Allegri: „Jelenleg bármilyen magyarázat hasztalan”

allegri_massimiliano_magyaraz_sajtotajekoztaton.JPGMassimiliano Allegri a Monza elleni meccs előtt sajtótájékoztatót tartott, és elmondta, hogy reakciót vár a csapatától.

„Reakció mellett nagyon tisztelnünk kell a Monzát. Az otthoni meccseken mindig jól teljesítettek, például a Lecce elleni első pontjuk megszerzésekor. Jó egyéniségek alkotják a csapatot, óvatosnak kell lennünk az emberfölényes helyzetek tekintetében. A gólokat, amelyeket kaptunk, elkerülhettük volna. Az emberfogásokat és a helyzetek olvasását jobban kell végeznünk.

Ami a reggeli cikket illeti, ez inkább beszélgetés volt, ami aztán interjú formájában jelent meg. Nem a virtuális Juventuson van a hangsúly, de ha a legjobb csapatot képzeljük el, nekünk ez nem áll rendelkezésre. Ez mindenki számára egyértelmű. 

Elemeztem a sérüléseket, a tavalyi évhez képest 11 izomsérülésünk volt, tavaly 10. Nyolc meccset játszottunk, voltak sérüléseink McKennie, Pogba és Chiesa nyomán, és voltak, akik többet játszottak. Mindig megkérdőjelezik a munkánkat, és bizonyos, hogy hibáztunk is. Én vagyok az első, és többet hibázok, mint mások. Ezekben a pillanatokban nagy odafigyelésre van szükség. 

Ha nyertünk volna a Benfica ellen, mit mondtak volna rólunk? Én azt mondtam volna, hogy vannak dolgok, amikben javulnunk kell. Jelen pillanatban bármilyen magyarázat hasztalan. Hiányoznak az eredmények, a BL-ben lemaradtunk, veszítettünk a Benfica ellen, a bajnokságban pedig négy pont a lemaradásunk. 

Nem tekinthetünk mindent negatívan, holnap meg kell próbálnunk jól befejezni a meccset, és aztán jön a szünet, amikor visszatérhet pár játékos. Lisszabonba úgy kell mennünk, hogy döntőként tekintünk a meccsre. Ami most negatív, az 20 nap múlva pozitív lehet. 

Tavaly a hajlító izmokkal voltak gondok, idén a combközelítőkkel. Próbálunk magyarázattal szolgálni magunknak a sérülések tekintetében, azonban az megkérdőjelezhetetlen, hogy a stáb jó munkát végez.

Nem akarok unalmasnak tűnni, de egy adott rendszer játszatásához az kell, hogy elérhetőek legyenek a játékosok. Mindeddig Ángel Di María augusztus 20-a óta sérült, rajta kívül pedig Juan Cuadrado vethető be, aki képes a jobb szárnyon futballozni, de már nem ugyanúgy, mint a múltban, ez köszönhető adott jellemzőknek és korhoz köthető tényezőknek, ezért változtatnom kellett. 

De nem a játékrendszer a probléma, hanem az, hogy korlátoznunk kell a hibákat, amik például a Benfica elleni első gólt eredményezték. Nem a büntetőről van szól, megvolt a labdánk az ellenfél térfelén, de rosszul ítéltük meg a helyzetet, és vége volt az akciónak. 

Az ilyesmit el kell kerülni, túl sok könnyű gólt kapunk. Párizsban azonnal elmondtam, hogy olykor mintha csak én látnék egyes dolgokat, s ezért aggódni kezdek a helyes látásmódom tekintetében. Talán hibázok, de elsődlegesen magamat szoktam megkérdőjelezni.

Manuel Locatelli, Alex Sandro és Adrien Rabiot nem vethető be. Wojciech Szczęsny bevethető, de még nincs a legjobb formában, még mindig diszkomfortra panaszkodik a lábánál. Mattia Perin lesz a kapuban, és Ángel Di María kezdő lesz, ezen kívül döntenem kell, hogy Filip Kostić vagy Moise Kean lesz a csapatban. 

Egyes srácok miatt van pár lehetőségünk a változtatásra, aztán döntenem kell, hogy a védősorba kit nevezek. Holnap jó meccset kell játszanunk, találkozok régi barátommal, Adriano Gallianival, az elnökkel együtt mindig öröm látni őket. Nagyszerű eredményt értek el azzal, hogy a Serie A mezőnyébe juttatták a Monzát. De nyernünk kell, hogy jó szünetünk legyen.

Talán volt pár hibám a cserék, a felállás, az előkészületek tekintetében, sok tényezőben hibázhattam.

Azonban abban biztos vagyok, hogy elterjedt dolog az emberek között, hogy egyesek ezeket a dolgokat negatívumként látják, aztán vannak a hozzám hasonlók, akik pozitívan tekintenek ezekre a dolgokra, lehetőségként a javulásra. Ha nyerünk, akkor látom a javulási lehetőséget, ha viszont veszítünk, akkor könnyebb ezeket észrevenni, de a helyzet is kellemetlenebb. 

A Juventusnál nem a problémákról beszélünk, hanem a megoldásról. Csak egy dolgot lehet tenni, játszani kell. Ebben bizakodó vagyok, mert a csapat jó állapotban van. Az erőnlét tekintetében is, mert az első félidőben bekapott gól után ismét lendületbe kerültünk egy reakcióval. 

A második félidőt jól indítottuk, aztán a pálya közepén nem szereltünk, majd gólt kaptunk. Kicsit jobban kell érzékelnünk a veszélyhelyzeteket, amikor nincs nálunk a labda. Már átéltem ezt a múltban, minél jobban sajnáljuk magunkat, annál rosszabb a helyzet. Szerintem minél inkább proaktív módon nézzük a helyzetet, annál jobban tudunk dolgozni. Az eredmények nyugalommal töltik el a csapatot.

Az elmúlt években hiányoztak a pletykák a távozásom közeliségéről. Egy rossz meccs, s már rögtön arról írnak, hogy Allegri állása veszélyben van. Ez vicces. A klubbal naponta beszélgetünk, elemezzük a helyzeteket. Mindig magyarázattal kell szolgálnom a klubnak, de a munkára és a feladatokra kell gondolnunk, mert csak így javulhatunk.

A felelősség tekintetében, igen, felelős vagyok. De rosszul olvassák a dolgot, rossz az irány. A futballban a győztes mindig nagyszerű szakember, de mi a helyzet a vesztessel? Nos…

Amikor szóba kerül az eredmény, és Allegriről van szó, felmerülnek a kérdések. Én magabiztos vagyok az elvégzett munkában. Ezen túl természetes, hogy az eredmények alapján ítélik meg az én és a stábom munkáját. Azt mondanám, hogy az önbizalom szükséges dolog.

Beszéltünk a csapattal. Nem kaphatunk ilyen könnyű gólokat. Kicsit beszéltünk a csapattal, mert itt és most a tennivalókon kell legyen a hangsúly, nem a beszéden. A holnapi meccs nehéz lesz, a Monza edzőt váltott, és jó meccset játszott a Lecce ellen. 

Aztán a szünetet a lehető legjobban kell kezdenünk, az őszi szezon második szakaszára pedig több játékossal kell nekivágnunk. Én magabiztos vagyok a jövőnk tekintetében, és elmondtam nekik, hogy ne rontsák el a válogatott szünetet számomra, mert egy kis pihenésre van szükségem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2217933679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2022.09.17. 19:20:18

Na itt azert mar legalabb egy kis felelosseg vallalas van ebben a nyilatkozatban,ezt lehet pozitivumkent megelni.Egyutt kell kimasznunk ebbol a godorbol,valoszinu hogy Allegrit iden mar ugyse fogjak kirugni.

JeetTrader 2022.09.17. 19:32:40

Még ha Allegri fan lennék sem lennek nyugodt ezen sorokat olvasva.
Megnevez problémákat, de nem szolgál megnyugtató válasszal azok kezelését illetően. Továbbra sem tudom mitől reméli a mester h változik valami. Ő maga is változtathatna. Észre vehetne h a B vagy C csapat nem tud úgy villogni ahogy az A tól képzeli el. Nekik lehet minden egyes meccs fázisát meg kellene saját kezűleg szabnia. Pláne ha azt látja h manapság nem gondolkoznak úgy a játékosok. Akkor neki kellene ezt megtennie.

Szerintem túl magabiztos az állását illetően. Nehogy meglepetés legyen a vége Max uram!

venember83 2022.09.17. 20:10:01

@JeetTrader: pedig ott van. Jobban kell figyelni, jobban kell értelmezni, jobban kell érezni a veszélyhelyzeteket, s el kell kerülni a könnyű gólokat. Egyszerű dolog a futball.

Victory7 2022.09.17. 20:23:54

Halkan hozzáteszem,hogy most megy a Spurs meccse és Kulu meg Benta iszonyat jól játszik!!!! És akkor a játékosokkal van a baj????NEM!!!! Ez edzői hiba!!!!!!!!

JeetTrader 2022.09.17. 21:28:44

@venember83: akkor lehet csak engem nem nyugtat meg :)))

JeetTrader 2022.09.17. 21:33:01

@Victory7: az edző a harcművész a játékosok pedig a fegyverek. Megesik h valaki a katanát nem tudja forgatni csak a rövid botot.

Victory7 2022.09.17. 22:13:51

@JeetTrader: És Allegri pofán is b@szta magát azzal a bottal :D

Wizzurah 2022.09.17. 23:19:31

Ma tul lett tolva allegri. Csak az o feje lesz lassab a forumkepeken, rettenet hosszu suketelesek. Ez szandekos? allegri vedelmeben, ellene, ennyire nincs mas hir a csapatrol?
Ranyomta a belyeget a napomra, nagyon ijjeszto lett a fejszerkezete.

babo0410 2022.09.18. 00:29:20

A stáb jó munkát végez. A jó...
Minden szakértő azt mondja a csapat erőnléte sz.r, és az erőnléti edzéseink nem is léteznek. De stáb jó munkát végez. Ok. Viszont pozitívum, hogy kimondja rosszul dolgozik, változtatni kell.

venember83 2022.09.18. 06:56:25

@Wizzurah: az egyik fontos volt, a másik meg aktuális. Ne gondold, hogy rendkívüli örömöt okozott ez a két cikk, de mindenképp indokoltnak éreztük ezek közlését. Hogy mást is lehetett/kellett volna? Sajnálom, csak erre volt kapacitás.

Attilio79 2022.09.18. 07:01:58

@venember83: Szerintem jó, hogy csináljátok, köszönjük szépen! Nehéz szívvel lehet közölni (ennyi munkát beletenni) Allegri szövegelését (ilyen nehéz pillanatokban, amiben a csapat van), azonban, ez is segít teljesebb képet kapni arról, mi megy végbe a mester fejében.

JuveMI 2022.09.18. 08:57:27

Tegnap voltam egy U11-es foci tornán (mert játszott a fiam)... ott ugye nem lényeg a győzelem... elképesztő volt látni, ahogy a csapat két legjobb játékosa szét lett hajtva... közben a többi 9 éves alig játszott... egy idő után elfoglalták magukat mással a foci helyett.

A fenti példámmal ellentétben a Juventusnál lényeg a győzelem... Max! Megértem, hogy kényesen érint a sok hiányzó a BL-ben... DE a a Monza/Salernitana/Sampdoria ellen NEM!

Ebből látszik hogy rendszer-szintű problémák vannak... mert ha ilyen csapatok ellen nem tudunk nyerni Di Mariak nélkül... nos akkor úgy fogunk járni, mint a fent említett U11-es csapat!

FeriGjuve 2022.09.18. 09:09:58

Nem megszokott,hogy ennyit magyarázkodik.

FeriGjuve 2022.09.18. 09:12:15

Elfáradt Max...
Hagyjuk őt pihenni,hátha ki tud találni valami olyan játékrendszert,amiben legalább egy Monza ellen ki tudunk szenvedni egy egygólos győzelmet.
Ha kis csapat vagyunk,hát játsszunk úgy,mint egy kiscsapat.

supertrezi 2022.09.18. 09:28:32

Az a baj, ebből a meccsből még építkezni se lehet. Mert mi van, ha 4-0-ra megverjük ezt a tökutolsó csapatot? Semmi. Ezt fél lábon ugrálva, bekötött szemmel kéne megtenni, de még ezért se járna prémium jobb időkben a Juventusnál.
Bár a játékunk alapján simán benne van a pontvesztés is a pakliban. Abból meg aztán tényleg nem lehet építkezni.

supertrezi 2022.09.18. 09:30:42

@Wizzurah: Ami nem öl meg, az megerősít, tudod. :)

Dani1204 2022.09.18. 10:08:16

@Victory7: Kean anno a PSG-ben is remekelt...Allegri kezei alatt meg egy nagy nulla

Csak Csucsu 2022.09.18. 10:53:30

Jobban örülnék ha máshol javulnál. Ezt a dumát :D múltkor még nem ő most mégis aztán mégsem… Nincsen Chiesa és Pogba ezért nehéz lefocizni a Sampdoriat meg a Salernitanat értsék már meg…. Aztán nem tudja h Kean vagy Kostic játszik holnap… végülis alapvetően full ugyanaz a poszt mindkét játékos… a játékos meg két hetente mással játszik aki amúgy más pozíción helyezkedik meg játszik de mire megszoknád ki hogy mozog és nem sérül le akkor úgyis szétrotálja felesleges cserékkel hogy bonyolítsa azt a fizikailag harmatgyenge játékát.
Az a baj nem Allegri lesz a padon :D kíváncsi leszek felszabadultabbak e lesznek ma vagy Landucci profi másodhegedűse

MdewC 2022.09.18. 11:26:21

Ma edzőt buktathatunk.

venember83 2022.09.18. 11:58:48

@MdewC: kérlek, ne írj ilyeneket. Félelmetes belegondolni, hogy egy hat meccs alatt egyetlen pontot összegereblyéző Monza ellen sem nyer a Juve.

alexGicamo 2022.09.19. 03:56:02

@FeriGjuve: Teljesen egyetértek ! Gyanús ez a nagy magyarázkodás ... Nem jellemző rá ! Lehet , hogy Agnelliék mégis megdorgálták egy kicsit ?
Egy biztos ! Már nagyon elegem van a magyarázkodásából !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása