A klub mindenképpen fellebbez a pontlevonás ellen

j_logo_stadionban.jpgTegnap késő esti órákban érkezett a hír, miszerint a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság elfogadta a torinói ügyészség fellebbezését a PRISMA ügyben, és a Juventust a bíróság pontlevonással büntette.

A fellebbezés 9 klubot érintett, ám a bíróság kizárólag a Juventus és a klub egykori vezetői ügyében látta indokoltnak a fellebbezést, és így ítéletében a Juventust és az azóta lemondott vezetőket sújtotta. A bíróság 15 pontos büntetést rótt ki a Juventusra, ezen kívül pedig Fabio Paratici 2,5 éves, Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene 2 éves, Pavel Nedvěd 8 hónapos, míg Federico Cherubini 1 év 5 hónapos eltiltást kapott, így ezek a személyek az eltiltás időtartama alatt nem vállalhatnak semmilyen szerepet az olasz futball világában.

A klub természetesen reagált az ítéletre, és a jogi kontextus tisztázása után egyértelműsítette a következő lépéseket: A klub az ítélet indoklásának a közzétételére vár, azonban már most bejelenti, hogy élni fog a fellebbezés lehetőségével a sportkódex előírásai szerint a CONI Collegio di Garanzia dello Sport testületénél.”

A helyzet visszasságát jól mutatja talán, hogy a Juventusszal szembeni túlzott rajongással, elfogultsággal vagy kiemelkedő intellektussal nemigen vádolható Antonio Cassano így nyilatkozott: „Ha ez az ítélet vonatkozik a Juventusra, akkor ezt alkalmazni kell az összes olasz csapatra. A szabályt mindenkire alkalmazni kell. Ha a Juventus botlott, akkor jogos, hogy bűnhődjön, de mindenki másnak is fizetnie kell. Ebben az esetben a Juventus oldalán állok.”

Az ítélet kapcsán mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a CONI nem mérsékelheti az FIGC által kirótt büntetést, mindössze eltörölheti azt, ha jogosnak érzi a Juventus fellebbezését. Több forrás szerint az UEFA is vizsgálatot folytat az ügyben, Luca Momblano szerint pedig az UEFA jelenleg azt mérlegeli, hogy a kizárja a Juventust az összes (feltehetően európai) kiírásból a következő három évre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2318031096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giorgio007 2023.01.21. 10:25:10

Ohh, ha az UEFA-n múlik zsebben a kizárás. Tipik boszorkányüldözés ami most folyik.

cd1 2023.01.21. 10:33:18

3 evre? Hat akkor ennek a csapatnak vege lenne gyakorlatilag. Mazli, hogy mas europai top csapatok minden penzugyi szabalyt betartanak. Pl egy psg, city, barca stb.

Gaben Smith 2023.01.21. 10:41:32

Most jott el az a pont amikor az ember mar teljesen hitelet veszti a labdarugasban mint sportban.
Ez mar csak egy uzleti/gazdasagi/erdekkapcsolatrendszer.
Szo sincs mar magarol a sportrol az egyenlosegrol.
A Figc mindig ut minket ,melybe probal taszitani.
Kozbe az amugis gyenge olasz labdarugast meg jobban legyengítik.
Igy volt ez 2006 utan is es most is igy lesz.
Had nezzuk hogy elertektelenedik a Serie A vegulis nem partolni kellene a klubbokat…
Az meg hogy az UEFA is kizar minket az hallatlan. Nem fogom részletezni de ha annyit irok P$G es Nasszer Al Kelafi ,Man City , Barcelona , Cselzi , Quatar vb stb…
Szoval ezek utan remelem , hogy a marciusi donteshozatalon engedelyezik a Szuperligat es elfelejthetjuk az uefat.
Egyszeruen olyan szintu a korrupcio mar , hogy teljesen meg fogja olni a focit.
Mar akkora a gazdasagi szakadek a PL es a tobbiek kozott amit jelen strukturaval nem lehet ledolgozni. Pl egy United 8 milliard a Pool 6 milliard erteku addig a Juve 2,3 milliard.
Amit kialakitottak a klubbok hosszu evtizedek alatt azt sec perc alatt szetverik ezek a senkihaziak.
Arrol fog szolni a top foci hogy az angolok es a psg jatszik a bl-ben a tobbieknek meg eselye sem lesz majd szep lassan akkora penzugyi szakadek lesz koztuk.
Szoval ha nem lesz megreformalva az europai foci nemsokara semmi kozunk nem lesz hozza ,mint ahogy a tobbi olasz vagy spanyol vagy nemet csapatnak sem. Egyideig meg a Real/Bayern duo talan tudja tartani a lepest de aztan mar ok sem.

Andras74 2023.01.21. 10:45:21

Ezzel gyakorlatilag a Szuperliga maradt a Juve utolsó esélye.

2023.01.21. 11:03:14

A Juventus az új Oroszország. Amerikának, Uk-nak, Izraelnek bárkit bármikor bármiért meg lehet támadni. Vagy az új Magyarország, ha mi hozunk valami újítást, törvényt, ami nekik nem tetszik, mert máshogy gondolkozunk, nem kapunk pénzt. Sorolhatnám. stb

És most elmondom, mert most már talán nem leszek itt retardáltozva, meg lehülyézve, de ezért szerettem Agnellit! Az egyetlen akinek itt töke volt a porondon. És ez világszinten. Lehet, hogy nem volt tökéletes, húúú ki az a fociban Leo Messin kívül, de a Juventusból kihozta amit lehetett, aki nem hiszi, olvassa el az "Agnelli 13 éve cikket", könnyeket csalogatott elő belőlem, és nála nagyobb Juventino nem kell. De persze retardált, meg amatőr, meg semmit nem tud, meg megállt nála az idő, meg túl sok újítást hoz, meg idehozta a világ "legszarabb" focistáját, aki aztán kinyírta a csapatot, meg az alkesz Pavel haverját, akinek meg lehetne csókolni a cipellőjét, de egyszer-kétszer szórakozni mert menni, és máris egy tróger, meg a retardált amatőr edző haverját, aki a "világ legjobb edzője" után átvett csapattal véletlenül annyi mindent nyert, majdnem bl-t is kétszer, de a covidos helyzet miatt tönkremenő, mert ugye minket sújtott a legjobban, hiszen mi befektetés kellős közepén bl projektben voltunk, nagy fizukkal, stb hadd ne soroljam, a sintér, a milán, a napoliban fele akkora bérek nem voltak akkor, persze, hogy ők jobban jöttek ki belőle, át is alakult a tabella, ugye, és a szar szuperliga, aminek a kezdeményezése már minden értelmes szakértő szerint kellett, de ha nem is, akkor is a legtökösebb lépés volt a Zsuefa ellen,
és sorolhatnám.
Agnelli a hősöm, és aki az Uefa ellen van, az még nagyobb hős a szememben. Mert az Uefa és többi szervezet, WHO, EP, stb, mind mind zsarnokként viselkedik. A kommunista alapelv szerint, ha azt gondolod amit mi, velünk vagy, ha nem ellenünk, ha semleges akarsz lenni, más out of the box gondolkodással akár, akkor hoppá, nem vagy velünk, tehát ellenünk vagy. Letépni a körmét!!
Hajrá Juventus!!! Én veled vagyok tűzön vizen át jóban rosszban vigazságban szenvedésben

Bocsánat gyerekek, egy kicsit most kiakadtam, ennek ki kellett jönnie

Gaben Smith 2023.01.21. 11:21:40

@LacaGLJuve: Te szereted azokat a helyzeteket amikor meg kell magyarazni a dolgokat. Amit pedig meg kell magyarazni az mar picit torzul. Agnelli amilyen jol indult akkora nagy vaskos amator lett. Ha fellepek a porondra es en csinalom a showt akkor celpontta valok. O celpk t lett. Amatorkent viselkedo celpont. Szinte talcan kinalta oda az arcat egy eg pofonert. Most pedig mondta hogy Fino al la fine es ment a nagy -15-os hidegben.
Nem ertem mi a faszt lehet ezutan dicsoiteni Agnellit es az elnokseget. Basszak meg hogy 16 ev utan megint csinaltak egy vaskos botranyt amibe megint mi leszunk leszopatva fuggetlenul attol ki mit miert tett.

2023.01.21. 11:27:32

@Gaben Smith: Tőled valószínűleg többet tett

Gaben Smith 2023.01.21. 11:38:24

@LacaGLJuve: nekem ehhez mi kozom??? Elmondanad? Ne haragudj de ez egy olyan valasz toled amikor nem tudaz erdemi valaszt adni ezert bemondassz egy ordas nagy faszsagot.

2023.01.21. 11:50:44

@Gaben Smith: Te kezdtél személyeskedni.
Neked annyi közöd van hozzá, hogy a Juventus működéséhez tőled ő valószínűleg többet tett hozzá. Nem csak itt fotelhuszárkodik a mindentjobbantudok a fociról és a csapatok működéséről, mint más, ráadásul elég sokszor másokat lenéző agresszív stílusban. De mivel nem vagyok biztos benne, ezért azt írtam, hogy valószínűleg. Nyugodtan elmondhatod, ha nincs igazam, mert ellenben veled, én nyitott vagyok bármire, hiszen nem tudom jobban a dolgokat másoknál.

Én annyival többet tettem, mint te, hogy 10 perccel ezelőtt vettem egy idegenbeli mezt a támogatásom jeléül.

MdewC 2023.01.21. 11:51:20

@Gaben Smith: a kolléga teljesen érzelmi alapon írt és totálisan megértem mit miért mond. (Lehet fekkantani a vezetőséget, de azért lettek célpontok, mert mást akartak mint az uefa, teljesen mindegy, hogy jól vagy rosszul csinálták…)

Ez volt a lényeg, ne bántsuk egymást uraim. ;)

DelPiero2 2023.01.21. 11:58:24

Jóhogy nem a bajnokságból zárják ki 3 évre!
Csinálhatna akkor egy mini ligát az Oroszokkal, Észak -Koreával, meg a többi kizárttal.

spaolo1981 2023.01.21. 12:24:48

Semmi gond, a fellebezés után felmentenek minket, mint a City-t pár éve, akik aztán BL-döntőt játszottak, pedig először kizárták őket. Aztán ott van a Real, ahol Perez papa legalább annyira kardoskodott a Szuperliga mellett, mint mi, de valamiért csak mi ránk lett kihegyezve ez a sztori, Ceferin is csak Agnellire sértődött meg, aztán a Madrid megnyerte a BL-t. Szóval jövőre végre mienk lesz a kétfülű, ez fix, mert tizedszerre nem lehetünk ezüstérmesek.

Juvebest 2023.01.21. 12:43:04

Csak nem Ceferin bosszúhadjárata?

Attilio79 2023.01.21. 12:54:40

3 év kizárás, milyen meglepő....
Szutyok, rohadt maffia ez az uefa! Remélem szétpereljük őket és hamu lesz ebből a korrupt szervezetből!

Del Pybala 2023.01.21. 13:06:12

@LacaGLJuve: A retardalt suttyo agnelli tonkretette a klubbot...csalt es majdhogynem csodbe kuldte a Juvet.

Thuglife! 2023.01.21. 13:19:10

@Juvebest: Csak nem Agnelli hülyesége?

alexGicamo 2023.01.21. 13:20:53

Cassano életének első értelmes gondolata .
A lényeg , hogy a lehető legkisebb büntetéssel másszunk ki ebből a szarból ! Így is épp eléggé megtépázták már a hírnevünket, hitelességünket meg mindent !
Unom már, hogy mindig csak mi vagyunk útban mindenkinek és ezért szana - széjjel sz****nak !
Kíváncsi leszek Cherubini helyére kit tesznek Maxi mellé !

Del Butus 2023.01.21. 13:25:12

mi ittleszunk ezutan is. Szerencsére a divatdrukkerek nagy rész eltunt mar ronaldoval.

insieme 2023.01.21. 15:23:20

Allegri nyilatkozatot olvassátok el.
Igy kell beszélni!
Végre nem csak pc_-pr duma....

Juvino 2023.01.21. 15:27:13

Ceferin csak nem elegedett meg A.A. lemondasaval. Peldat statual velunk, uzenve a tobbieknek...csak remenykedni tudunk,h beletorik a bicskaja!
Egyebkent Cassano baratunk ha ezt mondja, az sok mindent elarul

Ravanelli 2023.01.21. 15:55:23

Dehát a jóisten bassza mán meg! Hát az idióta vezetőinknek nem kéne állandóan simlizni, rohadjanak meg! A Calciopoli nem volt elég??? Szét tudnék robbanni!!!

west30 2023.01.21. 16:10:26

Vagy ha mar simliznek tudjak megvedeni a csapatot.Erdekes hogy meg egy Chievo is jobb ebben valami 2 pont levonast kaptak par eve pedig nyakig sarosak voltak.Elkan egy szerencsetlen balfasz vagy csak nem erdekli az egesz.

2023.01.21. 16:21:28

@west30: +1 ha valaki, akkor ő tehetne valamit a befolyásával, de csirke a csávó, csak a saját hajóján mer kapitánykodni

2023.01.21. 16:33:00

@Del Pybala: okés, örülök, hogy megjelentél, mert már így biztos vagyok benne, hogy tévedtem.
Elnézést mindenkitől, hogy kijött belőlem az indulat és hülyeségeket írtam le.
És akkor legyen hajrá Inter, ja nem ott egy retardált ostoba kínai az elnök. Akkor Roma, nem ott meg a gyökér ősember ősfocival Mourinho, akkor Lazio, ja ott meg a gusztustalan focihoz nem értő bagós Sarri, akkor Napoli, ott meg a retardált kukás. Mindenki ostoba, hülye itt sokak szerint, hol a tisztelet? Mit tettek ők ellenetek, azon kívül, hogy nem szimpatizáltok velük?? Nagy bűn

Rocky80 2023.01.21. 16:36:57

@insieme: linket! linket! Fordítást! Fordítást!

insieme 2023.01.21. 17:11:56

@Rocky80: Tuttosport, sajnos teljes értékű fordítást nem tudok küldeni
Talán Vénember?

Juvebest 2023.01.21. 17:47:40

@Thuglife!: Szerintem Ceferinnek betett s szuperliga ötlete és példát kell statuálni. Biztos Agnelli is saras nem vitás , de gondolom ezeket a stikliket nemcsak s juve játssza el hanem az összes nagy klub, akkor büntessenek mindenkit

babo0410 2023.01.21. 18:05:35

Ha az UEFA kizár minket, rájuk kell gyújtani az egész kócerájt. A mocskos k. A-jukta, azt. Miknket kizárnának, de a PSG, City, meg még pár angol klub, meg a két spanyol azt csinál, amit akar? Érdekes lenne, ha minket kizárnának, miután Neymar PSG-be igazolása ügyében sem vizsgálódtak, vagy meg lehetne nézni milyen áron igazolnak egyes csapatok sehol nem bizonyított játékosokat.

babo0410 2023.01.21. 18:08:19

@Ravanelli: Nem kéne ez tény, de nézd meg a legnagyobb klubokat. Mind ezt csinálják, és semmi következmény...

Thuglife! 2023.01.21. 19:10:58

@Juvebest: már jóideje nem vagyunk egy szinten az "összes nagy klubbal"
Senki nem fog sírni utánunk a BL-ben.akár 3 évig.Agnelli le akarta rövidíteni a visszautat az elitbe,átugorva/kihagyva olyan klubokat akik kicsapnak minket évről évre.meg sem érdemeljük hogy az elitbe tartozzunk se a játékunk se a marketing érték sem semmi alapján,és túlbecsülte Agnelli a Juve szerepét a futballtérképen és azt gondolta hogy ilyen ami most történik az vele nem történhet meg.
Más klubok meg nyilvánvaló hogy sárosak csak mi vagyunk olyan amatőrök akiket évekik lehallgatnak.

NagyonJuve 2023.01.21. 19:29:18

Nem értem itt naggya része kommentelőket! Szidják a vezetőségünket pedig ők csak a klub érdekét nézték hogy versenyképes legyen olyan módszerekkel amit sok más klub is alkalmaz! Tényleg ennyire homokba dugátok a fejeteket és nem veszitek észre a kettős mércét?

NagyonJuve 2023.01.21. 19:31:11

@LacaGLJuve: nem írtál hülyeséget! Mindennel egyetértek az allegris dolgon kivűl.

2023.01.21. 20:00:49

Azért tök jó, hogy csak mi mutyizunk mindennel, az összes többi csapat európában mindenben ártatlan, mint egy 5 éves kislány. Nekem ezt már nem bírja bevenni a gyomrom. Az összes mocskot, akik megpróbálják tönkretenni a Juvét, lámpavasra kéne fellógatni 40 fok melegben, hogy onnan rohadjanak le!

venember83 2023.01.21. 20:49:27

@MGB75: "Azért tök jó, hogy csak mi mutyizunk mindennel, az összes többi csapat európában mindenben ártatlan"

Igen, ilyen a Juventus. A patyolattársaságban is képes kétes eszközökhöz folyamodni.

Ravanelli 2023.01.21. 23:58:39

@babo0410: tudom én, de bennünket a Calciopoli óta kiemelten figyelnek! És ezt a vezetőség is tudja! Felfüggesztett birtokában se érdemes még a piroson se áthajtani, nem?

venember83 2023.01.22. 08:57:15

@alexGicamo: Manna, a Next Gen sportigazgatója. De a Tuttosport szerint az események hatására felgyorsítják az új sportigazgató keresését.

alexGicamo 2023.01.22. 10:24:10

@venember83: Igen ? Köszönöm szépen az infót ! Remélem, hogy ő jó szakember !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása