Scanavino: „Teljesen igazságtalan és egyenlőtlen az ítélet”

scanavino_maurizio_calvo_mellett_stadion_nezoteren.JPGMaurizio Scanavino az Atalanta elleni meccs előtt nyilatkozott a sajtónak, s az új vezérigazgatónak bőven volt miről beszélnie.

„A klub összes munkatársa nevében szeretnénk elhatárolódni azoktól a látszólagos szurkolóktól, akik a gyűlöléet és a megfélemlítés hangját ütötték meg az FIGC elnöke, Gabriele Gravina és élettársa, illetve Giuseppe Chiné ügyész irányába.” - kezdte a nyilatkozatot a DAZN mikrofonja előtt a vezérigazgató.

„Álláspontunkat erőteljesen, ám mindig rendkívül kompentensen, profin és tisztelettel fogjuk alátámasztani. Egyértelműen az ítéletet teljesen igazságtalannak és egyenlőtlennek tekintjük. Várjuk a bíróság indoklását, de bizonyosan élni fogunk a fellebbezés lehetőségével a CONI felé, hogy alátámaszthassuk az álláspontunk, ami nagyon szilárd, egyértelmű, és a szokványos igazságszolgáltatási eljárásban is elfogadásra talált. Ezen az úton fogunk járni.

Nem csak mi a Juventusnál és a szurkolóink gondolják az ítéletet igazságtalannak. Szeretnék köszönetet mondani egyéb klubok szurkolóinak, a futballban jó ideje dolgozó személyeknek, akik fontos beosztásokat töltenek be a televíziócsatornáknál és a közösségi médiában, akik megértették, mennyire egyenlőtlen és igazságtalan volt ez az ítélet.

A szövetségi igazságszolgáltatás sommásan és igazságtalan módon működhet, ami aggasztó, mivel ma a Juventusszal történik mindez, de holnap bármelyik másik klubbal megtörténhet.”

Az ítélet Federico Cherubini eltiltását is tartalmazta, így a Juventus kinevezte Francesco Calvót a szakmai részleg élére.

„Federico Cherubini a klub sportigazgatója, így munkája nagyon sokrétű, ám nyilvánvalóan eltiltást kapott, és nem lehet az átigazolási piac aktív résztvevője. Tegnap a klubon belül egyeztettünk, és úgy döntöttünk, hogy Francesco Calvo lesz a szakmai főigazgató, így az összes szál nála fog összefutni.”

A Juventus sajnos számos vitás ügy tárgyát képezi, s ezekről is kérdezték a vezérigazgatót.

„Ez az ítélet azt mutatja, hogy semmi értelme optimizmusról vagy pesszimizmusról beszélni, egyszerűen készen kell állnunk. Nem erre az ítéletre számítottunk, de rajta volt a lehetséges végkifejletek között, szóval nem ért minket teljesen váratlanul. Alaposan felkészült jogászokból álló csapattal dolgozunk, és a továbbiakban is erőteljesen és határozottan fogjuk védeni magunkat.

A csapatnál tegnap rendkívüli egységet láttam. Ez kicsit meg is lepett, talán azért, mert ez volt az első ilyen tapasztalatom, de a keret nagyon nyugodt és eltökélt volt, már körvonalaztuk, hogy milyen helyzetben van a klub, és mindenki tisztában volt a dolgokkal. A játékosok közösségi médiában kitett néhány üzenete is azt erősítette meg, hogy nincs gond a hangulattal, és minden rendben van.

A jövő? Amint elképzelhetik, ez furcsa időszak, és meg kell határoznunk néhány elsőbbséget élvező tényezőt. Nagyon egyértelmű és szilárd ötleteink vannak, szóval arra számítunk, hogy a pályán is sok pontot szerez a csapat. Fontos egy adott fegyelem és szervezettség fenntartása. Ezen fázist követően meglátjuk, hogy hogyan is állunk.”

Maurizio Scanavino és számos John Elkannhoz köthető személy érkezését sokan úgy látták, hogy a Juventus klubként megpróbál elhatárolódni egyes távozó vezetők viselkedésétől.

„Mindenkinek megvannak a saját jellemzői, nem kell senkivel megszakítsuk a kapcsolatot. Profikból álló csapatot alkotunk, akiknek az a feladata, hogy vezessék a klubot sportügyi, szervezeti és jogi szinten. Az elnök úr nem kérte, hogy bárkihez képest adott távolságot tartsunk, inkább a professzionális és szervezett munkára helyezte a hangsúlyt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1818032116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2023.01.22. 21:43:14

Ez a beszéd Scanavino!

Wizzurah 2023.01.22. 22:50:18

Oh, természetesen mind elítéljük persze. De azért a sz*rkupac igazságtalan korrupt bandának márpedig oda kéne baszni. Elítéljük persze, de ha megtörténne, örömömben megmosolyognám. Mindenki azt kapja, amit megérdemel címszóval.

alexGicamo 2023.01.23. 04:16:45

Ha igazat beszél, akkor rendben van ! Meg persze a tettek is számítanak ... Hajrá !

Wizzurah 2023.01.23. 05:58:21

Olaszorszagban messze a Juventusnak van a legtobb berletese, elofizetoje es szurkolotabora. Az igazsagtalan buntetes hatasara 24 ora leforgasa alatt mar 13 ezren mondtak le a figc es dazn elofizetesuket. Ha ez ilyen utemben folytatodik, akkor oriasi vesztesegeket lesznek kenytelenek elkonyvelni az emlitett cegek,amik adjak a fo bevetelt a figc-nek. Lehet ezzel nem szamoltak, megerdemlik a gennyladak.

Wizzurah 2023.01.23. 06:00:26

@Wizzurah: figc elofizetes =sky elofizetes.
Angol forrasbol forditottam.

delpi0823 2023.01.23. 13:42:00

@Wizzurah: Akkor sem az a megoldas hogy fenyegetoznek.Ez semmilyen korulmenyek kozott nem lehet csinalni.Ha hibaztak,szepen ki kell baszni oket,aztan ennyi a tortenet,eppen eleg nagy buntetes az nekik.

insieme 2023.01.23. 17:54:57

@Wizzurah: erről írtam az
Atalanta előtt tegnap,,forrás
Tuttosport ,,és a gólokat okozó játékosok rol
Egyértelműen mindháromban
Tek, Sandro,,részben Danilo
Tuttosport értékelés
Tek 4.5
Sandro 5.5/

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása