Nyáron kezdődik a keret újjáépítése

mckennie_weston_pacsi_locatellivel.JPGA Corriere dello Sport és a La Gazzetta dello Sport mai száma átfogó képet kívánt nyújtani a Juventus nyári terveiről, s természetesen fókuszpontban a középpálya volt.

Az olasz lap cikke szerint a középpálya központi eleme a jövő tekintetében Manuel Locatelli lesz, de mellette Denis Zakaria és Weston McKennie kap majd szerepet, a többi szereplő tekintetében változások várhatók. Adrien Rabiot és Arthur Melo az elmúlt években nem tudott egyértelműen meggyőző teljesítményt nyújtani, ezért a vezetőség, ha felmerül érdeklődés irántuk, nem állná a játékosok távozásának az útját. Sajnos a két játékos kapcsán a magas bér komoly problémát jelenthet a váltás tekintetében.

Az erősítés tekintetében az első felmerülő név Paul Pogba, aki távozik a Unitedtől, és soha nem rejtett véka alá, hogy el tudja képzelni a jövőjét Torinóban. A gondot a Juventus lehetőségein túlmutató bérigény jelenti, illetve a Paris Saint-Germain érdeklődése. A francia klubtól nyáron távozhat Leandro Paredes, így őt is érdemes megemlíteni a Juventus vonatkozásában. Davide Frattesi képviseli a leigazolható fiatal olasz középpályásokat, ám a Sassuolo játékosa iránt az Inter is érdeklődik. Házon belülről érkezhet erősítés Nicolò Rovella, Nicolò Fagioli és Fabio Miretti révén, közülük feltehetően egyikük kezdheti meg a jövő évet Torinóban.

A védősor kapcsán szükség lesz Giorgio Chiellini helyettesítésére, s mivel Antonio Rüdigert már leigazolta a Real, Gleison Bremer pedig az Inter vonzáskörzetében van, a kézenfekvő opció Federico Gatti, viszont a Serie B-ből feljutó futballista nyilván nem lehet elégséges. Ezért Benoît Badiashile megszerzéséről álmodozik a vezetőség, az ő alternatívája pedig Nikola Milenković a Fiorentinától. Amennyiben Alex Sandro távozik, a védelem bal szélére Emerson Palmieri, Destiny Udogie és Owen Wijndal közül érkezhet valaki.

A milánói La Gazzetta dello Sport cikke szerint a következő napokban a Juventusnál egyeztetések várhatók a nyári mercato menetrendjét és célpontjait illetően, s ezek a tárgyalások jelenthetik a nyári események kiindulási pontját.

Mattia De Sciglio kapcsán hamarosan bejelentheti a klub a hosszabbítást, hiszen a felek a lényeges részletekben megegyeztek. Ennél sokkal bizonytalanabb Ángel Di María helyzete, ezzel kapcsolatban hónap végéig várható valamilyen végkifejlet. A Juve képviselői egyeztettek az argentin játékossal, aki 10-20 napot kért a döntésre. Ezen időtartam alatt a támadó eldönti, hogy a Juventust szeretné-e utolsó európai megállónak a karrierjében, a Juventus pedig kiértékelheti, hogy a játékos megfelelő opció lehet-e adott pénzügyi paraméterek mellett.

Federico Bernardeschi kapcsán sok fejlemény nincs, a klub hamarosan hivatalos ajánlattal szolgál majd a játékosnak, azonban egyelőre az álláspontok korántsem esnek egybe. A játékos szeretne 3 millió eurós bért magának, míg a Juventus inkább a költségcsökkentés jegyében ennél lényegesen alacsonyabb bért kínál. Nem zárható ki az olasz játékos maradása, de a távozása sem lenne meglepő. A milánói lap szerint egy külföldi kaland is szerepel a valószínű opciók között, mivel külföldről többen is érdeklődést mutatnak iránta.

Sajnos Nicolò Fagioli helyzete is kérdéses, a fiatal középpályás szerződése jövő nyárig érvényes, és mindenképpen bizonyítani szeretne Massimiliano Allegri irányítása alatt. Ebben a tekintetben a klubnak döntenie kell, nem zárható ki, hogy a játékos a keretben marad a 2022-23-as szezonra. Ebbe belezavarhat Giacomo Raspadori vagy Nicolò Zaniolo esetleges érkezése. A Juventus mindkét futballistát figyeli, ez nyílt titok, jelenleg viszont nem tűnik úgy, hogy a torinói vezetőség mindent beleadna a fővárosi klub meggyőzése érdekében. A játékos meggyőzése egyáltalán nem jelent gondot, a nehézséget a Roma számára megfelelő és jelentős ajánlat előterjesztése jelenti. A fővárosi klub nem kíván játékosokat bevonni a transzferbe, miközben a torinói vezetőségnek nem lenne ellenére az aktuális keret szűkítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2317830471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.05.13. 10:25:37

Siralmas.

Bernának nem bírnak adni 3 milliót? Szégyen

- Rabiot maradhatna, de neki meg nem lenne elég 3 millió
- Pellegrinibe kellene tenni a bizalmat Januárig, hogy érezze, és hajtson ahogy kell. Aztán ha nem elég télen hoznának valakit.
- Mindhárom fiatal maradhatna:)
- Raspadori mindenképpen jöjjön

Ettől függetlenül siralmas

Pavel1988 2022.05.13. 10:32:54

Di Maria jöjjön csak 2024-ig, Zaniolo ha akkora juventino akkor szépen aláír majd miután lejár a szerződése.
Addig kiderülhet az is mennyire tartós a visszatérése.
Rovella szerintem nem Juve szint, a potenciált sem igazán látom benne, így nekem Ő lenne az utolsó akit a keretben tartanék a leírt hármasból. Miretti és Fagioli együttes itt tartása szerintem jó ötlet lenne, Miretti még nincs abban a helyzetben, hogy ultimátumot adjon de Coppa Italia és szezon végi meccsekből Ő is összehozhatna 1000 perc játékidőt.

Úgy tűnik nekem, hogy Pogba vagy SMS érkezni fog, mivel az utóbbi megszerzésében fő rivális United De Jong megszerzésére koncentrál, Pogba pedig eléggé kidobta a lapokat korábban, ide szeretne visszajönni.
Bármelyik futballista hatalmas erősítés lenne, jelenleg nincs olyan középpályás a keretben aki megközelítené őket kreativitásban, emellett egyaránt erősek a hosszú labdák tekintetében, ami erősen hiányzik a Juve játékából.

A védősorba én a bal hátvéd kérdést tenném első helyre, nem dőlnék a kardomba akkor sem ha a Bonucci, De Ligt, Rugani, Gatti négyessel vágnánk neki a szezonnak. Danilo is be tud húzódni ha baj van, nem ezzel a csapatrésszel vannak problémáink.

Számomra kérdés még, hogy Cuadradot hol fogja szerepeltetni a Mister?

Jelenlegi realitásokat tekintve(ami hetente fog változni) én egy ilyesmi kezdőt látok magam előtt:
Szcesny-Danilo, De Ligt, Bonucci, Emerson-Zakaria, Locatelli-Chiesa, Raspadori, Pogba-Vlahovic

Rikster91 2022.05.13. 11:19:55

Berna fizetéscsökkentés mellett maradhatna squad playernek, de semmi több. 2 milliós fizetéssel, de a kezdőtől olyan messze amennyire csak lehet.

A balhátvéd pozícióban jó lenne, ha végre elfelejtenék már Emersont, a másik kettő közül bármelyik jöhet.

A középpálya teljes talány, nem érzem Pogbat jó igazolásnak, sokat sérült már es közel sem az, aki éretté vált volna Manchesterben.

Di Maria jöhet az számomra egyértelmű. A fiatalok közül pedig szerintem két embert jó lenne megtartani, nálam csak Locatelli és Zakaria érinthetetlen.

2022.05.13. 11:23:25

@LacaGLJuve: Aztán minek kéne Bernának adni 3 milliót? Ennek még a felét sem éri. Nem véletlen nem akarnak adni annyit. Vagy elfogadja, vagy menjen, ahova akar. Pogba is hol ér 15 misit?? Sehol! A harmada lenne kb a reális és még az is sok lenne. S Amúgy is szégyen, milyen magas fizetésük van ezeknek a focistának csúfolt embereknek. A legtöbb a töredékét nem éri meg. A való világban senkik sem lennének. Nevetséges, hogy Magyarországon is egy nb1-es focista utánzat hány millió visz haza havonta a két fa lábával.

Del Pybala 2022.05.13. 12:20:37

Ha Bernat elkuldjuk a retekbe akkor mar jonak tekintem a mercatot...

Zizou_empereur 2022.05.13. 13:00:25

Nálam a jó mercato úgy indul, hogy Berna, Rabiot, Arthur, Ramsey elhúz a vérbe. Mert ugye ne felejtsük el Ramszeszt aki hamarosan tovább boldogít minket. Ezek miatt jutottunk oda ahol most vagyunk. Brutál pénz, zéró teljesítmény. És ha nem hozunk kreatív középpályást, akkor Vlahovic végig fogja szenvedni az egész évet, pont úgy mint most.

Juventino86 2022.05.13. 15:09:14

@Zizou_empereur: Igazad van. Én még McKennie-t is hozzátenném. Egész jól küzd, de ő minden, csak nem focista. Technikailag nagyon súlyos hiányosságai vannak.

Del Pybala 2022.05.13. 15:41:06

@Juventino86: McKennie az egyetlen kpnk aki tud tamadni...

Juventino86 2022.05.13. 15:45:20

@Del Pybala: De ezzel minden erényét el is mondtuk. Jól támadja második hullámból érkezve a tizenhatoson belüli üres területeket, ez valóban jól megy neki. De legfeljebb a cserepadra férhetne be. Nincs meg benne a kellő minőség.

Del Pybala 2022.05.13. 15:50:59

@Juventino86: En csipem a jatekat..padra siman jo.

Del Pybala 2022.05.13. 15:52:28

@Juventino86: Egyebkent meg jol is fejel es vedekezni is tud. Shalkeban pl belso vedot is jatszott.

Juventino86 2022.05.13. 15:52:44

@Del Pybala: Oké, padra. Ebben végül is meg tudunk egyezni. :D A játékstílusa nem rossz, feltéve, ha középen van játszatva, nem pedig a szélen, ami Pirlónál és Allegrinél is teljességgel érthetetlen volt.

Hudakdomi 2022.05.13. 22:48:10

Antonyról tudtok valamit? Elkezdődtek már a tárgyalások vele? Szívesen látnám a brazilt juve mezben. Ő mindenképpen erősítés lenne.

venember83 2022.05.14. 15:45:31

Agresti: jövő héten egyeztet a vezetőség Fagioli ügynökével a szerződéshosszabbításról, mivel a fiatal középpályás kontraktusa 2023 nyarán lejár. Kíváncsian várom, mennyire fog könnyen menni a hosszabbítás, mert ez azért megmutathatja, mennyire számít a Juve a fiatalra, mivel Nicolo a pletykák szerint csak akkor ír alá, ha a Juventusnál számítanak rá, és nem küldik ismét kölcsönbe.

venember83 2022.05.14. 15:47:50

@Hudakdomi: nem tudni semmit azon kívül, hogy a Juve érdeklődik a játékos iránt, de nincsenek tárgyalások, nem olvastam ilyesmiről egyik olasz oldalon sem. Esetleg hátha Rikoo kisegít.

MDaniel98 2022.05.20. 08:18:30

Pogba szerintem jöhetne a jelenlegi középpályásainktól még mindig jobb, Frattesi érdekes lenne még, Rabiot és Melo nyugodtan mehetne, ahogy Ramsey is bár nem tudom ki akarná akár ingyen is elvinni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása