Hírek a keddi vereség után

juventus_bl-sorsolasos_golyo.jpgA Juventus kedden a Maccabi ellen újabb vereséget szenvedett, s ezt követően számos fejleményről számoltak be a lapok.

Az argentin TyC Sports úgy értesült, hogy a meccsen megsérült Ángel Di María sérülése nem olyan komoly, mint amennyire eredetileg számítottak, izomszakadás helyett csak egy szokványos izomhúzódás jelenti a gondot, így a játékos feltehetően csak 2-3 hétre esett ki.

A Sky Sport Italia a BL-csoportban elért eredményeket elemezte, pénzügyi tekintetben. A Juventus eddig az egy győzelemmel 2,8 millió eurót kasszírozott, a három vesztes meccs révén pedig 8,4 millió eurótól esett el. Amennyiben a csapat nem jut tovább a csoportból, 9,6 millió eurós bevételről lesz kénytelen lemondani, plusz a kieséses szakaszban lejátszott meccsért további 5 millió eurót kasszírozhatna a jegybevételből. Így mindent összesítve a bevételkiesés 23 millió euróra tehető.

A La Gazzetta dello Sport ma reggel arról számolt be, hogy a torinói klub januárban újabb komoly erősítést tervez, a San Siróban elszenvedett vereség egyértelművé tette a vezetők számára, hogy azonnal növelni kell a keret minőségét. A kiszemelt Sergej Milinković-Savić, akinek 2024-ben lejár a szerződése, és a lap szerint a fővárosi klub megegyezett a játékossal, hogy jó ajánlat esetén elengedik őt. A Juventus 50-60 millió eurós ajánlatot kíván tenni, bónuszokkal együtt.

A pletykákra reagálva megszólalt a Lazio elnöke, Claudio Lotito a következőt nyilatkozta: „Nem egyeztem meg Mateja Kežmannal a középpályás értékesítéséről a Juventusnak vagy bárkinek idén télen. A játékos értéke jelenleg 120 millió euró.”

A TuttoJuve szerint a vezetőség kész megválni Weston McKennie szolgálataitól, és a klub így kíván minél jobb ajánlatot küldeni a szerb középpályásért. A texasi játékos 2020 nyarán érkezett Torinóba, azonban a számos játéklehetőség ellenére egyáltalán nem tűnik nélkülözhetetlennek. A forrás szerint viszont a játékosért számos klub érdeklődik a Bundesligából.

Nicolò Schira értesülései szerint a Juventus úgy döntött, hogy nem fogja meghosszabbítani Juan Cuadrado és Alex Sandro szerződését, így mindkét játékos nyáron elhagyja a klubot.

Nicolò Schira egyúttal Massimiliano Allegri helyzetéről is beszámolt. Értesülései szerint a Juventus azért folytatja a szezont Massimiliano Allegrivel, mert nincsenek megfelelő alternatívák, bár a klubnál közvetítők beajánlották Mauricio Pochettinót és Paulo Sousát. A klub nincs meggyőződve arról, hogy Massimiliano Allegri a megoldás, azonban a 2025-ig érvényes szerződése nagy súllyal szól a megtartása mellett, még ha a keret egyes tapasztalt tagjai kétkednek is a mesterben, és a játék tekintetében sincsenek előrelépések.

A helyzet kapcsán két egykori ikonikus játékos is megszólalt, Fabrizio Ravanelli nagyon kritikus volt a játékosokkal: „Az aktuális keretben csak 13-14 Juventus szintű futballista van. Sok játékos nem elég karizmatikus, s nincs meg bennük a tartás ahhoz, hogy a Juventus mezét viseljék. Egy depresszív és jellemtelen csapatot látunk.”

Alessandro Del Piero pedig az elnök úr szavaira reagált, mondandója azonban nem csak a játékosokra vonatkozott: „Andrea Agnelli szavai? Mindenki tudja, milyen pillanatban szólalt meg az elnök úr. Andrea Agnelli azt mondta, hogy a klub Massimiliano Allegrivel folytatja még legalább 8 hónapig. Ez nagyon egyértelmű jelzés a játékosok és a teljes klub számára. Ha bízik a stábjában és a körülötte lévő emberekben, akkor egyértelműen úgy gondolja, hogy adottak az erőforrások ahhoz, hogy túllépjenek ezen a nehéz időszakon. Az elnök használta az összhang szót, de ha ez nem adott, akkor nehéz ezt megtalálni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr917952832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Direct_01 2022.10.12. 19:13:57

Azt is el lehet zavarni nyugodt szívvel, aki 2025-ig szóló szerződést íratott alà Pennywise-al.

Kezd az a benyomásom lenni,hogy rajtunk már csak egy elnök vàltàs segíthet.Agnelli a saját csapatával kellett volna foglalkozzon,nem pedig a Super League-el.Nagyon sötét korszak elébe néz a Juve.

Kukszi 2022.10.12. 19:43:27

Nem lehet valahogy Barzaglit, Del Pierot, Trezeguet, Contét visszahozni ?
Ja és Chiellinit is nyáron ?

Kiveszem a biliből a kezem :D de álmodni csak szabad…
SMS-nek örülnék nagyon!
Bár 2 szélső védő aki tudná segíteni a támadásokat szerintem égetően fontos lenne még télen!

JeetTrader 2022.10.12. 20:06:02

@Kukszi: SMS megszerzése Isteni beavatkozás nélkül elképzelhetetlen...:((( És már az is kérdéses h látva mi megy nálunk vállalna e h idejön.

Tuti jönnek majd a szélre főleg ha Cuad és Snadro is off. Nagy takarítás folytatódik...honnan lesz minderre pénz csak azt tudnám...

Apuleius 2022.10.12. 20:35:37

"Az aktuális keretben csak 13-14 Juventus szintű futballista van. "

Hát ez elég optimista és jóindulatú becslésnek tűnik számomra...

babo0410 2022.10.12. 20:37:58

Közben meg a Napoli 100%-os eddig, 16 lőtt góllal, Liverpoolt verve. Nem semmi. Remélem a pletykák igazak. Ezt a szezont húzzuk ki Allegrivel, nyáron csá!

Victory7 2022.10.12. 20:39:31

És akkor most mi lenne,ha jönne SMS meg Neymar meg Haaland meg akárki...????? Ugyan abba a lehangolt,elképzelés nélküli,gyászos közegbe csöpennének,mint Vlaho. Itt nem a játékosok képességeivel van a probléma ahogy az de írkáló "szakértők" állandóan megjegyzik és egyből szétkergetnének mindenkit.....Emberek vegyük már észre amit ide meg máshova is sokan,sokszor felvetettek!!!!Ha innen kikerül a kutyaütő mint pl. Kulu meg Bentancur akkor mégis mi a tökömért táltosodik meg egyből????? Itt a legnagyobb gond a taktikával a fegyelemmel meg az erőnléttel van és ezeket az emberkéket kell elővenni nem mást!!!! ENNNNYi!!!

Panther77 2022.10.12. 20:56:27

@Victory7: Szívemből szóltál! +++++

2022.10.12. 21:10:32

@Victory7: Ezt akartam írni én is. Ebbe a csapatba, ezzel az edzővel tök fölösleges akárkit is idehozni, hisz láthatjuk, hetek kérdése és mind leépül. Ha van SMS-nek esze, ebbe a posványba nem jön. Még ha lehetősége is lenne rá. Nyilván 120-at nem fogunk érte adni.

Gaben Smith 2022.10.12. 21:16:17

Ismerjük már ezeket a twitteres pletykákat. A közelmúltban volt a Monza utáni emlékezetes “pénteki igazgatósági “ ahol Allegri menesztését vizionálták ,Nedved felmondása mellett aztán volt az , hogy 5 meccset kap Allegri abból már 4 lement 2 lose 2 win. Ez a Schira mindig rosszul értesül .
Számomra felfoghatatlan és racionálisan megmagyarázhatatlan az a tegnapi Agnelli nyilatkozat.
Igazából mérhetetlen csalódást jelentett es megmutatta azt is , hogy épp annyira hibás mint Allegri es kéz a kézben tesznek tönkre mindent.
A fél csapat utalhatja Allegrit , félig üres a stadion , a bevételek valoszinu mélyponton, nézhetetlen a játék , oktatnak a kis csapatok is , kiestunk a bl -bol ,bajnokságba az első 4 lehetetlen, az adósság 254 milla.
A legrosszabbul managelt csapat vagyunk évek óta .Sajnálom azokat akik jobbra érdemes játékosok ha van eszük elmennek innen.
Agnelli ahonnan felemelte a klubbot most ugyanoda vissza sodorja, olyan mint egy autoriter vezető a nagyvilágból.
Szörnyű futball tragédia kapujában állunk nem látok senkit es semmit aki meg tudna menteni ezt a helyzetet .
Nem értem Allegrit sem aki képtelen bármilyen változást hozni minduntalan ugyanazt erőlteti ilyen csökönyös embert nem láttam meg soha életembe.
Mintha elképzelt volna egy háromszöget (a felállása,taktikája) es egy négyzetet (a játékosok ) szeretne beletuszkolni , mindenki látja h nem fog menni de Ő nem adja fel.
Ez szinten irracionális gondolkodásra vall nehéz racionális felfogással megérteni.
Abszolút megalázó amit a szurkolókkal , legendákkal ,Pirloval es a játékosokkal művelnek .
Az klub image sosem látott mélységekben ide nem akar senki sem jönni ezek után.

JeetTrader 2022.10.12. 21:18:07

@Victory7: az erőnléten bárki tud dolgozni. Nem látjuk és nem tudhatjuk pontosan milyen edzésmunkát végeznek. Mindenesetre a sok izomserules elég árulkodó. Az meg hogy sétálnak meccsen vagy fáradtnak tűnnek az lehet a rengeteg fölösleges futás eredménye (rossz csapatmozgas, rossz taktika ahogy tetszik)
...de a fegyelem...na azzal mit kezdesz? Nem tudsz fizut megvonni, nem tudod kihagyni mert a cseréje vagy sérült vagy klasszisokkal rosszabb.
Több frontról egyszerre van baj de a megoldások nem adottak. Ha bizalom vesztes van akkor ott lőttek mindennek. Nem működik a taktika, de már nem is hisznek a mesternek. Drága meneszteni és megfelelő alternatíva sincs. Most játékost se lehet igazolni....semmi kiút nem látszik...

Shyr Kahn 2022.10.12. 21:24:33

Aki talalkozott mar a hsz-eimmel tudja, hogy en nagy SMS "fan" vagyok, de most nem ra van szuksegunk. Bar, ha megveszik orulok neki, de nyilvan 120 millat nem er meg. 60 milla jol hangzik, de sztem 70 millat ki kell majd erte adni kb. Ennyi kieses utan nem tudom hol lesz ra penz.

Shyr Kahn 2022.10.12. 21:31:06

@babo0410: A Napoli nem tudom meddig birja, de fantasztikus lenne latni, ha legalabb Ok megmentenek az olasz foci becsuletet a BL-ben es legalabb a dontoig menetelnenek. Hatalmas fricska lenne ez a penzezzsak kluboknak.

Dani1204 2022.10.12. 21:44:09

@Shyr Kahn: én is nagyon szurkolok a BL-ben a Napolinak. Fantasztikus szezont futnak idén. Fényévekre vagyunk tőlük sajnos...

Apuleius 2022.10.12. 22:01:48

@FeriGjuve: Bárhogyan is kezdem a számolgatást, számomra rejtély...

FeriGjuve 2022.10.12. 22:09:25

@Apuleius: Szerintem Nedvedet is beleszámolta.

Victory7 2022.10.12. 22:22:13

@JeetTrader: Az teljesen nyilvánvaló ,hogy Allegri elvesztette az öltözőt ,ezt még a vak is látja(kivéve Agnellit). És ,ha a játékosok nem veszik komolyan az edzőt akkor nincs fegyelem se!!!! Nyilván nehéz a mai világban szankcionálni a milliárdos játékosokat,de azért sok pedagógiai módszer áll egy edző+a stáb rendelkezésére. Lásd Inzagit és az Intert. Úgyanúgy pocsékul kezdték az évet,rengeteg sérültel.Már az edző kirúgását követelte mindenki,erre a csapat összekapta magát és elkezdett KÜZDENI. Még ,ha szar a játék ,akkor is mennek és egy fontos meccsen legyűrték a Barcát ,most meg idegenben X-re állnak. Na ez a különbség!!! Ott valamit kitalált Inzaghi. Azt nem tudom mit ,lehet kölcsönadta a játékosoknak a feleségét vagy vmi,de használt.....

Rikoo 2022.10.12. 23:13:31

@Victory7: Ezzel az öltözővel 4-5 éve bajok vannak.
De CR leigazolása és Bonucci visszahozatala óta mindenképp durva széthúzás jellemző. Ezt az öltözőt nem most veszítette el Allegri.

JuveMI 2022.10.12. 23:26:20

Szurkolói/szakmai/edzői szempontból ugyan az zajlik most, mint tavaly a Manchester Unitednél... csupán annyi a különbség, hogy ott nem fiktív a korlátlan lóvé.
Az ottani tapasztalatok alapján megértem Agnelli álláspontját (szurkolóként viszont nem)... ott az évközi váltás katasztrofálisan sült el... év végére sikerült normális helyzetet teremteni egy új, teljesen kívülálló edzővel... ez a szezon már értékelhető a MU-nál (ha nem is tökéletes, de van kiút a posványból).
Mi bohókás szurkolók hiszünk az edzőváltásban... DE abban igaza van Agnellinek, hogy ez a keret Allegrinek lett összerakva...
Gondolom most megy az 'újratervezés'... kell(ene) a BL hely év végén... ezzel a f@sszal a nyeregben... ... ... ... Remélem túlélünk júniusig, majd edzőt váltunk!
Ezt a gondolatmenetet dobta sors... ez adatott b@sszameg... el kell fogadni!

Rocky80 2022.10.12. 23:32:21

Engem inkább az érdekelne hogy kik a "keret egyes tapasztalt tagjai"?...

Szerintem őket kéne kibaszni legelőször. Lehet nekik nem tetszett Sarri sem, meg Pirlo sem. Sőt, az is lehet hogy a következő edzőnk sem fog.

Ilyen amúgy a világon nincs hogy mit csinálnak ezek a lelketlen gyökerek szeretett csapatunkkal.

Én a problémát javarészt a játékosokban látom. Allegri már juventino szerintem. Lehet hogy nem egy erős kezű vezető, lehet, hogy vannak neki begyepesedett dolgai, de hogy nem a legjobbat akarja, azt nem hiszem el. Agnelli ugyanez szerintem, hibás döntésekkel, de Juve szívvel.
Viszont ez, amit a pályán látunk, ez minden képzeletet felülmúló. Nincs hajtás, nincs akarat, nincsenek jó passzok, nincs lélek, nincs semmi. Ezt nem mondhatja Allegri hogy add el a labdát meg ne fuss...

Itt van példának Rabiot. Tökéletes példa! Évi 7 millióért lötyögés évekig, most, hogy lejár a szerződése, hirtelen tud teperni. Rájött, hogy milyen jó azért neki itt. Tele vagyunk ilyenekkel szerintem. Meg Bonucci féle - rég el kellett volna zavarni - játékosokkal, akiknek túl nagy szava van ezek szerint az öltözőben. Egy áruló, akit megteszünk csapatkapitánynak miután ünnepelte a gólját. Ez vagyunk ma. Egy identitását, büszkeségét és lelkét vesztett zsoldos sereg, még azt sem lehet mondani hogy csapat, mert már az sem. Ezt a gárdát így, jelen formájában nem lehet szeretni mert nincs mit és nincs kit benne és rajta. És ez kurvára fáj...

Victory7 2022.10.12. 23:38:36

@JuveMI: Én meg hoznék egy ellenpéldát.
A Barca tavaly Koemannal ultraszar volt.Egy teljes katyvasz,teljesen hitehagyott játékosok ,fos hangulat stb. Na erre jött Xavi és ugyanazzal a játékosokkal(!!!!!!) elverte a Realt idegenben(!!!!!) 4-0-ra és kb. szarrá verte a bajnokságot. Ha nem lett volna az év eleje bajnokok is lehettek volna. Na ennyit erről......

Rikoo 2022.10.12. 23:57:13

@Victory7: Azért nem ugyanazokkal a játékosokkal. Érkezett télen Aubameyang, Ferrán Torres, Adama Traoré és Dani Alves is. Csak a bajnokságot és Európa Ligát figyelembe véve ez a 4 játékos összes 34 gólban volt benne gólok vagy gólpasszok révén.
Egyébként 37 meccsen tavaly Xavi 20 meccsen győzött csak. 9 döntetlen és 8 vereség is becsúszott.

Del Pybala 2022.10.13. 00:22:29

rohej ez a csapat...ahol egy ilyen dilettans barom van az elen...

DelPiero2 2022.10.13. 01:30:26

@Rocky80: Agnellivel már gondjaim vannak. Superligáért teperés, ugyanakkor szótlanul tűrni a bírók szívatását (érdemes összehasonlítani Cuadrado 11-es "gyanús" esetén a Chelsea - Milan -os kiállítással.) meg ahogy elbánt az ikonjainkkal. Lehet hogy nem ő közvetlenül, de tuti hogy lett volna beleszólási joga. Ezen tevékenységek nem győznek meg hogy a legjobbat akarja a Juvénak.

DelPiero2 2022.10.13. 01:32:34

@JuveMI: Abban nem vagyok biztos, hogy Allegri minden kívánsága teljesült. Inkább azt gondolom, hogy mivel nem sikerült minden igazolás, ment "némi" egyeztetés, amire bólogatott kényszerből Allegri.

NCSMCS628 2022.10.13. 07:22:56

@Rocky80: ...azért (talán) mondott Allegri is olyat,hogy nála nem lesz-lehet csk Bonucci,meg vehet magának karszalagot,akkor lesz a csapat "kapitánya"...na ez is megfordult,de ki tudja pontosan mit is ír a net....FJ

venember83 2022.10.13. 08:16:32

@Rocky80: "Rájött, hogy milyen jó azért neki itt."

Francokat, a vb-ért és a jövő évi szerződésért teper.

Igen, tele van a keret profi vén rókákkal, akiktől meg kellene szabadulni. Most inkább nem írok listát, de a béreik kimagaslóak, szemben a piaci értékükkel, és a pályán évek óta hozzáadott értéket már ne is nézzük.

Gaben Smith 2022.10.13. 08:38:52

@Rikoo: Chelsea-Lampard-Tuchel… ugyanaz a keret….Tottenham-Nuno-Conte ugyanaz a keret…számtalan példa van meg

Thuglife! 2022.10.13. 08:53:49

@Gaben Smith: alapvetően ez lenne a célja az edzőcserének.De van ahol az elnök azt hiszi a focihoz is ért.

Padovano 2022.10.13. 08:55:51

Pont azok teljesítenek a leggyengébben, akiknek tartást kéne adni (Bonucci, Cuadrado, Sandro). "Öreg" Juve játékosok, csapatkapitányok. A kapott góljaink 90%-ban benne voltak. Talán le kéne baszni egy nagy maflást ugye Leo !? Csak addig voltál nagyfiú, amíg a nálad is "öregebbek" is ott voltak.
De ha ők szarnak az egészbe (láthatóan) akkor hogy várod el egy frissen ideigazolttól vagy egy húszévestől.

Gaben Smith 2022.10.13. 08:58:29

Rugani 3,5 m az egész Milanba 4 millió a legmagasabb kereset.
Azt se hosszútávú gondolat h :
Paredes 7 m 29 éves
Mariska 7 m 34 éves
Pogba 8 M 30 éves
Ez a trió Allegri kérése magas fizetés ,szép kor , serulekenyseg. Grat keret építés felsőfokon.
Sandro 6m
Puli 5m
Bonucci 5 v 6 m
Rabiot 7m

A felsorolt fizetések fejeben mennyire aranyos a kapott teljesítmény?
Nálunk az az erősítés hogy másnál kiebrudalt játékosokat hozunk ide és várjuk h majd mindenki Pirlo lesz.
Neki vágunk a szezonnak 1 db értékelhető belső védővel (Bremmer ) 3 napos meccs dömping mellett. (Gatti,Bonu,Rugani) .
Neki vágunk a DS,Sandro,Cuadrado,Danilo négyessel a szeleknek!!!
Persze januárban pont SMS kell.
Az , hogy mennyire csak igazoltatás ment idén is jól mutatja az előbbi problémahalmaz amire a következők is csatlakoznak jövőre:
Cuad,Sandro,Di Mária,Rabiot lejáró szerződés
Paredes kölcsönbe van de nem lenne kar érte.
Ez 5 ember a minőséguket hagyjuk de a kezdő közelében vannak szinte mindig .
Az egyeb esetleges távozókat meg nem is ismerjük. Tehát ezeket mind pótolni kell úgy , hogy bl kiesés, félig ures stadion, vszinu szar bajnoki helyezés ,jövőre nem lesz BL , köz röhej tárgya a klub Európában ,nem igazol ide bárki .
Tehát van egy nagy mintánk ami magában foglal egy Marotta és Marotta utáni korszakot. Az utána levő folyamatos hanyatlás évről évre folytatódik az idei szar teljesítmény és management szarragas jelentősen felgyorsítja ezt így jövőre egy olyan kritikus időszakhoz érünk amire már régen volt példa a Juventinok életében. Kitartást mindenkinek a neheze meg csak most jön.

rockitbaby 2022.10.13. 09:30:56

@Rocky80: Az tény, hogy az edző nincs a pályán, és nem tud bizonyos dolgokat megcsinálni a játékosai helyett. De igenis az ő dolga lenne motiválni és az oldalvonal mellől segítséget, támaszt nyújtani, ha a csapata tanácstalan. Márpedig látszólag a csapatnak fingja nincs mit kellene csinálnia adott szituációban vagy mit akarna Allegri játszatni velük. De a Misternek jelen pillanatban nincs hozzáadott értéke a csapathoz, nem tudott másfél év alatt megtanítani a játékosainak semmit. Nem tudunk támadni, nem tudunk védekezni, így nyilván az átmenetekkel is bajok vannak. Allegri nézete már 2019-ben is elavultak voltak, de azóta nem tudott megújulni, semennyire sem. Én évekig csodáltam azért, hogy milyen szépen tudja a taktikát a kerethez igazítani, vagy hogy mennyire zseniálisan nyúl bele a meccsekbe, azonban ezek mintha kivesztek volna belőle. A keret közel sem annyira szar, mint amit ebből a pályán látunk és ez nem csak a játékosok felelőssége.

Allegri megkapta a liga egyik legjobb góllövőjét és nem tud mit kezdeni vele. Megkapta Cuadrado mellé a Bundesliga gólpassz királyát, valamint Di Maríát és nem tudjuk kiszolgálni a csatárainkat. Kapott registát, ráadásul azt, akit ő maga akart és még mindig nem tudunk még mélyről sem építkezni, sőt a játékunk ugyanolyan színtelen-szagtalan-gáz. A keretet az ő óhajának megfelelően alakították át és ő még mindig a játékosaira panaszkodik, vagy bírózik, miközben a saját felelősségét a legtöbbször nem hajlandó elismerni. És a listát még lehetne sorolni. Nem azt állítom, hogy egyedül ő tehet a kialakult helyzetért, de kár lenne tagadni, hogy elévülhetetlen érdemei vannak benne.

Ez a kapcsolat még azelőtt megfáradt, mielőtt kialakulhatott volna. Minél hamarabb vesszük ezt észre, annál jobb lesz nekünk.

2022.10.13. 09:41:41

Hát, a félelmetes ultráink kitettek magukért: twitter.com/juve_news1897/status/1580453410826235905

"Allegri, soha ne mondj le! Akik ellened harcolnak, nem érdemlik meg ezt a mezt!"

venember83 2022.10.13. 10:11:13

@Pjanista: ehhez képest Lippi: "Volt alkalom, hogy a következőt mondtam a játékosaimnak: ha valaha én jelentem a problémát a Juventusnál, távozni fogok."

Thuglife! 2022.10.13. 11:06:24

@Pjanista:
"Végül pedig játékosok,ne vállaljátok a felelősséget,amit az inkompetens igazgatóknak és elnöknek kell viselnie,és amiért feleniük kell."
Ja és az elején az edzőt is inkompetensnek nevezték.
És ebből jutunk el egy hónap után oda hogy az edző megitélése átfordult a játékosok meg nem érdemlik meg a mezt.:D kamuuu
Nekem van egy tippem kik az igazi ultrák és kik az Inter szurkolók,vagy bérencek.

Tribbiani Joseph 2022.10.13. 12:34:28

Di María 20 napra esett ki, 100%-os várhatóan a vb-re lesz. Nevetséges.

Rikoo 2022.10.13. 13:57:20

@Pjanista: @Thuglife!: Szerintem ezt már megint Bonuccinak címezték.

steven.h 2022.10.13. 14:08:57

@Rikoo: Valószínűleg igen.

Egyébként arra vonatkozóan nincs statisztika, hogy Bonuccival és Bonucci nélkül átlagban mennyi pontot szerez a Juve?

Komolyan, lehet én vagyok már rá allergiás, de mintha folyton akkor lennénk szo..ágon mikor ott van a kezdőben és ő a CSK. Nem azt mondom hogy nélküle valami parádésak vagyunk, de mintha nem lenne az az ideg olyankor benne a játékosokban, hogy ő ott van....

Thuglife! 2022.10.13. 15:03:40

@Rikoo: igen erre nem gondoltam hogy azért Bonuccitól már nem a teljesítményt kérik számon egyszerűen csak utálják.@Padovano:
Azért a mai primadonna focisták világában a fenyegetőzés inkább kontraproduktív lesz.
Most a téli mercato előtt fenyegetőzhet,lehet lesz is némi látszata mondjuk megverjük az empolit.de majd ha a klub akár hosszabbítani egy játékossal akkor majd hirtelen kifutnak a szerződések és lehet őket ingyen igazolni mi meg azt a szánalmas bevételt sem kapjuk értük amit szoktunk.

Aki esetleg emlékszik elnökváltásra valamelyik klubnál...a fenyegetőzés hanyadik fokozat az eszköztárban?

Rikoo 2022.10.13. 15:31:04

@steven.h: Az mondjuk mind1, hogy a pályán van-e. Ő a csapatkapitány és évek óta a fő szószóló az öltözőben, láthattuk ezt a sorozatban is.
A bekapott gólok száma brutális a visszatérése óta.
@venember83: Na az a másik probléma, ami már évek óta tart. Ahelyett, hogy közelítenének az álláspontok, egyre inkább távolodik Agnelli a drukkerektől.

2022.10.13. 16:32:20

Romeo Agresti: "Néhány játékos nem értett egyet azzal, hogy ritiroba kellett vonulniuk, és ez sokat elmond a Juventus jelenlegi csapatáról. Az összetartozás/elkötelezettség érzése: 0."

steven.h 2022.10.13. 16:36:09

@Pjanista: Név szerint nem lehet tudni hogy kik? Bár van egy két sejtésem...

2022.10.13. 16:40:37

@steven.h: Agresti nem írt neveket, de van több pletyka. Ami érdekes, hogy Balzarini pont csak Danilot említi, akiből pont nem nézném ezt ki.

venember83 2022.10.13. 16:43:24

@Thuglife!: nem célravezető a fenyegetőzés, de nem lehet karba tett kézzel ülni. A probléma sokrétű, érinti a keretet, az edzői stábot s a vezetőséget is. Ki más szólaljon fel, mint az elnök ilyen borzasztó kontextusban?

Rikoo 2022.10.13. 17:31:19

@Pjanista: Ez az egész csapat egy szánalom. Aki fellázadt, azt azonnal le kell rakni az U23-ba, télen meg mehet amerre lát.

insieme 2022.10.13. 17:53:02

@Rikoo: egyetértek, érvágás, lehet hogy drasztikusan hangzik, kockázatos/anyagiak/,de ha már sok a duma, hogy next gen stb, akkor most vagy soha

babo0410 2022.10.13. 18:47:41

@JeetTrader: De ezt több helyen olvastam. Allegrinél elsősorban taktikai edzések vannak, keveset vannak konditeremben és az erőnléti edzések száma nagyon kevés. Ezt sajnos el tudom képzelni.

Thuglife! 2022.10.13. 18:47:42

@venember83: én úgy gondolom ez a végső kapálózás.kihagytak néhány lépcsőfokot a játékosok felrázására.mostanra már az edzőnek kellene felajánlani a lemondását.ha látna az orráig és észrevenné hogy a játékosok nem tudják vagy nem akarják végrehajtani azt amiben nem hisznek.a következő a szurkolók "véleményformálása" amolyan dél-amerikai módszerrel.az elnök nem fog tudni ráijeszteni a játékosokra ha azt látják hogy neki is címeznek molinót.
Hihetetlen hogy ilyen dolgokról kell beszélni,egy új BL döntő óta.azóta szinte csak negatív dolgok jutnak az eszembe ha össze kéne foglalni a velünk történteket.Agenllivel már nem vagyunk képesek megújulni.

insieme 2022.10.13. 21:29:14

Ha már így alakul ,,esetleg a BL bukó,,nekem jobban tetszik az EL himnusza,,,nyerjük meg.

insieme 2022.10.13. 22:23:56

Nézem az FTC :ZVEZDA
Hát itt van SPIRITO, és van közönség is,,hangulat,,

Shyr Kahn 2022.10.13. 22:30:59

@Pjanista: Nyilvan ez nem szep es jo, de nem-e egyuttal jele is annak, hogy a csapat kihatralt Allegri mogul es ezzel akarjak jelezni, hogy tok mindegy az extra edzes, ha az edzovel nem erzik, hogy elorebb tudnanak jutni?

Persze lehet a jatekosokat fenyegetni, hogy a VB-ig van idejuk megmutatni, hogy alkalmasak-e a Juveban futbalozni.

Shyr Kahn 2022.10.13. 22:35:10

"A szerb HotSport a csapat két szerb légiósának a helyzetét elemezve megemlíti, hogy Dusan Vlahovics és Filip Kosztics az edző ellen szervezkedő csoporthoz tartozik, a La Repubblica szerint kevesen állnak a mester mellett a játékoskeretből, és meglepő módon a mostanában igazolt játékosok is ellene fordultak.

Ők azok, akik nincsenek jóban a csapat vezérével, Leonardo Bonuccival…"

Shyr Kahn 2022.10.13. 22:36:15

Az idezet az nso-rol van... (egyelore a fooldalon figyel a cikk)

Attilio79 2022.10.14. 00:02:27

@Shyr Kahn: Kosztics és Vlahovics is szenved, a miértje az, hogy nincs dinamikus, gyors labdakihozatal, hanem lassítják a mester kérése szerint a játékot, ezáltal odavész az értékes helyzet. Felállt védelem ellen harcolni elég nehéz, főleg, ha Vlahora 2-3 ellenfél is jut. Allegri egyébként dícséri Vlahovicsot, hogy mekkorát fejlődött. Igaz, az eredményessége alább hagyott, azt biztosan nem látja a mester.
Én is lázadnék a tutyimutyiság ellen.
Nehéz lehet fejben, amikor visszafog a kispad.
Mindkettő szárnyalt az előző csapatában, míg a többi nyári igazolásunk...
Mindenesetre az egyik 19, a másik egy hiján 20.
Én Allegrit cserélném elsőként, Lippi is erre célzott.

Shyr Kahn 2022.10.14. 01:16:26

@Attilio79: En is Allegrit cserelnem le. A kemeny magnak csak reszben van igaza, hogy a jatekosokat megcelozta, mert nyilvan Ok jatszanak es csupan az edzobuktatasert nem kellene ilyen felhaboritoan lelektelenul jatszaniuk, de ettol meg erdemes latni, hogy a jatekosok sokkal jobban latjak, hogy mi folyik az oltozoben es sem Sarri, sem Pirlo alatt nem volt ilyen hangulat. Szoval a kemeny mag jobb lenne, ha nem fogna az edzo partjat. A jatekosok tobbsegenek nem Allegri az elso edzoje es van osszehasonlitasi alapjuk, ahogyan 2019-ben is volt.

Allegri nem tudott es azota sem tanult meg csapatot epiteni.

Lippi mit mondott pontosan?

CsakÚjváros 2022.10.14. 02:49:03

Feltaláltam a spanyolviaszt!!! :D Amióta nincs vezér az öltözőben a pályán....azóta fos minden!!! Nincs Piero,Buffi,nincs Giorgio...sajna Bonu meg nem az az ember......lehetett volna ha nem ordítják le a fejét...azóta ő is xarik bele...De mondjon valaki egy karizmatikus embert....lehet edző is!! Nem tud senki!! Én sem! Amíg ez így lesz,nem lesz csapat!!

CsakÚjváros 2022.10.14. 03:03:50

A válogatott is azért ért el ilyen eredményeket mert ott volt Szalai Ádi(akit nem minden meccsen kedveltem), A Fradinál ott van Dibusz Dénes!!!(akit viszont imádok) kELL EGY VEZÉR.......

Bociszomoru 2022.10.14. 05:03:47

Azért veszítettek, mert a focinak semmi értelme. Rázi rázi rázi

Attilio79 2022.10.14. 07:50:39

@Shyr Kahn: Marcello Lippi: I once addressed my players, “If I ever become the problem at Juventus, I will leave.”
Az öltöző nem most szakadt ketté szerintem, csak most látszik a teljesítményen, elmentek azok, akinek van/volt szavuk (Buffon,Chiellini) és a zsoldos selejt maradt, akik pénzért és nem a csapatért, szurkolókért játszanak. Nekik mindegy, hogy mi lesz jövőre... A többség itt sem lesz, ezért kellett volna új csapatot építenie Allegrinek fiatalokból, óriásit hibázott ezzel, ezért is kellene elhagynia a csapatot!

xXPeiperXx 2022.10.14. 08:14:05

@Attilio79:

Allegri meg a fiatalok... Allegri ténylegesen addig volt kiváló edző, amíg a pályán volt 4-5 vezéregyéniség (Buffon, Barzagli, Chiellini, Pirlo, Tevez, Marchisio), akik értették az ő régimódi taktikai felfogását és konstans jó teljesítményt hoztak.

Ezek a zsenik kiöregedtek, visszavonultak, a mostani öregjeink pedig nem olasz közegben szereztek taktikai rutint, nem értik ennek a defenzív taktikának a lényegét és ez tökéletesen látszik is.

Én azt gondolom, hogy eljött az ideje annak, hogy legyen hosszútávon egy külföldi, fiatalabb edzője a Juventusnak, aki modernebb, sokkal egyszerűbb taktikai elképzeléseit áttudja adni a fiatalabb, nem taktika orientált játékosoknak, aki képes fizikálisan év közben újra felépíteni a keretet. Úgy gondolom ez nem Tuchel vagy Pochettino, ők a megfizethetetlen kategória. Én személy szerint a német vagy holland bajnokságban szemezgetnék.

Természetesen Agnellinek is át kellene gondolnia sok dolgot, mert nagyon úgy fest, hogy a Szuperligás ökörsége miatt elkezdtek miket szívatni az európai színtéren

Attilio79 2022.10.14. 08:26:03

@xXPeiperXx: Amikor elvállalta Allegri a feladatot, tudnia kellett, hogy csapatot kell építenie, mivel 4 évre érkezett, tudta, hogy hosszútávú a feladata (én már csak ezért nem adtam volna neki bőséges fizetést, de ez más kérdés)

A mostani öregjeink Bonucci, Sandro, Cuadrado, éppen túlságosan ismerik az olasz viszonyokat, melléjük érkezett di Maria, Paredes és Pogba, akikből 2 elég hosszan a Serie A-ban játszottak.

Külföldi edzőnk szerintem nem lesz, ha lenne is, akkor is klub közelivel próbálkoznának...
A modern taktikát csak akkor hiányoljuk, ha van hozzá megfelelő keret, de az sincsen.

Shyr Kahn 2022.10.14. 08:35:21

@Attilio79: Az oreg Lippi szavai most ulhetnenek Allegri kapcsan is... de Allegri maskent gondolkozik. Koszi, hogy betetted.

venember83 2022.10.14. 08:47:51

@Shyr Kahn: "szerencsére" jelenleg elég sok szelete van a problémának, hogy mindenki tudjon másra mutogatni. Ez elég olaszos dolog amúgy is, ők sem arról híresek népként, hogy szeretnének felelősséget vállalni a tetteikért és a következményekért.

xXPeiperXx 2022.10.14. 10:08:49

@Attilio79:
Én azért nem írnám le ezt a keretet, nem olyan rossz ez (lehetne sokkal rosszabb is).

Egyénileg ez a keret igenis minőséget képvisel, itt az egyedüli gond az, hogy olyasmit akarnak rájuk erőltetni, ami teljesen szembe megy az ő képességeikkel. Legjobb példa Vlahovic, utál védekezni, mégis vissza kell lépnie, Locatelli folyamatosan registát játszott tavaly és mindenki látja, hogy ő nem képes erre (Mancininek leesett és nála jól is teljesített).

Allegri foggal-körömmel ragaszkodik egy régi felfogáshoz, ami ma már (a megfelelő játékosok hiányában) nem működőképes és nem akar tovább lépni csak ezt erőlteti. Az is tisztán látszik, hogy Parades se fogja ezt megoldani, egyedül Rovella hasonított Pirlo szerepéhez, de ő is rohadt messze van játéktudásban.

Ez a védekezés orientált hibrid 4-4-2 meg egy átok, ezt nem tudom ki találta ki, de szüljön sünt.

Na mindegy okoskodhatunk itt, de úgyse változik semmi. Ha vágytok egy kis szórakoztató focira ajánlom az Arsenal meccseket, én mostanában megnéztem egyet kettőt és le a kalappal előttük. Fiatal, szép futballt játszó brigád lett belőlük, tényleg jó nézni, Arteta kezd Wenger örökébe lépni.

Attilio79 2022.10.14. 10:25:36

@xXPeiperXx: Majdnem egyetértünk, de ez a keret egyénileg is egy romhalmaz. Csak pár kiemeléssel: (A másod hegedűsöket ne vegyük alapul pl. DS, Rugani)

A Milanos zsoldossal kezdeném, aki azt hitte, hogy ő a non plusz ultra, majd a hátsó kapun vissza kullogott. Akkor kellett volna nemet mondani, csak gondolom Chiello is akarta...

Sanyi, aki Sarri alatt égett ki véglegesen, több éve csak keresi önmagát, a labdát a pályán.

Locatelli túlságosan is kölcsönjátékosként érzi, hogy innen inkább lépne.

Rabiot gyenge fejben, kb. 5 éve volt jó szezonja a Psg-ben. Felépítése jó, de vélhetően soha nem lesz sztár játékos.

Paredest és di Mariát (szerintem Pogbát sem) nem kellett volna idehozni, egyértelműen csak akasztják egy új, több éven át szolgáló csapat létrejöttét.

Akikre nem lehet szavunk az Perin, Bremer, Milik, ez így elég kevéske. (Chiesa meg sérült)

xXPeiperXx 2022.10.14. 12:43:43

@Attilio79:
A felsoroltakkal tökéletesen egyetértek. Akik számomra még pozitívak vagy bennük lehet a plusz, ami a kezdőcsapatba vagy egy másik plusz csapatba repítheti (hangsúly azon, hogy ez az én véleményem):

Fagioli, számomra ő még mindig plusz, nem értem mi az oka annak, hogy Allegri ennyire leszarja szegényt. Lehet, hogy az az oka ennek, hogy Allegri elakarta küldeni de ő makacs volt. A Seria B-ben kiemelkedő volt, az azt megelőző évben Pirlonál szintén, én biztos, hogy adnék neki több esélyt. A Locatelli szintet simán hozná.

Miretti, sokan itt írják, hogy nem ér egy lyukas garast se, de az én szememben ő igenis kiemelkedő a korcsoportját figyelembe véve (nem olyan mint Pogba volt az ő korában, de azért figyelemre méltó). Amit az év elején művelt az nagyon meggyőző volt, aztán sajnos ő is beleszürkült ebbe a f.stengerbe. A felmerült pletykák, hogy vinni az Arsenal szerintem igaz és ismerve a klubvezetésünket januárban el is fogunk tőle köszönni egy 20 milliós üzlet keretében.

Rovella, nem is értem mi járt a vezetők fejében, amikor horror plusz ÁFÁért idehozták Paradest és elküldték Rovellat. Szerintem a felkészülés alatt bőven bizonyított és azóta sem gyenge a Monzaban. Sajnos az az érzésem, hogy agyászos pénzügyi helyzetünk miatt őt is befogjuk áldozni (piacképes), mint anno Keant.

Soulé, az elmúlt pár hétben, amikor becserélték rendre hozta azt a szintet mint a Cuadrado, Kosztics, Di María trió. Nem véletlenül válogatták be őt év elején az argentín válogatottba, pedig nem gyenge posztriválisai vannak ott.

Yildiz, piszkosul fiatal, de már most látszik rajta, hogy kiemelkedő játékos lehet. Fel kellene építeni fizikálisan (jó vicc, már lehet, hogy most van olyan kondija mint az első csapatunkban bárkinek) és felhozni az első csapathoz, azzal a lendülettel zavarnám el Di Maríat a bánatba a 7 milliós fizetésével.

Gatti, nem értem, hogy ő is miért van hanyagolva. Amikor játszott stabil volt, Bonucci helyett elnézegetném.

Akiktől én agyrákot kapok a jelenlegi első keretből (hangsúly azon, hogy SZERINTEM):
Szczesny, Bonucci, Rugani, Cuadrado, Rabiot, Parades, McKennie, Pogba, Di María

Na mindegy, a lényeg, hogy közel azonosan látja mindenki a helyzetet.

Attilio79 2022.10.14. 12:58:19

@xXPeiperXx: A végéhez + Sandro és egyetértünk!

Több évre lehetne csapatot építeni a Perin, Gatti, Bremer, de Winter, Soulé, Kosztics, Fagioli, Rovella, Miretti, Chiesa, Vlahovics (+Yildiz) alapból, mégsem ez történik.

Ez Allegri hibája, ezt nem lehet a vezetőségre fogni.

xXPeiperXx 2022.10.14. 13:39:22

@Attilio79:
Bocs Sandro kimaradt, annyira súlytalan, hogy el is felejtettem. :D

venember83 2022.10.14. 13:48:11

@Attilio79: "Ez Allegri hibája, ezt nem lehet a vezetőségre fogni."

Maximum annyiban, hogy a vezetőségnek egyértelműen utasítania kellene a mestert, hogy mi a megfelelő irány. NextGen sajtótájékoztatóhoz hasonló PR események helyett.

Attilio79 2022.10.14. 14:14:22

@venember83: Ha meccsek óta nem tudja kezelni a csapatot és megszűrni a renitensektől, az fegyelmezési probléma.

Azonban 1,5 év munkája után, nem fiatalította a keretet, inkább használja(ná) az öregebb játékosokat. A padon nem szereznek tapasztalatot a fiatalok. Ő az, aki temérdek pénzért, "szakértőként" lett idehozva, akkor ki az atyaúristennek kellene átszabnia a kezdő 11et? Ő nem akarja használni a fiatalokat, ez a kezdő csapatból kiderül.

venember83 2022.10.14. 15:08:10

@Attilio79: nem vagyok mellette, ne gondold. Csak próbálok minden szempontot/nézőpontot figyelembe venni.

Attilio79 2022.10.14. 16:38:36

@venember83: Nem is gondoltam. Engem viszont dühít nagyon, hogy itt tart a Juventus. Morális csőd, ilyenkor normális helyeken, fejek hullanak, egy idő után. Szerintem elég valószínű, hogy ebből így, nem fogunk kilábalni és elég idő telt el, hogy változást sürgessünk. Ha nincs lépés, az a legrosszabb.

Ráadásul nem látom a végét, azaz, biztosan lesz új csapat, még ha tavaszig várunk is, csak megy közben az értékes idő, amit a fiatalokkal is eltölthetne a csapat.

venember83 2022.10.14. 17:04:32

@Attilio79: "Engem viszont dühít nagyon, hogy itt tart a Juventus."

Talán kijelenthetem, hogy mi is kissé meghasonult állapotban vagyunk nap mint nap, mivel szeretünk a bloggal foglalkozni, azonban jelenleg nem sok motivációnk van minderre, látva azt, hogy szinte minden szinten az érintett felek magasról tojnak az egészre (kezdve a játékosokkal, legyen szó a teljesítményükről vagy a sablonos mondanivalójukról, de az edzői nyilatkozatokban is csak a mellébeszélés megy), sőt, személy szerint olykor kifejezett undort érzek egyes témák kapcsán. Ugyanakkor nem kívánjuk elengedni ennek a közös vállalkozásnak a kezét, s reménykedünk a minél előbbi kilábalásban.

Attilio79 2022.10.14. 18:41:24

@venember83: Kitartást nektek! Örülök továbbra is, hogy csináljátok, biztosan sok erő kell most hozzá. :/
Egyrészt neked(tek) is markáns véleményed(tek) van, másrészt úgy gondolom, hogy sokan azonosan gondolkodunk és ebben szerepet játszanak a cikkeitek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása