy 100 milliós játékosok futkossanak nálunk a pályán. Az egész serie a nem teheti meg. Azt tehetjük meg, hogy valaki nálunk érjen be 100 millióssá és eladni. Ez van.

coronita12 2023.02.05. 00:51:41

Remélem Locat nem igazoljuk le végleg.

rabsic02 2023.02.05. 10:03:13

@Juventino86: sorry, de ki nem játszik hibával? Ez alapján senkit sem leigazolni. Ne írjunk már ekkora f,szságot.

rockitbaby 2023.02.05. 11:18:58

@Wizzurah: A vételár egy dolog. Kis szerencsével Mckennie-ért is kaphatunk majd 50 milliót, ha beválik a Leedsnél. Ha innen nézzük, akkor igazából Vlahovic ára nem is olyan durva. Amit valójában nem engedhetünk meg magunknak, az az olyan holtterhek, mint Paredes vagy Pogba. Serie A szinten csillagászati bér, nulla teljesítmény vagy nulla pályára lépés mellett. Ez valójában sokkal komolyabb teher, mint Vlahovic vételára.

Igazolni valóban nem fogunk tudni ilyen kaliberű játékost, de amíg Allegri az edző, kinevelni se fogunk 100 milliós játékosokat. Látványosan megrekedtek a játékosaink az irányításával a fejlődésben és nem csak a fiatalok, de az idősebbek is. Nagyon komoly szemléletváltás kellene ehhez, minden téren, amire amúgy van is komoly esély.

bobo81 2023.02.05. 11:30:25

Véleményem szerint a 30 év felettiekkel és a lejáróakkal nem lenne szabad hosszabítani. Új edző új impulzusokkal...Aki mer és hagynak újítani...
A fiatalokkal kell foglalkozni és bizalmat adni nekik.
Az alapanyag megvan, csak a jó szaki és felé a megfelelő emberek hiányoznak.
Minden évben nem lesz Pirlo és hasonló sokadvirágzását élő ember.
A zsoldosokat pedig holland,portugál mintára 10-en évesen kell megszerezni és ha menni akar akkor szakítani rajta...

2023.02.05. 12:37:17

@rockitbaby: Sajnos Vlahovicnak is nulla a teljesítménye. És az a baj, hogy nem csak megrekednek a játékosaink, de mindenki egyenesen visszafejlődik, és zuhan a játékosok értéke. Szerintem ha marad Allegri az edző, akkor semmi értelme megtartani Vlahovicot, és inkább tegyük össze a kezünket, ha nyáron valaki elviszi legalább annyiért, amennyiért mi vettük.

alexGicamo 2023.02.05. 14:29:16

@venember83: Ez csak természetes, hiszen ő a Jolly Joker ! :-D

rockitbaby 2023.02.05. 15:20:24

@Pjanista: Annak ellenére, hogy hónapokig sérült volt, még mindig csak beérni tudták a házi góllövő listán, megelőzni nem. És Milik egy ideig nem is fogja megelőzni, lévén kb egy hónapra lesérült. Attól függetlenül, hogy ez azért kicsit gáz, kicsit több elismerést érdemelne. Még Allegri ultradefenzív "játékában" is képes volt 26 bajnoki meccsen 13 gólra, pocsék kiszolgálás mellett. Nem eladni kellene, hanem rá építeni és megfelelően kiszolgálni, mert ha valaki, akkor ő meg fogja hálálni.

venember83 2023.02.05. 15:47:47

@rockitbaby: francokat, eladni a francba, 60 millióért hátha elviszik, olyasmi lehet az aktuális értéke a könyvelésben, nem? Túl drága, sérülékeny, labdát nem tud átvenni, kár a szót fecsérelni rá. Aztán majd valami huszadrangú bajnokságban, pl. a PL-ben fossa majd a gólokat, de az nyilván nem jelent semmit majd. Van ilyen a futballban, ezzel el lehet intézni. Meg az olasz futball jellegzetességei, s ilyen f@szságokat lehet majd mondani. Szerencsére Keannel nincs ilyen probléma, ő tökéletesen beleillik minden olasz filozófiába.

2023.02.05. 16:10:09

@rockitbaby: Allegri nem fog rá építeni semmit. Illetve nem fog építeni egyáltalán semmit. Ő felrakja a legjobb 11-et a pályára és ordibál a vonal mellett. Ha lenne egy új edző jövőre, akkor lenne értelme megtartani Vlahovicot, mert van esély rá, hogy fel lehet még éleszteni. De Allegrivel én személy szerint ezt esélytelennek látom, és arra sem látok sok esélyt, hogy edzőt fogunk cserélni. Rossz nézni meccsről meccsre a kínlódását, ahogy egy labdát nem tud átvenni. Komolyan mondom, ha Vlahovic még 2 évig itt marad Allegrivel, akkor szerintem örülni fogunk ha 20 millióért elviszi majd tőlünk valaki. Ebben a rendszertelen szarban pont a befejező csatárok szenvednek a legjobban, mert ők nem képesek maguknak kialakítani a helyzetet és labda is alig jut hozzájuk. Hogy lehessen használni, ahhoz fel kéne tudni építeni egy támadást, de mivel ez nincs, és nem is lesz, ezért az önbizalma is annyira lent van már, hogy egy egyszerű labda is 20 méterre pattan tőle. Amikor idejött legalább ez még rendben volt, és lőtte a gólokat. De szerintem ezzel Vlahovic is tisztában van, nem véletlen volt olyan pletyka, hogy be is ajánlkoztak a Real Madridnál. Szerintem nyáron biztosan lépni akar majd innen, és én ezt nem is fogom bánni, ha visszajön az a pénz, amit belefektettünk.

rockitbaby 2023.02.05. 16:15:58

@Pjanista: Ha nem bánod, szíved joga, de akkor lehet élvezni Milik és Kean csodálatos játékát, mert az a pénz fix, hogy nem lesz visszaforgatva, ha mégis, nem csatárba. Nagyon kevés olyan játékos van, aki akar és hajt a pályán, de ha még ez is sok, adjuk el az egyiket, biztos jobb lesz úgy minden, ahogy @venember83: is írta.

2023.02.05. 16:22:13

@rockitbaby: Idén Kean sem rosszabb, mint Vlahovic. Milik meg fényévekkel jobb. Semmi értelme itt tartani a szerbet ezért a teljesítményért, hogy még jobban leépüljön. Nem kételkedek benne, hogy egy normális edzőnél, egy normális csapatba lőni fogja a gólokat, de itt szerintem erre nincs esély, amíg nincs edzőváltás. Nekünk is kell kukázni egy Giroud/Dzeko féle rutinos játékost, aki már tudja mikor mit kell csinálni, hova kell helyezkedni, mert itt egy fiatal játékos el van veszve. A pénzügyek szarok, eredmények úgy sem lesznek, felesleges ilyen helyzetben itt tartani egy 80 milliós csatárt dísznek.

rockitbaby 2023.02.05. 16:47:58

@Pjanista: Mllik 6 gólos, csak úgy mint Vlahovic, annyi különbséggel, hogy ő eddig nem volt sérült hónapokra. Nem látom a fényévekkel jobb teljesítményt, sőt. Amikor Miliknek kellett átvennie a szerb szerepét és az ellenfél tizenhatosán belül birkóznia kellett, akkor pont ugyanolyan rosszul nézett ki, mint Vlahovic. De mondhatnám Keant is, aki dettó. Mind Milik, mind Kean akkor volt jó, mikor nem nekik kellett birkózni, hanem kikaparták nekik a gesztenyét. A lengyelnek addig ment igazán, míg a szerb mögött szerepelt, az olasznak meg akkor, mikor a lengyel mögött. Amint ők lettek az egy szem csatárok, látványosan visszaestek ők is. Ennyi erővel Kean is luxus, mert ő aztán túlárazva érkezett, nem is kicsit.

Rossz a pénzügyi lehetősége a klubnak, eredmények sem lesznek, felesleges itt tartani ennyi erővel Bremert is, Chiesát is, és Danilót is, sőt az egész csapatot szélnek lehet ereszteni, porig rombolni a stadiont és a székházat, a helyüket behinteni sóval. És ekkor talán már a botrányok se találnak meg minket. De ez csak talán.

2023.02.05. 17:26:52

@rockitbaby: 6 gólból 2 szabadrúgás, 1 tizenegyes. Játékban sokkal jobb volt Milik szerintem, rá fel lehet passzolni a labdát, nem csak kútba dobjuk, mint Vlahovicnál.

"Ennyi erővel Kean is luxus, mert ő aztán túlárazva érkezett, nem is kicsit."
Nyilván ha megvenné valaki, el kéne adni. Csak érte senki nem fizet még csak 20 milliót sem, nemhogy 80-at.

"Rossz a pénzügyi lehetősége a klubnak, eredmények sem lesznek, felesleges itt tartani ennyi erővel Bremert is, Chiesát is, és Danilót is, sőt az egész csapatot szélnek lehet ereszteni, porig rombolni a stadiont és a székházat, a helyüket behinteni sóval."
A mostani helyzetünkben szerintem Vlahovic a leghasználhatatlanabb (nem feltétlen csak az ő hibájából) és legértékesebb játékosunk. Helyette sok olcsóbb opció van, aki legalább ennyire hasznos tud lenni, Chiesa esetében ez nem így van. Egyébként rajta (és a fiatalokon) kívül nem tudom, hogy van-e olyan játékos, akit kötelezően megtartanék.

venember83 2023.02.05. 17:29:07

@rockitbaby: "Amikor Miliknek kellett átvennie a szerb szerepét és az ellenfél tizenhatosán belül birkóznia kellett, akkor pont ugyanolyan rosszul nézett ki, mint Vlahovic. De mondhatnám Keant is, aki dettó. "

Vagy Moratát is említhetnéd. CR is vajon miért nem akart centert játszani?

rockitbaby 2023.02.05. 18:02:36

@Pjanista: Miliknek is van szabadrúgásból lőtt gólja, de speciel engem sokkal inkább megnyugtat, ha a csatárunk tud rögzített szituációból is eredményes lenni, valamint nem képes belőni azt a tizenegyest, amit más a csapatból magabiztosan egyedül Di María tudna. De lelked rajta.

Elhiheted, hogy ha és amennyiben Vlahovic mennie akarna és ennek hangot is adna, akkor érte se repkednének 80 milliók, mint ahogy a kivásárlási ár ellenére töredék áron adtuk el de Ligtet is.

A szerb valóban a legértékesebb játékosunk per pillanat, de nem a leghasználhatatlanabb. Erre a posztra ott van Pogba, Paredes, De Sciglio és még lehetne sorolni. Várom a sok olcsóbb opciót, akik legalább ennyire hasznosak is tudnak lenni, nagyon kíváncsivá tettél. Vedd bele a számításokba, amit korábban írtam és @venember83: is kiemelt, hogy akinek nálunk centert kell játszania az mindegy ki, visszaesik. Milik is és Kean is.

2023.02.05. 19:17:29

@rockitbaby: Ha mindegy ki játszik centert, mert visszaesik, akkor miért kell ragaszkodni foggal körömmel Vlahovichoz? Más szerinted nem tud belebotlani minden egyes labdába sokkal kevesebb pénzért? Csak dísznek megtartani felesleges, amikor az edzőnk nem képes őt használni. Allegri is szerintem inkább választana valami hegyomlást, mint mondjuk Duvan Zapata, aki tud birkózni, mert Vlahovic nem az a játékos, de ezt erőlteti rá (vagy csak ezt tudja csinálni, mert nincs kidolgozott támadás). Egyébként ndveket mondani felesleges, mert ebben a kérdésben nagyjából @Wizzurah: -val értek egyet: "A jelenlegi Vlahovic-ot nem lenne nehéz pótolni véleményem szerint egy lepkefing is megtenné."

Egyébként nem is kell pótolni, itt van Milik, ha egészséges tud maradni. De nyilván célszerű lenne valami hasonló kalibert még igazolni mellé. És ne érts félre, nekem nincs bajom Vlahovic-csal, nyilván ha választani kéne, akkor Allegritől szabadulnék meg, nem tőle. De egyszerűen rossz nézni a szenvedését, és amikor labdába ér mindig eszembe jut, hogy ez nem igazán ért 85 millió eurót.

rockitbaby 2023.02.05. 19:34:40

@Pjanista: Zapata lenne az a sok opció, aki tudná ugyanazt, mint ő? A sok szóból ennél többre számítottam.

Nem kell ragaszkodni hozzá foggal körömmel, de nem is kellene elüldözni, ahogy akarnád. Ami miatt érdemes kitartani mellette az az, hogy láthattuk, milyen egy működő játékban, ami rá van kihegyezve. Ez még úgy ahogy igaz Milikre, de Keanre egyáltalán nem. Egyszerűbb vele dolgozni, aki már megmutatta itt is, hogy az impotens játék ellenére képes gólt lőni - akcióból és rögzített szituációból is -, mint eladni és reménykedni, hogy akit hozunk helyette az beválhat. Hiába az ára és értéke. Amennyiben azonban ő kéri az eladását, az már más kérdés.

2023.02.05. 19:52:47

@rockitbaby: Nem, Zapata jobb lenne. A mezőnyben ugyanazt, mint a jelenlegi Vlahovic szó szerint bármelyik csatár tudná hozni a Serie A-ból. :) Keress rá minden csapatra, ha akarsz neveket. Persze nagyon jó, hogy tud szabadrúgásokat és tizenegyeseket lőni, ez az Allegriball-ban tényleg hasznos szkill. De amíg Allegri itt lesz, addig játékban nem fog feljavulni.

venember83 2023.02.05. 19:58:49

@Pjanista: "Ha mindegy ki játszik centert, mert visszaesik, akkor miért kell ragaszkodni foggal körömmel Vlahovichoz?"

Nincs ellenemre, de akkor a padra Gasperini és a stábja kell, megfelelő tehetségkutató csapattal. S akkor valóban elfogadható lehet, ha 1-2 év eltelik mindenféle trófea nélkül.

rockitbaby 2023.02.05. 20:06:25

@Pjanista: Na jó, itt vált komolytalanná. Tőled kértem konkrét neveket, erre csak annyit tudsz mondani, hogy keressek rá a Serie A csapataira és onnan bárki jó lenne. Részemről itt vége.

2023.02.05. 20:09:36

@rockitbaby: Uramisten... Jobb is.

Del Pybala 2023.02.05. 23:54:46

@rockitbaby: Vlaho egy egy dimenzios csatar kerdeses technikai kepesseggel...

FAF 2023.02.06. 10:58:48

Aki Vlahovic helyett Allegrit választja az vegye meg neki Zapatát és nézze ahogy együtt birkóznak jó távol a csapattól.

Miért kell beleállni egy játékosba aki még csak most tért vissza és egy fos edző elképzeléstelen játékában kell teljesítenie?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása