Chiellini: „Gyermeki lelkesedést érzek”

chiellini_giorgio_kupadonto_sajto_1.jpgGiorgio Chiellini tartott Massimiliano Allegrivel az Olasz Kupa döntőjét megelőző sajtótájékoztatóra, s a csapatkapitány huszadik trófeáját nyerheti a Juventusszal a mai mérkőzésen.

„Tulajdonképpen a 21. trófeát. Adott a rivalizálás a klubok között, szóval miért ne szítsuk kicsit a tüzet pár régi emlékkel…” - kezdte a sajtónak adott nyilatkozatát a csapatkapitány.

A 37 éves futballista kapcsán szinte bizonyos, hogy szezon végén visszavonul, bár 2023 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik. A sajtó munkatársai arról kérdezték a játékost, hogy mikor fog a jövőjéről beszélni Andrea Agnelli elnök úrral.

„Várni akartam a döntőig ezzel a beszélgetéssel. A futballra akarok koncentrálni mindaddig, amíg adottak egyes célkitűzések. Egy nappal az EB után is visszavonulhattam volna, talán itt sem lennék, ha a VAR nem érvényteleníti az osztrák gólt a legjobb tizenhat között. Foglalkozzunk most ezzel a meccsel, aztán meglátjuk.

A Juventus rendkívüli értékekkel rendelkezik, amelyeket nem én hoztam létre, én is csak megtanultam ezeket. A klubhoz érkezéskor az ember megérti, mi a különbség a többi klubhoz képest. Massimiliano Allegri dolgozott a Milannál, és ezt ő is megerősítheti. Megtanultam a Juventusnál elvárt mentalitást Del Pierótól, Buffontól, Pessottótól és Birindellitől, akik a múlt egyéb legendáitól tanulták ugyanezt.

Nem felejtem, hogy semmit nem nyertem 2006 és 2012 között, de ez a csapat ismét nyerni fog. Ez a Juventus történelme, bár nem lesz egyszerű olyan sok bajnoki címet egy sorba fűzni a jövőben, mint ami az elmúlt években sikerült. Az általunk mutatott hegemónia Németországban és Franciaországban valósítható meg, ahol adott egy domináns csapat. Az Inter és a Milan folyamatos fejlődésével élesedni fog a verseny Olaszországban.

Az Inter nagyszerű játékosokkal rendelkezik, a csapat teljes, és ezt láthattuk tavaly is. Nagyszerű futballisták alkotják a keretet, és meg kell állítanunk őket. Szerintem nem lehet még ítéletet mondani a szezonjukról, hiszen két trófea mindent megváltoztathat. Simone Inzaghi nagyszerű munkát végzett, s nem volt ez egyszerű feladat a nyári események után.

Én ugyanazt a gyermeki lelkesedést érzem, meg akarjuk nyerni ezt a trófeát, bár tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Elveszítettük a legutóbbi meccset Torinóban, de mindenünk adott a szerdai győzelemhez.

Mindkét csapat jó pillanatban várhatja a meccset, még ha nem is kivételesben. Az Inter a bajnoki címért hajt, mi pedig elértük a célkitűzésünk, bár az is igaz, hogy más reményeink is voltak. Meg kell értenünk a szerdai meccs pillanatait, és szükség szerint majd szenvednünk kell.

Nem számítok olyan meccsre, mint a Real és a City között, mivel más a csapatok mentalitása. Ha pályán lettem volna, rendkívül dühös lettem volna, de kívülről érdekes mérkőzés volt. Figyelembe véve a jellemzőinket a szerdai meccs jobban fog hasonlítani a legutóbbi bajnoki derbinkre.

Szerintem sikerült idén fejlődni a kemény szezonkezdet után. Megvan az identitásunk, és jól bizonyítja fejlődésünk, hogy három fordulóval a vége előtt bebiztosítottuk a kitűzött cél elérését. Újra felfedeztük a kvalitásokat, amelyek elengedhetetlenek ennél a csapatnál. A szerdai meccsel már a következő szezonra készülünk. Egy szerdai győzelemmel előkészíthetjük a jövő évet. Nem lehet mindig nyerni, de a Juventus győztes génekkel rendelkezik.

Nagyszerű emlékek fűznek ehhez a stadionhoz, boldogságot és nyugalmat érzek, és várom a szerdai mérkőzést. Egy döntő előtt mindig kicsit nagyobb a feszültség, de telt ház lesz, és szurkolók milliói követik majd a meccset a televíziós adásokban. Továbbá kellemes dolog, hogy egy Juve-Inter meccs a döntő, mert az összes szurkoló győzelmet vár el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7017828715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2022.05.11. 11:50:09

"Nem lehet mindig nyerni, de a Juventus győztes génekkel rendelkezik."

Buffon, Chiellini, Barzagli, a Milan előtti Bonucci (és Ronaldo) tényleg, de a mostaniak közül max. Chiesa. A legtöbben most kimondottan vesztes génekkel rendelkeznek :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása