A sajtó Allegrit hibáztatja Chiesa teljesítményéért

chiesa_federico_oldalvonal_mellett_mario_ruit_tamadja.jpgA nápolyi 5-1 után a sajtó nem volt túl kíméletes a Juventusszal, és elsősorban Massimiliano Allegri teljesítményét pontozta le, a mester 4-es osztályzatot kapott, amiben nagy része volt annak, hogy az újságírók szerint a mester a széleken túlságosan visszavonta úgy Federico Chiesát, mint Filip Kostićot.

A La Gazzetta dello Sport szerint nehezen feledhető leckét kapott a Juventus, Massimiliano Allegri hibái pedig tagadhatatlanok. A felállásokból már egyértelmű volt a terv, a mester ugyanazt akarta játszatni a csapatával, amit az Inter tett a Napoli elleni győztes meccsen: átadni a területet a Napolinak, majd gyors szélsőkkel kontrákat vezetni.

Viszont a mester nem megfelelően választotta meg a szélső futókat, Federico Chiesa a védősor ötödik embere volt már nem először, viszont a játékos sok esetben kitámadott, és a Napoli térfelére keveredett. A mester arra utasította a játékost, hogy ne lépjen ki Mario Ruira, inkább Khvicha Kvaratskheliára figyeljen, azonban Federico Chiesa hibája nyomán a grúz játékos támadhatta Danilót. A védősor hibái nyomán Gleison Bremer olykor egy az egyben maradt Victor Osimhennel, s a sportlap felteszi a kérdést, hogy az izomsérülésből való visszatérés után jó döntés volt-e a gyors nigériai centert bízni a brazil védőre.

A Napoli második gólja is Federico Chiesa nyakába varrható, aki nem tett eleget a számára kirótt védekező feladatoknak, de taktikailag a Juve ötvédős fala soha nem állt össze, ahogyan az Internek sikerült a Napoli elleni siker során. A Juventus védőfalán folyamatosan repedések jelentkeztek, és nem bírta meg a Napoli által kifejtett nyomást. A cserék is igencsak megkérdőjelezhetők, Leandro Paredes váltotta Manuel Locatellit, de az argentin játékos lassúsága egyértelműen hátrányt jelentett, valamint kevéssé érthető volt Moise Kean beállása is Arkadiusz Milik helyett.

Zárógondolatként a La Gazzetta dello Sport megírta, hogy Federico Chiesa a védelem bal oldalán való játszatása miatt volt támadható a Juventus, a többi esemény azonban már az egyéni hibáknak volt köszönhető.

A Tuttosport ugyancsak Federico Chiesát védekezésben nyújtott teljesítményében látja a vereség fő okát, ám a torinói napilap a mestert is hibáztatja, amiért ilyen feladatokat osztott a fiatal olasz támadóra.

Nem meglepő módon a számos hiba ellenére a lapoknál Federico Chiesa a legjobbak között szerepelt az egyéni értékelések rangsorában.

Az Il Corriere dello Sport kissé sarkosabban fogalmazott a pályára küldött Juventus kapcsán, a lap értékelése szerint a Juventus mindössze tíz percig volt ellenfél, majd a házigazdák lesöpörték a Juventust, amelynek játékosai mintha véletlenszerűen lettek volna elhelyezve a pályán.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418026464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.01.15. 11:10:41

Kinyirja Chiesat meg Vlahovicsot is . Ezek zeneszek nem iparosok. Majd nezhetunk ha Ok is elmennek ,mert ez a kokler azt csinal itt amit akar nincs kovetkezmenye.

Matteo89 2023.01.15. 12:12:56

@Gaben Smith: Vlahóról már kijött valami cikk, hogy nem passzol a Juventusba, Chiésáról is ki fog derülni lassan, hogy nem képes felfogni a csodálatos 8-2-0-s taktikát. :)

xXPeiperXx 2023.01.15. 12:32:46

Tényleg nagyon érdekes, hogy több játékosnak akkor kezdett visszaesni a teljesítménye, amikor idekerült.

Az lesz még gyönyörű ha nyáron eladjuk Vlahovicot. Mi kell még, hogy felébredjenek a vezetők?!

Az is nagyon érdekes, hogy amikor Miretti bekerült a keretbe, milyen lendületet vitt a pályára és októbertől (talán szeptember végétől) ő is mélyrepülésben van. Ugyanez Zakaria és lehetne még sorolni.

Ezek a játékosok alkalmatlanok erre az ezeréves játékfelfogásra.

Edzőt kellene váltani, még mielőtt nekifeszülünk az EL-nek, mert ott is hatalmas pofáraesés lesz az én megérzésem szerint.

2023.01.15. 12:43:24

Jó kis cikk, köszönjük!

Érdekes is volt, hogy mit kolbizik Chiesa állandóan a mi 16-osunk bal oldalán állandóan, Kvaradona simán megforgatta párszor.
A Napolit már középen meg kellett volna fogni, az aki véletlenül átjutott volna, már a 3 védőnk elintézte volna. 4 védős rendszert nagyon nehéz ebből a keretből felállítani, de ha muszáj, akkor ne Kosticot szélső védőnek kérlek, hanem hozd be Gattit vagy Rugot középre, és Sandro maradjon szélen. De így akkor 4231 lenne a tuti egy Napoli ellen, megnézném Rabit meg Locat egymás mellett. Chiesa Faggioli/Miretti Dimaria 3-as és Vlaho vagy Milik elől. Talán ez megfogna egy Napolit.
De amint a meccs előtt is írtam, egy gyenge Napolira lesz szükségünk, hogy nyerjünk. Hát az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a csapat az idén. És az a vérszem...

venember83 2023.01.15. 13:22:28

@xXPeiperXx: "Edzőt kellene váltani, még mielőtt nekifeszülünk az EL-nek, mert ott is hatalmas pofáraesés lesz az én megérzésem szerint."

Az még akár jól is elsülhet, de nagy esélyt nem látok rá. Kíváncsian várom az eseményeket, hogyan fogja lehozni ezt a szezont a Juve ilyen furcsa egyéniségekkel (van ugye pl. egy keveset játszó kiskirály/vezér/csk, két nyáron távozó világbajnok, akiknek kvázi mindegy, mi is történik a klubnál, van egy rendkívül ígéretes fiatal csatár, aki folyamatosan kellemetlen sérüléssel bajlódik, és amikor játszik, akkor sem tűnik éppen meggyőzőnek, van pár fiatal játékos, aki nyilván csak úgy kerülhet kezdőcsapatba, ha betartja a mozgásterüket igencsak korlátozó utasításokat, van egy világszintű futballceleb, akit max. edzésen láthattunk eddig, mióta megkezdődött a szezon, s van pár fiatalabb játékos, aki feltehetően tényleg kitenné a lelkét is a Juventusért). Sok igazán jó nem sülhet ki ebből az egészből, abban elég biztos vagyok, maximum a minimális célkitűzés elérése teljesülhet (BL-helyezés).

Shaky79 2023.01.15. 14:21:25

Szerintetek Cuadrado miért nyújt borzalmas teljesítményt? Mert nem a posztján játszik, mint ahogy sokan mások! Nem bízik a fiatal játékosokban, ezért játszat olyanokat, nem a saját posztjukon, akikben bízik, 30+ korú játékosok, de ők idegen poszton nem fognak jól teljesíteni soha, max a kisebb csapatok ellen, top csapatok ellen olyanok mintha amatőr játékosok lennének, pedig nem azok, csak azon a poszton ahol játszanak ott nem tudják magukból kihozni a legtöbbet! Nagyon sokszor leírtam már, hogy nekünk támadásban nagyon jó játékosaink vannak (Vlaho, Chiesa, Di Maria, Milik, Cuadrado, Kostic) de ebben a borzalmasan deffenzív rendszerben nem tudnak kibontakozni, az élettől is elmegy a kedvük ha 60-70 %-ban csak a labdát kergetik és nem azzal foglalkoznak amivel tudnak, kreatívan támadni, labdával játszani! A fiatalokat is csak azért rakta be eddig mert rengeteg sérült volt és nem tudott mit csinálni, pedig a győzelmeket ők hozták és nrm azok akik a pályán voltak most a nápoly ellen! De maxinak ez nem számít! Amíg itt lesz, addig ezt a fos játékot fogjuk játszani, ami lehet a gyengébb, kiscsapatok ellen jó lehet (mondjuk nézni akkor is fájdalmas), de itt lehet eredmény, a nemzetközi porondon ez semmire nem lesz elég! Szerintem azért nem küldik el, mert nagyon sokba kerülne, és reménykednek benne, hogy a 4. hely így is meglesz, mert az atalanta, roma, lazio trió is nagyon gyenge szezont futnak eddig! Sajnos ő magától viszont soha nem fog lemondani, mert annál pénzéhesebb és akkor beismerné, hogy szar edző!

Attilio79 2023.01.15. 16:08:43

Chiesa mögé kell hátvéd, kb. 500szor leírtam már itt a fórumon... Cuadrado komplettebb és gyorsabb játékos, összehasonlíthatatlanok.
Kostic is a támadásokat tudja gyorsítani (lásd, Inter ellen).
A széleket nem lehet beáldozni azért, mert középpályán gyengék vagyunk, McK-t meg felesleges eröltetni, kevés.
Szóval Allegri nem 4est, 1est érdemelne.

MarcoT 2023.01.15. 16:41:34

@LacaGLJuve: Sanyi már túl lassú ahhoz, hogy szélső hátvéd legyen. Úgy lefutja bármelyik 30 év alatti szélső, mint a szél. Igazából az a gond, hogy helyette nincsen más, de ő már nem megfelelő erre a posztra. Ezért is találta ki Max, hogy belső védőt játsszon, csak ettől még nincs megoldva a szélső hátvéd kérdésköre. Gézát pedig nyilván öngyilkosság szélső védő kint játszatni, ez kiderült péntek este is, csak hát a jelenlegi keretben nem is nagyon van szélső hátvéd poszton bevethető játékosunk.

nortu30 2023.01.15. 17:26:11

@Matteo89: Itt főleg egyvalaki nem illik a Juventusba, ez az edzőnek már nehezen nevezhető, két lábon járó szerencsétlenség.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása