Allegri: „A BL-helyhez kivételes teljesítmény kell”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_14.jpgA Juventus 15 pontos büntetése után az Atalanta elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón is sok szó esett erről.

„Holnap fontos meccs vár ránk, különleges mérkőzés a tegnapi események után. Még jobban össze kell fogjunk, lehajtott fejjel kell folytatnunk a munkát. Csak a pályán nyújtott teljesítményre szabad gondolnunk.” - mondta a Juventus mestere a szokásos sajtótájékoztatón.

„A büntetés nem változtat semmin a holnap vonatkozásában, ugyanúgy meg kell próbálnunk nyerni, mert így a hetedik helyre kapaszkodhatunk fel. Aztán következik az EL-meccs, az Olasz Kupa-meccs… A legjobbat kell kihoznunk magunkból.

Nincs szó újraindulásról, ezek a jogi ügyek a klubra tartoznak, lesz egy fellebbezés. Figyelembe véve a tabellát holnap meg kell próbálnunk nyerni, hogy 25 pont legyen a nevünk mellett.

Könnyedebb játék? A Juventus soha nem játszik könnyedén. Jövő héten visszatér Paul Pogba és Dušan Vlahović, holnap pedig elérhető lesz Juan Cuadrado. A tegnapi döntés előtt a Juventusnak 37 pontja volt, és minden esély adott volt ahhoz, hogy BL-helyen zárjunk, s talán a scudetto sorsába is beleszóljunk.

Meg kell tennünk, ami a kötelességünk, mivel a végső ítéletre két hónap múlva lehet számítani, és nem tehetjük magukat olyan helyzetbe, hogy két hónap múlva megbánjuk, amit most nem tettünk meg. De ugyanezen a helyzetet már átéltük két hónappal ezelőtt az igazgatók lemondásakor.

Ezek a váratlan események megerősítik az egyéneket, nyugodtnak kell lennünk az ügy kapcsán, s mindenekelőtt elkötelezetten és határozottan meg kell tennünk, ami szükséges, vagyis nyernünk kell a pályán.

Adrien Rabiot tegnap egyedül edzett, de jó állapotban van. Ma reggel beszéltem Maurizio Scanavino úrral, és az elnök ma 14.30-kor a teljes csapattal beszélni kíván, és ezen kívül az a dolgunk, hogy dolgozzunk edzésen, és felkészüljünk a mérkőzésre.

A Juventus mestere vagyok, s az is maradok, hacsak fel nem állítanak a pozíciómból. Vannak idők, amikor felelősséget kell vállalnunk azért, akik vagyunk, vagy azért, amit teszünk, nehézségek idején férfinak kell lennünk.

Amikor jól haladnak a dolgok, akkor minden rendben van, de amikor nehézségek merülnek fel, nagyobbak a kihívások, és ez mindenkire vonatkozik.

A bajnokságban a pontállás szerint 12 pont választ el a negyedik helytől. Megismétlem, holnap az Atalanta ellen játszunk, rangadó lesz, és megpróbálunk jó meccset játszani.

A döntés után nem volt szükség sok mindent mondani. A csapat nagyon jól tudja, hogy mit kell tenni, a mi vonatkozásunkban semmi nem változott. Meg kell legyen bennünk a belső erő, és szembe kell néznünk az aktuális helyzettel.

Hogy meglepett-e az ítélet? Az ítéletről nemigen tudok beszélni. Az bizonyos, hogy el kell fogadnunk az ítéletet, minket a sportügyi aspektusok érdekelnek, ezekkel az eseményekkel nemigen kell foglalkoznunk.

Mindent meg kell tennünk, csendben kell maradnunk, és meg kell felelnünk ennek a kihívásnak a mai 22 pontról indulva. S meggyőződésem, hogy a srácok mindent meg fognak tenni, hogy a maximumot érjék el, és talán valami különleges kerekedik ki a szezonból.

A Juventusnál mindenki adott felelősségi körrel rendelkezik beosztástól függően. Személyes tekintetben nagyon sajnálom Cherubini, Agnelli, Nedved, Arrivabene és Garimberti igazgatókat. A professzionális aspektus mellett ott az emberi oldal, ami túlmutat a szakmai oldalon.

Miután értesültem a kilencpontos büntetésről, számolni kezdtem, hogy lássam, hány pont kell a BL-helyhez, aztán a 15 pontos büntetés kiderülése után ismét számolgattam. A BL-helyhez valami kivételes dologra lesz szükség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6718031384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2023.01.21. 18:16:38

Nem tagadom nem a szivem csucske Allegri az utobbi idoben,de le a kalapom elotte ahogy kezeli a dolgokat az elmult 1-2 honapban.Most is kikuldik szerencsetlent oda egymaga,aztan old meg fiam az egeszet,valaszolj csak a kerdesekre.

Gaben Smith 2023.01.21. 18:44:15

@west30: igen igazad van ebben jo lenne ha egy tokos vagany jatekstilusa lenne.
Na mind1 meg kell nyerni minden meccset az olaszok jo ha dacolniuk kell a sorsal.
Mekkora lenne ha a szezon hatralevo reszeben minden meccset megnyernenk?
Vegulis Allegri akkor tud jo focit jatszatni amikor nincs veszitenivaloja :)

Attilio79 2023.01.21. 19:35:24

Itt már csak az elért pontok számítanak, a játék képe lényegtelen!
Forza Juve!

supertrezi 2023.01.21. 20:22:30

Egyet kívánok: ezek az elmarasztaló (már még nem jogerős) döntések olyan dacot szüljenek nálunk, hogy rendesen odacsapjunk a hátralevő meccseinken. Forza Juve!

coronita12 2023.01.21. 21:13:50

Meg kell nyerni az európa ligát és meg is van oldva a bl indulás.

supertrezi 2023.01.21. 21:19:25

Majd arra is kitalálnak valamit. Egyébként pont arról is szó van, hogy 3 évig kitiltana minket az UEFA a nemzetközi sorozatokból, s ez - ha a fellebbezéskor nem fognak felmenteni minket - szerintem valóra is fog válni.

Kives 2023.01.22. 07:38:46

@Attilio79: Szerintem pedig most számít igazán a mutatott játék. Részemről legalábbis ... most nagyon szívesen látnám, hogy a játékosok meghalnak a pályán, nem egy töketlen, nézhetetlen szezon befejezéssel szereznénk a pontokat.

Most a csapat, és szerintem Allegri is nagyon meg tudná nyerni a szurkolókat, az olasz foci szeretőket, akár a semleges nézőket. Engem mindenképp :)

Szóval hajrá JUVE SZÍV

Szabiba 2023.01.22. 13:24:00

Van egy mondás az elit katonák között..
Megölni megtudtok...de MEGTÖRNI SOHA!!
Legyen ez a mottònk a szezon hátralevô részében!Forza Juve!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása