Allegri: „Sűrű három hónap vár ránk”

allegri_massimiliano_villar_perosa_busszal.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Villar Perosában rendezett hagyományos barátságos mérkőzés után beszélt a sajtó munkatársainak, először a Juventus számára fontos napról, majd a következő év kihívásairól, és természetesen szó esett a mercatóról is.

„Nagyon megható nap a mai, hiszen a Juventus százéves történelmét idézi fel, és fontos az új játékosok számára ahhoz, hogy idelátogatva megértsék, miről is szól a Juventus. A szenvedély, a sikeréhség és az áldozatkészség mind a Juventus gépjeiben van.

Ami a bajnokság első meccsének kezdőcsapatát illeti, van pár sérültünk és eltiltott játékosunk, mennyiségben sem vagyunk meg, de valahogy majd megoldjuk.

Ami a munkát illeti, a klub jól dolgozott, figyeli a piacot, de nem lehet túl sokat változtatni egyik napról a másikra. Gleison Bremer, Federico Gatti, Paul Pogba és Ángel Di María érkezése nyomán azt mondhatom, hogy eddig kiválóan teljesített a klub a mercatóban. Sajnos azonban volt ez a váratlan sérülés Paul Pogbánál, ennek ellenére véleményem szerint a keret versenyképes. Mennyiségileg a keretet augusztus harmincegyig kell véglegesítenünk, és addig páran távozni is fognak. Ami a sérüléseket illeti, sokat nem tehetünk, de ezek nem túlzottak.

Most arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban zárjuk ezt a hetet, és a lehető legjobban felkészüljünk az Atlético Madrid elleni barátságos meccsre. Aztán szerdától, amikor visszatérünk és kezdjük a Sassuolo elleni meccsre való felkészülést, már másik arcunkat kell mutassuk, hétfőn pedig a bajnokság igazi tétmeccse következik, és ezzel nem viccelhetünk.

Pogba nem műtteti meg magát? Nem tudom, mit mondjak erről, nem vagyok orvos, és bízok abban, amit mondtak nekem. Most öt hét munka következik, és reméljük, hogy minél hamarabb visszatérhet.

Erősebb-e a csapat az elmúlt évhez képest? Kezdjük azzal, hogy a többiek sokat erősödtek, gondolok itt például a Romára. Szerintem az Inter, a Milan és a Roma lényegesen erősebb a tavalyi évhez képest, és jól kell dolgoznunk, a scudettót megnyerni pedig nagyon nehéz feladat. Következik három hónap, amikor nagyon sokat fogunk játszani, beleértve a BL-meccseket is.

Nem szeretek átmeneti évről beszélni, az elmúlt évben is elkezdtünk meccseket nyerni, de a többi csapat versenyképességéről sem feledkezhetünk meg, és szerintem idén sokkal versenyképesebbek lesznek, mint tavaly.

Nyáron mindenki elégedett, a különbség akkor válik nyilvánvalóvá, amikor három pontért megy a küzdelem, akkor váltani kell, mentálisan fel kell nőni a feladathoz, és ezek a meccsek teljesen más kihívást jelentenek, mint a barátságos mérkőzések.

Dušan Vlahović lemaradásban lenne? Ez természetes, hiszen május óta nem játszott egyetlen meccset sem. A Real Madrid ellen kapott 45 perccet, ma ismét játszhatott 45 percet, játékpercekre van szüksége, és higgadtabban kell futballoznia. Van tíz napunk, amely során bizonyosan javulni fog, ezen kívül meg egy középcsatár gólt szerez, s ez már azonnal mindenen segít.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2417901121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2022.08.05. 10:07:43

Mester, egy újabb átmeneti év nem fér bele!
Nem lehet töketlenkedni, gyorsítani kell a játékon mindenképp.
Viszont ami az erőnlétet illeti (valamint amiket nyilatkoztak mások) nem túl rózsás a helyzet.
De első fordulóban kiderül hogy sikerült a nyári felkészülés.

Fabrizio 2022.08.05. 10:16:42

Max van max 5-6 meccsed és minden kiderül.
Amennyiben ugyanazt látjuk mint tavaly akkor finitto.

babo0410 2022.08.05. 10:21:08

@Kukszi: Erőnlét? Felmérték szakemberek, gyakorlatilag az olaszok azt se tudják mi az. És erre utal az is, hogy a sérüléseket úgy akarjuk megelőzni, hogy új orvosi stábot igazoltunk, de az erőnléti csapat átalakításáról szó nem esett. Egyáltalán van nálunk ilyen?
Engem egyébként aggaszt, hogy még el se kezdődött a szezon, de azt nyilatkozza Allegri, hogy van néhány sérült, eltiltott, és mennyiségre se vagyunk meg, de majd lesz valahogy. Hát nem lettem nyugodt.

Leram7 2022.08.05. 10:29:45

Tény, hogy egy roncs keretet kapott és CR utolsó pillanatban ment el.
De akkor is csalódás volt a tavalyi év, mert olyan csapatoktól kaptunk ki és játszottunk döntetlent, akiket bármilyen edzővel, felálással, sérültekkel verni kellett volna.

Bátrabban és támadóbban kell játszani, jobban kell védekezni és letámadni. Valamint több gólhelyzetet és gólt várok.

Kukszi 2022.08.05. 10:47:12

@babo0410: Leginkább nemzetközi meccsen jön ki hogy mennyire van elmaradva a csapat erőnlét és játék tempó terén.

@Leram7: amiket elmondtál, azokról én is áhítozom, de éhes disznó makkal álmodik :D

Thuglife! 2022.08.05. 11:02:07

@Leram7: az hogy Cr elment,legfeljebb abban jelenthetett neki problémát hogy nem sikerült időben pótolni.
De kétlem hogy ő ezt hátránynak élte meg.nem akart ő vele dolgozni.ennek ellenére hogy Ronaldo elment mégsem láttuk a letámadásnak bármilyen csíráját. A Psg-man city meccs iskolapéldája volt mennyire szükség van letámadásra.nemhogy 3 támadót,de egyet sem bír el egy csapat aki helyett futni kell.
Mondanám azt hogy idén már látni kéne a fejlődést,mert ez az ő csapata lesz,de a játékfelfogását már 6 éve ismerjük.nem fog változni.legfeljebb a játékosok és nekik az egyéni villanásaik változnak.

venember83 2022.08.05. 11:28:38

@Thuglife!: így van, a célfutballja nem fog változni, s a cél nyilván nem a támadás és/vagy szórakoztatás lesz, hanem az eredmény. A védelmet valószínűleg jól megszervezni, onnan meg már döntően a játékosok kvalitásain és döntésein múlik, hogy mit tudnak összehozni a középpályán és a támadósorban. Csak jó lenne, ha az idei eredményt, ha pl. mégse lenne bajnok idén a Juve, már nem "a bajnokság leggyengébb középpályás során" vernék el a fotelszurkolók.

Leram7 2022.08.05. 11:48:27

@Thuglife!: CR elment elvitt magával 20-30 gólt és érkezett helyette Kean, aki asszem 6 gólt lőtt.

Ha marad CR szerintem feljebb végzünk, mint 4. hely, mert nagyon hiányoztak a gólok.
Ennek ellenére jó, hogy elment.

Egyetértek abban, hogy tényleg nem volt letámadás és nem jók a védekezni nem tudó emberek. Kean sétálgatása, Morata kapu előtti kudarcai, a támadni képelen középpálya viszont tovább rontott CR hiányán, aki akármilyen is, azért a gólokat hozza.

Thuglife! 2022.08.05. 12:43:56

@Leram7: Ronaldóval előrébb végeztünk volna mint a 4.hely? Lehet.mi Juventus szurkolók azt szeretnénk ha olyan csapatunk lenne amelyik Ronaldo rekordjainak szenteli alá magát? Nem.
Már régóta szórakoztató hajtós focit szeretnénk látni mint a többi top bajnokság domináló bajnokai.a zsinórban nyert bajnoki címeket már önmagukban untuk.A BL győzelmet mint elvárást hagyjuk is.
Akkor nem jobb lenne már egy rendszert felállítani klubnál és ahhoz igazolni edzőt és játékost?
@venember83: hát én nem a középpályát fogom hibáztatni ahogy tavaly se tettem.Loca egy olasz válogatott,csak elrontani lehetett.Mckenny a válogatottban sokkal agilisebb.a három luzerbol + Berna,Benta legalább egyből...legalább egyből ki kellett volna valamit!
De bennem bízhatsz fél év múlva zengeni fog tőlem a dühöngő,emlékezni fogok rá kik azok akik Pirlo után visszasírták a "stabilitást".

venember83 2022.08.05. 13:25:20

@Thuglife!: "De bennem bízhatsz fél év múlva zengeni fog tőlem a dühöngő,emlékezni fogok rá kik azok akik Pirlo után visszasírták a "stabilitást"."

Nem számítok erre, inkább remélem a legjobbakat, még ha úgy is érzem, egyre nehezebb az Öreg Hölgynek szurkolni, hónapról-hónapra.

MdewC 2022.08.05. 13:35:09

Anno azért voltunk jók, mert volt egy világklasszis olasz gerincünk. Buffon/Chiello/Barza/Bonu/Pirlo/Marci

Ez adott egy kész rendszert, amihez “csak” igazolni kellett megfelelő klasszis játékosokat, a Kobra ehhez értett is, Pogba/Vidal/Tévez…

Mivel ez a gerinc elmúlt, ameddig ezt nem alakítják ki újra, addig nehéz csak sima “elemekből” csapatot összerakni, pláne kukázva.

Ha van bármi tehetség az olasz fiataljainkban és itt is tartjuk őket (a szándék talán megvan), akkor lehet újra nagy dolgokról álmodozni, addig csak türelem kell. Chiesa/Loca/Fagioli/Rovella/Miretti/Gatti/Kean…

Még akár az is lehet, hogy történik vmi…

MdewC 2022.08.05. 13:37:59

Kimaradt: ezt akár, hogy nézem, újabb átmeneti év lesz. Ha nyerünk vmit az csak extra.

venember83 2022.08.05. 13:41:56

@MdewC: "Anno azért voltunk jók, mert volt egy világklasszis olasz gerincünk. Buffon/Chiello/Barza/Bonu/Pirlo/Marci"

Ehhez kellett egy csontkovács is, aki helyére tette a dolgokat, és működő rendszert formált ebből az egészből, amire aztán lehetett építeni, amit lehetett fejleszteni.

Del Pybala 2022.08.05. 13:42:03

Utobbi 6 7 evben mindig volt hianyposzt...most bal es jobbhatved meg talan jobb szelso marad ha jon Kostic. Es 0 csere tamado aki nem analfabeta.

MdewC 2022.08.05. 14:46:34

@venember83: az most is van, az, hogy kinek mennyire fáj a kezelése az már más kérdés. :)

Rocky80 2022.08.05. 15:32:32

@Thuglife!: hát igen, könnyű a jót megszokni. Ezt legalább nem unjuk, nem igaz?...

Dzsákkeríni 2022.08.05. 15:35:25

@venember83: Én értem, hogy nem a támadás és a szórakoztatás a célja, hanem az eredmény, de akkor az hol marad? Ha idén sem hoz eredményeket el kell küldeni! Azért a Serie A messze legjobban fizetett edzője felé, hadd legyen már a szurkolóknak elvárása! Gondoljunk bele mit kapnak a magas fizetésű játékosok, mikor nincs eredmény! Így kéne az edzőhöz is hozzáállni! Eddig ugyanolyan pénzkidobás a szememben, mint Ramsey. Évi 9 millió a semmiért...

venember83 2022.08.05. 15:42:22

@Dzsákkeríni: reméljük, hogy az idei mercato után a megújult kerettel már lesznek eredmények, mást mit mondhatnék?

Rocky80 2022.08.05. 16:55:06

@venember83: ez nem reméljük kategória, ez garantált.

Thuglife! 2022.08.05. 17:38:29

@MdewC: meg egy ilyen mag kialakítása lehetetlen olyan vezetés nélkül.
Akik úgy gondolják hogy egy 30m fizetésű játékos a puzzle utolsó darabja,akik bedobnak egy teljesen tapasztalatlan edzőt,ezzel tonkrebasszak a karrierjét...és még sorolhatnám.az új rendszer alatt egy vadonatúj szakmai vonalra (Lehetőleg Chiellinivel az élen)és scoutra gondolok.
Ami a magot illeti.lejött itt egy Depay cikk...megszerezhető...mindenki belelkesedett...pont az ilyen zsoldosok nem fognak magot alkotni.ezt beszéltük már sokszor itt is.de már az volt a narratíva hogy majd itt újra magára talál meg az új tevez stb.
Hasonlítgatjuk egy raspadorival aki nyilván nem lesz klasszis csak legfeljebb egy hasznos Giaccherini típus.meg kéne azt a magot építeni ,vagy évente hozunk új embereket 1-2 évre hogy a lélegeztetőn tartsuk ezt a rendszert(és a 4. Helyet)?

rockitbaby 2022.08.05. 17:41:59

@Rocky80: Azért maradjunk a realitások talaján, egyelőre remény. Hiába zárjuk jól a mercatot, a többiek se tétlenkedtek addig. Igaz, hogy a Napoli inkább gyengült, de a Roma bitang lesz és a két milánói is jól erősített. De én még a magához képest aktív Laziót sem írnám le oly könnyen. Nem tekinthetünk garanciának semmit a bajokságban, a BL-ben meg pláne.

Fabrizio 2022.08.05. 17:46:57

@venember83: nagyon vissza kell tekernem az idő kerekét, hogy mikor játszott a Juventus látványosan, közönségszórakoztatóan. Első emlékem a 85-ös BEK győztes csapat, de az sem arról volt híres. Talán az ADP, Ravanelli, Vialli fémjelezte csapat kilóg felfelé.
Tradícionálisan sosem arról voltunk híresek, hogy látványos focit játszunk. Én is foteldrukker vagyok, mint itt megannyian, de továbbra is tartom, hogy a középpályánk teljesítménye a Serie A alsó harmadába tartozott tavaly s tartok tőle idén sem lesz jobb. Sarri próbálta a letámadást, nem ment. Nemzetközi szinten lassúak vagyunk kp-án és a futóteljesítmény is elmarad a top csapatokétól. De lehet Allegriben és a vezetésben is keresni a hibát. Egy maradt: Forza Juve per sempre!

Thuglife! 2022.08.05. 18:01:11

@Rocky80: hát...régen még egy BL sorsoláson is izgultam.
Most már csak megszokásból nézem a meccseinket.

venember83 2022.08.05. 18:55:41

@Fabrizio: anno a Milan ellen BL-döntőt játszó Juventusba szerettem bele, az olyan csapat volt, amelyik játszott, küzdött, győzött sokszor, ráadásul szerethető egyéniségekben sem szűkölködött. Nem akarom én mindig ahhoz mérni az aktuális csapatot, de pár jellemző megtartására szükség lenne. Conte pár éve hozott egy szerethető csapatot, amelyik sikeres és nézhető volt, utána Allegri csapata meg Európában csillogott olykor. Nem várok folyamatos parádét és sikereket, de az elmúlt 4 évben kb. minden pozitívumot elvesztett az Öreg Hölgy, hisz még Chiello is visszavonult.

Fabrizio 2022.08.05. 19:12:37

@venember83: alázat, szív és emóció. Ezek hiányoznak most leginkább. Torricelliket, Di Líviókat szeretnék látni a pályán akik robotolnak az utolsó lehelletükig.

Thuglife! 2022.08.05. 19:31:10

@venember83: nanana csak szakmai továbbképzésen vesz részt!
Megnéztem a múltkori meccsüket.volt egy 25m méteres kapuralövése.alig ment mellé.és utána feltette a kezét és bocsánatot kért :D hihetetlen forma.

babo0410 2022.08.06. 03:35:02

@Kukszi: Sajnos igen, és én azt hiszem ez az oka a sok sérülésnek is. Az olasz foci sűrgős reformokra szorul.

Rocky80 2022.08.06. 10:41:27

@Thuglife!: na ezekkel a lélegeztetőgépes gondolatokkal például érdekes témát dobtál fel és értem az aggodalmaidat!...
A jó hírem az, hogy szerintem épül ez a gerinc vagy "váz" úgymond; csak az a baj, hogy nagyon lassan - főleg a türelmetlenségünk miatt; illetve rengeteg dolog hátráltatja... :-(

-kezdjük azzal, hogy évente cseréltünk edzőt az utóbbi években és most Allegri az első aki megkapta a második évét is hogy kvázi nyugodtan dolgozhasson (most abba ne menjünk bele, hogy jó döntés volt-e az egyes edzőknél a menesztése/maradása);

-ezekkel a mai futballkurvákkal nem lehet hosszú távon tervezni sajnos, tisztelet a kivételnek.
Itt van pl De Ligt esete: gyakorlatilag vele megtörtént az, ami sokak szerint egy követendő politika lenne: igazoltunk egy zsák pénzért egy mindenki által topnak tartott fiatalt, rakjuk le a jövő csapatának alapjait úgymond tényleg jó és ígéretes játékosokkal, ne is sajnáljuk rá a pénzt hiszen akár a kapitányunk is lehet és hosszú évekre okosan tervezünk; erre mi történik? Pár év után elvágyódik meg nem váltja be a hozzá fűzött reményeket... El kell adnunk és nézni helyette mást...
Vagy Dybala: legyen ő a csk, megkapta a tízes mezt és ezzel a bizalmat, ki van nevezve úgymond hogy rá akarjuk építeni a csapatot, jó korban is van; erre: képtelen konzistens teljesítményt hozni, a nagy meccseken sosem lehet rá számítani valamint sérülékeny is lett... El kell adni őt is...

-sosincs egy kanyink se a pandémia meg az elhibázott átigazolási politikánk és rossz döntéseink miatt: Roni, De Ligt, magas fizetések meg a sok ingyenélő miatt... Jó lenne pedig egyszerre több "gerincet" venni de manapság mérhetetlenül drágák meg mindig mellényúlunk... Marotta rossz szeme baszottul hiányzik pl...

Mindezek ellenére lassan épülget ez a váz szerintem, még ha kicsit savanyú, magyaros is, de a miénk (életkorban nem az igazi, meg minőségben se, de ez van, apránként fel kell javítani... :D):

-kapuban a Lengyel és Perin: egyik sem elvágyódós típus és minőségben is elfogadhatóak szerintem, 4-5-6 évig nem kell feltétlenül hozzányúlni a poszthoz - manapság meg ez már nagy szó!,

-hátvédsorban Danilo és Bremer: Danilo hozzáállása és személyisége az utóbbi évek legkellemesebb meglepetése (kár, hogy ilyen öreg úgymond), Bremerben meg nagyon bízom mert most jött és fiatal! Mondjuk én mindenkiben... :D

- középpályán Loca-Rovella-Fagioli: utóbbi kettő végre révbe ért remélem, Loca örök lesz; talán Zak

-elöl meg Vlaho és Chiesa: na rájuk nagyon kell vigyázni és megbecsülni őket hogy ne vágyódjanak el.

-edzőként meg Allegri ugye aki bizalmat kapott.

Kb ez lehet egy használható és stabil gerinc évekig, ehhez kell igazolni és erre felépíteni magunkat. Cuadot nem említettem, pedig ő a kedvencem és ő is örök nálunk, de sajnos max két évet jósolok neki pedig nagyon fog hiányozni...

Lényeg a lényeg: van itt remény meg váz meg építkezés, csak nagyon lassan meg kicsit ingatag talán, de hiszek benne. :-)

Rocky80 2022.08.06. 10:45:06

@rockitbaby: garanciák persze nincsenek, csak az általános közhangulattal ellentétben igyekszem magabiztosságot és pozitivitást terjeszteni hogy együtt, bizakodva és nyugodtan várjuk az előttünk álló szezont. :-)

Thuglife! 2022.08.06. 13:03:46

@Rocky80: kimerítő elemzés volt és többnyire tények amivel nem tudok vitatkozni.csak 1-2 dolog...
Bremer hosszútávú Juve karrierjében nem hiszek,aki csak azért jött hozzánk mert a sinternek mégsincs rávaló.2-3 év és vagy Törökország vagy Anglia.attól függ jó e vagy nem.ha valaki nem válik be,már nem sokáig fogunk szarakodik vele.ez az új felfogás.
A fiatalokat még korai a kerethez csapni.még sok idő van a mercato végéig,akár az utolsó nap is kölcsön adhatjuk őket,volt már rá példa.
Idáig is csak a sérültek miatt tartják őket itt.
Túl negatív vagyok vagy csak vissza akarok húzni mindenkit a realitásba?az idő eldönti.

Rocky80 2022.08.06. 13:28:52

@Thuglife!: hosszú lett mert megihlettél úgymond.

Valóban lehetnek ezek a kimenetelek is, mindenesetre én hiszek a játékosainkban, meg abban is, hogy sokáig maradnak és pillérek lesznek. Jobb így gondolkozni szerintem meg várni az új szezont. Egyszer próbáld ki! :-) Kóbor kutya seggét is éri néha napfény! :D

venember83 2022.08.06. 14:14:22

@Rocky80: "Kóbor kutya seggét is éri néha napfény!"

Ez olyan szép, feltetováltatom a mellkasomra. Vagy inkább a homlokomra? :)

Rocky80 2022.08.06. 14:34:59

@venember83: attól függ hogy mekkora betűkkel szeretnéd? :D

Amúgy meg tényleg, ne legyetek már ennyire borúlátóak! Egyrészt tart még a mercato, másrészt Allegri mester két szezont egymás után nem szokott elhibázni! Csak még igazoljunk egy párat hogy könnyebb dolga legyen. ;-)

Thuglife! 2022.08.06. 18:47:32

@Rocky80: a seggét érheti napfény...de a realitás az szemből jön.egy sintér képében :/

Rocky80 2022.08.06. 19:23:08

@Thuglife!: Lukaku dob majd rajtuk az biztos. De őket tartják esélyesebbnek, izguljanak ők! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása