Buffon: „Iniesta mindenképpen Aranylabdát érdemelt volna”

buffon_gigi_feher_melegitoben_vonul_ki_palyara.jpgGianluigi Buffon az elmúlt időszakban nyilatkozott a France Football munkatársának, s elmondta, miért is merül fel a Juventus neve olyan sokszor különböző botrányok kapcsán.

„A válasz egyszerű, a Juventus fölött mindig ott lebeg Damoklész kardja, Olaszországban folyamatosan a figyelem középpontjában van úgy a szurkolói, mint az ellenfelek szurkolói szemében. Ami a Juventusszal történik, az mindig nagy visszhangot gerjeszt. Számos vád érte az Öreg Hölgyet, és gyakran büntették is a klubot, többé-kevésbé olyan dolgokért, amelyekhez egyéb klubok is folyamodtak. És ezt úgy mondom, hogy nem a csapatot védem. Amikor ilyesmi történik a Juventusszal, mindenki az Öreg Hölgy mögé bújik el, mert a Juventus lesz az, amelyik a leghevesebben védi meg magát.”

Az Aranylabda kapcsán is elmondta a véleményét az olasz válogatott és a Juventus legendás kapusa: „Nem minden esetben figyelhető meg logika az Aranylabdával kapcsolatos döntések kapcsán. 2003-ban megszavaztak a Bajnokok Ligája legjobb játékosának, ez ritka egy kapus esetében, és az Aranylabda tekintetében az első öt helyezett között sem voltam. Bárhogy is legyen, nem érdekelnek adott díjak, viszont a meritokráciát szeretem, mivel ez elengedhetetlen része a sportnak. És gyakran nem látom a meritokrácia nyomát. Továbbá szerintem a legnagyobb igazságtalanság az Aranylabda kapcsán Andrés Iniestát érte, aki szerintem Maradonához, Messihez vagy Ronaldóhoz mérhető.”

A vb-győztes kapus Zinedine Zidane döntőbeli megmozdulásáról is beszélt: „Amikor láttam, hogy mi történt, szóltam a partjelzőnek, kiabáltam és gesztikuláltam, ez valóban meglepő esemény volt számomra. Zinedine Zidane jó formában volt, és megváltoztathatta volna a játék menetét, számunkra az ő kiállítása nagyszerű lehetőség volt. Mi a lehető legjobban használtuk ki a meccs lehetőségeit, Franciaország nagyon erős volt, talán a legerősebb csapat, elég megnézni a menetelésüket. Csak a mi mentalitásunkkal győzhette le őket bármelyik csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4317860389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2022.06.17. 12:51:03

Ha kivágjuk a bullshitet, ez marad:

„Amikor láttam, hogy mi történt, szóltam a partjelzőnek, kiabáltam és gesztikuláltam, (...) számunkra az ő kiállítása nagyszerű lehetőség volt. (...) Franciaország nagyon erős volt, talán a legerősebb csapat, (...) Csak a mi mentalitásunkkal győzhette le őket bármelyik csapat.”

:)

venember83 2022.06.17. 12:56:46

@Lanzafame: gyere szerkesztőnek, cikkírónak, kérlek. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása